|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete ili posao
11.10.2011 11:51:37   
bebać
Bebać će svima naći posao, prije nego što sebi naćeuser posted image

i m sam našla još jedan posao(a sve tražim za sebe)user posted image user posted image

nije kome je namjenjeno, nego kome je sudjeno kako li većuser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Dete ili posao
11.10.2011 18:54:51   
vukosava
Psiholozi tvrde da je mnogo važnije kako, nego koliko vremena majka provodi sa detetom

Majke koje se posle porodiljskog odsustva vrate na posao, bez izuzetka, brinu da će njihova beba patiti što nisu kod kuće. Mnoge zbog preterane brige često nisu u stanju da na poslu budu produktivne, osećaju krivicu i loše se osećaju. Međutim, psiholozi naglašavaju da je jako važno za svaku mladu majku da tokom dana ima barem sat vremena za sebe i da se vrati na posao ukoliko to želi, jer će u suprotnom biti frustrirana i nezadovoljna. Osećaj da nije žrtvovala karijeru zbog deteta mnogim majkama pomaže da vrate unutrašnju ravnotežu, oslobode se stresa, a samim tim budu i mnogo korisnije svom detetu.

Naime, rezultati istraživanja američkih naučnika, koje je rađeno na više od hiljadu dece, pokazalo je da bebe ne pate kada se majke posle godinu dana odsustva vrate na posao. Prateći njihov razvoj naučnici su zaključili da deca nisu pretrpela nikakve posledice po psihofizički razvoj. Tako mala deca nemaju pojam o vremenu, pa odsustvo majke na osam sati doživljavaju isto kao kada ona, na primer, ode do frizera ili prodavnice. Ukoliko se dete uznemiri ili nekoliko dana bude plačljivo, razloge treba tražiti na drugom mestu – ono to ne radi zato što nije sa majkom. Verovatno ga muče zubići, stomak ili nešto treće. Psiholozi tvrde da je mnogo važnije KAKO, nego KOLIKO vremena majka provodi sa svojim detetom. Žene koje ostaju kod kuće zbog beba, a to ne žele, mnogo su nervoznije, anksioznije i pate od osećaja teskobe. Za detetov pravilan razvoj mnogo je bolje da je majka koja želi karijeru radi, što će joj omogućiti da se sa pažnjom, strpljenjem i ljubavlju odnosi prema svom detetu. Majke koje vole posao, u povratku na radno mesto pronaći će zadovoljstvo, pa će, kada dođu kući, biti mnogo spremnije da isprate dečje želje i zahteve, tvrde naučnici.

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Dete ili posao
11.10.2011 18:58:56   
vukosava

IZVORNA PORUKA: aster

Ne mogu da dobijem bolovanje od komisije na osnovu toga što mi dete ima alergiju. To naš zakon ne priznaje. Hm. Vikendom se organizuju neke obuke i seminari, čista glupost, van radnog vremena naravno. Subote su neke radne. Te smene mi i najviše smetaju, jer može da se desi da cele nedelje ne vidim dete.
A zašto se još razmišljam iako možemo da živimo i bez moje plate? Zato što znam koliko dugo sam i ovaj posao tražila, a mislim da ću sad sa 30 godina i sa detetom još teže da ga pronađem. Možda grešim.
Dete mi je na prvom mestu, NARAVNO, uvek će i da bude. Znam da je za njega najbolje, najsigurnije da ga ja čuvam, barem do 3 godine, pa onda neka krene u vrtić. Zanimalo me je šta imaju ostale mame da kažu.


Kao dete udovice, uvek ali UVEK cu da glasam za to da oba roditelja rade a ne da majka bude domacica. Mislim da je jasan moj argument. Necu da unosim crnu komponentu ul diskusiju ali niko ne zivi vecno i treba misliti i o tome.

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Dete ili posao
18.10.2011 14:09:30   
bebać
Evo mene na ovoj temi opetuser posted image user posted image

samo da kažem da su me pozvali na drugi krug razgovora onog konkursa od neki dan što nas je bilo 42, ja u šoku...jer sam to bila otpisaaala, izgleda da je onaj momčić u komisiji u autu puno glasao za meneuser posted image user posted image , i onaj u komisiji za računaromuser posted image user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Dete ili posao
18.10.2011 15:22:36   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: vukosava

Psiholozi tvrde da je mnogo važnije kako, nego koliko vremena majka provodi sa detetom
... Osećaj da nije žrtvovala karijeru zbog deteta mnogim majkama pomaže da vrate unutrašnju ravnotežu, oslobode se stresa, a samim tim budu i mnogo korisnije svom detetu......

Sa ovim se skroz slažem. Odlepila bih da samo sedim kod kuće. Sada na porodiljskom uzimam tezge da bih odmorila glavu. Posao mi je odmor od kuće, kuća od posla.

Tako mala deca nemaju pojam o vremenu, pa odsustvo majke na osam sati
doživljavaju isto kao kada ona, na primer, ode do frizera ili prodavnice.

A sa ovim se ne slažem. Mene sin ne konstatuje kada se posle sat-dva vratim iz prodavnice, ali mi potrči u zagrljaj kada se vratim sa posla.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 12:31:35   
zeljo
Ja sam u uzasnoj dilemi, nudi mi se sjajna prilika za posao, sto se kaze, ona koja se javlja samo jednom u zivotu. Drzavna sluzba, redovna plata, itd, itd. Nismo u nekoj zavidnoj finansijskoj situaciji, ali ni ne gladujemo, imamo svoj stan, ok smo situirani. Za sada samo mm ima primanja. Imala bih i ja da moj poslodavac nije prestao da uplacuje doprinose, sad sam na porodiljskom, a kao da nisam!!!!
Sva sam kao na iglama, nervozna i razdrazljiva, beba mi je jos uvek premalena da bih je ostavila. U slucaju da i pocnem da radim, ja bih prekinula bolovanje, a otisao bi suprug, a tu su i bake naravno.
Ali, od samo pomisli da necu biti pored nje mi se steze u stomaku i suze naviru user posted image Nisam pametna sta da radim!!!
Cini mi se kako god da uradim kajacu se.
A ono sto me najvise plasi da ce me bebac "zaboraviti" ako ne budem pored nje user posted image

UHHH, dodje mi da vrisnem!!!!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 12:45:22   
Rivana
U danasnje vreme prilika za posao se ne propusta. Ali ti najbolje znas kako ces i sta ces.....

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 12:49:03   
Raviojla
Zeljo, ides da radis upravo da bi svoj detetu omogucila sve sto mu je potrebno, a ne da bi pobegla od obaveza. Nema alternative, ako zelis novac i da vam svima zivot bude laksi, prihvati posao kad je vec ta prilika jedinstvena.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 12:50:08   
JMPM
Zeljo, lepo kaze Rivana. Mislim da ce ti biti bolje da pocnes da radis. Posle bi se pojela ziva sto ne mozes naci posao a vreme ide i ide...ja sam za to da prihvatis taj posao i da sto pre prebrodis to privikavanje posle dugog perioda ne rada user posted image . Veoma brzo se navikne covek na sve.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 12:54:13   
Raviojla

IZVORNA PORUKA: vukosava

Psiholozi tvrde da je mnogo važnije kako, nego koliko vremena majka provodi sa detetom



Kad vidim da su americki naucnici dosli do nekog saznanja poput ovog, sasvim mi je jasna poruka kao i koliko je istinito.
Svako je dete drugacije, a da mu ne treba majka, sami bi se od nje odmah odvajali kao sto pocinju da se osamostaljuju u pubertetu jer je tako prirodno.
Nazalost, kod nas nije finansijski izvodljivo, ili feasible , da se lepo "na americkom" izrazim
ostati s detetom do njegove 3.godine, kako bi bilo najbolje, po nekim drugim istrazivanjima za koje nazalost, nemam linkove, odnosno, mrzi me da ih trazimuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 13:19:11   
zeljo
Ma, ima mali milion i za i protiv u glavi. Posebno sto mi planiramo da nesto nadogradjujemo na kuci. U ostalom, kad malo odraste, tj. bude malo starija, vise ce ceniti to sto ce joj mama nesto kupiti i priustiti bolji zivot, nego sto sam bila pored nje i vezivala je za sebe.

A nadam se da je ovo tacno, posebno sto moja beba ima tek 6 meseci.


IZVORNA PORUKA: vukosava


Tako mala deca nemaju pojam o vremenu, pa odsustvo majke na osam sati doživljavaju isto kao kada ona, na primer, ode do frizera ili prodavnice.



Hvala Vam na savetima, moje drage user posted image

(odgovor članu Raviojla)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 13:24:30   
Leki 77
Ja bih odlepila kod kuće tri godine sa detetom. Odlepilo bi i dete sa mnom. Mislim da je jedna od retko dobrih stvari u Srbiji, veoma dugačko plaćeno porodiljsko odsustvo. Ne znam da li tih 12 meseci + uglavnom lako dobijanje trudnickog bolovanja = često skoro 20 meseci, postoji igde u svetu. Tri godine je, po mome mišljenju, stvarno previše. Mnogo bi pametnije bilo te pare preusmeriti u zdravstvenu i socijalnu zastitu dece.

(odgovor članu Raviojla)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 13:29:17   
Raviojla

IZVORNA PORUKA: zeljo

Ma, ima mali milion i za i protiv u glavi. Posebno sto mi planiramo da nesto nadogradjujemo na kuci. U ostalom, kad malo odraste, tj. bude malo starija, vise ce ceniti to sto ce joj mama nesto kupiti i priustiti bolji zivot, nego sto sam bila pored nje i vezivala je za sebe.

A nadam se da je ovo tacno, posebno sto moja beba ima tek 6 meseci.


IZVORNA PORUKA: vukosava


Tako mala deca nemaju pojam o vremenu, pa odsustvo majke na osam sati doživljavaju isto kao kada ona, na primer, ode do frizera ili prodavnice.



Hvala Vam na savetima, moje drage user posted image


Sto se mora, nije tesko! Ako je to za dobrovit svih, onda nema mesta dvoumljenju, Lakse ces izaci na kraj s tugom zbog toga sto se neko drugi stara o njoj dok si na poslu nego s tugom jer ne znas sta ce dete sutra jesti.


(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 13:30:20   
Raviojla

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Ja bih odlepila kod kuće tri godine sa detetom. Odlepilo bi i dete sa mnom. Mislim da je jedna od retko dobrih stvari u Srbiji, veoma dugačko plaćeno porodiljsko odsustvo. Ne znam da li tih 12 meseci + uglavnom lako dobijanje trudnickog bolovanja = često skoro 20 meseci, postoji igde u svetu. Tri godine je, po mome mišljenju, stvarno previše. Mnogo bi pametnije bilo te pare preusmeriti u zdravstvenu i socijalnu zastitu dece.

U Svedskoj je to 24meseca,a u SAD je to samo 6 nedelja. Pa nismo ni ocekivali da ce reci kako njihov cenjeni sistem ne valja. Ne znam stvarno zasto imaju toliko uticaja i kredibiliteta?!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 13:45:49   
Leki 77
Sweden is one country which provides generous parental leave: all working parents are entitled to 16 months paid leave per child, the cost being shared between employer and the state. To encourage greater paternal involvement in child-rearing, a minimum of 2 months out of the 16 is required to be used by the "minority" parent, in practice usually the father, and some Swedish political parties on the political left argue for legislation to oblige families to divide the 16 months equally between both parents..... nadjoh na internetu....

(odgovor članu Raviojla)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Dete ili posao
21.10.2011 14:00:40   
Raviojla

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Sweden is one country which provides generous parental leave: all working parents are entitled to 16 months paid leave per child, the cost being shared between employer and the state. To encourage greater paternal involvement in child-rearing, a minimum of 2 months out of the 16 is required to be used by the "minority" parent, in practice usually the father, and some Swedish political parties on the political left argue for legislation to oblige families to divide the 16 months equally between both parents..... nadjoh na internetu....

Znaci imala sam pogresnu informaciju, Hvala mnogo na prosvetljenju,

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 11:36:09   
Anck Su Nmaun
Trazila sam Posao I Deca al evo nadjoh ILI ..al ajde.

Planiram i maldju ceru da upisem u vrtic pa da se malo bacim na trazenje posla, e sad kad malo bolje pogledam bar jednom u dva meseca ako ne i cesce je neka (uglavnom Tara) prehladjena pa ne ide u vrtic.

Kako onda naci posao...ko ce da me trpi sa tolikim bolovanjem. Ako ne idu u vrtic nema ko da ih cuva user posted image

Stvarno neznam kako da se organizujem i sta da radim..mame koje imaju slicnu situaciju...javite se!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.11.2012 11:37:24 >

(odgovor članu Raviojla)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 11:38:53   
caca81
2 godine sam radila sa standardnim radnim vremenom od 8-16h, kao i mm...plata je oboma bila dobra, pa su nam decu kada su bolesna čuvale bebisiterke...ponekad bi on ili ja uzeli po jedno bolovanje...sada ja radim fleksibilniji posao..pa se ne poklapamo ceo dan, tako da na 2-3h uskoči, deda, baka, komšinica, strina, tetka...i tako...al' da je teško jeste...srećno!user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 11:48:41   
Anoniman
Nama uskaču babe, a ako je nešto ozbiljnije, ja uzmem bolovanje. 

(odgovor članu caca81)
  Direktna veza do poruke: 194
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 11:56:21   
Anck Su Nmaun
Da al obe imate babe... mi nemamo..onda jedino da nabavimo jos i bebisiterku user posted image
Al pored svega, da li se to onda i isplati. Ako ne nadjem neki dobro placen posao...bolje da sedim kuci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 12:00:24   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Leki 77


IZVORNA PORUKA: vukosava

]Psiholozi tvrde da je mnogo važnije kako, nego koliko vremena majka provodi sa detetom
... Osećaj da nije žrtvovala karijeru zbog deteta mnogim majkama pomaže da vrate unutrašnju ravnotežu, oslobode se stresa, a samim tim budu i mnogo korisnije svom detetu......

Sa ovim se skroz slažem. Odlepila bih da samo sedim kod kuće. Sada na porodiljskom uzimam tezge da bih odmorila glavu. Posao mi je odmor od kuće, kuća od posla.


Moj status domacice je od polovine 2009....tako da vapim za poslom ....user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.11.2012 12:01:49 >

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 12:01:40   
Anoniman
Bebisiterke su ti oko 200din na sat. Čisto da možeš da baciš na papir.

A bake su vam daleko? Ne bi mogle da dođu kod vas po potrebi?
Lupam, ako se neka razboli, ostaneš jedan dan kod kuće sa detetom dok baka stigne.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 197
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 12:02:02   
Druid
Kod nas je isti slučaj, nemamo besplatnu pomoć u vidu rodbine, pa je Janu počela da čuva siterka. Vrtić je otpao jer nema finansijskih sredstava da se plaćaju oba. Meni je bilo potrebno da radim i da se vratim normalnim obavezama, a opet plata je ipak malo veća od siterkine, a i da nije, pitanje je da li bih ostala u kući još user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 12:10:31   
cockic
i mi imamo babe ali moja sveki ima 66 godina pa nece moci bas da ih cuva nesto kako vreme prolazi za sad je ok i moze zato ja sad maksimalno ga i saljem kod nje jer znam da posle ce ona moci sve manje a od godine mi se poradja jetrva pa ce sigurno njoj vise pomagati.ni ja ne znam sta cu i ako imam posao dok platim oba vrtica ko da samo za njega radim a o zeni ni ne razmisljam.

a moja mama do penzije ima jos bogami ona ima 46 godina tako da kad ona ode u penziju moja deca ce u srednjuuser posted image onda da ih cuva nece trebati

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Dete ili posao
8.11.2012 12:11:29   
Anoniman
Zbog nemogućnosti plaćanja i vrtića i siterke, Luka nije išao u vrtić do 3će godine. 

(odgovor članu Druid)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here