Ana RR
|
Draga, ja sam peršun stavljala u vodu, kao cveće. Malo duže traje, ali ništa posebno. Evo nešto sa neta: Začinsko bije se može nekoliko dana čuvati sveže u frižideru. jednostavno ga dobro operite, otresite od vode i stavite u plastičnu kutiju a onda u frižider. Začinsko bilje može se zamrznuti, a zamrznuto može da traje i duže od 6 meseci. Operite ga, smestite u kalupe za led i odozgo nalijte malo vode pa ga zamrznite. Kockice leda sa začinskim biljem istresite u plastičnu vreću, čvrsto uvežite i čuvajte u zamrzivaču. Neke vrste začinskog bilja kao sto su peršun, mirođija, celer i bosiljak uspešno se čuvaju u soli. Treba ih sitno iseckati i izmešati sa solju, u razmeri 20 gr soli na 10 gr bilja,smestiti u staklene bočice koje se dobro zatvore, i čuvati u frižideru.
< Poruku je uredio Ana RR -- 11.5.2010 20:42:00 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|