|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Siofor
28.2.2012 9:04:40   
plačljiva
Ja pijem već 14 meseci siofor 850 mg po jednu uveče...I smršala sam za to vreme 13 kg...Ali od user posted image  nažalost ništa...Hormoni su o.k...Mada ja idem na VTO jer i siofor i klomifen nisu dali rezultate...user posted image

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Siofor
28.2.2012 9:50:24   
jbojana1980
Hvala na odgovorimauser posted image
Plačljiva, i ja se plašim da mi samo vreme ne prolazi uzalud, tj. ja to odmah računam ovako: glukophage i klomifen narednih meseci pa onda me uhvati letnji odmor dok doktori shvate da me pošalju na VTO. Pa tamo opet čekanje u nedogled.
Mada, ipak ću da verujem da će mi jedna od sledeće 2-3 inseminacije uspetiuser posted image
a to mršavljenje koje pominjete, meni se čini da ja isto (mnogo) jedem, a nisam ni smršala. možda je još rano. inače, indeks telesne mase mi je ok

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Siofor
28.2.2012 9:54:39   
jbojana1980
A da li osećate neželjena dejstva leka? Meni je od glukophaga odvratan osećaj u ustima, kao nešto gorko.user posted image

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Siofor
28.2.2012 10:00:25   
Ognjenka
Meni je tako bilo od siofora, i mucnine jako dugo. Sa glukophageom je super, osim ako ga ne popijem posle obroka, kad zaboravim u toku ili nisam u mogucnosti.

_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Siofor
28.2.2012 10:07:25   
jabukica
Ja od siofora nisam smršala ni grama, možda zato što nisam ni imala viška, a i brzo sam zatrudnela user posted image

_____________________________

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Siofor
28.2.2012 10:36:54   
plačljiva
Ja sam imala normalnu kilažu pre siofora,sada sam baš mršava...Mora duže da se pije da bi se ispoljilo pozitivno dejstvo leka...Mnogim devojkama je pomoglo da od siofora user posted image .To je odličan lek,ja sam imala mučnine u početku od njega...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Siofor
5.3.2012 12:08:10   
hanka
Ja zbog siofora vise ne smem da jedem nista masno i zacinjeno,meso samo sa rostilja mogu
Mozda sam smrsala neko kilce dva

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Siofor
6.3.2012 11:15:45   
Nitrogirl
Drage,

Danas je prvi mjesec od kad pijem Siofor. Citajuci vasa iskustva pripremila sam sebe na nuspojave tipa mucnina i sl ali moram vam reci da apsolutno nikakvih simptoma nemam. Pijem 3x500, uz dorucak, rucak i veceru. Malo me sve to buni i ne znam da li mi je mozda mala doza prepisana kad vec nema nikakvih promjena i nikakvog osjecaja da pijem tablete.

Citam da ste sve smrsale, dok je kod mene obrnuto. Ja sam se ugojila! Pretpostavljam da se radi o tome sto su obavezna 3 obroka, sto je prije terapije u mom slucaju bila rijetkost, jela sam jednom dnevno, kad se sjetim i nikad nisam imala problema sa kilogramima ( 166, 57), dok sad imam 3 kg vise.

Imam neredovan ciklus i nadam se da ce tablete pomoci da se bar to regulise, ali za sad nista, proslo je 40 dana :-(

Znam da su siofor, gluformin i sl tablete istog sastava samo drugog proizvodjaca, ipak, da li mislite da bih mozda trebala pokusati sa gluforminom?

P.S Imam PCOs i jaku IR.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Siofor
6.3.2012 11:24:18   
jabukica
Nitrogirl, terapija 3x500mg nije uopšte mala, i meni je bio tako prepisan, nisam imala problem sa mučninama, nisam ni mršavila ni dobijala kilograme od njega (težina mi je inače bila normalna 57kg na 168cm visine - pre trudnoće user posted image ), ciklus koji je bio neredovan nije se ni pod dejstvom siofora sredio, ali sam vrlo brzo zabebila user posted image . Ne gubi nadu user posted image

< Poruku je uredio jabukica -- 6.3.2012 11:27:39 >


_____________________________

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu Nitrogirl)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Siofor
6.3.2012 12:12:54   
dragana1213
Pozdrav svima, pijem gluformin svega 10 dana, prvih 7 samo 500mg posle doručka, a narednih po 500mg posle doručka i posle večere, kada sam povećaja dozu počela je mučnina i čak sam se onesvestila, pa me zanima da li je neko imao problema sa nesvesticom u toku terapije. Hvala unapred!

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Siofor
6.3.2012 12:15:47   
Nitrogirl
Pretpostavila sam ali imate vise iskustva pa bolje da pitam :-) Hvala na odgovoru !!!

Ma vjerovatno sam i ja malo nestrpljiva i pod tenzijom oko svega.

Za user posted image ...do juce sam se i ja nadala ali javili su mi da sam pozitivna na toksoplazmozu. Kaze dr kod koga idem da mi mora prepisati terapiju i za to i da sledecih par mjeseci ne radimo na bebi dok ovo ne sredim :-(

21.2 sam radila HSG, na moje iznenadjenje odlican rezultat, prohodni su jajovodi pa sam mislila da uz Siofor imamo odlicnu sansu a sad mi kazu da ipak moram sacekati. Cim jedno sredim, iskoci nesto novo pa sve to pomalo iritira ali....najvaznije je da sve prvo dovedemo u normalu pa se nadam, ako ne ove, bar sledece godine bude novosti.

Cestitam na user posted image :-)

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Siofor
8.3.2012 14:56:06   
little_one
Ajmo zene pomoc....a pogotovo zene iz Novog Sada i Beograda. Trudna sam i nastavila sam da pijem siofor, 2x500 na preporuku brojnih zena koje su ostale trudne i odrzale trudnocu. Medjutim, ovdje kod nas gdje god spomenem siofor, gledaju me kao u cudu i kazu mi da prestanem s tim. E sad, kod nas, koliko ja znam ne postoje reproduktivni endokrinolozi, tako da se kod nas i ne zna da siofor pospjesuje ovulaciju i odrzavanje same trudnoce. Niko mi i ne vjeruje da mi je to pomoglo da zatrudnim...e tu se ja nalazim u skripcu. Muz mi predlaze da odemo za BG ili NS kod nekog endokrinologa koji razumije ovu problematiku i rad je da mi pomogne da se odlucim. Pa cak ako bi to znacilo da ponovim sve nalaze.

E sad, voljela bih kad biste me vi trudnice koje ste na sioforu, ili koje ste rodile djecu a koristile siofor, ili bilo ko koja razumije o cemu pricam a moze da preporuci neku kliniku i doktora endokrinologa iz NS ili BG koji je vas vodio ili savjetovao o koristenju siofora. Nazalost, mislim da necu moci da iz druge drzave odem na drzavnu neku kliniku, pa ce to morati da bude privatna, pretpostavljam.


(odgovor članu Nitrogirl)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Siofor
8.3.2012 15:36:33   
little_one

IZVORNA PORUKA: jabukica

Verovatno se vasi doktori drze toga sto na leku pise kako ga ne treba koristiti u trudnoci.
Ne znam kod kog ste doktora/ice bili, moj endokrinolog je Artur Bjelica, isla sam privatno kod njega, on inace radi u Betaniji u NS, i stvarno je dobar, jeste da kosta, ali vredi.



Jabukice, sad sam vidjela ovaj post na prethodnoj strani. Mozes li molim te da mi das kontakt, mail, br telefona ime privatne klinike gdje radi. Ili bilo ko ko zna....najbolje u pp da ne bi dobile pec pec po prstima.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Siofor
8.3.2012 21:50:54   
meyo
LO posto smo u istom sosu odgovorit cu ti ono sto sam ja saznala i evo kako radim vec par dana naime konsultovala sam moja dva endokrinologa i doktorku specijalistu humane reprodukcije koja mi je na kraju i povecala dozu siofora dok sam zatrudnjivala i svi su bili istog stanovista da ga ne proporucuju vec da pocnem sa novim rezimom ishrane dakle bukvalno bez hleba slatkise da i ne pomislim na njih od sokova samo cijedjenu pomorandzu i dosta vode, te kako nisam imala do sada problema u prvoj trudnoci
zbog tog mi preporucuju da prestanem i ja sam tako uradila evo vec sedam dana.. trudim se zdravije hraniti
a sa druge strane doktorka mi je rekla da ponovim ogtt test i da joj donesem.. sad dal ce na osnovu njega nesto zakljuciti ne znam...al mislim da iako nastavis nece ti skoditi .. ja sam se nekako opustila i smirila nakon UZ te razgovora sa svima pa valjda bude ok.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Siofor
9.3.2012 7:05:39   
little_one
Meyo, ovi moji pricaju kao da ja imam problema sa secerom a ne sa inzulinom...doktorica mi kaze da jedino mogu da dobijam inzulin ako mi ogtt pokaze potrebu...ne shvataju oni da ja imam i viska inzulina. Ne bih mogla da prekinem i da se nesto desi bebici...jednu sam izgubila drugu ne zelim da izgubim. Doza je relativno mala 2x500, mozda bi je mogla jos i smanjiti na 2x na pola al to cu sa endokrinologom...jos na sve to sretnem juce djevojku koja je trudnocu vodila u NS i kojoj nisu prekidali siofor za vrijeme trudnoce tamo u NS a ovi ovdje jesu...tako da je bukvalno krila od njih da je pila to. Pokusavam doci do jedine dr u Banjaluci koja razumije tu problematiku i nadam se da cu uspjeti iduce sedmice. Nije problem meni promijeniti rezim ishrane, jer vec sad ne pijem sokove osim prirodne i izbjegavam sto vise mogu slatkise. Trudim se da jedem pravilno ali ovdje bi bilo uspjesno jedino izbaciti ugljikohidrate a to je nemoguce i lose u trudnoci koliko ja znam.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Siofor
9.3.2012 9:56:17   
meyo
ne znam vjeruj mi nisam pametna... user posted image
ajd obavezno javi sta ti je rekla doktorka ako se uspijes povezati sa njom

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Siofor
9.3.2012 10:59:52   
hanka
Lo ja sam jos pre 3 meseca pricala sa endokrinologom i reko mi je da siofor ne smeta trudnoci i da smem slobodno da ga pijem


(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Siofor
9.3.2012 11:40:59   
little_one
Hvala Hankic, uspjela sam da zakazem kod endokrinologa koji zna o cemu se tu radi iduce sedmice pa cemo pricati o tome da li da nastavim ili da prekinem....za sada bebica super napreduje, sve se razvilo i nema nikakvih smetnji....tako da vec vidim da nije uticalo nista na razvoj, barem ovako vizuelno....vjerujem da ce sve biti ok.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Siofor
9.3.2012 11:44:51   
hanka
Bice draga user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Siofor
9.3.2012 12:08:08   
jabukica
little one moj ti je savet da ne prekidas sa sioforom, ja ulazim u deveti mesec, pijem siofor 2x500mg, redovno sam pratila trudnocu preivatno i beba lepo napreduje, radila sam double test, koji je bio dobar, pa je doktorka rekla da nema potrebe za amniocentezom, svi ekspertni ultrazvuci, kao i ehokardiografija bili su u redu, beba lepo napreduje, ja sasvim dobro podnosim trudnocu, nisam imala nekih problema.

_____________________________

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Siofor
9.3.2012 12:32:41   
little_one
Znam, jabukice, tebe se uvijek sjetim kad razmisljam o sioforu. Odavno sam ja vec prelomila da cu da nastavim i drago mi je da me i moj muzic podrzava u tome. Ako mozes posalji mi na PP gdje radi tvoj doktor u NS, Artur Bjelica, privatno ako moze jer tesko da cu doci drzavno do njega. Vec sam gore postala pitanje ali ajde da ponovim. Ne bi bilo lose da kad vec idem u NS uskoro da zakazem termin za konsultacije sa njim. Hvala ti puno!

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Siofor
9.3.2012 15:54:51   
jabukica
little one bila sam ti slala poruku, ne znam sto ti nije poslao. Nesto mi ne ide slanje pp preko mobilnog, saljem ti cim budem za kompom.

_____________________________

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Siofor
9.3.2012 15:57:32   
little_one
Ok samo polako, necu bas sutra za Novi Sad user posted image kad stignes ti posalji...nije hitno toliko, a pogotovo kad trebam ovdje kod nas iduce sedmice kod endokrinologa.user posted image Hvala ti puno!user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 9.3.2012 15:58:02 >

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Siofor
12.3.2012 23:50:58   
BUBICCA
Evo mene i ovde... Imam pitanje za vas... Meni je dr preporucila metformin zbog policisticnih jajnika. Nisam dijebeticar. Koji su vama razlozi bili? pokusavam sve da povezem...
Hvala, Hanka!!!user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Siofor
12.3.2012 23:57:31   
degu
Bubice kod PCOSy žene često imaju i insulisku rezistenciju, to je isto jedan od vidova poremećaja metabolizma šećera i leči se istim lekovima. Trebala bi DR-ka da te uputi da radiš OGTT test sa insulinemijama, tj. test opterećenja glukozom na osnovu koga se može zaključiti da li imaš insulinsku rezistenciju, koliko je izražena, da bi se mogla utvrditi i doza siofora. Siofor pozitivno utiče na žene sa pco, deluje na ceo metabolizam a najvažnije je što dolazi do ovulacije kod žena sa PCO.


_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kolike su šanse da zatrudnite u toku meseca
Ako pravite bebu, dobar tajming je zlata vredan. Evo kako se verovatnoća da ostanete u drugom stanju menja tokom meseca.



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here