Verus
|
E ovao draga. Jos uvek imas tako puno jer je bebica relativno mala. Ja sam se stvarno cesto izmlazala sve do skoro-ALI moja situacija je drugacija jer ja radim od njene 6 nedelje pa sam morala da pocnem da muzem. Vidim da si u razgovori mama, napisala od 20h do nekih 6. Ovako sam ti ja radila: Dam bebi da sisa posle kupanja. Ponudim obe dojke ako hoce, ako joj je dosat jedna ok. Sacekam do nekih 23h (cesto je to bila i ponoc), pa se onda izmuzem, i to lepo ostavim u frizideru da ona jede sutradan kad nisam kuci. Onda opet dojim kad se ona probudi-ali ona je to meni radila vec oko 4 ili 5. Od pre 3, 4 nedelje sam pocela ovako: Dojim pre spavanja, obe dojke. Izmuzem pre spavanja koliko-toliko. Onda nista do jutarnjeg dojenja. U pocetku su mi grudi bile tvrde kao tebi-sve kamenicic, i to vise desna (jer je vise pravila mleka). Naravno, svaki put se use*** od straha-uvek me je plasio mastitis. Onda pumpam jos 2x na poslu, oko 9:30 i za rucak oko 13:30. Onda obicno ne pumpam nego je dojim pred spavanje. U pocetku je bilo malo "tesno" pa se sada to sve ustalilo. E sad, sto se tice tog da mleko nece da krene: meni se ISTO desava kada duugo sati ne dojim i ne pumpam. Kao da se "zaglavi" i treba dojci dosta vemena da se stimulise. Verovatno se vec i kanali stisnu od toliko mleka u dojkama. Samo se opusti, i strpljivo pumpaj nadocice. Znaci, pumpaj ti ili podoj: ako ne podojis izvuci bar pumpicom, jer ces tako odrzati kol mleka koju treba tvojoj bebi, ali sada nemas potrebe za onim pumpanje nakon dojenja. Uf valjda sam pomogla IZVORNA PORUKA: bebablue Da li je normalno da, posto mi beba prespava noc, grudi budu tvrde i negde oko 4 ujutru, tj. jedna je tvrdja, to me probudi i moram da se izmlazam, ne puno, ali moram i neobicno je sto bas dugo pumpam dok ne krene mleko, sinoc sam se ranije probudila i mleko skoro nije ni izlazilo, a osetim da ga ima. Jel cu se stalno izmlazati nocu doklegod dojim? Nije mi tesko, ne pitam zato, jer sam vec navikla , vec me zanima, jer ne znam
|