|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 10:28:45   
suki
Cao svima! Molim vas ako neko moze da mi pomogne oko ovog mog problemcica sa grudima tj. dojenjem. Moja Teodora se rodila 27.02. (cisto da budete upucene) i samo sisa (ne dohranjujem je). Merila je patronazna i u pocetku je dobijala malo na tezini jer je uzasno lenja beba ali sad se to malo sredilo sto znaci 180-200gr nedeljno. Naravno da ne ide sve kako treba dobila sam mastitis sa 40 temp. tada kada sam je dojila samo iz jedne sike i to kontam da mi se stvorilo postepeno nocu posto tada lepo spava. Inace i u toku dana je manje vise mirna - hocu reci nije gladna. I sad posle te upale ja pocnem da je dojim iz obe sike da mi se ne gomila tako mleko a i da mozda vise pojede. Jos uvek nisam sigurna da li ona lepo jede ili ja imam manje mleka pa ne izmuzem bas nesto previse posle sisanja. Mleko mi nadolazi na 2,5 sata i sa tim nemam problema ali opet ne znam kako da provalim da li ona sisa dosta. Vec sam razmisljala da nabavim vagu za bebe da je merim al nema po apotekama. I nervira me to da se muzem ko nenormalna. Od te upale poplasili su me i rekli muzi se do zadnje kapi a ja onda navali pa ko besna udri po sikamauser posted image user posted image user posted image I sta onda, ako joj za sat vremena padne na pamet da sisa a onda opet sve ispocetka sa izmlazavanjem? Mozda delujem kao neko kome je sve to teret ali nije tako... najsrecnija bih bila da znam da je ona pojela onoliko koliko joj treba ali jednom izmuzem ovoliko drugi put onoliko... a da ne kazem da se muzem po 45 min. Izludecuuser posted image Zanima me par stvari... da li da je dojim iz obe ili samo iz jedne i tada i da li tada kada dojim samo iz jedne izmlazam drugu ili kako, i kada ce mi se ustaliti to da se stvara onoliko koliko ona sisa? Mozda delujem kao da sam pala s Marsa pa pitam takve stvari ali pitam jer sam vec sve probala i nikako se nismo snasle pa sam vec i samopouzdanje izgubila. Borim se sa tim iz dana u dan i pocinjem da izludim pa reko mozda ima neko nesto na ovo da mi kaze...

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 10:37:19   
jelena038
ja sam to sve doktorirala. prelomis jedan dan. das joj da sisa, izmuzes do daske i tojoj das na  flasicu, ili na kasicicu, da budes sigurna da je jela kako treba (ja sam znala i na rakijsku casicu, jer je kao drogiran bio od te zutice, padala muglava, bukvalno, pa na kasiku nije nikako islo). kad popije sve iz dojke, obloge, pa na spavanje tri sata. ako mozes sebi da priustis taj luxuz. od spavanja najvise nadolazi. ako se i javi u ta tri sata, zavaras je, cuclom, bilo cim, samo joj ne daj da jede. vazno je da ogladni dobro, da sledeci put popije koliko treba i tako jedno dva dana. nista neces izgubiti, a dobices mnogo, jer mleko, na zalost nadolazi jedino od bebinog sisanja. ja sam uspela da ocuvam mleko 43 dana, ali tako sto sam se izmuzala 12 puta dnevno, svaka dva sata, da mogu da mu nakupim dovoljno. spavala sam po celu noc, muz je ustajao i davao mu to sto izmuzem. mastitis si dobila jer nisi izmuzala, ili nisi do kraja. ona je jos mala i nemoze da izvuce bas sve iz dojke, a tek kada sve izadje, moze lepo da nadodje sledeca tura.
a u proslom postu sam napisala kako da znas da je beba dovoljno jela, da se ne ponavljam.
user posted image srecno!


< Poruku je uredio jelena038 -- 15.4.2010 10:39:35 >


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 10:44:31   
*Alexx*
Suki, nisi jedina koja se to pita user posted image Sve smo se to pitale. Vidi ovako - ako je beba zadovoljna, ne buni se između podoja, onda je sita i ne sekiraj se. Ja sam dojila iz obe dojke - počnem levom, pa se beba sama odvoji, pa dam desnu. Sledeći podoj započinjem desnom. I tako ukrug.
E, sad, sećam se da je meni Andrej jako dugo spavao na dojkama jer nije imao snage da povuče kako treba. To ne smeš da dozvoliš (opet, mišljenja su tu podeljena). Ja sam mu, dok nije stekao dovoljno snage i "naučio" da sisa, menjala strane svakih 5-10 min, pa tako nekoliko puta. Jeste bilo mučenje, i užasno me nerviralo to, ali se nakon dan-dva sredilo. Prosto sam ga menjanjem strana budila.
Laktacija će se ustaliti nakon nekog vremena, recimo mesec-dva dana (ne sećam se, a bilo je skoro). Moj savet je da se ne izmlazaš kao luda, jer već beba ima preko mesec dana i trebalo bi da već polako uspostavljate ritam (hm, trebalo bi... ništa ne bi trebalo, jer je svaka beba i mama za sebe, pa to "trebalo bi" shvati vrlo labavo).

A vaga - uh, kad se samo setim da sam jurila vage kao luda... Veruj mi da ti ne treba! Ako je beba srećna i zadovoljna, onda je to sve OK. Moj Andrej je u početku jaaaakoooo malo dobijao na težini i patronažna sestra me je uspaničila kako nemam dovoljno mleka, i ja sam ga dohranjivala da bi "nabio" tu težinu (pritom se on uopšte nije bunio). Samo me je zeznula jer mi tako nije dozvolila da razvijem laktaciju kako treba, pa me je pedijatar na kontroli sa mesec dana "postrojila" i zabranila da koristim AD. Tek tada smo mi uspostavili pravu laktaciju. A Andrej je jako lepo napredovao.

Uh, svašta sam ti ovde napisala... Moja savet je stvarno da se opustiš, tvoja beba napreduje tvojim tempom, a laktacija će se uspostaviti. Ne znam - neki savetuju izmlazanje do trećeg meseca, ja nisam. Možda je to bila greška jer sa sedam meseci mi je mleko skoro nestalo i sada smo na AD mleku.

Hajde neka se još neko javi, pa ćeš moći da stvoriš neku sliku.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 10:52:42   
*Alexx*
E, da - ako ti se grudi previše napune noću, bolje je da ustaneš i izmlazaš, nego da te opet pukne mastitis. A bebu bih ja ostavila da spava, ali ne više od 5 sati (ako je sve u redu sa njom - nema žuticu, nije male težine... ali to već pedijatar preporuči).


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 10:55:25   
*Alexx*
Dosta se pisalo i u ovim temama:
Kako povećati količinu mleka
Pitanja oko dojenja



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 11:03:50   
Anoniman
moje iskustvo je manje nego tvoje ali..
slazem se sa Alexx...
ako je beba mirna tokom dana, ako se ne buni...ona je sita..

meni isto mleko nadolazi n a 2 sata...a beba sisa na 3 ili 4.
izmlazam nekoliko puta dnevno,...kad osetim da se nakupilo i da me malo boli...i tada to radim pumpicom tako da ne traje 45 minuta...pre podoja izmlazam rucno malo da omeksam dojku jer se u suprotnom zagrcne od mleka..

sad mi se (ja mislim) uspostavila laktacija OK...beba sisa, lepo spava..preko dana je zadovoljna...

Suki, mislim da treba da se opustis...mislim da je tvoja beba ok.

Ja jesam za pumpicu jer krace traje i lakse je
a i ja sam na pocetku izmlazala u flasicu pumpicom da vidim koliko mleka ima..

i sada joj dam flasicu mleka i vidim da popije od 80 - 100 ml...

ali ona vise voli dojku nego flasicu...ali eto, testiram sebe s vremena na vreme da vidim koliko mleka ima..

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 11:35:47   
suki
Hvala vam puno!!! Oti ti dojis iz jedne sike ili iz obe?user posted image Ma kontam da je taj haos u mojoj glavi i da ja treba da se smirim ali kako...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 11:52:46   
Anoniman
iz obe ali ne u jednom podoju..jedan podoj leva sledeci desna...mada ona ne voli ovu desnu user posted image user posted image
suki, samo polako..sve je ok sa tvojom bebom...izmlazaj redovno jos neko vreme i sve ce biti ok.,
javljaj...

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 11:57:48   
LillyT
IZVORNA PORUKA: OTI

ako je beba mirna tokom dana, ako se ne buni...ona je sita..



Ja sam se vodila isto time, a moja je bila jako gladna pa se nije ni budila user posted image   Uf, mi ne mozemo da je razbudimo, ona 6 sati nista nije jela, samo spava, ne moze da se razbudi. Mozda ovo vazi kada su bebe malo vece...


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 11:59:53   
suki
I onda kada sisa iz jedne ti posle izmuzes samo nju ili obe? Garat vec pitam gluposti... mozda bolje da cutimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:08:32   
Anoniman
suki ja to ne radim odmah posle podoja..jednostavno se ne opterecujem...pipnem ih, ako su tvrde izmuzem se...
na pocetku sam morala odmah posle podoja a sada vec to radim kad osetim da su pune...
ako su pune obe, obe izmuzem u flasicu...

mada mi se leva brze puni nego desna..ako je to uopste moguce...

i jos nesto: ne izmuzem do kraja...izmuzem dok ne osetim da je dojka meka i da mi je lakse...Sestra u bolnici mi je rekla da tu nema kraja..moze u beskraj da se muze ali da to ne radim jer onda nastaje vise mleka nego sto bebi treba...

sasvim opusteno : dojim bebu na jednoj pa sledeci put na drugoj...kad osetim da su tvrde i pune onda izmuzmem onoliko koliko mi treba da osetim olaksanje...i da su mekane...

tako ja to radim..

ponavljam: na pocetku sam izmlazala svaki put posle podoja..sada ne.

Suki, pitaj sve sto te interesuje...samo tako ces znati...pa ja sam primer zene koja postavlja nebulozna pitanja...opusteno.



(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 161
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:10:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

IZVORNA PORUKA: OTI

ako je beba mirna tokom dana, ako se ne buni...ona je sita..



Ja sam se vodila isto time, a moja je bila jako gladna pa se nije ni budila user posted image   Uf, mi ne mozemo da je razbudimo, ona 6 sati nista nije jela, samo spava, ne moze da se razbudi. Mozda ovo vazi kada su bebe malo vece...



lillyt, sest sati je vec preterano...ja moju bebu ne budim...sama se probudi...i to je obicno na 3 sata...pre dve noci je spojila 5 sati...samo jednom..

ali rekla bih da preko 5 sati...i ja bih je budila ako toliko spoji...

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 162
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:12:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI


mada mi se leva brze puni nego desna..ako je to uopste moguce...


Moguće je. Ja sam sve vreme u desnoj imala više nego u levoj, te su se različitim intenzitetom i punile. Pred kraj dojenja (dojila sam 3,5 meseca), u levoj sam imala samo za deo jutarnjeg podoja, a u desnoj za kraj jutarnjeg i sve ostale podoje.

IZVORNA PORUKA: OTI
i jos nesto: ne izmuzem do kraja...izmuzem dok ne osetim da je dojka meka i da mi je lakse...Sestra u bolnici mi je rekla da tu nema kraja..moze u beskraj da se muze ali da to ne radim jer onda nastaje vise mleka nego sto bebi treba...




I sa ovim se slažem, nikada nisam došla do kraja... ne znam ni da li sam pokušala... dokle god sam muzla, bilo je...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 163
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:15:08   
LillyT
Kada smo samo preziveli tu prvu noc. Sutradan stigla patronazna, pa nam je podigla moral, sada smo dobri, budi se na 3-4 sata, nocu nekada na 5. Meni je problem bio taj los polozaj, pa ona nije zelela da sisa. Nego, kako je ti dojis, sedeci, lezeci?!? Ja samo lezeci, vidim dobro njoj, a dobro i meni, mada ne znam ni kako se postavlja beba na sisu kada ja sedim user posted image

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:16:05   
jelena038
IZVORNA PORUKA: LillyT

IZVORNA PORUKA: OTI

ako je beba mirna tokom dana, ako se ne buni...ona je sita..



Ja sam se vodila isto time, a moja je bila jako gladna pa se nije ni budila user posted image   Uf, mi ne mozemo da je razbudimo, ona 6 sati nista nije jela, samo spava, ne moze da se razbudi. Mozda ovo vazi kada su bebe malo vece...

na stranici pre, i ovde gore imas moje iskustvo. moj sin je bio kao pijan i mnogo je kalirao, sve isto. i sad kad cujem da neo nekom kaze: cuti, ne budi, dobro je dok spava, pocnem da placem, kad se setim koliko je bio gladan i kako je plakao kad se konacno probudi. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:22:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Kada smo samo preziveli tu prvu noc. Sutradan stigla patronazna, pa nam je podigla moral, sada smo dobri, budi se na 3-4 sata, nocu nekada na 5. Meni je problem bio taj los polozaj, pa ona nije zelela da sisa. Nego, kako je ti dojis, sedeci, lezeci?!? Ja samo lezeci, vidim dobro njoj, a dobro i meni, mada ne znam ni kako se postavlja beba na sisu kada ja sedim user posted image


lillyt ja od prvog dana sedeci...evo danas i juce sam lezala i to po prvi put..i nije lose...

a kad sedim..shvatila sam da je mnogo bitno da namestim da MENI bude udobno...stavim jastuke iza ledja i lepo se namestim,..onda bebu namestam...na levu mi lakse da je stavim..na desnoj to izgleda nekako smotano...

postavim ruku ispod i lepo....nekad stavim jastuk u krilo pa svoju ruku i bebu na njoj na jastuk da mi bude vise (da ne drzim sama)..ako razumes sta sam ovde mislila/...

jos u bolnici kad su je donosili na podoj meni kazu sestre: LEZI kad dojis!!!
A ja nisam htela..lakse mi da sedim..

evo juce i danas sam lezala malo da probam ...i nije lose ni tako...

patronazna mi je rekla da je lakse lezati jer kad beba oteza ne boli kicma...

ja sam mislila da je preterivanje sve ono sto sam citala o tome koliko je bitno da se majka namesti...ISTINA JE. kad je meni neudobno sve ide traljavo...lepo namestim sebe da mi bude lepo a onda "bebo sisaj koliko ti volja, mami je lepo"

user posted image user posted image user posted image
 

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 166
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:30:37   
LillyT
Jelena, skroz te razumem, meni se sada place kada se samo setim te prve noci kod kuce.

OTI, naravno da je bitno kako se mi namestimo, ako me nesto zulja, ja se odmah uzvrpoljim. Naravno, to sam tek sada spoznala. Mogla bih i ja da probam sedeci, mada mi ova moja nesto otezala. Pre neki dan, momak je spusta, ja se namestam, a ona kao zaba kada hvata muvu (u crtacima), zgrabila sisu u letu i pocela da vuce, nije jos ni legla pored. Halapljiva je postala


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:32:58   
Anoniman
lillyt a znas sta je meni bilo depresivno???

sedim ja, beba sisa...i pocnu da mi smetaju slojevi koze na stomaku.
uzvrpoljim se ja...
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa

mrsavim ja ali ta koza na stomaku...AAAAAAAAAAAAaa
a kad dojim bas mi smeta...user posted image user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 168
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:34:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

IZVORNA PORUKA: LillyT

Kada smo samo preziveli tu prvu noc. Sutradan stigla patronazna, pa nam je podigla moral, sada smo dobri, budi se na 3-4 sata, nocu nekada na 5. Meni je problem bio taj los polozaj, pa ona nije zelela da sisa. Nego, kako je ti dojis, sedeci, lezeci?!? Ja samo lezeci, vidim dobro njoj, a dobro i meni, mada ne znam ni kako se postavlja beba na sisu kada ja sedim user posted image


lillyt ja od prvog dana sedeci...evo danas i juce sam lezala i to po prvi put..i nije lose...

a kad sedim..shvatila sam da je mnogo bitno da namestim da MENI bude udobno...stavim jastuke iza ledja i lepo se namestim,..onda bebu namestam...na levu mi lakse da je stavim..na desnoj to izgleda nekako smotano...

postavim ruku ispod i lepo....nekad stavim jastuk u krilo pa svoju ruku i bebu na njoj na jastuk da mi bude vise (da ne drzim sama)..ako razumes sta sam ovde mislila/...

jos u bolnici kad su je donosili na podoj meni kazu sestre: LEZI kad dojis!!!
A ja nisam htela..lakse mi da sedim..





Dodala bih, ne zamerite. user posted image Ja sam u početku sasvim nepravilno držala Luku dok sam dojila sedeći, a samo tako sam znala, jer je moja sisa bila veća od njegove glave, i dojenje ležeći nikako nije išlo. user posted image
U početku sam bebu stavljala na jastuk, pa faktički držala jastuk a ne bebu, i krajnje smotano, ako dojim na desnu dojku, držim dojku desnom rukom. To je kao kada biste desno uho češale levom rukom (totalno nelogično)!
Onda smo jednom otišli kod prijatelja, oni imaju ćerku, tada je imala oko 3god, i zadesi me da tamo dojim. "Daj mi jastuk, ne takav, daj mi deblji, daj mi čvršći!", ženi padne roletna i kaže "Aj dojiš bez jastuka, pokazaću ti!", šta ću, kad je muka... "Hajde!", i ona mi tada namesti Luku: Na desnu ruku mi ga je namestila tako da mu glavica bude skroz kod mog lakta, ali ga je nagla prema meni tako da njegova leva rukica (i leva nogica čini mi se) budu ispod moje ruke, kao da je ustvari stomakom naslonjen na mene (ne baš bukvalno ali skoro). A desnu dojku sam pridržavala levom rukom. Tada je on prvi put povukao kako valja jer je meni mleko tada prvi put krenulo i iz druge dojke.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 169
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:38:37   
LillyT
OTI, i mene to smara, tako bih je odfikarila, uf, jos ja imam onu tamnu liniju, pa mi zlo kada vidim stomak user posted image

Tasho, to je i meni bio problem, jednostavno, nekim bebama odredjeni polozaji ne odgovaraju. Moja nije ni cestito sisala dok nije legla pored mene.


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:42:55   
Anoniman
Povući će se stomak ženice! user posted image Pa tek ste se porodile. 

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 171
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:43:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: OTI

IZVORNA PORUKA: LillyT

Kada smo samo preziveli tu prvu noc. Sutradan stigla patronazna, pa nam je podigla moral, sada smo dobri, budi se na 3-4 sata, nocu nekada na 5. Meni je problem bio taj los polozaj, pa ona nije zelela da sisa. Nego, kako je ti dojis, sedeci, lezeci?!? Ja samo lezeci, vidim dobro njoj, a dobro i meni, mada ne znam ni kako se postavlja beba na sisu kada ja sedim user posted image


lillyt ja od prvog dana sedeci...evo danas i juce sam lezala i to po prvi put..i nije lose...

a kad sedim..shvatila sam da je mnogo bitno da namestim da MENI bude udobno...stavim jastuke iza ledja i lepo se namestim,..onda bebu namestam...na levu mi lakse da je stavim..na desnoj to izgleda nekako smotano...

postavim ruku ispod i lepo....nekad stavim jastuk u krilo pa svoju ruku i bebu na njoj na jastuk da mi bude vise (da ne drzim sama)..ako razumes sta sam ovde mislila/...

jos u bolnici kad su je donosili na podoj meni kazu sestre: LEZI kad dojis!!!
A ja nisam htela..lakse mi da sedim..





Dodala bih, ne zamerite. user posted image Ja sam u početku sasvim nepravilno držala Luku dok sam dojila sedeći, a samo tako sam znala, jer je moja sisa bila veća od njegove glave, i dojenje ležeći nikako nije išlo. user posted image
U početku sam bebu stavljala na jastuk, pa faktički držala jastuk a ne bebu, i krajnje smotano, ako dojim na desnu dojku, držim dojku desnom rukom. To je kao kada biste desno uho češale levom rukom (totalno nelogično)!
Onda smo jednom otišli kod prijatelja, oni imaju ćerku, tada je imala oko 3god, i zadesi me da tamo dojim. "Daj mi jastuk, ne takav, daj mi deblji, daj mi čvršći!", ženi padne roletna i kaže "Aj dojiš bez jastuka, pokazaću ti!", šta ću, kad je muka... "Hajde!", i ona mi tada namesti Luku: Na desnu ruku mi ga je namestila tako da mu glavica bude skroz kod mog lakta, ali ga je nagla prema meni tako da njegova leva rukica (i leva nogica čini mi se) budu ispod moje ruke, kao da je ustvari stomakom naslonjen na mene (ne baš bukvalno ali skoro). A desnu dojku sam pridržavala levom rukom. Tada je on prvi put povukao kako valja jer je meni mleko tada prvi put krenulo i iz druge dojke.



Tasha bas ovako kako si opisala ja dojim...
jastuk vise ne koristim...sem za iza ledja...

bas ovako kako si opisala...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 172
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 12:49:59   
Anoniman
I ja sam koristila za iza leđa od početka, a onda posle, kada je postao malo teži, podmetala sam jedan i ispod lakta, da mi pridržava ruku, posebno za večernji podoj, jer sam se večito zablenula u TV, a dete malo spavalo malo sisalo... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 173
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 13:25:06   
Nena81
Drage moje ispisaste se vi oko podoja leva desna leva desna a nigde ne pominjete podrigivanje !!!!
Cim prekidate podoj bebu na rame podrigne pa nastavlja dalje, jer samo tako ce da se najede mleka a vazduh leti napolje.
I dok siki ako pocne da se vrti ili nije dobar polozaj ili hoce da podrigne. To sam ja dobila savet od babice kada sam rodila sina, znao je po nekoliko puta da podrigne u toku samo jednog podoja, tako da smo uspesno izbegli grceve. A da ne pricam koliko je sikio / samim tim i napredovao.
Vidim Oti praksa ide lepo samo napred user posted image user posted image .
Suki samo pitaj pa bar savete ne naplacujemo user posted image

_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 17:20:34   
Verus
SUKI: saveti su razliciti.  Meni su u bolnici rekli da dojim iz jedne dok ne zavrsi, pa onda da ponudim drugu dojku, ako beba nece, da joj onda TU, punu, ponudim sledeci put.  Drugarica mi je rekla da je pustim da sisa 15 minuta svaku dojku.  Tako radim sada, i za sada nema problema.  Najbolje ces znati da li dobija dovoljno (naravno merenje kod dr.) ali po tome da li prlja pelene.  Idealno je 6-8 mokrih i nekoliko ukakanih, sto se smanjuje sto su stariji (manje kake).  Uvek je tesko reci koliko beba dobija na tezini kada dojimo...ali ja mislim da za sada, ne treba da muzes OSIM ako vidis da su ti se stvorili cvorici, sto moze da predje u mastitis. Tada, pod vruci tus i masiraj te cvorove dok ne izadju.  Meni se to desilo sa desnom dojkom u prvih par dana posle dolaska iz bolnice, gde se ona lose hranila zbog zutice.  Tada sam muzla 2 puta....Ne znam, eto to je neko moje, skromno, kratko iskustvo..

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Fotografija koja pokazuje emocije kod pres...
Posle dve godine dojenja svoje ćerke, i mnogo pomešanih emocija, mama dve devojčice, Maya Vorderstrasse odlučila je da s...
Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...



Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here