|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 14:38:22   
maslinica
IZVORNA PORUKA: caca81

Zaista sam se lepo ismejala nad Vašim pričama (nemojte se ljutiti), i mislim da preterujete (kao moja mama, koja savakih 5 minuta viri i gleda da li dišu, da li su se pokrili preko glave...). Ja nisam taj tip, kad spava više od 2h danju, onda pogledam da li je sve ok, ali s obzirom da danju teško da koja beba tako odspava...a noću bre spavam, koliko i beba, da dežuram ne znam kako bih funkcionisala...


a jel bi dezurala da je na stomaku? da tako spava? i da ima manje od 2 meseca?

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 14:47:01   
caca81
Ako detetu odgovara da spava na stomaku, znači da mu tako prija i nema razloga da misliš da će se nešto strašno desiti. Deca moje sestre od rođenja spavaju na stomaku, samo tada nisu plakala. Moji nisu hteli, iako sam ih stavljala, jer sam mislila da je bezbednije da spava na stomaku, a ne na leđima, ako krene da bljucka. Ali, naravno sve zavisi od osobe do osobe...samo mislim da majke sebe dodatno opterećuju, umesto da uživaju...

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 15:02:25   
maslinica
ne nisam te htela uvrediti, ni posto, niti mislim da je tvoj post uvredio bilo koga, mene bar nijeuser posted image , nego me samo interesuje tvoje misljenje, meni je odmah lakse cim vidim da postoji neko ko ne zazire toliko od tog stomaka..jedni mi kazu opusti se i spavaj, drugi pak ti nisi normalna hoces da se ugusi..i jbg...ja sam vec luda:)

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 15:13:24   
liliana
Iako ima več 6 meseci, ja sam sve vreme uz nju. Preko dana spava u dnevnoj sobi, a noču se ja toliko često budim da je vidim... Ja znam da preterujem, ali to je nešto jače od mene. Ona spava na stranu, ali se sama noču izvrne na leđa, pa je ja po 100 puta okrenem opet na stranu... Često gledam i da li diše... Što ču-znam da sam opterečena njome-ali je to nešto jače od mene.

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 16:33:48   
Anoniman
A vi ste pisale o peleni za pod glavu? Ja sam mislila da bebe pokrivate pelenom, pošto je vrućinčina. user posted image
U njegovom krevetiću mu nikada nisam podmetala pelenu pod glavu (kao na slici kod ASN), nisam videla ni jedan razlog za to. Podmetala sam jedino ako ga stavljam recimo na trosed u dnevnoj, onda sam smatrala da nije dovoljno čisto.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 30
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 22:18:00   
Anck Su Nmaun
Tasho podmecem jer ona nekad bljucne pa mi je lakse promeniti pelenicu nego onaj mali jastucuc prati ili ceo carsav !
Inace bez pelene NIgde .. a mm se stalno pravi vazan pa redovno zavrsi izbljuckan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 22:25:57   
Diabla
Ja i dan danas stavljam davidu pelenu ispod glave kad spava, tako mi je patronazna pokazala, to mu dodje kao jastucnica. Stavljala sam ja i one male jastucnice sto dodju u kompletu sa posteljinom, ali on to izguzva, a pelenu zategnem sa strane. Njih mijenjam svaki treci dan. iako nije nikada bljuckao, ostala mi je navika da je stavljam. Pa me komsije stalno pitaju(primitivci): "Zasto ti dijete jos nosi siroko povijanje, vidim da su rasirene?"user posted image user posted image user posted image A'e mrsh!user posted image user posted image

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.6.2010 22:32:24   
Anck Su Nmaun
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E bas to kao jastucnica lepo receno, pa prakticnoije mi je

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: koliko dugo bez nadzora
26.5.2011 3:34:40   
vukosava
spavanje:
- moja mala je prva cetiri meseca spavala obucena u cebence koje ima rajfeslus napred i sa strane krilca koja ce cickom lepe napred (swaddle). u krevecu samo carsav, nikakve pelene, mede i cuda.
kad je bilo malo toplije spavala je u benkici sa dugim rukavima i nogavicama. pocela sam da je pokrivam cebetom, i to samo do ispod lakata.
- sad je vrucina pa spava u bodiju sa kratkim rukavima i carapicama, bez nogavica a pokrijem je frotirom
- i dalje nema nista osim toga u krevecu, spavala je uvek na ledjima mada se sad ponekad u snu okrene na stranu
- ako sam u dnevnoj sobi i ona spava u dnevnoj sobi. kad ja krenem na spavanje, prenesem je u krevetac u spavacoj sobi (nisu jedna pored druge)

koliko dugo je ostavljam samu:
-ja je ostavim samo ako odem da operem sudove (do oko 1 h) ako spava u krevecu ili rasklopljenom kaucu u dnevnoj sovi. ili nocu dok spavam ona spava. ili u toku dana ako odem u wc, ostavim vrata otvorena a nju ostavim u krevecu ili u baby gym-u

bljuckanje:
-a sto se bljuckanja tice, teram je uvek da podriguje nakon klope pa nema bljuckanja u snu... mada bilo je u one dve nedelje kad joj se razradjivao stomak, al ona okrene glavu u stranu u bljucne.. mozda je dva puta tako... stavim na nju portiklicu pa ona uhvati a nju ubacim u benkicu da joj ne pada preko glave

< Poruku je uredio vukosava -- 26.5.2011 3:38:17 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 12:20:42   
maliska
e,citam vase postove i pitam se jesam li ja losa mama sto trknem do prodavnice dok mi beba(3 m.) spava, bez nadzora(nema me nekih 2 do 5 minuta)Ili jos gore,evo danas sam je ostavila prvi put samu budnu.Stavim je  u krevetac,ukljucim joj onu vrtesku,sklonim sve opasnosti,sad je vrucina pa ne moram preko dana da je pokrivam,tako da se ne brinem dal`ce se pokriti preko glave.A vrtesku ne moze da dohvati,tako da ne moze ni da je pokida da bi joj manji delovi upali u usta.Bila je sama 2 minuta,prodavnica nam je blizu.Mada mi nije bilo sve jedno i dok sam trcala nazad mislila sam u sebi,boze,da li sam ja normalna,ali sta moze da joj se desi za ta 2 minuta,pa isto ko kad sam tu pa moram u wc ili izadjem na terasu da rasirim ves,gde je uopste ne cujem.Nije joj dosadno,obozava tu vrteskicu,a za 2` joj sigurno nece dosaditi.Nekad je stavim na nas krevet sa medom pored nje,vratim se u sobu a ona medi prica i guce sve u sesnaest.Inace sam stalno sa njom,zabavljam je po ceo dan,pricamo ja i ona,uglavnom ogovaramo tatuuser posted image .

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 12:36:09   
Ana RR
Ja sam jedna od onih koje proveravaju dete na 10, 15 minuta. Sad je zaspao u krevecu u spavaćoj sobi a ja sam u dnevnoj, pritom je na stomaku, svaki čas odlazim tamo da ga proverim. Počne da se vrti u snu pa nabije glavu u dušek i moram ga paziti. A o disanju neću ni da pišem, tek su to tripovi..

Pored naše kuće je prodavnica, ali NIKADA ga ne bih ostavila i otrčala u kupovinu. Nikad to nije na 2 minuta, toliko mi treba da se obujem, otključam vrata i izađem, pa dok kupim šta treba, dok platim, još ako je gužva.. ma nema teorije. Nije mi teško da ga stavim u kolica i sa njim prošetam do prodavnice ili javim mm da kupi šta treba.

Imam drugaricu koja je bebu ostavljala celu noć samu, uspava je uveče, spremi se i ode u kafić, klub. Izgovor je, pa ona se ne budi noću a ja ne mogu subotu noć da provedem u kući.
Hvala bogu, nikad se ništa nije desilo, ali pusti ti to.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu maliska)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:05:02   
maliska
I ja isto,dok spava cesto je proveravam,idem  cesto sa njom u prodavnicu ako je na duze,ali sto da je maltretiram po ovom suncu,a i ja zivim na selu,prodavnica preko puta,nikad nije guzva,zamolim,preko reda i eto me odmah nazad.A da izadjem uvece i da je ostavim,to je bas ne odgovorno,pre bi se ubila


< Poruku je uredio maliska -- 16.9.2011 13:08:19 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:08:37   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Imam drugaricu koja je bebu ostavljala celu noć samu, uspava je uveče, spremi se i ode u kafić, klub. Izgovor je, pa ona se ne budi noću a ja ne mogu subotu noć da provedem u kući.
Hvala bogu, nikad se ništa nije desilo, ali pusti ti to.



user posted image user posted image  stvarno nas ima svakakvih,ja bez dece(dok su bili malo manji ) ni u wc nisam isla user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:11:36   
Jeca*
u zivotu nisam ostavila dete na duze od par minuta...koliko mi treba po stanu da nesto obavim tipa uzmem casu vode, ili ubrzano zavrsim nesto u toaletu. I sad, kad ima 3 god, ja se npr ujutru sminkam u toaletu, on gleda crtace i ja komuniciram s njim, povremeno pogledam jel sve ok...ma dete je to...

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:16:12   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Jeca*

u zivotu nisam ostavila dete na duze od par minuta...koliko mi treba po stanu da nesto obavim tipa uzmem casu vode, ili ubrzano zavrsim nesto u toaletu. I sad, kad ima 3 god, ja se npr ujutru sminkam u toaletu, on gleda crtace i ja komuniciram s njim, povremeno pogledam jel sve ok...ma dete je to...


Identično. Ponekad ljuštim krompir u kuhinji dok gleda crtaće, ili širim veš, ali pre toga proverim da li je prozor u toj sobi zatvoren, i svakako ga obilazim, ili ga svaka dva minuta pitam šta radi. I uopšte ne mislim da preterujem, ni malo. To što je dete dobro i drago, ne znači da mu neće pasti na pamet da se popne na policu sa knjigama da nešto dohvati, da se popne na naslon kreveta da ubije muvu, i slično.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:44:30   
Jeca*
a najviše ne volim kad je tih i kad se primiri...onda mu ništa ne verujem user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:46:34   
Anoniman
user posted image Tačno znam na šta mislišuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:48:39   
Verus
cekaj, jel neko bio jos u kuci a ona ode u kafic, ILI beba ostane SAMA u kuci??  Juuuu ja bih nju u zatvor za tako nesto, po americkiuser posted image
IZVORNA PORUKA: lanajelena

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Imam drugaricu koja je bebu ostavljala celu noć samu, uspava je uveče, spremi se i ode u kafić, klub. Izgovor je, pa ona se ne budi noću a ja ne mogu subotu noć da provedem u kući.
Hvala bogu, nikad se ništa nije desilo, ali pusti ti to.



user posted image user posted image  stvarno nas ima svakakvih,ja bez dece(dok su bili malo manji ) ni u wc nisam isla user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:50:03   
Jeca*
ja bih je prijavila socijalnom....ne moze ni bas svaka budala da bude roditelj!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 13:51:16   
Verus
strasno...hajde da neko bude tu, npr. baka, paaa ako se probudi da da cuclu itd. To je vec druga prica, a ovakouser posted image socijalnom pa da vidis!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 14:14:19   
maliska
Bogami ja ispadoh uzasna majkauser posted image Mozda to zavisi i od uzrasta deteta.Sad je u tom uzrastu kad joj je sve zanimljivo,sareno,prica sa svojim igrackama,prica sa slikama na zidu,samo snima okolo pa i mozes na par minuta da je ostavis samu.Ranije sam stalno bdela nad njom,ustajala nocu da proverim da li dise,da se nije pokrila preko glave,mm mi je govorio da nisam normalna.A jednom prilikom,mm je gledao film ja spavala i bebac spavao u krevetcu,od jednom sam se trgla iz sna, skocila i podigla dete koje je povracalo a on nije ni reagovao a bio je budan,u istoj prostoriji,mislio dete nesto guce,kad ga nisam zviznula.I posle on meni da nisam normalna,sta je materinski instinkt.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 14:53:34   
Jeca*
nisi ispala loša majka...daleko od toga, ali evo da kazem kako ja razmisljam. Prodavnica prekoputa...hm...sta npr da me udari auto (ovo je verovatno jedan od najgorih scenarija, ali nazalost zivot je...) i hajde da kazem da bude sve ok Bogu hvala, ali dok ja dodjem k sebi mogu proci minuti...mozda i sat...prolaznici koji mi pomazu dok me osveste ne znaju da mi je dete samo u kuci. Veliki je to rizik!!!!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu maliska)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 15:22:18   
Anoniman
Ne mislim da si ispala loša majka, daleko od toga, ali pogledaj i ovo: zamisli da dete počne da povraća dok si u prodavnici, a dete na leđima. Znam, užasno je i pomisliti na tako nešto, možda i nije ok da napišem to, ali ja sam užasna paničarka i sad, kad mi sin ima 3 godine, i strahujem od svega i svačega, pa mi tako i ovakve stvari prolaze kroz glavu.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 15:30:56   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

ali pre toga proverim da li je prozor u toj sobi zatvoren, i svakako ga obilazim,


Mislim da moja mama i dan danas ima fobiju od otvorenog prozora, ja sam se igrala u sobi (imala sam 2 godine) a ona je krenula u kuhinju da opere suđe. Na pola puta je zastala i pomislila da li je prozor otvoren i krenula nazad, ja sam već jednom nogom bila na onom metalnom simsu (4 sprat je u pitanju). Kaže da se nikad u životu nije tako uplašila, nije smela da progovori da me ne bi prepala, nego mi je tiho prišla i zgrabila me. Život sam joj skratila.

Verka, beba ostane sama u stanu. Muž izađe sa svojim društvom, ona sa svojim a malecka spava...


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: koliko dugo bez nadzora
16.9.2011 15:32:42   
Jeca*
Ana, raspali joj jednu šamarčinu od mene, slobodno! user posted image
jadno dete...uvek ce imati kretenske roditelje...

< Poruku je uredio Jeca* -- 16.9.2011 15:33:02 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here