|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 12:37:25   
jovicaa
javljam vam sta ce reci psiholog..
a s vremena na vreme cu opet da kukam, kad mi popuste zivciuser posted image
ja mislim da je njegov najveci problem ta ljubomora. verovatno on misli sto ja sam da se obuvam kad maksim ne mora? a sta ce tek biti kad dodje beba.. obojica ce da posize...

on je strasno ljubomoran.. pa na psa je bio ljubomoran, obicno deca vole kucne ljubimce. a on je tako bio ljubomoran na psa, da je to postajalo nepodnosljivo.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 12:50:29   
choopa choops
Ja mislim da će kad dođe beba baš da bude bolje ;-)

Ako misliš da je ljubomora jedan od glavnih uzroka, ja bih to recimo pokušala da sredim tako što bih mu dokazala da je on kao najvažniji...Kao ti si veliki i glavni, ako neko bude dirao brata i bebu ti ćeš da ih braniš ako ih neko bude dirao i tako dalje. nemam pojma, kažem ti, nemoj da slušaš moje savjete vidiš da sam i sama u prblemu user posted image

M nije ljubomoran srećom.

EVo sad između ova dva posta....igraju se njih dvoje, kao uzimaju torbe idu na putovanje, sve super i odjednom on otvara ormar, rastura svu robu vadi novi stvari. Ja kažem ima tamo na stolici trenerka za po kući, pa nju obuci. On već počinje da ludi, nećuuuu ja ću ovo...Ja kaže m ne može, obuci staro. I on tu već počinje da kmeči i histeriše, ja neću onda ništa. Ne moraš kažem ja. I evo ga plače tamo u sobi svo vrijeme. Nekad kad se vrati bude dobar, ali najčešće ne zaboravlja, pa se vrtimo u krug. Nekad sam pokušavala kad on tako počne, da pođem za njim u sobu kad se malo smiri, pa da razgovaramo, ali nema šanse. Sad ga samo kuliram....user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 13:26:02   
Zemunka85
Joj nemam sada vremena ali mene ova tema mnooogooo zanima. Mnogo. Uopste ne znam da mi je mesto ovde, ali cu vremenom skontati.
Moje dete ide iz krajnosti u krajnost. Dirne me do knedle u grlu koliko je dobra, poslusna i saradjuje, a nekada ... Djvo licno udje u nju. Cini mi se da je na dobrom putu da (p)ostane razmazene i skoro sam to skapirala te pocela da menjam neke stvari. Probala sam svakakve tehnike, neke mi nikada ne bi ni pale na pamet, evo citam ovde. Sve u svemu - tek mi ima da bijemo ove bitke. Ona je prebistra i blam me je da ovo i napisem jer uopste nisam hvalisav tip, naprotiv sa samopuzdanjem sam u gadnoj svadji, pa i oko nje, ali mislim da je i tu zariste. Sa svojih 26m bukvalno sve zna, sve prica, odgovara mi, z.jebava ... svi se krste. Sreca je sto je tip koji nije komotan u drustvu, mada nije ni stidljiva, te ne bi to radila drugome. U vrticu i sa drugima je predobra. A nas poprilicno mustra - ne znam samo jedno, ja nju UVEK mogu da smirim tako sto cu je prevariti tj zagovoriti, ali da li je to resenje? Mora li da znaci da NE je NE i to prihvati, ili je OK i da cuje NE a kada krene da se buni, zagovorim je. Fanaticki je uporna i nikada nista ne zaboravlja. A navikla je da sve dobije sad i odmah, te mi se desavalo da joj se pije voda u busu, pa izlazimo na sledecoj stanici jer mi drami da je zedna. Postoji NE, svakako. Nekada OK prihvati, zna naravno i sama sta moze, sta ne .. a nekada place i urna do promuklosti. Ne histerise. Ja onda sednem kao da ucim, ona nastavi par minuta i dodje sa obrnutom pricom, tipa - plakala je zbog cokoladice, koju joj ne dam, a onda kada se isplace dodje i kaze - Mama, ne smem cokoladicu. Onda, poprilicno je neposlusna i odgovara, ali je u biti dobra, sto me spasava, te ne pravi velike gluposti i nema potreba za cestim svadjama. Nikada ne bi nesto prosula, zamazala, bacila, udarila, polomila, otrcala .. i sl namerno. Ne radi ono sto zna da ne sme, lepo i saradjuje, evo i sada i za kapi, za lekove. kod DR, za hranu ... ali smo joj oduvek dali da se puno pita o svemu i sad eto nam .... :D. Nekada sam preponosna kako je dobra i mila i kada predlozi, "hocu da se dogovorimo" sa sve rukicom za "baci pet", a nekada aooooo ... i obicno je u pitanju slatkis.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 14:05:13   
soni
Izboricemo se i sa ovom fazom...Ja stavrno sebi dosadim sto nekad po ceo dan nee, ne uzimaj, tooo, ne idi tamo...paziii....budi dobra...ceo dan samo drecim, al sta cu kad ne slusa ...user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 14:10:38   
mati
Soni sta da ti kazem kad Mita od svega naucio prvo da pokazuje prsto no-no i neeeeee... Ja sam mislila da ce i papagaj da nam proprica.

< Poruku je uredio mati -- 17.11.2014 14:16:14 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 14:13:46   
soni
heheh mati user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 14:24:11   
mama krava
Zemunka... ne brini!

Imaš malu pametnicu! Veštice su ti! Ali, neka je i bolje je da zna šta hoće! Njoj će biti lakše kasnije u životu, a nama mačlo teže sada, ali neka... IMam i ja jednu takvu, koja i dan danas (5,5 god), PONEKAD, ume da mi kmeči zbog slatkiša, od čega ja POLUDIM!!!! Ali to je jaaaako retko...

Kad je bila mladja, ti dramski nastupi su bili češći, a sad je ok. Mada ja ne znam šta bih radila bez "mita i korupcije",user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 16:29:52   
Peace*
Jovice, nisam zelela da te uvredim. Zaista nisam.
Sad sam sa tel pa necu kucati esej, pisem sutra sta sam mislila. Mozda nisam bila precizna. Ljub

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 16:46:48   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: jovicaa
zamislite samo kako je kada imas dete od dve godine koje se bukvalno ne odaziva na svoje ime, ne ume da trazi da jede, pije.


Jovice, ja ni sad, kad Iva ima 4 godine ne ocekujem od nje da mi trazi da jede, pije, ide u wc. Trazi ona naravno i sama ali je to jos uvek pod mojom kontrolom i ona to zna. Da se ona pita ne bi isla u wc ceo dan, onda je odvedem pa se ispiski samo tako i jos se cudi "joj koliko imaaaa" user posted image

Kod mene vazo ono - ja sam ti i roditelj i drug. Roditelj kad te vaspitavam i ucim sta i kako smatram da treba a drug kad se igramo.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 22:05:42   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: Peace*

Jovice, nisam zelela da te uvredim. Zaista nisam.
Sad sam sa tel pa necu kucati esej, pisem sutra sta sam mislila. Mozda nisam bila precizna. Ljub

opusteno tashuser posted image
ti imas svoje misljenje, i to je ok.
uostalom sve to treba videti u praksi da bi se moglo razumeti kod decjeg ponasanja tesko je ovako virtuelno objasniti.

ivanka ne ocekujem da uvek trazi vodu, pogresno si me razumela, nego jednostavno je neobicno da dete u tom uzrastu bas ne ume nista da trazi, ne odaziva se na ime i td, ovo su samo primeri, ima ih jos hiljadu, samo sam htela da docaram koliko smo slabu komunikaciju imali.

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.11.2014 22:07:46 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
17.11.2014 23:07:52   
Ivanka 75
Razumela sam te odlicno, zato sam i napisala.
Ja sam Ivi do skota dosadjivala sa "odazovi mi se kada te zovem, da znam da si tu", "kad te pozovem samo reci molim mama da ti cujem glas".

Pa Jovice ona je skinula pelenu sa 28 meseci, mislis da je odmah trazila "piski mi se, kaki mi se". Ne, do skora (do pre mesec-dva) je bilo samo "piski", "kaki" i stoji ko ukopana a ja je grabim i nosim u kupatilo.

Deca su sva slicna, veruj mi. Samo strpljivo sa njim i vodeces napredak.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 486
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 9:23:13   
Peace*
DakleM! user posted image

Da, moja deca su dosta ranije progovorila nego vaša, i nisam htela da ih poredim sa vašom decom (onom koja su kasnije progovorila), već sam poredila svoju decu.
Ono koje je pre progovorilo je mnogo nedokaznije nego ono koje je kasnije progovorilo. Zato sam rekla da to više povezujem sa karakterom nego sa govorom, ipak ne isključujući mogućnost uticaja komunikacije na ponašanje.
Jednostavno, moj Luka je emotivac, i gotovo 100% sam sigurna da njegovo njarenje ima veze sa njegovim emocijama i neznanjem iskazivanja istih. Smatram prilično čudnim to što dete sa prilično velikim fondom reči često ne ume svoje misli da iskaže i to dovede do emotivnog sloma i rekla bih čak i besa. Luka recimo plače ako ga ne razumem odmah šta je rekao, dok Marko recimo ne. Čak bih mogla da pomislim da je to što je kasnije progovorio, pa je morao često više puta da ponovi da bismo se razumeli, da je izgradio strpljenje. user posted image I don't know.
Takođe mislim da je na Luku mnogo uticalo rođenje mlađeg brata. Znači, on JESTE bio njakafus i pre Markovog rođenja, ali onda su krenule sve one peripetije oko Marka, i koliko god da sam se trudila, nisam imala dovoljno ruku da opslužim obojicu uvek kad su hteli / trebali. I mislim da Luka sada nadoknađuje to što nisam tada mogla da mu učinim. Ne znam dal me razumete. Sada Marko može sam, pa Luka koristi priliku.
S druge strane, ja sa Lukom nisam imala problem u vrtiću u smislu odbijanja grupnog rada, crtanja, poštovanja autoriteta. Takve stvari su počele da se javljaju u školi, ali rekla bih da je to normalno i da nema veze ni sa čim već je normalan razvoj deteta. I to smo uz pomoć učiteljice sredili. Ja tu smatram da vaspitačica nema autoritet. Jeste, ide deo iz kuće, ali, vaspitač mora znati da napravi red. Ostala sam u šoku kad je vaspitač u Markovom vrtiću stao pred njih 20 od 4g, i rekao "1,2,3, sada ćutite svi!" i oni svi ućutali. user posted image user posted image Pa ja bih to kod kuće pred moje dvoje mogla ponavljati do iznemoglosti, i oni me ne bi ni čuli. Dakle, autoritet.
Opet, da li ja želim baš toliki autoritet kod kuće? Ne, ne želim. Želim da se određene stvari poštuju, ali, ne, ne moraju baš sve stvari da se poštuju.
Često sam umorna kada je vreme za večeru, a oni sednu za sto, pa se šutaju pod stolom, zezaju, smeju... onda dreknem da bude mir, da jedu pa nek se zezaju, a onda opet sednem i gledam ih koliko se slatko smeju, i pomislim kako ja to nisam imala (velika razlika između brata i mene), i kako će njima to ostati kao uspomena na detinjstvo, kao nešto što će ih podsećati jednog dana na ovo vreme, kako će imati više razumevanja za svoju decu i njihove nestašluke, i pustim... sednem i smejem se sa njima.

Razumem da je tvoj problem Jovice dublji od ovoga, i razumem da ti ne pomažem ovim što sam napisala. Ali ipak napisah.

A ono "mak na konac" se odnosilo na nešto drugo... Ima dana kada kažem "Obuvajte se, idemo..." i dok se okrenem, obojica su na vratima u fulu spremni, a ima dana kada obojicu obuvam, i smirujem, i vučem na vrata... I ja to vidim kao ustupak sebi. Jel mi se ide tamo gde smo krenuli? Ili pak znam da će oni imati neku korist od toga jednog dana... jednostavno, važi, olakšaću sebi i obuću ih da bismo krenuli, jer ono što ćemo posle raditi ima veći učinak od onoga da stojim satima i čekam da se obuju. Ja to zovem "podići sebi, učiniti uslugu sebi". Isto kao što mislim da je lakše subotom nakuvati gomilu ručkova i zamrznuti jer muž želi da jede kuvano. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 9:38:19   
Modessty
Tash moja deca isto kao tvoja! user posted image Ja isto juče ispisah post pa ga obrisah jer neću da me pogrešno shvate.
Sve u svemu mislim Jovice da tovoj deci nije potreban psiholog! NEk me sad pojedini ovde napljuju zbog ovoga, ali mislim da ste JOvicu previše opteretile svojim "savršenim" životima i sovjom "savršenom" decom.
Jovice draga NIGDE ne postoji savršenstvo. Jednostavno ono što je dobro za mene i moju decu verovatno nije dobro i ne radi posao za tebe i tvoju decu. Tvoje dete je takvo kavko je i jednostavno je veliki emotivac koji ne ume da izrazi te svoje emocije. Probaj pre psihologa, d ana njegove ispade besa, plača, čega god, reaguješ tako što ćeš ga zgrliti i nećeš ga ispuštati dok se ne smiri, pa makar se i otimao. Nama je to pomoglo sa Danilom. Probaj tako. Probaj da mu ako neće samda se obuje kažeš da ćeš mu ovog puta pomoći jer je dobar dečak i voliš ga najviše na svetu, ali da je to izuzetak, ne pravilo. Ja gledam ovih dana da kad se nešto D ljuti iz čiste ljubomore, da okrenem na šalu i igru. Nije uvek lako. Nekad mi dođe da se okrenem i odem u lepu p... materinu! Onda se izdernjam, pa se smirim i lepo izvinim. I idemo dalje.
I definirvno ga nekad negde vodi samog. Idite zajedno do prodavnice, samo vas dvoje ili do parka ili ako možeš vodi ga u bioskop...

Želim ti zaista da se sve sredi i da više ne gubiš živce. Ja zbog nervoze dobih hipotireozu. Molim te nemoj i ti user posted image
I još nešto - TI SI JEDNA DIIIVNA MAMA! zapamti to!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 488
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 9:42:07   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Razumela sam te odlicno, zato sam i napisala.
Ja sam Ivi do skota dosadjivala sa "odazovi mi se kada te zovem, da znam da si tu", "kad te pozovem samo reci molim mama da ti cujem glas".

Pa Jovice ona je skinula pelenu sa 28 meseci, mislis da je odmah trazila "piski mi se, kaki mi se". Ne, do skora (do pre mesec-dva) je bilo samo "piski", "kaki" i stoji ko ukopana a ja je grabim i nosim u kupatilo.

Deca su sva slicna, veruj mi. Samo strpljivo sa njim i vodeces napredak.


Veruj Ivanki! user posted image Ona opravi imoje dete! Ali stvarno! Zahvalna sam joj do neba! user posted image user posted image Evo čak jede i pitu od bundeve i uživa! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 10:11:45   
Sanjica26 RR
To je najbitnije sto je Mod rekla da nigde ne postoji savrseno. Kod neke dece se teze uspostavlja komunikacija, a kod neke mnogo lakse.
Isto kao Peace radim. Nekad je obujem, a nekad se sama obuje. Trazi nekad da je hranim, a cesto hoce sama. Sa Teodorom lako mozes da se dogovoris. Postoje situacije kao sto je juce bilo kad smo bili kod fizijatra zbog Sofije. Takvu scenu je napravila da nas je ziv blam pojeo. Toliko je vristala jer je trazila i da se ona igra. Njoj je izgledalo da se Sofija igra. Pokusala sam mirnim tonom da joj objasnim ali nista nije pomoglo. Eto ona nama pravi takve scene kad smo negde. Tada nas ne konstatuje. Mislim da je bila orevise umorna. Nije spavala u vrticu i onda se taj njen umor emituje kroz histeriju.
Mislim Jovice da tvoje dete nije za psihologa. Treba da idete zajedno sami na neku predstavu ili u bioskop. Od kako se rodila Sofija mi Teodoru izvodimo npr na neku predstavu ili crtani film. Samo ja idem sa njom ili nekad pozeli da otac ide sam sa njom. Mozda i njemu to fali da provedete vreme sami.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 490
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 10:17:36   
cockic
moja cera je tvrdoglava i uporna.da li je u pitanju jelo ili da nesto dobije nece odustati.znaci ako joj se rucak nesvidja na oko,ona nece ni da ga lizne.ili setamo i nece da mi da ruku,ja kazem nema veze ostani tu ja idem.ona ostane i nemrda i gleda me ljutito uopste joj nije problem da je sama.dok je sin skroz drugaciji on nema sanse da je sam.a on npr.mu kazem nemoj da cupas lenu sto si je pocupao ili oteo igracku.on krene da urla.e od toga mi se dize kosa na glavi.a on je grlat pa to se ori zgrada ko da mu ne znam sta radim.

njih dvoje su skroz razliciti.njega uvek mogu da ubedim da pojede sve iz tanjira,da mi napolju da ruku kad prelazimo ulicu,a nju da dubim na trepavicama bas je briga tera svoje.znala sam da su vodolije jako cudne user posted image

ima ona i dobre strane jako je pametna za svoj uzrast monogo zrelija to su nam rekli i u vrticu.da je samostala da se oblaci sama,ruca...slusa sta joj kazu da uradi.ali kad nesto nece onda nece.to za rucak ni u vrticu nisu nasli foru da je nateraju da pojede nesto sto joj se nesvidja.ja sam znala da ide sa starijom generacijom u vrtic,ali bas ovoliko nisam ide sa decom april 2011,a ona je februar 2012.bas mi je rekla vaspitacica da dosta stvari zna sto starija deca ne znaju.dobro mora da ima udela sto ima starijeg brata.mada razlika izmedju njih je sad neprimetna sem u visini.u nekim stvarima ona ko da je starija od brata.ona kad im kazes nemoj vise da skacete po krevetu stane i jos kaze bati,koji me uopste necuje da sam rekla prestani da skaces.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 10:43:57   
cockic
e meni je vaspitacica od sina rekla,ja ovde vasu decu umem da smirim ako krenu da prave sou.jer zamisli da mi svih 30 krene da radi sta oni hoce.i ja kuci sa dvoje,pa mi teze ide.i ako radi sa decom sa svojom je drugacije.jer su deca opustenija sa roditeljima.moja deca kad su sa sveki ili mojom mamom su super,kako ja udjem na vrata to je haos.kad neko kaze popnu mi se na glavu,moja su tad bukvalno na mojoj glavi.sin sa jedne,cera sa druge strane.sin je poce da mi cacka kosu i da me cupa,a cera mi skace po butini i drzi me za glavu user posted image

a sto se tice jovice,ona ce najbolje odluciti.ali mislim da joj sin nije za psihologa.to su sve faze odrastanja.moj i da hoce da obuje patike ne moze sam jer sam mu kupila duboke na pertlanje,a on jos nezna da veze pertle user posted image ja kao taman da nekupujemo duze cizme da izgura sa patikama.mogla sam ja duboke,ali da imaju i pertle i rajsfeslus.i tako da sad moram da ga obuvam htela nehtela.nasom greskom.


(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 492
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 11:24:59   
Maslacak15
Ja bih se slozila sa Jovicom. Mislim da mnogo zavisi da li je dete komunikativno ili ne. Pri tome ne mislim na neki pocetni nivo komunikacije, nego kad nauce da saopstavaju svoje zelje i potrebe na koherentan nacin i umeju da razumeju i apstraktnije stvari. Ja na primer jos uvek ne racunam da moj mladji prica iako ima fond od 30 reci mozda i vise i ume da trazi " jos mleka", " cita cita ( oce da cita", kaze zdravo i hvala i jos sijaset stvari. Ali to nije nivo na kome on moze da objasni sve svoje potrebe i kako se oseca.
ja mislim da su deca razlicita. Eto moj stariji je ostavio pelenu sa 2,5 godine, znaci nije bio wow brz ali ja se na primer uopste ne staram od tome. On kaze od dana jedan od kako nenosi pelene "mama meni se piski/ kaki". u 100% slucajeva. Sta vise pravi problem ako zelim ja da ga vodim u WC kad bih ja tela a njemu se ne ide. Tako da sam batalila sport. I generalno je izuzetno verbalan i zbog toga je mnogo lakse sa njim komunicirati. Iako je tvrdoglav i ume da digne dramu i frku, kao tip deteta dozvoljava da se "ubedjuje" i moguce je sa njim ostvariti dogovor.
Ja mislim da Jovica svakako treba da ode do psihologa, nece da steti. Mnogo je bolje potraziti pomoc sad, nego resavati probleme za tri cetiri godine u skoli. Osim toga mislim da niko od nas ne moze da donese informisanu odluku da li jeste ili nije za psihologa samo na osnovu dve ili tri anegdote koje je zena ispricala. Mislim da je potrebno posmatrati dete duzi vremenski period i u celokupnom kontekstu da bi se takve stvari rasudjivale. Pri tome ne mislim da Aleksu nesto posebno fali, ali eto specificno je dete i nije sramota potraziti pomoc.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 493
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 12:27:16   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Ja bih se slozila sa Jovicom. Mislim da mnogo zavisi da li je dete komunikativno ili ne. Pri tome ne mislim na neki pocetni nivo komunikacije, nego kad nauce da saopstavaju svoje zelje i potrebe na koherentan nacin i umeju da razumeju i apstraktnije stvari. Ja na primer jos uvek ne racunam da moj mladji prica iako ima fond od 30 reci mozda i vise i ume da trazi " jos mleka", " cita cita ( oce da cita", kaze zdravo i hvala i jos sijaset stvari. Ali to nije nivo na kome on moze da objasni sve svoje potrebe i kako se oseca.
ja mislim da su deca razlicita. Eto moj stariji je ostavio pelenu sa 2,5 godine, znaci nije bio wow brz ali ja se na primer uopste ne staram od tome. On kaze od dana jedan od kako nenosi pelene "mama meni se piski/ kaki". u 100% slucajeva. Sta vise pravi problem ako zelim ja da ga vodim u WC kad bih ja tela a njemu se ne ide. Tako da sam batalila sport. I generalno je izuzetno verbalan i zbog toga je mnogo lakse sa njim komunicirati. Iako je tvrdoglav i ume da digne dramu i frku, kao tip deteta dozvoljava da se "ubedjuje" i moguce je sa njim ostvariti dogovor.
Ja mislim da Jovica svakako treba da ode do psihologa, nece da steti. Mnogo je bolje potraziti pomoc sad, nego resavati probleme za tri cetiri godine u skoli. Osim toga mislim da niko od nas ne moze da donese informisanu odluku da li jeste ili nije za psihologa samo na osnovu dve ili tri anegdote koje je zena ispricala. Mislim da je potrebno posmatrati dete duzi vremenski period i u celokupnom kontekstu da bi se takve stvari rasudjivale. Pri tome ne mislim da Aleksu nesto posebno fali, ali eto specificno je dete i nije sramota potraziti pomoc.


oooooo Maslacak pa moja D je onda bas recita user posted image njen fond reci je sigurno preko 100 ako ne i preko 150 ali ona NE SASTAVLJA recenice. Zato kazem da je i dalje komunikacija "na vrlo niskom nivou" jer nema prave konverzacije, uglavnom se sve svodi na to da je ja ispitujem pa mi ona odgovara sa jednom reci.user posted image

Ja se slazem da odlazak kod psihologa nece stetiti. A usput se slazem i sa Peace a i vec sam ranije napisala da nisam ni skontala dramu oko obuvanja cipela/patika, i da isto mislim da njima nije svaki dan divan dan i da su oni nekad umorni ne naspavani, nervozni, male meteoropate i td. Svasta bre njima fali a kad su tako mali mozes uglavnom samo da nagadjas sta je pogotovo ako ne zele i nece da ti kazu.

Moj tata npr misli da brat i snajka treba sa bratancem da idu kod psihologa. Kaze moj tata postoji neki mali propust u Novakovom razvoju i treba to da isprave. Jednim delom se slazem sa njim a opet razumem i zasto brat i snajka ne zele da vode Novaka kod psihologa jer je on generalno dobro dete. Tako da...nisam pametna. Ce da pisem ovde za dve godineuser posted image jer ko sto rekoh mi jos nemamo nekih vecih problema

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 13:02:01   
Maslacak15
Sta da ti kazem Misho ali je i tri meseca starija user posted image user posted image Javljam se u februaru da ti kazem koliki je fond. Sala malauser posted image
Slazem se ja da ne treba praviti magarca od komarca i da je normalnno da deca imaju faze i pruzaju otpore. I treba imati mnooogo strpljenja. Ali stvarno mislim da niko od nas ovde ne moze za tudje dete da oceni. Jel dobijamo samo fragmente, male slicice iz opisa jedne majke ( bilo koje) i to je prosto nedovoljno da bi smo mogle da zakljucujemo. To je sve...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 13:09:32   
Azra_
Ja po ovome što čitam, kao da nemam dete. Nekad me i brine zašto nema pobune, reakcije... Ali on sam kaže ˝eto, sada smo se sve lepo dogovorili, bolje nego da se svađamo˝. Od malena je tako, što kaže sveki ˝star mali˝. Sa njim možeš sve. Ima bubica, ali zaista zenemarljivo. Od 1,5godine je već pričao telefonom sa mojojm mamom po 10ak minuta. Sve ga interesuje. Hoće da uči. Prvo mi je dete i meni je sve to normalno. E sada, ja očekujem neku njegovu negativnu fazu, i više bih volela da bude sada nekad nego kasnije, ali ne mogu to da biram.

Sestić je druga priča. Apsolutno neartikulisano dete. Ne umem da iskaže osećanje na pravi način. Ako je besan, on baca, lomi, udara, ako je srećan skače, viče, jurca. Ako pokušaš da prilčaš sa njim, nema strpljenja 2 mkinuta da sasluša. Tačno vidiš da je ko zna gde dok mu pričaš. Ima 4 godine, nema nikakva interesovanja, neće da crta, neće da se igra loptom, neće plastelinom, igračke ga baš i ne zanimaju... U stanju je da vrišti po pola sata iako mu je lepo rečeno da ništa neće dobiti plakanjem i da kada prestane da plače možemo lepo da pričamo. Sada je u fazi kada uredno ide u vrtić, deluje da mu je to zanimljivo i tamo je ok, ne buni se, a kada sestra ode po njega, on počne da vrišti. Mislim da tako pokazuje da je besan što je nije bilo dugo, ili šta već... Mi smo generalno zabrinuti za njega, sestra pokušava na sve načine, ali teško, tako da će ona definitivno potražiti savet stručnjaka, samo još pokušava da pronađe nekog ko bi se zaista posvetio problemu. Ako imate neki savet, slušam!

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 13:44:34   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Sta da ti kazem Misho ali je i tri meseca starija user posted image user posted image Javljam se u februaru da ti kazem koliki je fond. Sala malauser posted image


idem bas u temu o propricavanjuuser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 497
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:05:57   
jovicaa
prvo hvala vam na podrsci, zaista, i lepim recimauser posted image

ja se samo toliko trudim da ne propustim nista i da sve sto se mene tice, ono sto mogu, odradim kako treba... sigurno da mnogo puta gresim, ali upravo da bih se popravila i proucavam i analiziram svoju decu. i nije mi bas svejedno kada mi vaspitacica kaze takve stvari o detetu, mada sada i ja sve vise sumnjam da je to dobrim delom i njen problem a ne samo nas.
zamislite sta mi je rekao alesk pre neki dan, ja ga obuvam u vrticuuser posted image a on kaze: biba mi je rekla da cu ici u jaslice ako ne budem radio to i to(sad ne mogu da se set__im tacno sta)
ja sam poludela ona njemu preti time zato sto zna da se on plasi da ne ide u jaslice, zato sto smo imali frku oko grupe i godista na pocetku godine, poludela sam.... pa na sta to lici, kakav je to pedagog???

modesty sad smo poceli da praktikujemo to da ga vodimo sa nama u radnju, ili negde, da bude i nasamo sa nama. posto nam je to jedina prilika, s obzirom na moju trudnocu, maksima i td.. uglavnom svuda idemo zajedno.

< Poruku je uredio jovicaa -- 18.11.2014 14:15:06 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:15:14   
Peace*
Ja nemam problem sa takvim pretnjama, i mog su slali i Baby land kad je bio bezobrazan, ali se on tome smejao, pa su batalili. user posted image user posted image

Recimo prošle godine u boravku u školi (dakle, ja sad pričam o starijoj deci, ali nadovezujem se na temu), učiteljica je izlazila na kraj sama sa njih 40-50. Jeste radilo ucenjivanje, jeste radio princip kazna-pohvala, nagrada, ali sva deca su bila sita, bila na vazduhu i sa urađenim domaćim. Nedavno mi je jedna mama na to rekla "Ali jel Vi znate da je ta učiteljica deci pretila obezbeđenjem koje će ih snimiti kamerom ako ne jedu i pokazati mami?", a ja rekoh "So what?!", mislim, tu bi se mama trebala zapitati zašto to dete počinje da jede pod pretnjom da će baš njoj taj snimak biti prikazan...
Ja jednostavno mislim da sistem kazni i nagradi, pa i pretnji mora da postoji kada si sam sa tolikom količinom tuđe dece. Možda grešim.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:17:41   
soni
Razmiljam kad hocu sa bebom i starijom devojcicom u setnju i ona jurca i nece da poslusa da stane..Hocu li da trcim sa bebom u kolicima user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAŠE SU MAJKE PILE SVOJE KAFE NATENANE
Nisu postojale škole roditeljtva, ni sve te silne knjige, forumi, grupe na fejsbuku, a opet – sve se nekako znalo. Na kr...
Decu prerano odvajamo od mame
Više vremena trošimo na treninge, jezike, tečajeve i poduke nego na grljenje i poljupce.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here