|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:20:01   
jovicaa
joj ne znam tash.. meni je strasno plasiti dete necim sto kod njega izaziva bas jak strah i negodovanje, kao sto je ovaj slucaj. pretim mu ja sve i svakako, ali ovo mi je preterano, mozda zbog osetljivosti situacije koja je bila na jesen, gde su njega i jos troje dece bez ikakvog prava i osnove prebacili u mladju grupu, tj isli su opet u istu grupu kao i prosle godine, bez svojih drugara i vrsnjaka za skolu koji su presli sa svojom vaspitacicom u srednju grupu. i on je to jako dramaticno podneo. mi smo to lako regulisali, zato sto je cista glupost to sto su uradile, da bi izjednacile broj dece u grupama, strasno.. bas je bila glupa prica. traumiranje dece bez ikakve osnove i potrebe. zamenica direktora je bila sokirana kada je shvatila o cemu se radi i odmah ih nazvala da rese to.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:27:38   
jovicaa
evo nove epizode. upravo je stigao iz vrtica i sa vrata maammaa, da li si ti tuzna? da li ces biti tuzna? ja mu kazem nisam, zasto bih bila? a on kaze pa biba mi je rekla da ces biti tuzna ako ne budem crtao, a ja sam samo nazvrljao, da li si tuzna?
o bozeeee pa moje dete je prepametno, on je provalio da se cimamo svi i sad nas manipulise, to mi je najnoviji zakljucakuser posted image

a kaze mm da mu je vaspitacica pokazala crtez kada je dosao(druga ne biba) i da je bio lepo obojen, u fazonu da je dobro uradio, a aleks kad je video taj crtez, tj pokazao mmu rekao je sve sam nazvrljao!

i sad mi vi recite ko je ovde lud, i da li je ok da vaspitacica govori ovakve stvari i da li aleksandar mozda malo sad i manipulise situacijom posto je skontao da se cimamo svi?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:33:15   
Peace*
Nažvrljao? A šta bi trebalo da radi dete od 3g? Ustvari, bliže je 4g, ali ... hajde ovako da ti kažem: Marko ništa nije znao da nacrta i oboji do 4g. Bukvalno na dan rođendana je odlučio da bude velik i sve naučio. Počeo da crta čiča gliše, da boji precizno, počeo da se interesuje za slova, brojeve... Ne znam odakle mu to da će on sa 4g biti veliki, ali ljudi, na taj dan se nešto veliko desilo. user posted image
Juče je recimo tražio da mu i prezime pokažem kako se piše, jer više nije dovoljno da zna samo ime. user posted image Sabira sa nulom i jedinicom, sam je skontao foru. Zna napamet jednostavno sabiranje tipa 2+2 i 3+3 (toliko puta je pitao da je zapamtio). Tako da, ja bih kod njega forsirala da je veliki i kako sve zna... Ozbiljno bih to radila. Hajde da pokažemo bati kako ti znaš da nacrtaš čiku. Hajde da pokažemo bati kako bojiš! Jaaaooooo, kako je lepo!

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 14:42:06   
jovicaa
nisam dobro napisala. vaspitacica je rekla aleksandru hajde da pokazes tati sta si crtao danas, nije ona nista komentarisala oko crteza, nego je aleks pokazao milosu i rekao mu odmah, vidis kako sam nazvrljao i isto to je rekao i meni kod kuce, da je nazvrljao. a kaze mm da jeste zvrljano, ali u okvirima, sto i nije tako loseuser posted image
e sad ne znam s ta je vaspitacica osim da cu ja biti ljuta, jos komentarisala tokom samog bojenja.. moracu da odem da ispitam to..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 16:26:26   
Ivanka 75
Jovice, vaspitacica je to rekla da bi ga motivisala da radi, jer ce deca za mame sve da urade, nije ona mislila nista lose.
Ne analiziraj svaki njegov postupak i svaku njegovu rec, on to vidi i oseca, opusti se malo, daj mu da dise.

Iva je skoro dosla od babe i ja je pitam "kad pre dodje, samo sto si otisla?" (oni su kuca pored nas) a ona ko iz topa "baka me isterala", user posted image
Naravno, nisam joj poverovala, pitala sam mm posto je i on bio kod njih, da li je baka isterala a on kaze "ma jok, ona se sama obukla i posla napolje, kaze "idem kod mame".

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 16:34:54   
soni
U pravu je Ivanka, moramo se i mi malo opustiti...

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 16:42:47   
Ivanka 75
Prosle godine je jedna decak rekao kuci da sam ja udarila cvrge njemu i jos tom i tom detetu.
Naravno, dosli da "ispitaju" stvar, moja direktorka pita decu da li je to istina oni u čudu a i ja sa njima. Baka tog dečaka je prvo otišla kod direktorke da se žali pa su došle kod mene u učionicu da pitaku decu. Došlo mi da plačem, deca me brane, ja bez teksta, bila sam tužna ceo dan posle.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 17:38:29   
jovicaa
uzas ivanka...
ma aleksandar je banda.... pitam ga, sta si jeo u vrticu? a on kaze kolace. ja ga pitam sta si rucao? i sad ispitujem pokusavam da dobijem odgovor, a on namerno nece da mi kaze... i ja ga pitam, zasto nikad neces da mi kazes sta si jeo u vrticu?(posto nikada do sad kada sam pitala nije dao tacan odgovor, uvek nesto mulja). i on mi odgovori, zato sto si malo dosadna... hahah, umrli smo od smeha... potpuno me je ostavio bez tekstauser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 17:52:53   
Buba Mira
Ja se ne bih smejala. Vi tim smehom njega ohrabrujete i dajete mu do znanja da je smešno i zabavno govoriti mami takve stvari. On ima 4 godine i mora da ima neko poštovanje prema tebi. Ne možeš ga opravdati da nije uspeo da nauči da kaže zdravo drugarima, a uspeo je da nauči da tebi kaže da si dosadna. Nemoj ovo da doživiš kao kritiku, pliz, kažem ti iz najbolje namere. On je pametan dečkić, upravo je to pokazao user posted image , doduše ne baš na najbolji način ali pokazao je.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 17:53:03   
Olga75
M do ove godine niti je sta jela niti sta radila u vrticu kad sam je pitala user posted image
tako da na to nemoj da obracas paznju


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 17:59:19   
mama krava
Jovice, bas pratim ovu temu i jutros sam se setila tebe i tvog malisana gledajuci TV. Bila je gost deciji psiholog u jutarnjem programu i pricali su o kaznjavanju dece, batinama i sl... Izmedju ostalog veoma mi se ucrtalo nesto sto je psiholog rekla, a cini mi se da ima veze sa tvojim ""slucajemuser posted image
Rekla je ovako-nekada je problem jer temperamnetni roditelji dobijaju temperamentnu decu! Ja se potpuno slazem sa ovim i slaEm se da bi trebalo da pokusas da ga malo kuliras, tj da kuliras nestasluke, a da mu imponujes dobre svari koje uradi!

I jos je zena rekla da NE POSTOJI roditelj koji ne gresi!


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 18:15:43   
Buba Mira
Sva su deca savršena, kao što su i svi roditelji savršeni, sve dok neizmerno vole svoju decu i trude se.
Ja sam imala i još imam muke sa Ninom, naiđu joj bube, i te kako, ali brate, naiđu i meni. Pa kad se sve poklopi, haos u najavi.
I ne znam zašto svi odlazak deteta kod psihologa doživljavaju kao nešto traumatično i loše. Pa ne znači da je dete za ludačku košulju ako ode kod psihologa. Ja sam namerno, samoinicijativno vodila moje dete, da porazgovaramo svi zajedno, i da vidim da li negde JA grešim u vaspitanju, ne dete. I naravno, da vidim da li se moje dete pravilno razvija, kao što ga vodim kod stomatologa, na redovne sistematske preglede i slično. I zato ne podržavam "tvoje dete nije za psihologa". Svako dete je za psihologa, a u smislu čiste kontrole i praćenja razvoja.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 19:02:49   
Ana RR
Slažem se da odlazak psihologu može samo da pomogne. Da smo u Bg i ja bih otišla jer je očigledno da negde grešim.

Marko je od one dece koja su jako emotivna, on će se rasplakati čim vidi da sam ja tužna ali ako mu na bes odgovorim besom on još više odlepi i tu počinje haos. U suštini, nas dvoje smo jako, jako slični i tu dolazi do sukoba.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 19:48:14   
Ivanka 75
I ja kad mi neko dosađuje kažem mu da je dosadan i ne smatram da je to znak nepoštovanja, ako mene mogu da smaraju mogu i ja da kažem svoje mišljenje isto kao Aleksandar.
I dalje tvrdim, nije to neposlušnost nego karakter dolazi do izražaja.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 21:59:30   
Buba Mira
Znam da je to karakter, logično... Ali se ne slažem sa tim da samo treba konstatovati "eto, to je njegov karakter, šta da se radi", slegnuti ramenima i pustiti ga. On je mali čovek, njegov karakter u tim godinama treba modelovati i usmeravati. A da bi, kad poraste, iz tog istog karaktera izvukao najbolje.
Složićeš se sa mnom da ni tebi ne bi bilo prijatno da ti sutra neko dete u vrtiću kaže "dosadna si" i odbije učesvovanje u aktivnostima. Slažem se da dete ima pravo da izkaže svoje mišljenje i da kaže dosadnom da je dosadan, ali mislim i da treba da zna da to nije pristojno. Sutra će na času reći učiteljici "dosadna si i ti i tvoja azbuka". Eto, iskazao je mišljenje, bravo, ali ne znači da je u pravu i da je njegov postupak ispravan. I na kraju - ne možeš uporediti sebe, formiranu ličnost, sa detetom koje tek zaključuje šta je dobro a šta loše, tek spoznaje. Ono roditeljski smeh na nestašluk tumači kao odobravanje i podstrek, dok mi matori valjda znamo šta se iza kojeg osmeha krije. user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 22:10:55   
Ivanka 75
Jeste Buba, ali oni su mali, 4 godine nije mnogo, tek su prestali da budu bebe a mi ocekujemo da sve znaju.
Veruj mi da mi kazu deca da sam dosadna ali iz prostog razloga sto ja zelim da ih naucim necemu i insistiram na tome a oni bi da se igraju.
Doci ce njima lepo vaspitanje u glavu, bice oni sjajni kad jos malo porastu.
Iva i ja svaki dan idemo autobusom, i ne prodje dan da je neko ne pita kako se zove, i nijednom nije odgovorila, jednostavno nece pa nece. I svaki dan joj kazem da je lepo da se odgovori kad te neko nesto pita a opet, ne mogu da se ljutim na nju jer ona tek uci kako da se snadje i pronadje mesto u svetu. A to je proces koji treba da sazri u njima, treba vremena da se to usvoji.
Ja imam mnogo bolju komunikaciju sa Ivom otkako ne zvocam za sve i svasta. Ne zelim da me gleda sa strahom kad god nesto uradi bilo slucajno ili namerno.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.11.2014 22:23:30   
Buba Mira
Naravno, nisam ni ja za zvocanje. Ali, eto, nisam ni za prećutno mirenje sa stanjem. Uvek možeš mirno, usput, korigovati neke stvari, ili ih bar izreći, pa nek stoje u vazduhu. Ne insistirati, ne terati. Sa tim se slažem. Treba naći sredinu. Ne znam, sad ću karikirati, ako dete kaže da si dosadan, ok, reklo je, ali ne treba to da upamti kao nešto što nasmejava mamu, već kao nešto drugačije, nešto što se ne podržava. Da se polako skreće pažnja na dobre i loše postupke, kao i na postupke prema drugima i koji povređuju druge. Toga bi trebali da budu svesni u tom uzrastu, ili da im se bar polako skreće pažnja.
Mi smo pre par nedelja dobili upitnik iz vrtića u kojem je između ostalog bilo i pitanje da li vaše dete ima razumevanja za druge, za tuđe emocije i potrebe. Mislim da je to pitanje postavljeno ne bez razloga.
I da, znam da su mali, ali eto, malo po malo - čovek. user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 8:46:32   
Peace*
Ja gotovo nikada od Luke nisam dobila odgovor šta su radili u vrtiću, šta su jeli, ma ništa. Otišao je na 5 dana na Gučevo, i ja sam dobila jedno "Bilo je dobro!". Dok je Marko otišao na jednodnevni izlet i sve saznala, od kočija preko jahanja konja i magaraca, da su videli svinje, koliko je tobogana bilo, koliko puta je pao, pa čak i da je vaspitačici uletela muva u usta i da se davila i popila svu SVOJU vodu (pošto sam ja rekla svu vodu, on je rekao, NE, nego svu SVOJU vodu!). Jednostavno, neka deca pričaju a neka ne, o svojim događanjima tokom dana. I slažem se i sa BM i sa Ivankom, s jedne strane ne treba dosađivati (preterati sa pitanjima), a s druge strane nikada nisam uspela da se pomirim sa tim da ne znam, pa ipak uvek pitam i pokušam da dobijem makar polovičan odgovor.
Takođe, Luka nikada neće reći kako se zove, a Marko će uvek reći kad ga pitaju.
Luka se nikada neće javiti komšijama, i to ne jer neće već njega komšije ne zanimaju i on njih jednostavno nije zapamtio (roditeljima svojih drugara se uredno javi i priča sa njima). Marko se javlja. Ali tu kod Luke ima veze jedna druga stvar, a to je da vaspitan da se sa poznatima ne priča, ono što sam propustila da dodam dok sam ga tome učila je da ako se ja nekome javim, onda on po automatizmu treba da kaže "Dobar dan" a posle ćemo se objasniti ko je to.

Jovice, idi kod psihologa, why not, ali tvoje dete je skroz ok. Kukala ti majka u životu, kao i meni sa Lukom, ali naći ćeš mu žicu, i onda će sve biti ok. Videćeš, od jednom porastu i onda su oni veliki i žele da se druže sa vama velikima kao veliki, i onda priča postaje sasvim drugačija. Ali nemoj mu dozvoljavati da ti kaže da si dosadna. Izleteće mu svakako po nekada, ali tada treba da kažeš da je to gadno, i da te čini tužnom, a opet s druge strane, pokušaj da ne budeš dosadna. Objasni mu da to može i da se kaže "Mama, sada mi se ne priča o tome, jel možemo kasnije?"

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 9:43:45   
Buba Mira

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ali nemoj mu dozvoljavati da ti kaže da si dosadna. Izleteće mu svakako po nekada, ali tada treba da kažeš da je to gadno, i da te čini tužnom, a opet s druge strane, pokušaj da ne budeš dosadna. Objasni mu da to može i da se kaže "Mama, sada mi se ne priča o tome, jel možemo kasnije?"


user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 9:54:47   
Sanjica26 RR
Meni moje ne kaze da sam dosadna, ali npr ako joj vise puta kazem nesto onda kaze: "To si mi sto puta rekla. Teodora, Teodora".user posted image I tad shvatim da sam preterala. I oni mali imaju pravo da kazu sta misle,

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 10:15:14   
Modessty

IZVORNA PORUKA: jovicaa

prvo hvala vam na podrsci, zaista, i lepim recimauser posted image

ja se samo toliko trudim da ne propustim nista i da sve sto se mene tice, ono sto mogu, odradim kako treba... sigurno da mnogo puta gresim, ali upravo da bih se popravila i proucavam i analiziram svoju decu. i nije mi bas svejedno kada mi vaspitacica kaze takve stvari o detetu, mada sada i ja sve vise sumnjam da je to dobrim delom i njen problem a ne samo nas.
zamislite sta mi je rekao alesk pre neki dan, ja ga obuvam u vrticuuser posted image a on kaze: biba mi je rekla da cu ici u jaslice ako ne budem radio to i to(sad ne mogu da se set__im tacno sta)
ja sam poludela ona njemu preti time zato sto zna da se on plasi da ne ide u jaslice, zato sto smo imali frku oko grupe i godista na pocetku godine, poludela sam.... pa na sta to lici, kakav je to pedagog???


modesty sad smo poceli da praktikujemo to da ga vodimo sa nama u radnju, ili negde, da bude i nasamo sa nama. posto nam je to jedina prilika, s obzirom na moju trudnocu, maksima i td.. uglavnom svuda idemo zajedno.


isto to su radile i danilove vaspitačice u državnom vrtiću! user posted image

Ne mogu više ovde da raspravljam jer imam utisak da se vrtimo u krug. Jovice prestani da kontrolišeš sve što A radi, misli, želi.... Malo nemoj da budeš "dosadna" i malo izađi iz ove teme. Opusti se i probaj da spustiš "loptu". user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 10:49:16   
Olga75
ni jedno dete nije 100% poslusno , to prosto nije decije ponasanje
e sad , koliko su nasa realna ocekivanja a koliko smo objektivni to je osnovno pitanje
i zato mislim da deciji psiholog tu moze pomoci
jer ja nisam videla Aleksa ( i ne samo ja ) kako je neposlusan i " nekomunikativan " pa da kazem : ahaaa tako i tako


< Poruku je uredio Olga RR -- 19.11.2014 10:50:45 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 10:55:38   
Buba Mira
Ispade sad da mi, dobronamerne mame sa dobronamernim savetima, terorišemo Jovicu ovde.
Sine Jovo, ostani u temi, taman smo se spremile da ti zabijamo klinove pod nokte jer si nekompatibilna majka user posted image
Šalim se, naravno. Puno sreće. user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 10:59:30   
Modessty
bubo nemoj tako
ko hoće da shvati shvatiće. ko neće, uvek će da nađe neku zlu nameru iza svega
tolko

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
19.11.2014 11:00:09   
Modessty
a i ja sam dobronamerna
samo da preciziram

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here