|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   zelena plodova voda???
5.8.2010 7:27:38   
kristina77
cao drustvo,imam problem pa molim sve koji imaju iskustva sa ovim terminom da mi pomognu.na porodjaju su mi ustanovili da se beba nagutala zamucene plodove vode i da joj je ista usla u organizam.Mi u s.mitrovici nemamo aparate za takav problem pa su je odneli za ns na institut za zastitu dece.Beba ubrzano dise ali me svi uveravaju da je stanje stabilno i da je to normalan slucaj.Prva mi je trudnoca pa smo se svi uplasili.....pozz
Direktna veza do poruke: 1
   RE: zelena plodova voda???
5.8.2010 7:35:11   
Anoniman
Draga,dobrodosla!Bilo je vec govora o ovome.Mogu ti reci samo da iz iskustava koja su se ovde desavala,na kraju je bilo sve ok.Moze primati antibiotike,zadrzace je verovatno neko vreme,ali potrudi se da se ne nerviras previse jer beba to oseti user posted image !Cuvaj se i mislim na vas,drzim fige da sto pre budete zajedno kucici user posted image user posted image

(odgovor članu kristina77)
  Direktna veza do poruke: 2
5.8.2010 8:00:41   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: kristina77

cao drustvo,imam problem pa molim sve koji imaju iskustva sa ovim terminom da mi pomognu.na porodjaju su mi ustanovili da se beba nagutala zamucene plodove vode i da joj je ista usla u organizam.Mi u s.mitrovici nemamo aparate za takav problem pa su je odneli za ns na institut za zastitu dece.Beba ubrzano dise ali me svi uveravaju da je stanje stabilno i da je to normalan slucaj.Prva mi je trudnoca pa smo se svi uplasili.....pozz

meni su na otpustu iz porodilista ladno rekli "beba vam se nagutala zelene plodove vode sto nije dobro, ali pratite je"...ja poludela. Kakva je to recenica i sto mi neko ranije to nije rekao?? nego posle 5 dana. No ja sam izasla iz porodilista i evo do danas se nisam ni setila toga user posted image  ne brini, ja stvarno mislim da je to normalno. I do kad planiraju da je drze u bolnici?

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 3
5.8.2010 9:54:10   
kristina77
ja sam jos u mitrovici a bebu su juce odneli za ns.Suprug ide danas tamo a sinoc smo bili u kontaktu sa njima i kazu da je stanje bebe stabilno,poceli su sa terapijom i lekovima i da cekamo....svi nam kazu da nebrinemo i da je to sve normalna pojava ali nismo bili pripremljeni na ovako nesto posto je trudnoca prosla bez ijednog problema.....javicu vam sta se desava....hvala na podrsci...

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 4
5.8.2010 9:58:10   
Jeca*
Verujem da je to pre mera predostrožnosti i dobro je što je tako. Bolje nek je na sigurnom dok ne kažu da je sve ok. Držim fige da što pre dodje kući i da budete zajedno. Cmokić za bebicu i čestitam mami na prinovi user posted image

Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 5
5.8.2010 11:20:05   
bebaa
I ja sam isto tako prosla, ne brini bice sve ok. Beba je bila 2 nedelje na neonatologiji primala antibiotike, ja sam bila sa njom da je dojim. Sad je sve ok.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 6
5.8.2010 17:56:55   
kristina77
sad mi je suprug javio da je bio u ns,kazu da se beba nadisala vode i da je trenutno na antibioticima.kazu da ce verovatno dobiti upalu pluca,posto su bakterije usle.stanje je stabilno,pokriven je lekovima a nama nepreostaje nista nego da cekamo i molimo se bogu.......ja sam ok i trebala bi do subote mozda i kuci ali sam psihicki jako lose kao i suprug...hvala vam puno na podrsci......

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 7
5.8.2010 18:31:43   
lanajelena
Kristina drzim ti palceve da sto pre budete zajedno...ali kao sto devojke kazu bar ovde nije bilo negativnih iskustava user posted image ...nadam se da cemo se i kasnije druziti sa tobom i tvojom bebom

Direktna veza do poruke: 8
5.8.2010 20:10:35   
LillyT
Kristina, bitno je da je bebica dobro zbrinuta, a ti se drži. Obaveštavaj nas user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 9
5.8.2010 20:55:48   
kristina77
gde mogu da procitam iskustva i savete na problem kao sto je moj.gledala sam forum i nemogu da nadjem??.pozz

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 10
5.8.2010 22:08:58   
Anoniman
Ukucaj u pretrazivac zelena plodova voda i izbacice ti teme gde god je upotrebljeno to.Ovde stvarno nema losih iskustava sto se toga tice.Drzim fige da sve prodje sto pre!!! user posted image

Direktna veza do poruke: 11
5.8.2010 22:18:15   
micketta
kristina,

tako je i mojoj danici bilo. presla sam termin 8 dana i ona se nagutala odvratne zelene plodove vode i otislo joj na pluca. 7 dana je primala antibiotike i sve proslo ok.

pisi ovde kad god si psihicki lose. ja sam ostala sa bebom u porodilistu i da nije bilo ovih devojaka ovde, sa kojima sam se smsovala po 100 puta na dan, umrla bih. pre svega mislim na lillyt, maslinicu, unicu i grejs. bas sam malopre citala ponovo njihove smsove podrske. nikada ih necu izbrisati user posted image

drz se, draga. to se veoma cesto desi. sta kazu doktori?

zna baba

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
5.8.2010 22:28:57   
kristina77
kazu da je stanje stabilno,nikakvih kriznih momenata nije bilo ali jos je rano za neke prognoze.suprug je bio tamo,video malog,kaze da dise na aparate i da su mu doktori rekli da je pokriven antibioticima.kaze da izgleda lepo,kao beba od 4-5 dana,boja koze normalna,ocena sa porodjaja 8...55cm dugacka,4120kg.....jako smo uznamireni,ali ja imam osecaj da ce sve biti ok,suprug je jako pogodjen svima,ja sam u mitrovici,mali u ns...tako da je jako tesko sve ovo palo...hvala vam na svemu,podrsci,recima,ma na svemu.....inace ja sam ok,setam i uskoro bih trebala kuci....pozz

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 13
5.8.2010 22:43:39   
micketta
meni su rekli da se ti antibiotici daju bebi ili 7 ili 14 dana.
znam da ti sve ovo pada jos teze jer ste isuvise udaljeni.
to sto ubrzano dise, to je zbog toga. normalizovace mu se to za koji dan.
ne brini.
bice sve ok. user posted image

zna baba

Direktna veza do poruke: 14
5.8.2010 22:51:24   
Jeca*
Mamina osećanja su jako bitna....čim si ti pozitivna biće sve ok. Nema razloga da ne bude. Beba je krupna, pupupu....divnoooo
Preporučujem ti da prošetaš malo po bebećim temama, opustiš misli i pripremiš se za ono što te čeka kad sa bebicom odeš kući. Od srca vam držim palčeve da to bude što pre.

Robin Sharma

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 15
5.8.2010 22:54:53   
micketta
bas tako.
sad sam se setila sta mi je u tim trenucima govorila jedna babica sa porodjajnog: "veza izmedju mame i bebe nije prekinuta presecanjem pupcane vrpce. ona sve oseti. dakle, samo misli pozitivno!"

zna baba

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 16
6.8.2010 13:26:00   
kristina77
sad mi je suprug javio da se cuo sa doktorima u ns,kazu da je beba u stabilnom stanju,smanjili su mu dotok kiseonika ali je jos na aparatu za disanje.Radili su mu neke analize na mozgu,kaze da ima neko ,,bjestavilo,, i da je to usled nedostatka kiseonika.jel mozda neko zna sta znaci to???sad me i to muci.....ide suprug kasnije pa cu vam napisati sta su mu rekli...jos jednom VELIKO HVALA na svakom vidu podrske i pomoci.....pozz

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 17
6.8.2010 13:29:47   
Jeca*
Pogledaj na ovoj temi UZ MOZGA
drago mi je da je bekac bolje

Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 18
6.8.2010 13:35:35   
kristina77
hvala vam puno na svim ovim informacijama....stvarno osecam veliku podrsku od svih,ali sam u isto vreme i jako uplasena zbog svega kroz sta prolazimo..........cmok svima

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 19
6.8.2010 13:51:12   
LillyT
Bravo za bebicu, a ti se draga drži user posted image Vidiš da nisi jedina u svemu tome i iskustvo devojaka ovde će ti mnogo značiti. Videćeš da će se sve završiti lepo

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

Direktna veza do poruke: 20
6.8.2010 17:46:03   
micketta
sve isto kao i kod nas pre 4 meseca...
verovatno ce mu raditi jos nekoliko ultrazvukova glavice... jbg, mora tako. usled nedostatka kiseonika, stvaraju se izvesne promene na mozgu.
srecom, te su bebice zilavci i u vecini slucajeva sve to prodje i sve bude bez posledica, hvala bogu.

draga, razumem te potpuno i saljem ti tonu pozitivne energije da bebac sto predodje kuci...

pisi sta su jos rekli

user posted image

zna baba

Direktna veza do poruke: 21
6.8.2010 21:59:57   
kristina77
suprug je ovaj put ovde...jos jednom hvala vam svima...evo sad sam bio u ns,bio sam pored bebe,kazu stabilno stanje,radili su mu taj ultra zvuk,beba se probudila bas kad sam ga uslikao pogledala me i opet nastavila da spava.....umalo se nisam onesvestio pored,inace moj prvi,pravi kontakt sa njim.....dise na aparat,ima i u nosu cevcice,tako da sam se najezio kad sam video sve to.....sestre kazu da je ok i da je samo potrebno vreme za oporavak....eto toliko jos jednom svimauser posted image user posted image user posted image ...od nas dvoje.....

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 22
6.8.2010 22:40:13   
bebaa
Apsolutno sve isto kao i kod nas. Jos uvek idemo na kontrole uz glave i sve se popravilo.

Direktna veza do poruke: 23
6.8.2010 22:55:20   
Nana*
I ja sam dosta citala o tome i kako do toga dolazi, koje su posledice itd. po internetu, jer sam pitala doktora sta je najvise opasno u trudnoci.. Rekao je pupcana vrpca i zelena plodova voda... Do sada sto sam procitala sa bebicama je bilo sve u redu... Zelim vam da sto pre budete zajedno, srecno.

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 24
6.8.2010 23:04:09   
Didy
I moja beba se nagutala zelene plodove vode i bila u inkubatoru na antibioticima (6 dana) i na kiseoniku (3 dana). Petog dana su mi ga doneli na podoj, pre toga sam mogla da ga vidim samo dva puta na dan po nekoliko minuta, nisam smela da ga dodirnem. To mi je najteže padalo od svega, ta razdvojenost. Devet meseci razmišljaš o tom momentu kad ćeš moći da ga vidiš, da ga držiš i onda posle porođaja ostaneš "praznih ruku". Isto u trudnoci bilo sve u redu. Nisu mi rekli da su mu radili UZ glave, ne bi me uopšte iznenadilo da jesu, a da nas nisu obavestili. I sad mi ponekad bude teško kad se setim svega i molim se samo da ne bude nikakvih posledica. Najteže mi pada pomisao da sam ja sve uradila savršeno što je bilo do mene, a kad je "velika institucija" trebalo da uradi svoje, zakazali su. Toliko bespomoćan položaj!
Razumem potpuno kako ti je. Ne znaš šta te je snašlo. Pokušaj da budeš pozitivna i da razmišljaš samo o lepim trenucima, pogotovo o onim budućim. Ja sam sigurna da će sve biti u redu, ali treba sad biti jak. Budite oboje zbog svoje bebe, ona vas treba. I sad, a pogotovo kad budete svi zajedno kod kuće, što će biti vrlo brzo.
I još nešto - uzmi pumpicu i izvlači mleko svakih 3-4 sata. Pitaj da li možeš da šalješ svojoj bebi ili ga zamrzni. Važno je da sad uspostaviš laktaciju. Ja sam pogrešila i nisam se cedila sve dok mi nisu bebu doneli 5. dana i imala sam vrlo malo mleka, morala sam da ga dohranjujem. Neka ti ovo bude preokupacija, misli da to činiš zbog svog deteta, skrenuće ti misli sa loših stvari.
Možeš ti to! Tek ćeš videti šta sve možeš!

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Podgrevanje maminog (humanog) mleka
Ponekad, u izuzetno retkim situacijama neophodan je dodatak mleka uz dojenje. Kako majčino (humano) mleko nema gotovo ni...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here