|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
30.11.2012 21:13:53   
MajaMV
U mom slucaju rodjenjem sina ljubav prema mojoj devojcici se jos povecala. Kada sam je rodila zaljubila sam se u nju, isto je bilo I sa decacicem. Plakala sam kada sam ih prvi put drzala, dojila, poljubila...sada nosim trece, znam da ce biti isto.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 8:43:41   
ivbo
Ja upravo planiram drugu trudnoću,a moj sin ima skoro 15 mjeseci.Bez obzira na osjećanja koja prvo dijete prolazi kad dođe drugo,znam da je najveći dar koji mogu dati mom sinu,upravo rođenje brata ili sestre - to je neopisiva ljubavuser posted image ,ljubav nad ljubavima!user posted image


_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu MajaMV)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 10:46:12   
Shishica
Ima raznih kombinacija brace i sestara i ne slazu se svi bas tako sjajno ni kad odrastu. Nekome dar, nekome ne. Medjutim, ja volim da razmisljam pozitivno i volim da mislim da ce jedno drugome biti najveca podrska i prijatelji.

Najvise sto mene brine je da mi se cerka ne promeni. Volela bi da bude kakva je i sada, zadrzi svoje osobine, da je nicim ne povredim.. i naravno da mladje dete dobije svu paznju kao sto je i starije moje deti imalo..

Ali bude to sve kako treba user posted image

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 10:56:05   
Tiziana
Ja kad sam saznala da sam drugi put trudna, a zelela sam to,izvinjavala sam se sinu sto cu ga izneveriti!znam da zvuci suludo,ali tako je bilo..kad se cerka rodila sin tek sto je napunio dve godine,jos je bio beba.samo sam na njega mislila sve vreme u bolnici,nisam smela d apricam s anjim telefonom,da se ne rasplacem.kad smo dosli kuci cesto sam plakala kad mi nesto trazi,a ja npr ne mogu da mu dam jer dojim bebu...ali sve to dodje na svoje.ljubav se samo nekako umnozila,oni se vole,ona crce za njim,a moje srce puno.ne bi ih dala ni za sta na svetu!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 11:12:57   
Figaro88
Andrea obozava bebe,vec dugo mi trazi seku ili batu,vec im je smislila i imena-Dunja i Lukauser posted image Nikada nisam razmisljala o tome kako cu se osecati tada,svesna sam da u pocetku sigurno nece biti lako,mene vise brine to da drugoj bebi necu posvetiti podjednako paznje kao Andrei kada je bila mala.

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 11:24:25   
cockic
figaro veryj mi ja sam posvetila vreme podjednako i petry i leni kad sy bili bebe evo vec se zajedno igrajy sad.
meni je petar preko radnih dana y vrticy a ja se ceri posvecyjem maksimalono.pre bi rekla da se manje posvecyjem petry jer nije ty 8h dnevno je kao sto rekoh y vrticy.ali i to sto sam ga osamostalia je jako dobro nije vezan za nas pyno hoce kod svih baba da ide.lena je vise vezana za mene njy nikom jos nisam davala da je cyva i kad je cyva cyva je kyci po nekih sat dva.mada i pekija sam davala tek posle prvog rodjendana da spava kod moje mame.a do tad smo ziveli sa sveki pa smo ga ja i mm ostavljali njoj i kad je bio beba isli y kypoviny,na kafy ...znaci po nekih 2-3 sata dnevno.dok leny bas retko samo je samnom ceo dan jer smo sad sami user posted image

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 12:39:56   
ivbo
Shishice,ja sam govorila na osnovu svog iskustva,a znam da nije svuda isto.Ali meni bi bilo teško da se sutra moja djeca ne vole,jer smo brat i ja od malih nogu učeni da smo jedno drugom najveća svetinja,a i isto je i ukući gdje sam se udala.

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
4.12.2012 20:03:17   
Mishica 77
Upravo se ovoga plašim user posted image
Mislim da zato i neće biti "drugo".....

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
25.11.2013 12:13:36   
vikiveki
Ja sam bila jako uplašena kako će moja starija ćerka reagovati na malog brata...i više sam pažnje njoj posvećivala da se ona ne bi osećala zapostavljenom, tako da je sve bilo uredu

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
17.12.2013 21:25:03   
jole82

IZVORNA PORUKA: Medolinak

Nisam naisla na slicnu temu, pa molim administratora da premesti ukoliko tema vec postoji.

Drage moje, imam jos mesec i po dana do termina i vec dugo razmisljam o ovome. Imam vec jedno dete, sina od 5 godina i u velikoj sam dilemi. Dok ja budem bila u porodilistu njega ce cuvati tata, bake, deke...za to se ne brinem. Ono sto me brine je da li je pametno da ga dovode u poset_u dok ja budem bila u porodilistu sa drugom bebom? Razmisljam o tome koliko ce mi biti tesko sto ga necu vidjati tih dana, a opet s druge strane koliko ce emotivan susret biti i za mene i za njega ako dodje u poset_u i da li ce njemu posle toga biti teze bez mame (za mene ce sigurno biti, jer vec vidim sebe kako ridam posle toga user posted image ).
Ono sto jos predstavlja problem je sto se u nasem porodilistu poset_e obavljaju preko jednog odvratnog prozorceta gde stalno siba promaja, gde ne mozes da se normalno ispricas sa svojim najblizima i sto svaki susret traje vrlo kratko jer dodje puno njih u poset_u i porodilje cekaju na red da vide svoje drage. A ne znam da li pustaju da se izadje ispred odeljenja. Grrrr!
Interesuje me da cujem vasa iskustva, da li su vas decica posecivala dok ste bile u bolnici i kako je to izgledalo i za vas i za vase dete? Sta je bolje? Izdrazati 5 ili vise dana da ga ne vidite ili da dolazi u poset_u?


IZVORNA PORUKA: Tiziana

Ja nisam htela ni da pricam sa njim preko telefona,a kamoli da mi dodje jer mi je bilo uzasno tesko. Tad te pucaju hormoni pa ti sve izgleda 5x strasnije nesgo sto realno uopste jeste.
Ali sve smo mi drugacije, nekome je mozda bas bilo potrebno da cuje ili vidi starije dete...
Meni je ovako vise odgovaralo.Ja sam zvala i stalno pitala za njega i bila tuzna sto sam ga ostavila,i plakala(imao je tek 2god),ali ga nisam ni cula ni videla ta 3 dana.


IZVORNA PORUKA: Medolinak

Meni sad suze krecu na oci kada samo razmisljam o tome, a mogu zamisliti tek posle porodjaja. Ne znam ni da li cu uspeti da se suzdrzim pred njim ako bude dolazio. Verujem da bi ga to i uplasilo i zbunilo i verovatno i njega rasplakalo, ako mene vidi tuznu (mada bi to vise bile suze radosnice), a ne zelim da mu sve jos vise otezam. Znam koliko cemo nedostajati jedno drugom, a s druge strane mozda ce njemu biti potrebno da me vidi i ne znam sta je bolje za njega. Jesmo mi svi razliciti i deca su nam razlicita i zato zelim da cujem i jednu i drugu stranu price. user posted image



IZVORNA PORUKA: anajid

Medolinak,ja sam celu trudnocu (kao i ti) strahovala od tog razdvajanja i susreta.Medjutim,kada sam se porodila tad je samo mm bio da nas vidi.Sutra dan kad su bile posete dosao je i moj stariji sin.Mislila sam da cu plakati,a bilo me strah i za njegovu reakciju.Medjutim on je pre susreta sa mnom video bracu i dosao sav ushicen (imao je 2 i po god.).Super smo se druzili skoro sat vremena,on je bio tako razigran i veseo a i meni je bilo mnogo lakse kada sam videla da je situacija pod kontrolom.Nije plakao za mnom kad je odlazio.
Mislim da nije pametno to da mu uskratis susret,mozda ce to njemu mnogo znaciti,ipak on ima 5 god i sve razume.Verujem da ce te iznenaditi koliko su deca svesna i kako se znaju poneti u odredjenim situacijama.

Samo napred i nemoj previse da se opterecujes,proci ce i to,bice sve OK.user posted image



IZVORNA PORUKA: Moiraina

Ja isto nisam mogla da vidim starije dete dok sam bila u porodilištu, ali recimo pričam sa mm telefonom a čujem njega u pozadini kako nešto recituje, peva, meni odmah krenu suze... Još taj dan kada je trebalo da izađemo iz porodilišta bebcu skoči bilirubin pa ga ostavili i sledeća 24 sata na fototerapiji, a ja samo razmišljam kako ću da stignem kući i zagrlim starije dete. I onda vrhunac svega, izašli iz porodilišta i posle 3 dana završili u bolnici na neonatologiji još 5 dana, bebac i ja user posted image Baš mi je sve to bilo grozno, ali realno detetu ama baš ništa nije falilo (a inače je prilično vezan za tatu), on je super to podneo, naravno pripremali smo ga na to da će mama da ode u bolnicu i da ostane malo, pa će da se vrati kući sa batom, e sad koliko je on to sve tada ukapirao, ne znam (tad je imao malo više od 2 godine), ali ubeđena sam da sam sve to ja podnela gore nego on.



_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
18.12.2013 8:57:17   
New Mom
Mislim da sve mame prodju kroz takva razmisljanja i strahovanja. Prvo dete je prvo bez obzira na izjave da se deca isto vole.
I bas zato, cak i kad dodje drugo, ono prvo je dugo dugo jos na prvom mestu. Jer ono sto ono uradi/kaze/nauci je jedinstveno jer to vi kao roditelji prolazite prvi put.
Ali dodje sve na svoje mesto. I zanimljivo, ali vecina te starije dece mnogo bolje sve to prihvati i reaguje na novu bebu.
Tako da, samo smireno. Daleko od toga da ti strahovi i bojazni nece nestati, ali pustite da sve ide svojim tokom.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
18.12.2013 9:46:01   
Didy
Da se malo apdejtujem, pošto se posle 2 godine sve fino sleglo.user posted image
Ja definitivno mogu da kažem da ne pravim nikakvu razliku između dece i da nema šanse da jedno volim više nego drugo. Uvek se trudim da im jednako zadovoljavam potrebe, želje, prohteve... Ali me sad ubi u pojam to što se oni otimaju za mene, za moju pažnju i vreme koje im posvećujem svakom pojedinačno i zajedno. To je moja mama - kaže Sofija i zagrli me. Onda dođe Stefan, pa i on legne kod nas i kaže - To je i moja mama! Onda ga ona gura i kaže - Ne, to je moja mama, tvoj je tata, pa se poguraju, pa se posvađauju, onda galama... Aaaaaaa!!!! I tako danima...user posted image Stalno se svađaju koga ću odvesti na spavanje, kome ću prvom nešto pomoći, doneti, stalno se nešto takmiče, nadmeću, da se zapitkujem već dugo - Grešim li negde. Znate dokle to ide kad sam im počela praviti rasporede - Danas idem s tobom, sutra s tobom, danas ti prvi izlaziš iz auta, sutra ti i tako za sve... Kad im dajem vode, u isto vreme im prinosim čaše, kad stvaljam hranu na sto, u isto vreme spuštam činije na sto ispred oboje... Već mi je postalo opterećenje... A stalno pričamo kako nije važno ko je prvi, ko će pre koga... I trudim se da sve što može radimo zajedno. Nekako sam im i ritam podesila - Ustaju u isto vreme, oboje idu u isti vrtić, dolazim po njih, zajedno idu kući, zajedno ručaju, zajedno se igraju, zajedno idemo u šetnje, zajedno se kupaju, ui isto vreme idu na spavanje... Kad je Stefan bio mali ludela sam kad npr. svekrva dođe i odvede samo njega. Čim je ona malko porasla, nisam davala da se razdvajau - Možete da ih vodite ili oboje ili nijedno. I tako je do dana današnjeg.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
18.12.2013 10:20:31   
Peace*
I kod nas je tako. user posted image

U isto vreme spuštam tanjire, onda odem po šolje i u isto vreme spuštam šolje.
Za sve ostalo idemo danima na smenu: Danas se ti prvi oblačiš (Luka i dalje voli da ga oblačim, nije svaki dan tako, ali po nekada jeste), danas ti prvi ulaziš u kadu...

Juče kod moje mame, ona seče kobasicu, Marko stoji pored i uzima jednu. Odlazi... čujem iz sobe Luku "Šta jedeš?"... trči "Hoću i ja kobasicu!"... Odlazi... Stiže Marko uzima kobasicu... odlazi... doleće Luka "Njemu si dala još jednu!" user posted image

To ide do tolike imbecilnosti da je Luka prebrojao poklone u čizmi za Mikulaša i rekao "Marko je dobio više!" Ljudi, prebrojao je banane i mandarine! Onda je moja baka odlepila i rekla: "Marko ima 6 flomastera, i 6 boja plastelina, a ti imaš 18 flomastera. Ko onda ima više!?

Uveče sednem između dva kreveta, svakom dam po ruku, pa onda jedno veče prvo pevam Lukinu omiljenu pesmu, a drugo veče prvo Markovu omiljenu pesmu...

I tako u nedogled...

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
18.12.2013 10:31:56   
Didy
Joj, Tašo, sad mi je lakše. Nisam jedina kojoj se čini da sve te radnje idu do krajnjih imbecilnosti.user posted image Mi razmišljamo o trećem detetu, valjda će mi dotle izrasti i treća ruka.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
18.12.2013 11:13:55   
Torbica
user posted image Kod mene je preko dana ok, uvece u pidzamama kad su - ajde mazi mene, a sad meneee, a sad opet mene... Preko dana i inace stvarno nema jos nadmetanja, mozda ce biti, ne znam, jos su mali ipak. Jos kad se ovaj treci ubaci u semu! user posted image user posted image Njega prvog sredim i kazem, jedan manje user posted image
Osecanja - uvek najneznija prema najmanjem detetu tj bebi. Definitivno a ljubav ne moze da se poredi. Ja stvarno nasumice - cesto ne znam koga bih prvo zgrabila za mazenje, pa bude, koga dohvatim. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
24.1.2014 8:08:32   
Cindarella

IZVORNA PORUKA: Didy

Da se malo apdejtujem, pošto se posle 2 godine sve fino sleglo.user posted image
Ja definitivno mogu da kažem da ne pravim nikakvu razliku između dece i da nema šanse da jedno volim više nego drugo. Uvek se trudim da im jednako zadovoljavam potrebe, želje, prohteve... Ali me sad ubi u pojam to što se oni otimaju za mene, za moju pažnju i vreme koje im posvećujem svakom pojedinačno i zajedno. To je moja mama - kaže Sofija i zagrli me. Onda dođe Stefan, pa i on legne kod nas i kaže - To je i moja mama! Onda ga ona gu ra i kaže - Ne, to je moja mama, tvoj je tata, pa se poguraju, pa se posvađauju, onda galama... Aaaaaaa!!!! I tako danima...user posted image Stalno se svađaju koga ću odvesti na spavanje, kome ću prvom nešto pomoći, doneti, stalno se nešto takmiče, nadmeću, da se zapitkujem već dugo - Grešim li negde. Znate dokle to ide kad sam im počela praviti rasporede - Danas idem s tobom, sutra s tobom, danas ti prvi izlaziš iz auta, sutra ti i tako za sve... Kad im dajem vode, u isto vreme im prinosim čaše, kad stvaljam hranu na sto, u isto vreme spuštam činije na sto ispred oboje... Već mi je postalo opterećenje... A stalno pričamo kako nije važno ko je prvi, ko će pre koga... I trudim se da sve što može radimo zajedno. Nekako sam im i ritam podesila - Ustaju u isto vreme, oboje idu u isti vrtić, dolazim po njih, zajedno idu kući, zajedno ručaju, zajedno se igraju, zajedno idemo u šetnje, zajedno se kupaju, ui isto vreme idu na spavanje... Kad je Stefan bio mali ludela sam kad npr. svekrva dođe i odvede samo njega. Čim je ona malko porasla, nisam davala da se razdvajau - Možete da ih vodite ili oboje ili nijedno. I tako je do dana današnjeg.

Ovako je i kod nas,identicno.Pucam po svim savovima.
Ja ih volim oboje podjednako!Jednostavno,nije mi prirodno da osecam dozu ljubavi vise prema jednom etetu.
Poslednja dva meseca Mateja zahteva vise paznje,galami da spustim Janju da bih se igrala sa njim.Spustim je,ali pored nas na podu.Naljuti se on,trazi da je sklonim,da je vratim u krevetac,ali pokusavam da ga naucim da moze i sa njom da se igra.Za sada nam je ta ljubomora veliki problem,ali se nadam da ce je prevazici u skorije vreme.Poslednja dva mesecanije isti prema meni,kao da je ljut na mene,jedva ceka da uhvati straftu i pobegne kod svekrve.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:00:32   
emicaa
moaj mama nije nikad razdvajala brata i mene,ali mene je opet strah kad budem imala drugo dijete da li cu ga volit kao sto volim Teodoru,imam osjecaj i ako je i to drugo moje da je ona opet nesto posebno,mogla bih satima provesti gledajuci u nju,mazeci je i ugadjajuci joj,znam da mi je vjerovatno blesavo razmisljanje ali eto user posted image

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:03:23   
Torbica
Emice, a da li si mogla da zamislis tu ljubav dok si bila trudna? Samo se toga seti. Svako sledece dete te dodatno oplemeni i neverovatno uveca ljubav i prema prvom detetu a i prema svima ostalima.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:03:38   
Misha i Ljisha
a kod mene je obrnuta situacija, jako nas je mama razvdajala i dan danas nas razdvaja. Ja se bojim da ne pogresim kao ona ne bih sebi mogla oprostiti. Mada ja vidim da moja mama ladno zivi s tim ali mi to nikako nije u redu

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:03:50   
Peace*
I ja sam razmišljala isto.
Drugo se ne voli ni manje ni više, voli se drugačije (bar ja to tako objašnjavam).
Moj klinci su skroz različiti, i svakog volim na svoj način, zbog drugih stvari, ali ni jednom ni manje ni više.
Kad me pitaju koga više volim, ja kažem "tatu"! user posted image Time završavamo priču.
Obojici umem da kažem "Oko moje najlepše na svetu", pa Luka kao stariji ume da pita kako obojica mogu da budu najlepši... eto tako! user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:06:39   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Peace*


Kad me pitaju koga više volim, ja kažem "tatu"! user posted image Time završavamo priču.



pametnouser posted image

ili moj prof fizike imao je cerku i sina pa kaze "Od muske dece najvise volim tebe a od zenske dece najvise volim tebe"user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:07:31   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

a kod mene je obrnuta situacija, jako nas je mama razvdajala i dan danas nas razdvaja. Ja se bojim da ne pogresim kao ona ne bih sebi mogla oprostiti. Mada ja vidim da moja mama ladno zivi s tim ali mi to nikako nije u redu

Samim tim sto si svesna ovoga, ubedjena sam da to neces raditi. Ja sam jedinica, ali nikad ne odvajam decu, mogu ovde da kazem da mi je sa decacima lakse ali njima - svako je poseban na svoj nacin.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:11:29   
emicaa
Ja sam čak jednom rekla mm hajde da imamo samo Teodoru,nisam to ozbiljno mislila,i znam kad budem imala drugo da ću reći koja sam glupača bila.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:12:26   
Misha i Ljisha
tesko je bas biti dobar roditelj a savrsen ocito ne postoji. Samo je pitanje da li ce greska roditelja osakatiti dete za ceo zivot ili mozda samo tog momenta. Sad nam je sva ljubav usmerena prema Dunji ne osecam se jos uvek spremnom da je "izbacim" iz krila i da u narucju imam drugu bebu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Majčina osećanja prema prvom detetu kada ...
12.9.2014 9:23:09   
Klarita

IZVORNA PORUKA: emicaa

moaj mama nije nikad razdvajala brata i mene,ali mene je opet strah kad budem imala drugo dijete da li cu ga volit kao sto volim Teodoru,imam osjecaj i ako je i to drugo moje da je ona opet nesto posebno,mogla bih satima provesti gledajuci u nju,mazeci je i ugadjajuci joj,znam da mi je vjerovatno blesavo razmisljanje ali eto user posted image

I ja sam se isto pitala i bilo mi neverovatno da mogu da volim nekog drugog jacinom i silinom kojom volim K, stalno sam sa mm komentarisala da ce nam puci srce od tolike ljubavi i miline. Sa rodjenjem N, K sam zavolela jos vise, i volim je svakog dana vise, prosto mi je neverovatan osecaj da ih oboje isto volim user posted image A, kukala sam u temi trudnica o tome da nikad nikog necu voleti kao K user posted image Ipak, znam da pevam "Ajajajajajajja, volim Nikolaja, Klaru volim vise, ali za oboje mama dise" To im je uspavanka, dobra ili ne, to je. Kao sto K peva "Nuni nuni nuske, bere deka kruske, Nikolaju dve, a meni sve" i sve je to smisljeno i sa ciljem da se ne oseti ugrozenom i ne bude ljubomorna. Za sada uspeva, ona raste, pa cu moci da joj objasnim kad on skonta sta mama peva user posted image

MiLj, koliko god glupavo zvucalo, nemoj jos drugo, pouzivaj u D jos, jer beba nosi nove obaveze i uskracuje ti dragoceno vreme sa D. Barem je meni tako bilo i dalje mislim da je tako kod nas. Naravno, razlika je veca, ali mogla je jos godinu dve biti...sta znam, nekako ima i ovakvih i onakvih primera, ali ja sam za vecu razliku i onda podjednaku posvecenost i bebi i velikoj decici.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here