|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2012 12:02:02   
Marcipan
Hej drugari,
moj sin je atopičar, a najveća sreća je što nam je koža najugroženija tj. što se osetljivost nije proširila na pluća ili debelo crevo (dermatolog nam je objasnio da to tako ide ). Živimo u Bgu i posle niza skupocenih krema na bazi termalnih voda i sličnih preparata koji su kakve takve rezultate davali samo dok smo ih koristili, čuli smo za doktorku MIilomirku- Cicu Dimić koja radi u Kgu.  Inača, doktorka radi u DZ i nije nam trebao ni uput! Posetili smo je kad smo bili kod bake i ona nas je spasila. Kožu redovno održavamo Linoderm  melemom, nema ga baš uvek u apotekama, ali naše dvoje dece ga prilično često upotrebljava, pa ga mi nabavljamo iz RS. Kupamo ih sapunom od kozjeg mleka, maximalno smo ograničili unos kupovnog hleba (kupili smo pekaricu) i izbaciil kupovno suhomesnato i mogu se pohvaliti da su rezultati odlični.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2012 12:03:46   
branki*
marcipan,hvala na informacijama,koliko sin ima godina?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Marcipan)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
5.2.2012 21:56:21   
Marcipan
U aprilu puni 4.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
5.2.2012 22:00:12   
branki*
marcipan,mozda je bzv pitanje,je li mu se jos uvek pojavljuje ekcem?meni rekose da to deca prerastu sa godin dana ili nesto kasnije.u kom smislu vezano za debelo crevo?ako ti nije previse komplikovano za objasniti.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Marcipan)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
6.2.2012 12:45:02   
Marcipan
Ekcemi mu se pojavljuju još uvek, kad god mu padne imunitet ili se potrese, ali to važi samo za atopičare. Atopičari su deca svetle puti, kose i očiju sa urođenom sklonosti ka alergijama koja je nasledna i u najvećem broju slučajeva su to dečaci. Naša devojčica je 1,5god mlađa od brata i sa njom gotovo da nema problema, dok su njemu ekcemi još i najmanja briga. Poenta priče je da se kod sve dece (i atopičara )imunitet izgrađuje do treće godine pa je poželjno pustiti telo koliko god je moguće da se samo izbori. Ukoliko se odmah uvedu kremenice na bazi kortikosteroida trebaće vam zauvek. Ono što je nama rečeno je da ekcem, kao svojevrsna slabost sistema, mora negde da izbije. Ako ga ugušiš na koži, izbiće na plućima (to je nešto što nazivaju šetajuća atopija) Kod najvećeg broja dece manifestuje se alergijskim reakcijama na polen, kašljem, očicama koje suze, ponekad se javi bronhitis, a atopičari su često i astmatičari. To je takođe neka vrsta dečije asmte koja vremenom može da se povuče. U slučaju lošeg imuniteta, posle pluća strada debelo crevo i mislim da se tu misli na generalnu slabost vena, odnosno pojavu hemoroida, koja se javlja već od urzasta odojčeta.
To je meni rečeno. Ne treba da napominjem da sam bila izbezumljena, naročito zato što je odmah dobio " dijagnozu". Mi smo do sad uspeli da nam se atopija zadrži na koži, ali to nisu samo ekcemi, koje kako sam napisala držimo pod kontrolom. Čim mu padne imunitet pojavljuju mu se tzv. suvarci (tako ih ja zovem)- delovi kože koja izgleda kao koža 70ogodišnjaka, zborana i suva, sklona pucanju. Nju tretiramo Linoderm melemom, više puta dnevno. Naravno, u tom periodu izbegavamo i duži (ili bilo kakav , zavisno od površine suvaraka) boravak u vodi, pošto voda dodatno isušuje kožu. Kupanja treba prorediti i skratiti kad dete ima ekcem, ne znam da li sam to ranije pomenula.
Nadam se da sam uspela da ti prenesem informaciju iz treće ruke, ali verujem da nemaš razloga za brigu. Atopičare krasi i atopijski dermatitis koji se vremenom povlači. E da, još jedna važna stvar. Ekcemi se gotovo po pravilu povlače sami od sebe nakon pete godine, ali ukolko do tada nisu pravilno tretirani, očekuje se povratak istih u pubertetu.  Nadam se da će ti nešto od ovoga biti od koristi.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 12:39:51   
ishler
Ne bih da demantujem tvoju izjavu ali kod nas to nije pravilo,
moja beka je tamna,tamnije puti,a nema ni u porodici sklonosti alergijama,a jos manje ekcemu.
Ali ga drzimo pod kontrolom.
Ja sam misljenja da je to ne istrazena oblast i da su jednostavno osetljiva deca podlozna tome,ima i nasledja ali ne presudno.
Ja sam dobila informaciju od naseg dermatologa koji nam je jako pomogao,da je kupamo svaki dan,ne u vrucoj vodi,odredjenim sapunom,i posle mazemo delove gde je se pojavljivao vitaminskom kremom,
i od tada sve je pod kontrolom.
Inace kortiko mora u akutnoj fazi jer to je lek ako se pravilno koristi,
, a ako dete rascese ranu(posto ekcem svrbi),i razmnoze se bakterije,nastaje haos(mislim da je Tash pisala o tome),pa kada se smiri,sledi odrzavanje koze.
Naravno svako bi voleo sto manje kortizola ali kada je neophodno to je jedini lek.
Sto se odrzavanja tice to je individualno sta kome prija,pa treba pronaci odgovarajucu kremicu.
Mi smo mesecima iaprobavali dok nismo nasli.
Takodje je dermatolog rekao da se uglavnom preraste,i da more moze puno pomoci.user posted image

(odgovor članu Marcipan)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 16:11:58   
mamamikka
evo i ja da dam doprinos temi, moj Aleksa je atopičar kojem su se prvi znaci- ekcem na koži- javili kad je imao samo dva meseca, eskaliralo je mesec dana kasnije bronhospazmom. elem, moj A je tamnokos, smeđih očiju,ali eto... slažem se da je to nedovoljno istraženo jer- njemu je utvrđena alergija na ribu. nema šanse, ni ja je ne jedem, kamoli on. drugo ništa. kod privatnika alergo-test negativan. kako objasniti- nemam pojma. uglavnom nismo to suviše istraživali jer se nikad posle inhalacija nije javio taj problem, sve kontrole su bile super. ekcem smo tretirali kortikosteroidima po potrebi i nalogu dr, a preventivno sapun od kozjeg mleka i aemoliens. sad ni traga od toga, hvala Bogu.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 17:37:38   
branki*
marcipan,hvala.boza je plav,plavih ociju,svetle puti.i ja sam svetla i kao beba sam imala ekcem.jeste sve to jako neistrazena oblast,pa i vecina dr poprilicno luta tragajuci za resenjem,isprobavas razne kreme dok ne nadjes sta ti odgovara.nama u akutnoj fazi samo elokom.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 17:55:28   
Sanchy
I ja sam imala ekcem kao beba,prepisivali su mi samo kortikosteroide i od toga sam postala samo malo maljavija ...inace su rekli da ce se povuci do puberteta,nije,povukao se,u onoj meri u kojoj je izlazio ,oko dvadeset_e godine.Sada mi se pojavi samo ako kupim neku tecnost za sudje a da nje sa balzamom ili alojom ili od tecnog sapuna ponekog hoce i uglavnom po rukama.Inace mama mi je rekla da je morala sav moj ves da vraca na ispiranje jos jednom i nijedan omeksivac mi nije prijao,znaci voditi racuna o tome i to je sve,ekcem je uporan ali nije strasan koliko se cini...I neko je napisao more...to obavezno mojoj kozi je tada jako prijalo a i dan danas posto sam atopicar

< Poruku je uredio Sanchy -- 9.2.2012 17:57:40 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 21:43:09   
ishler
Sto se tice ispiranja vesa,ja sam ispirala od prvog dana 2x,nikada nisam stavljala omeksivac.Dermatolog mi je rekao da da moze da se ispere i 100x,ostaju te supstance,i da koristim domaci sapun.Pre nego sto sam nasla sapun,pocela sam koristiti duel sensitive,i stvarno nema problema.Sto se tice mora kaze minimum dve nedelje.Ono sto je on dao kao najbolje resenje za kupanje iskljucivo sebamed sapun i kosili sampon,i stvarno je super.A pre toga smo koristili Mustelu,Linolu,chicco itd. Verujem da nekome i ovo pomogne,nama je bilo joss gore .Ali hvala Bogu nasli smo resenje posle mnogo lutanja.Sto se tice maljavosti,moze se kasnije javiti ali kod osoba koje su koristile nekontrolisano kortizone,a nazalost ovde u zemlji je toliko laika da prepisuju sve i svasta bezbroj puta,nailazili smo i na takve.A moj savet je da treba biti uporan dok se ne pronadje resenje,a sve se to kad tad pobedi.user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 22:51:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Marcipan

Ako ga ugušiš na koži, izbiće na plućima (to je nešto što nazivaju šetajuća atopija)


Da, to je ono što je nama pedijatrica rekla kada je Marko sa dva meseca dobio bronhitis. Reče "Čisto iznutra, prljavo od spolja, nemoj tretirati ekcem da prođe bronhitis!" Pulmolog i imunolog-alergolog kada su to čule su dobile fras, jer je njegov ekcem tada već bio otišao do vraga, nešto posle toga se inficirao stafilokokom i završili smo u bolnici.

Inače, oboje dece mi je plavo, svetle kose i plavih očiju, stariji je imao ekcem 2 nedelje kao beba, a sa mlađim 1000 čuda.

(odgovor članu Marcipan)
  Direktna veza do poruke: 486
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.2.2012 23:15:51   
Anoniman
Kuckam sa mob pa ne mogu da Googlam, tesko bi bilo. Taj Linoderm melem, po nazivu me asocira na Linolu Gamma, jel to ista kolekcija?

(odgovor članu Marcipan)
  Direktna veza do poruke: 487
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
13.2.2012 22:36:14   
Anoniman
BB vidim te, dođi u Razgovore mama!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 488
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
13.2.2012 23:24:14   
Anoniman
Za Black Betty:

Veš pereš tečnim sensitive deterdžentom bez oplemenjivača rublja, na niskim temperaturama
Garderoba i sve što je u kontaktu sa kožom: 100% pamuk

Tvoja ishrana ako dojiš: Imaš temu Ishrana bez mleka i jaja, ima svega 2 str, pročitaj šta sam pisala nakon izlaska iz bolnice, kreće negde pred kraj prve stranice.

Ne slažem se da bebu treba kupati retko, u dečijoj bolnici mi rekoše svako veče, u što je moguće hladnijoj vodi (a opet ne hladnoj), sa uljanom kupkom, posle mazati bebu emolijentnom kremom (izabraćeš sama, kada shvatiš šta bebi odgovara: Mustela, a derma, Avene... sve je papreno skupo)

Deca sa ekcemom ne trpe Pampers, meni su rekli da pređem na Huggies, dugo smo ih koristili, nama su bile užasne, sada koristimo Lumpi.

To je na brzinu, ne znam šta bih ti još rekla.

Ekcem može proći, kao bebeći ekcem, kao što je prošao mom starijem detetu, a može biti pokazatelj alergije.

Ne znam dal ti je dr rekla da ako se bebi ekcem povuče dok si na toj dijeti, možeš testirati alergije unosom namirnica. Na svakih 72h (da sam sada u toj situaciji (ja nisam poslušala onomad dr ni za šta oko dijete, nego tek posle kada smo pošteno nadrljali) ja bih uvodila na nedeljnom nivou... u Smislu vraćanja namirnicia u ishranu i praćenja dal beba reaguje.
Npr: 3-4 nedelje si na dijeti, bebi se obraz smiri, i onda kreneš: jedne nedelje ubaciš jaje u svoju ishranu i pratiš, ako se bebi ne desi ništa, vraćaš mleko i mlečne proizvode, pa ako se ništa ne desi ideš dalje...

(odgovor članu Marcipan)
  Direktna veza do poruke: 489
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 5:34:15   
mamamikka
kod nas je obavezno da mama bebe sa ekcemom izbaci 5 najčešćih alergena- to su :jaja, mleko+ml. proizvodi, riba, čokolada i kikiriki. dok se ne uradi alergotest.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 490
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 12:33:20   
Ivanka 75
Ivi se na nozi pojavilo nešto kao da se ogrebala, suvo i malo ispucalo, kao pečati na 3 mesta (na cevanici). Mažem joj dečijim mlekom za telo ali ne prolazi, izgleda kao da se ogrebala pa se kao koža skinula.... Ne prolazi...
Da nije možda neki ekcem....user posted image

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 13:17:01   
Anoniman
e, sad sam videla sta si pisala - ja juce krenula da citam temu od pocetka a ja sporo citam a vi brzo pisete ...
taj pecat na licu se prosirio. izgleda kao temenjaca (koju mi inace nismo imali) ali pored uveta na obrazu. jutros je izaslo na celu velicine dugmenceta, a
ovo na obrazu je sad velicine 10 metalnih dinara, suvo sa kozom koja se ljusti. mene najvise asocira na lisajeve - ja sam ih imala sa 15 godina od macke (malo lize sebe amlo mene) ali sad ni on ni ja ne diramo macku, odnosno ja se oribam do vrata ako je mazim a ne zivi sa nama pa dlaka i nema.
ne svrbi ga (kuc-kuc-kuc) i ne krvari (kuc-kuc-kuc) samo dzedzi tu i siri se. terapija koju je dobio od dr-a je da ga kupamo svaki dugi dan, bez kupki samo sa vodom, to mazemo acidi-borici i susimo fenom i mazemo sa maslinovim uljem, onim za kuvanje.
ja da izbacim mleko i mlecne prozivode, jaja, soju, jabuke, kikiriki (mleka puno unosim i mlecnog a pijem sok od jabuke sto kupovni sto domaci. ostalo ne unosim ili to radim baaas retko pa je i zanemarljivo za sadasnje stanje).
postavicu slike kasnije, mozda neko prepozna sta je i kako je.

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 492
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 17:52:25   
Anoniman
evo, ovo je od danas. inace, pre nedelju dana je bilo upola manje, a pre tri nedelje se ni ne vidi na slikama

user posted image

(odgovor članu Marcipan)
  Direktna veza do poruke: 493
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 18:04:40   
Ana RR
BB, ja samo da kažem da je mnoooogoooo sladak user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 18:14:25   
Anoniman
user posted image
hvala

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 495
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 19:48:18   
oxy7
Može li mi neko reći tačan naziv Musteline kreme za blaže oblike ekcema?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 19:52:48   
Anoniman
oxy, zar i ti?
jel kao kod nas?

(odgovor članu oxy7)
  Direktna veza do poruke: 497
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 20:30:47   
Anoniman
Mustela nema blaza i jaca, ima krema za kozu sa ekcemom. U pitanju je MUSTELA STELATOPIA EMOLIENTE CREAM (neko slovo je duplo, nikad ne znam koje :) ).
Recimo mislim da ovo sto beba od BB ima nece proci na mustelu, daj boze da gresim.
BB molim te me poslusaj i istraj u dijeti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 498
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 20:32:48   
Anoniman
Nisam ti gore napisala da ves ispiras 2x. :)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 499
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
14.2.2012 20:42:11   
Anoniman
ispiram 2x. od pocetka nisam bas nista menjala, ni ishranu, ni prasak za ves, ni sastav odece ... sve po starom. gledala sam slike danas, od 7-og februara se pojacalo, znaci zadnjih nedelju dana. pre mesec dana nije ga bilo na slikama.
necu nicim mazati sem brisanje acidi borici-jem (mogu 3x dnevno ili samo uvece?) i maslinovim uljem kako mi je rekla. izbacila sam hemiju skroz-naskroz iz kupanja a vise necu dodavati ni taj omeksivac u prvom pranju (operem ves sa chicco omeksivacem pa onda jos jednom isperem. sad ne dodajem omeksivac uopste. perem sa tide-om, kao i do sada, cak ni vrstu nisam menjala), cak i sa nasim vesom isto postupam, da mu se nesto ne prenese. opet, ponavljam da nista nisam menjala, tako smo i do sada radili. jedino sto mi je druggacije je vreme, zadnjih nedelju dana je bas hladno, nije kao da smo isli napolje ali opet taj prelaz preko dvorista do mojih ....
zakazala sam kod moje dr u utorak, dotle cemo videti jer i dalje ide na gore ili ima pomaka, pa ako nista drugo, nek mi da uput za dermatologa. bolje da resavam sada dok je samo trecina obraza nego kad mu se prosiri na celo lice.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here