|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
31.10.2012 21:50:44   
dajanap
zdravo svima. ev i ja da napisem svoje iskustvo. ne znam odakle bih pocela..ispocetka. il sa kraja. pre dve godine sam se udala i za te dve godine imala sam 2 spontana. prvi u 4 mj drugi u 5 mj. i nako nekoliko mj. ja sam konacno ponovo zatrudnila. toliko sam brojala dane i non stop na mob.kalendaru pisala kad sam dobila i tako to iz mj. u mj.da bi u aprilu ove godine kasnilo mi. da samo znate koliko smo ja i moj muz bili sretnil odmh sam prekinula sa poslom uzela bolovanje i otisla privatnom dr. koji mi je propisao tablete za ocuvanje trudnoce i lezala sam 4 mj. auto sam zaboravila. al sttrah od prethodnih pobacaja mi nije dao mira. svaki tren sam se bojala i isla dr na preglede.. ja mene .. al et. i tako sve dok nisam osjetila njegovo mrdanje i lupanje. ja tog osjecaja..neopisiv.. svaki dan sam pipala stomak i nazivala ga malim fudbalerom il bokserom. onda smo neki dan, tj u sredu bili na pregledu kod dr. koji me je pregledao i reko da je sve ok. i jos samo 4 sedmice da izdrzim.i onda kad god da bude. to me je tako obradovalo ne samo mene vec imog muaza koji je non stop brojao dane do termina. a onda ta prkleta nedelja, kada su njegpvi bilikod nas da vide krevetic kako smo uredili ,n kao i moji koji su doli navece. a onda me je zabolilo u donjem djelu stomaka. sa tim bolovima sam orisla u bolnicu i non stop molila boga da nisu kontrakcije i da niej obiljno. kad smo dosli odmah su me odveli na prijem gdje su ustanovili da sam otvorena skroz i da sam spremna za porodaj. odveli su me u salu ni sama ne znajuci gdje sam i sta kako ide. porodaj je prosao brzo..a onda sam vidjela bebu kako su odnjeli .. a mene osstavili na dr.sto gdje sam slusala dvje majke koje su se poradale i gledala njhivove bebe.. a ja svoje nisam ni vidjela. da bi onda dr.dosao do mene i rekao kako su sve ucinili i da nije to pomoglo. a nakon 2 sata provedensih u sali izvezli su me gdje sam vidjela mamu i muza koi su me cekali. i zatim ne odvezli u sobu. trebam napomenuti da dr. koji m eje porodio bilo je jako neprofesionalan.. da je mom muzu reko et samod a znate da ako vasa zena bude jako krvarila da cemo da ostranimo maternicu a da djete je umrlo. pa zar nije mogao to lakse njeznije da kaze. al opet moram da napomenem da imam muza najboljeg na svjetu koji je rekao njemu da nije vazno djete vec njegova zena i da sve ucine sto mogu. a posle svega toga sa svoja toga sa svojom mamom je djete sahranio u grobnici kraj svog oca,, ne znam kako je moga o sve to da podnese. et to je moj muz i ja ga volim. nadamo se da cemo da krenemo dalje ,,,to je moja prica. i jos ne znam kako cemo dalje

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 801
   RE: Spontani pobačaj
31.10.2012 21:53:20   
Verolina
Dajana, jako mi je zaouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 802
   RE: Spontani pobačaj
1.11.2012 8:18:43   
Anoniman
dajana user posted image

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 803
   RE: Spontani pobačaj
1.11.2012 8:26:13   
Zebica
Dajo imenakinjo moja..Jako,jako mi je zao...Prosto ne postoje reci..Prosla sam kroz slicnu situaciju, sto se doktora tice..Uz tebe sam..user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 804
   RE: Spontani pobačaj
1.11.2012 13:19:34   
dajanap
znam..citala sam tvoje postove.. i jako je i meni zao.. ev sada sam sa muzem i tjesimo jedno drugog... on je jako brizljiv prema meni.. a ja ne znam kako da njemu olaksam. jer sam ja jako slomljena,izgubljena,placljiva.i nista nema zalosnije kad mi kaze kako nema vise njegovog stomija momija. (tako je znao stavit ruku svoju na moj stomak i zvat )

(odgovor članu Zebica)
Direktna veza do poruke: 805
   RE: Spontani pobačaj
1.11.2012 13:26:54   
MarijaBg
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 806
   RE: Spontani pobačaj
1.11.2012 18:38:58   
branaV
dajana user posted image user posted image user posted image , zao mi je, strasno user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 807
   RE: Spontani pobačaj
1.11.2012 22:23:59   
New Mom
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 808
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 8:29:53   
Anck Su Nmaun
Dajanap user posted image stvarno starsno user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 809
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 8:59:01   
dajanap
ne znam kako da funkcionisem dalje..kako da zaboravim da smo do neki dan cekali djete.. da zaboravim desavanja u sali ,na plac beba...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 810
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 10:02:31   
Verolina
Dajanap, ne mozes to da zaboravis preko noci. Mozda nikada i neces zaboraviti, ali Bog je veliki i smestice ti u ruke jednu debeljuskastu bebicu. Moras tako da mislis i tako ce i biti.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 811
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 10:07:18   
sanji
Dajanap user posted image ! Šta god ti reki sad glupo će zvučati! Drži se!

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 812
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 10:33:09   
J@n@
Dajana,Mamavuk,user posted image !user posted image user posted image

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 813
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 10:49:22   
dajanap
znam..al nema mi nista bolnije kad izadem van a poznanici i prijatelji me stanu da pitaju sta je bilo. dva puta sam prosla kroz to i tesko mi je bilo. sada cekam da mognem ustat da odem na grob da zapalim svjecu..mom andelu.nasem andelu.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 814
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 12:05:44   
jacagoga
Dajana zao mi je user posted image , dva puta sam prosla kroz pobacaj u 23oj i 27oj nedelji i znam kako ti je, najgore je kad te svi pitaju kad ce beba a ne primete da nema stomaka ili kad izadjes na ul. i vidis druge majke i bebe.
Ne bih da pametujem ali bi trebalo da se posvetis potragom zasto ti se sve to desava da ne prolazis ne daj boze opet kroz isto iskustvo.
Ja sam uradila gomilu nalaza i utvrdjen mi je antifosfolipidni sindrom zato sam gubila tako velike trudnoce.
Sada sam ponovo trudna i u 33oj nedelji ja ne odustajem NEMOJ NI TI!!!
Zelim ti svu srecu!!!

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 815
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 12:56:25   
hanka
user posted image Dajanap drzi se,zelim ti svu srecu sveta.Moras krenuti dalje, uz tebe smo user posted image

< Poruku je uredio hanka -- 2.11.2012 12:57:48 >

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 816
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 14:34:05   
boba 11
Jako mi je zao sto morate kroz to da prodjete ali nadam se da cete uskoro biti srecne sa bebicama u rukamauser posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 817
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 16:43:45   
Roze mindjuse
Dajanap, ja sam istu situaciju imala pre mesec dana. Sve znam... Ja sam samo cekala da bol prodje, svaki novi dan je bio nova borba. Sa samom sobom, sa suprugom, sa roditeljima, sa tuznim licima mojih prijatelja, sa sazaljivim pogledima poznanika. Cesto sam plakala od tih pogleda, jer me uvek podsete na moj gubitak. Strasno je...
Vremenom bude lakse, zaista.. Tuga ostaje u nama, duboko u srcu. Samo ti znas koji je najbolji nacin da ti bude bolje!
Digni glavu, sutra je novi dan. Sve najbolje!user posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 818
   RE: Spontani pobačaj
2.11.2012 21:24:47   
dajanap
hvala puno.. no kao sto kazes nista mi teze ne pada kad poznanici pocnu da pitaju..

(odgovor članu Roze mindjuse)
Direktna veza do poruke: 819
   RE: Spontani pobačaj
3.11.2012 21:27:33   
serpica
Dajanap user posted image mnoge zene ovde izgubile su bebe,neke ranije neke kasnije ali kao sto sam vec pisala nema niceg tezeg nego da dodjes do kraja a ne vidis svoje dete.
Kad procitam sve ovo prosto me strah da ponovo pokusam da ostanem trudna iako imam dvoje dece nikada ali nikada nisam pomislila da ce se nesto lose desiti,mislila sam to je prirodna stvar i prirodno ce se zavrsiti,medjutim posle ovih vasi pricauser posted image
Glavu gore koliko mozes,dobre stvari se desavaju dobrim ljudima a najbolje kad se najmanje nadas.....user posted image

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 820
   RE: Spontani pobačaj
4.11.2012 6:11:24   
dajanap
znam serpice i od gorreg ima jos gore.. al opet ja znam sta se meni desilo i kako se osjecam. svaku noc se budim i pomisljam dal me moj andeo gleda i sta radi sada sam..imam osjecaj da pocinjem da ludim ..gledam u mjesto gdje smo bili postavili krevetac .sad je prazan, kao i ormar u kome su se nalazile stvari za njega. budim se rano i ustajem jer ne mogu vise da spavam. ako zaspim ponovo cu da sanjam ruzne snove strah me.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 821
   RE: Spontani pobačaj
4.11.2012 8:43:18   
serpica
Dajana desila ti se najgora moguca stvar i ja ne znam kako bih te utesila,placi,lomi,sutiraj,izbaci bes iz sebe,pricaj sa muzem ne potiskuj osecanja,sto pre to izbacis iz sebe bice ti lakse,mozda mozes sa nekim psihologom da popricas,vredi,jer oni su ipak strucnjaci..
I mislim da sto pre treba da razmisljas o drugoj bebi naravno posle svih pregleda jer mozda ti to da snagu da krenes dalje,Bog je veliki verovala ti to ili ne...user posted image

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 822
   RE: Spontani pobačaj
12.11.2012 19:57:17   
mimi79@
Dajanap user posted image
strasno mi je zao

(odgovor članu dajanap)
Direktna veza do poruke: 823
   RE: Spontani pobačaj
16.11.2012 0:01:41   
Suncicabg
Dajana user posted image user posted image user posted image Drzi se.

Posle dugog vremena, resila sam da se i ovde javim. Jos uvek boli...
Naime, ko ne zna moju pricu-evo u kratkim crtama.
Prva vto - beta pozitivna, ali pada.
Druga vto - Velika hiperstimulacija 15 dana u bolnici, beta mala ( ali pozitivna), raste nepravilno (ali raste), Dr kaze da ne brinem i da nije vazno sto se ne duplira pravilno, vazno je da raste, ne krvarim i koristim Utrogestan i Progesteron injekcije. Treci put radim betu i dalje raste, ali krecem da krvarim po malo. Dr pocinje da sumnja na vanmatericnu, jer se plod ne vidi na uz. Jos jednom radim betu, i ona pocinje da pada, a mene zadrzavaju u bolnici. 10 dana sam krvarila po vrlo malo user posted image user posted image i znala da nista nije u redu. Posle svega pregleda me prof. Radunovic i kaze da vidi "nesto" na zadnjem zidu i da se ne nadam da moze da bude ok.
user posted image user posted image user posted image Tu noc me je jako bolela glava i kad sam otisla u wc, na ulosku sam videla ""nesto", a on je ujutru potvrdio da se vise nista ne vidi na uz.
Na Hp nalazu pise : MI- u DOSTAVLJENOM MATERIJALU PRISUTNI DELOVI OCUVANE DECIDUE BEZ RASPOZNATLJIVIH HORIONSKI RESICA.
I dalje nisam sigurna sta to znaci, i molim vas da mi neko objasni ako zna,
Prof. Radunovic kaze da prosto nije bilo kvalitetno i da nema potrebe za dodatnim analizama, a meni se vec puta desava slicna stvar volela bih da odradim jos neke analize. Kome da se obratim da mi kaze odakle da pocnem???
Opet user posted image i ne znam kad cu moci o tome da pricam i mislim bez suza....

(odgovor članu mimi79@)
Direktna veza do poruke: 824
   RE: Spontani pobačaj
16.11.2012 8:09:19   
boba 11
Draga Suncica ,kad bi meni pricala ovo uzivo sigurno bih i ja plakala sa tobom jer sam jako emotivna,placem cim vidim nekog ili gledam na tv-u tuzne price ,mogu da zamislim kako ti je kad se to bas tebi desava.Zao mi je sto prolazite kroz to user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here