|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 11:44:10   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Yula

Svako odlučuje da li će da posluša nečiji savet ili ne, po sopstvenoj savesti kada je dete u pitanju.
Iva je jesenas odreagovala na neke "neprskane, domaće" jabuke, guza crvena ko kuvani jastog, po leđima pečati. Čim su izbačene iz ishrane prošlo za 3 dana (tj kad su svekijevci prestali da joj daju a ja poludela i izvrištala seuser posted image )
Tako je bilo i sa "domaćim" kruškama.
jesu bile domaće, iz sela, ali verovatno u njima ima nešto što detetu ne prija, jedva kakila tih dana (dete koje kaki minimum 2 puta dnevno dobilo zatvor), plakala od muke, a kad se iskaki haos, crvenilo na sve strane.
Eto, a jabuke jede od 6 meseca, ali baš te jabuke ne može.


Ja pisala sto puta, a i mihi, o mikotoksinica iz neprskanog voca, i da neprskano nije zdravo.



Eeeee moja Mina, reci ti to svekijevcima koji misle da je sve neprskano bogom danouser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 676
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 12:49:11   
Anoniman
Ribizlice, ja znam, i znala sam i tada da niko od vas nije pojmio koliko smo mi zaglibili, i znam da ste svi vi mislili da preterujem, i da sam bezrazložno u tolikoj panici, i prilično me je to pogađalo. Posebno sam shvatila koliko nemate pojma u kakvom je Marko stanju kada sam nekolicini sa RR poslala mail sa Markovim slikama a oni ostali zblanuti. Ali tada nisam želela da stavljam na RR slike jer nisam želela da iko vidi moje dete takvo. Duša me je bolela kada sednemo u taxi a taxista pita "Šta mu je to?"... No, sada je to najgore iza nas, a slike sam stavila zato da ženice koje su sada u panici shvate da to što se javlja njihovim bebicama nije strašno, ali da ne smeju da ignorišu već da se zabave problemom. BTW, nisam stavila najgadnije slike glave koje imam. I dalje nemam srca to da uradim, ni sebi, ni Marku, a ni vama.

Meni se kosa digne na glavi kada mi sveki nudi neprskano. Iskreno, nisam se udubljivala u tu priču što Mina kaže o mikrotoksinima i čudima, mene nervira što je svaka druga jabuka crvljiva, što mi treba kilo krompira da bih mu napravila kašicu jer je sve trulo...

Palenta... ja ne znam od kog meseca sme. Negde sam ja to zapisala, ne znam gde, dal je bilo od 6og ili od 8og - ne znam, mislim da je od 6og.

Inače, ja sam shvatila da moje dete sme da jede domaće (svekrvine) pite! user posted image U kore za pite ide samo brašno, voda, so i ulje! Ako pitu puni krompirom, ili dinstanim mesom - nema frke!
Takođe, setila sam se da mi je sveki pravila gomboce sa šljivama i kajsijama dok sam dojila, ali nije stavljala margarin nego ulje, i nije stavljala jaja.
Tako da ćemo za koju nedelju opet menjati jelovnik, onaj treći obrok ćemo promeniti! Mnogo se radujem! user posted image
Sutra će probati pitu sa krompirom!
I da, te pite može da pravi i sa višnjama, jabukama, bundevom... user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 677
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 13:11:01   
Anoniman
Malo sam čitala u nazad, pa još par komentara....

Macaki, ima jedna stvar koja mi se ne dopada u tvojim postovima!

Ovo:

IZVORNA PORUKA: Macaki

veceras cu joj kuvani pirinac samo namazati oko usta ...



Nema VEČERAS kada testiraš alergiju!
Alergija se testira u prepodnevnim satima, i po mogućstvu ne vikendom!
Zašto?
Jer ako ode po zlu, moraš imati mogućnost da ideš lekaru. Naravno, uvek ima hitna, ali složićemo se da je mnogo jednostavnije otići tokom radnog vremena, u sred dana.


IZVORNA PORUKA: Yula

E to ne bih znala da ti kazem. Pazi, mozda dete ne reaguje ni na pirinac ni na ad mleko, vec na neki sastojak tih fabrickih pahuljica.


A možda reaguje ukršeno na kombinaciju pirinač + mleko.
Ne znam dal si čitala u nazad. Marko se osipao i na jabuku i na šargarepu, do kraja je dr rekla da dok cveta breza ne dajem jabuku, šargarepu, krompir, višnje, ne-znam-šta-još (piše negde iza u temi), jer često daju ukrštene reakcije, iako dete nije alergično ni na brezu koja cveta, ni na te namirnice.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 678
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 14:59:53   
Ivanka 75
Tash, potpuno te razumem za strah. Meni bilo strašno kad je Iva dobila sitne podlivčiće po leđima od temperature, sada kad vidim te slike, užas me opet spopadne.
I kad je odreagovala na blitvu, pečati po licu i leđima kao da je neko ostavio otiskeuser posted image
Naravno, blitva je izletel iz ishrane kao katapult.
Nismo ni svesni koje opasnosti vrebaju u hrani, a kao grickalice su opasne, ma na njih može samo da se navuče i ugoji user posted image  (i još štošta, Mina zna user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 679
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 15:17:51   
Verus
Tashke! Otkud bre da si preterivala, pa ti si tako opusten lik da ZNAM da ne bi sve te peripetije radila da nije bilo lose!  Ali malo po malo sve to ide gde treba.  Samo treba biti disciplinovan i veeeoma strpljiv....Evo, planiral sam ranije ali nikako da kupim bademovo i pirincano mleko, tako da od danas silazim sa kravljeg mleka, i jescu jogurt i ponekad sir.  Nadam se da cu izbeci alerlgiju na mleko kod 2 deteta.  Svesna sam da ne mora da ima veze, a i moze, pa bih radje da sprecim nego opet da se onako zezam.  Makar da ima manje grceva nego Helena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 680
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 16:18:00   
Anoniman
tash, primljeno k' znanju! potpuno si u pravu, ali nekako sam mislila da reakcije nece biti jer je nije bilo ni pre dva dana kada smo probali samo kuvani pirinac (tj. bilo je nesto neznatno). sinoc nista nije bilo oko usta, ali necu vise to da radim. jos samo da odlucim sta cu u ponedeljak da joj dam. ispada da steze i sargarepa i krompir i jabuka... mozda tikvicu? user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 681
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 17:38:15   
Anoniman
nemoj me drzati za rec ali mislim da sveza jabuka steze, nisam sigurna za kompot od jabuka.
Verus kissi

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 682
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 19:18:51   
Anoniman
moram da vam nesto priznam i nadam se da necu naici na osudu.
jutros smo bili u Crkvi na sluzbi i posle sluzbe sam dala Kseniji truncicu nafore. nekoliko mrvica, bukvalno precnika 1 mm. dva puta smo je vec pricestili, tako da sam smatrala da ako joj tada nista nije bilo, ne bi trebalo ni sad.
jos nesto.. ona je toliko bila zainteresovana, mljackala je i htela jos. zato smatram da je spremna za uvodjenje cvrste hrane. kazem ovo jer sam puno razmisljala o tome ovih dana, pomisljala sam da sam mozda pozurila sa uvodjenjem hrane i tako isprovocirala ovu alergiju. a u skolici za trudnice su nam savetovali do 6 meseci samo dojenje!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 683
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 19:44:31   
minavb
Ne osuđujem ali i ne kapiram, no dobro, nije moja stvar.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 684
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 20:47:30   
Anoniman
Ja nikako da se javim, nešto sam stalno posvađana sa vremenom user posted image Slika koju sam onomad okačila je od pre mesec i po-dva, vreme mi leti pa ni ne znam kad sam ga slikala. Dugo je P bio u takvom stanju, osipao se, pa se pomalo povlačilo i tako u krug. Od kad smo na mađarskom Alfare-u on je relativno čist. Uglavnom po telu ima tek po neku tačkicu, a po licu, tj.oko u sta je uvek crven. Ali sada je u igri i nicanje zubića, desni su mu jako otečeni i trlja  usta stalno, pa mu se zato i crveni oko usta. Što se tiče onog što sam pisala za razliku između našeg i mađarskog mleka, sad sam gotovo sigurna da je istina. Počeli smo da pijemo ova naš, poboljšanja je bilo ali ne mnogo, onda su nam “uletele“ dve konzerve mađarskog i njegova koža se iščistila. Onda sam kupila još tri konzerve ovog našeg, i on je odmah počeo da se osipa. Jedva sam čekala da mi donesu iz mađ.novu turu, i za Badnji dan sam načela novu konz. i gle čuda, od onda mu se koža iščistila. Probala bih opet da mu dajem ovaj naš, al mi žao da se dete češka stalno user posted image Od hrane konzumiramo jagnjetinu, višnje i kajsije u vidu soka. Tri dana sam mu uvodila krompir, P se jako svidelo da ga jede, ali je počeo da se osipa. Sad pauziram nedelju dana, pa ću probati opet pirinač ili kukuruz. Žao mi je što ništa ne može osim ove tri stvari, ali vreme leči sve, ručkaće on meni sve, samo malo da poraste user posted image   Sad sam videla Tash slike koje si okacila, moj P na glavi nije imao takve pecate, ali su mu leđa preslikana user posted image Verujem da ste se potresli zbog slike koju sam stavila, izvinjavam se, ali da znate da mi, muž i ja, ne shvatamo da je ta alergija neka jako strašna stvar. I ja i on smo alergični na sve i svašta, pa nismo ni očekivali da će nam deca biti super zdrava. Sad, žao mi je što se sve to svalilo na malog Pekija, ali preboleće on to, sigurna sam.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 685
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 21:47:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Zille

Verujem da ste se potresli zbog slike koju sam stavila, izvinjavam se, ali da znate da mi, muž i ja, ne shvatamo da je ta alergija neka jako strašna stvar. I ja i on smo alergični na sve i svašta, pa nismo ni očekivali da će nam deca biti super zdrava. Sad, žao mi je što se sve to svalilo na malog Pekija, ali preboleće on to, sigurna sam.


user posted image


Macaki, nema ovde osude. Svako svom detetu radi ono što smatra da je za dete najbolje, i sigurna sam da niko od nas ne želi da detetu čini zlo!

Zille, jel to znači da Alfare može da se nabavi u Srbiji?
A pečate niste imali jer se niste inficirali stafilokokom. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 686
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 22:26:33   
Anoniman
znaci li to da nije alergicna na gluten ili je jos rano o tome pricati? moze li tako malecka kolicina da da odgovor na moje pitanje?

sto se tice istorije alergija u nasoj porodici, pitale ste me pre neki dana, ali nikako da odgovorim. sad me zille podset_i.
kao dete sam imala polensku kijavicu pa sam godinama bila na tefenu i bronalu, pa kasnije na presingu, beconas spreju itd.. nisam imala nikada toliko jaku alergiju da bih pila avil, kao moji rodjaci. morala sam da odlozim ostajanje u drugom stanju za jesen jer sam tog proleca bila na kortikosteroidima. dok sam bila trudna simptomi su mi bili bas blagi, hvala Bogu dobro sam prosla. alergo test je meni pokazao alergiju na polen drveca (posebno lipu ne podnosim, od caja jednom zamalo da se ugusim), psecu i macju dlaku i duvan. test na hranu nisam radila, konzumiram sve, nisam primetila da mi nesto smeta. tj. smeta mi npr. caj od koprive, od njega kasljem, jos neki cajevi.. a uglavnom sve jedem bez problema.
moja tetka je astmaticar od deteta, alergicna na sve i svasta, na jagode bas jako, na jaje reaguje bas jako i to kontaktno, na polen svega, prasinu, grinje.. moja mama je takodje astmaticar, ali je astmu stekla posle puno godina pusackog staza. inace, svi lose stojimo sa plucima, deda umro kao plucni bolesnik. moj ujak je svojevremeno oslobodjen vojske zbog polenske kijavice, drogiran je avilom po pola godine. jako reaguje na jaja i jos neku hranu. brat od ujaka delimicno oslobodjen vojske zbog iste stvari. jos dva slucaja astme u siroj porodici.. i takooooo

< Poruku je uredio Macaki -- 14.1.2012 22:29:45 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 687
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 23:27:35   
Yula
Macaki, mislim da i sama znas sto ti je ciniti s obzirom na porodicnu istoriju ovog problema. Izbegavaj alergene u sirokom luku dok je jos mala, a kada malo ojaca uvodi namirnice sa posebnim oprezom. Da sam na tvom mestu svaku namirnicu bih uvodila nedelju dana. Sto se tice glutena, mislim da je malo tesko doneti zakljucak na osnovu dve tri mrvice koje je mala pojela.

Ja nemam nikakve alergije niti iko u mojoj blizoj ili daljoj porodici, familiji... Moj suprug dva puta u zivotu odreagovao alergijom i to opasnim oticanjem, isao na hitnu, nikada se nije utvrdilo od cega. Sve jede i nista mu ne smeta, nema polenske kijavice, ali se desava da neki period u godinu prilicno kija. Alergo testovi nisu nista pokazali. Njegov otac isti takav. Moje dete to nasledilo od njih i ja sada gledam da ga udaljim sto vise od alergena dok ne ojaca, a ako razvije neku trajnu alergiju na nesto, pa Boze moj, sta da se radi, vazno je da mi je on ovako zdrav i prav.

< Poruku je uredio Yula -- 14.1.2012 23:29:28 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 23:34:37   
Yula
Mom detetu se pre neki dan malo pojavio i malo rasirio osipic na levom obrazu. Mislili smo da je iziritirao tu stranu jer je na njoj tada spavao kada se to pojavilo, ali ipak me plasi da nije reakcija na kukuruz ili blitvu. Ne secam se sada tacno, jer to je pocelo od dve-tri tackice, pa covek tome ne prida znacaj, ali cini mi se da je pocelo pre blitve, mada nisam sigurna. Videcu da na par daa ne dajem kukuruz, pa da vidim hoce li se povuci.

Danas nam bio prvi dan mesa, probali smo ovcetinu ili jagnjetinu, ni sama ne znam sta je bilo. Ovde se tesko nalazi jaretina i ovcetina, samo po porudzbini i to da porucis celo ili pola jareta! Jaretinu nigde nisam nasla, a ovcu ( jednu kvalitetnu sniclu ) od 100 i nesto grama sam platila skoro 4€, kilogram je 29.90€ user posted image Bas preterivanje sa cenom, ali ajde. Mislila sam da ce kuvanje da mi usmrdi stan, ali nista se nije oset_ilo. Dok sma hranila bebu, posle par zalogaja koje je odusevljeno pojeo, tresne on rukom po cinijice koja je bila u mojoj ruci i sve prospe po podu! Pop**dela sam a sat i po sam se baktala oko nje!

< Poruku je uredio Yula -- 14.1.2012 23:40:44 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 689
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 23:57:32   
Anoniman
uh bre yula, kako tako skupo? a gde zivis ako nije tajna? user posted image

sto se tice alergije, ja sam se bas nesto ubedacila od kako je ovo krenulo. a tako sam se radovala sto je odusevljeno prihvatila da jede. cini mi se da je ona vec duze vreme bila spremna jer nas je stalno radoznalo gledala dok bilo sta jedemo i mljackala. ma valjda ce sve biti ok, samo morambiti jako oprezna, jer me je sve ovo i prilicno uplasilo.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 690
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.1.2012 23:59:48   
Sanjica26 RR
Macakiuser posted image samo slusaj svoj instinkt i polako. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 691
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 0:25:24   
Anoniman
hvala ti sanjice user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 692
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 12:30:50   
Anoniman
Yula je iz Pariza.

Yula, koliko su meni rekli, alergija na kukuruz je jaaaaaaaaaaaako retka, što naravno ništa ne znači, već je samo informacija.

Macaki, vi imate goru porodičnu istoriju nego mi! user posted image Kod nas sam ja astmatičar i alergičar, i moj dever ima bronhitis (i dalje ne kapiram kako neko može imati trajno bronhitis, ja smatram da je trajni bronhitis isto što i astma, ali ne udubljujem se). Inače, ja sam pred primanje vakcine za svinjski grip uradila i inhalatorne i nutritivne alergene. Za inhalatorne sam znala: ja sam alergična na proleće i leto, ni jesen mi baš ne godi - tako volim da kažem, zvuči pojednostavljenije nego da nabrajam sve trabe, polene, korove i sl na šta sam alergična, jer sam alergična na sve. Kao mala sam bila alergična na perje, i to je jednostavno nestalo. Reagovala sam na rasol koji sam obožavala da pijem, i mama je odlučila da mi ne brani jer je pun c vit, i i to je prošlo. Od namirnica, svrbi me jezik na određenu vrstu paradajza (ne znam da prepoznam koju) i na orahe (ali to mislim da je u kombinaciji sa još nečim, jer se ne dešava uvek, verovatno je neka ukrštena reakcija). A kada sam dobila rezultate nutritivnog testa, tamo svašta nešto, čak i na meso sa alergična. user posted image Evo ovde: KLIK

Jutros smo njupali hleba i domaće paštete, Marko ne zna kad je dosta. Pojeo je manje parče hleba sa paštetom i vikao "Ljaba ljaba, tu, daaaaaaaaj, tu!" user posted image Ali nisam se usudila preterivati, pa sam mu dala i malo griza. To je bilo oko 9.15h. Onda je stukao flašicu "soka", oko 260ml, i u 12h je izbečen stajao u kuhinji i vikao "Njami njami". Noćas se tri puta budio da jede. Ja ne znam šta da radim, on je stalno gladan.
Jede na sledeći način:
5-6h 210ml mleka
8-9h 22ml voćne kašice sa palentom
11.30-12h 210ml mleka
14.30-15h 220ml slane kašice i pola parčeta hleba
17.30-18h 220ml nekakve kašice (nekad slane, nekad slatke)
20-20.30h 240ml mleka
00h 150ml mleka

Ja stvarno ne znam... trebao bi jesti mnogo manje puta za svoj uzrast. Ideje?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 693
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 12:38:39   
Anoniman
Noćas je sem ovih svih obroka, i + što je jeo hleba u hodu (imali smo goste, pa meze na stolu, meni bilo žao pa mu dala hleba), tražio još mleka. Pokušali smo da ga zavaramo vodom, popio je 260ml vode (što inače ne radi nikada, ne voli baš vodu),  na kraju sam mu napravila još 90ml mleka, da ga zavaram. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 694
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 15:58:38   
Anoniman
Tash draga, dete voli da jede i to je to user posted image
Prvi sin mi nije bio mnogo ješan, što se vidi po njemu, visok je i tanak. Drugi je od rođenja lepo ručkao, on nas je sve doveo u red. Od kad se rodio mi svi imamo 5 obroka dnevno: doručak, užinu, ručak, užinu i večeru, s tim da srednji stuče još i po flašicu mleka pre podnevnog i večernjeg spavanja. Treći se isto brzo uobročio, prati naš ritam user posted image Znači P ima isti broj obroka kao i tvoj M, s tim da u podne i uveče zna da popije i po 300 ml mleka. Prvo mu dam 150, pa 90, pa na kraju još i 60, neće bez toliko da zaspiuser posted image I meni to deluje mnogo, ali šta ću kad je gladanuser posted image
I prvi i drugi su mi se budili da piju mleko do 2-2,5 godine, tako da očekujem da će i ovaj mali da prati trend user posted image I džaba sam probala da poturam vodu noću, znaju oni vrlo dobro šta hoće.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 695
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 17:25:23   
Anoniman
masala, kakva jesna decica! user posted image neka su zivi i zdravi!

tash, ja sam radila samo testiranje onim bockanjem na podlakticama, nisam vadila krv. i to mi tada nista za hranu nisu rekli. a inace i meni smetaju i paradajz i orasi, ali ja sam mislila da to tako treba. user posted image

zvala sam ponovo danas halo bebu. morala sam da pitam sta cu vise da radim, danas je 4. dan kako mi dete ne kaki. user posted image javila se druga dr, nije ona sto je bila pre neki dan i ona isto rece za reakciju na pahuljice: to nije alergija, nije trebalo da se plasite, to je samo lokalno, od kontakta. user posted image ja to stvarno ne mogu da razumem.
kada je cula da dete nije kakilo, kaze ipak obustavite pirinac na neko vreme. predlozila je da joj umesto sargarepe i krompira damo kompot od jabuka. plus je rekla da vodu mora da pije, rosu da ne kuvamo (a ja je stalno prokuvavala za kasice), a cesmusu da. ne znam kako da je nateram jer ona vodu nece ni da lizne.
razmisljala sam da joj umesto tog kompota od jabuka skuvam sljive pa dam onu vodu da pije.
moj brat je imao zatvor cim je izasao iz porodilista, sa nekih 8,9 dana je dosla patronazna i skuvala mu sljive. popilo dete vodu i kakilo. tako da pretpostavljam da sme..
samo me brine kako se reaguje na sljive, moze li da bude alergicna?
ja mislila da suve sljive skuvam, ali mi sveki danas rece da ona ima zive u zamrzivacu, pa cu posle poslati mm da uzme.
sta mislite ???

< Poruku je uredio Macaki -- 15.1.2012 17:32:55 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 696
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 17:41:30   
Yula
@Macaki, zivim u Parizu. Hvala Tash user posted image

sto se tice pitanja iz tvog poslednjeg posta, zaista ne znam sta da ti kazem.



< Poruku je uredio Yula -- 15.1.2012 17:48:46 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 697
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 17:44:00   
minavb
Ako je patronažna davala kompot od suve šljive bebi od 8 dana, ne znači da je to dozvoljeno. Tvoja beba je starija pa joj neće škoditi, ali se nadam da nekoj mami sa novorođenčetom ovako nešto neće pasti na pamet.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 698
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 17:58:20   
Anoniman
Tash  Alfare može da se nabavi u Srbiji, ja mogu da ga naručim u jednoj priv.apoteci u Ki, odmah sutradan im stiže, ali je cena skoro duplo veća nego u Mađarskoj. Ovde je 1.996din, a u Mađ.manje od 9 eura(2813 HUF). Pa sad, s obzirom da sam ja relativno blizu granice, meni se isplati da odem jednom-dva puta mesečno da kupim u Segedinu. Mogla bih i da počnem da švercujem sve i svašta user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 699
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
15.1.2012 18:06:33   
Yula
mina, sve je dozvoljeno, samo je pitanje koliko koristi donosi detetu a koliko moze da steti. Svako dete je prica za sebe i svako neka radi sta hoce. Ja sam od onih majki koje vole da cuju savet, da se svuda raspitaju i da ne srljaju previse. Nismo svi isti. Nekada mi je stvarno zao dece kakve caknute i neodgovorne roditelje imaju.

< Poruku je uredio Yula -- 15.1.2012 18:07:17 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice ...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Click Here