|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 10:56:42   
wivern

IZVORNA PORUKA: Modessty RR
Ono što mi žene treba da shvatimo da smo mame svojoj deci ali ne i svojim muževima! Oni imaju svoje mame. Ako im se ne sviđa kod nas nek se vrate mamama! Da vidite kako bi ih te mame već u roku od dva dana izbacile iz kuće kad bi im se tako prenemagali!

Mod na zalost nisu sve mame takve. Znam par "mama" koje su nagovarale svoje sinove da se vrate kuci kod njih jer kod njih nikada nisu imali grip, ili stomacni virus boze me sacuvaj. I kakva je to zena koja dozvoli da joj se muz razboli.
Nisam od zena koja ce titrati muzu, ali jako veliki broj zena i dalje odgaja svoje sinove sa stavom da zena mora oko njih da se vrti. I kako god okrenes zene su te koje su glavni krivac za ponasanje muskaraca, mislim na vecinu zenskog roda. Tesko da cu sina vaspitavati da mu zena bude sluskinja, ima bre da pomaze i da podjednako ucestvuje u svemu.



_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2376
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 11:06:33   
Peace*
Ja često skuvam više ručkova subotom, i zamrznem, jer mm recimo odlepi kad uđemo u stan sa posla, i smrdi na kuvanje. Ne volim ni ja. A šta dadilja radi pa tako smrdi, ja zaista ne znam. user posted image
Kad smo se uzeli, objašjnjavao je kako ne voli hranu iz zamrzivača. Ali, sad može da bira, hrana iz zamrzivača, ili i stan i ti smrdite na kuvanje - meni je svejedno. Jede iz zamrzivača. user posted image
Imam sreću da nedeljom idemo kod sveki, i hrane uvek ima toliko da ponesem i za ponedeljak. Skuvam za utorak i sredu, četvrtak dam dadilji da ispeče meso u rerni (to ne smrdi), pa se snađemo još za petak nekako (ili ja skuvam u četvr uveče, ili dadilja nešto što ne smrdi mnogo).
Spremanje kuće... dugo smo imali ženu koja je spremala, a on je zanovetao. Otpustila sam je kad smo sklopili dogovor: nedeljom prepodne se sprema: on usisava, ja ribam kupatilo i kuhinju, i brišem podove za njim. Za par sati je red. Tokom nedelje, preletim kupatilo, i podove, i to je to.
Deca su u 90% slučajeva moja obaveza jer on radi dvokratno. Ali sam sada počela da tražim pomoć od svekijevaca, od njegove braće... ma ko god hoće da pomogne - dobrodošao je. user posted image
JA NE MOGU VIŠE SAMA! NEĆU!
Za sada sve ok funkcioniše po pitanju svega toga.

Anonimna, ako je ručak najveći problem, počni da kuvaš jela na pola i zamrzavaj. Skuvaš tako da sledeći dan ukuvaš samo krompir, ili testo, pirinač. Svakako ćeš nešto morati da smisliš ako počneš da radiš.
A decu pusti da skaču dok on nije tu, a pred njegov dolazak kući daj im nešto kreativno (plastelin, bojice).
I to nemoj raditi samo radi muževljevog zadovoljstva, nego radi svog mira. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2377
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 11:17:13   
Maslacak15
i ja mislim da zene dosta ucestvuju i propagiraju te ustaljene klisee. Nikad necu zaboraviti scenu iz busa 95 ice, kad sam bila jos tinejdzerka i dve srednjovecne zene koje zdusno ogovaraju trecu: "zamisli jadan njen muz mora da usisava, kakva je ona zena i majka blabla".
Osim toga zdusno se propagira "uhvati muza" strategija koja je isto pogresna. Kad sam pocela da zivim sa mojim sadasnjim mm, ziveli smo zajedno jedno godinu dana pre nego sto smo se vencali, morala sam vise puta da slusam tirade moje tetke. Ona je inace mlada zena, nekih 15 ak godina starija od mene, znaci tada je imala jedva 40: kako ja smem da dozvolim da on kuva ili pegla svoje stvari. Sta je to meni tesko, sipeglam za cas zavrsim blabla. Sigurno je ona to mislila iz najbolje namere. U principu dok nismo imali dece to i jeste bilo nesto sto sam mogla da uradim da sam htela. Ali zasto??? Ne izbegavam kucne poslove ali ni on, oboje kuvamo i tako je bilo od dana 1. Ako pustite u pocetku da stvari uzmu maha, onda je to posle tesko ispraviti kad dodju deca i obaveze samo rastu.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2378
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 12:25:41   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ako Anonimna pocne da radi to znaci da ce njen muz morati mnogo vise oko kuce, a iz njenog posta mi se cini da on nije takav tip muskarca.
Ako joj zvoca sad, zvocace uvek.
Mora se to razgovorom resiti.



Upravo! Šta ako kad počne da radi, on bude zahtjevao od nje da ona i daalje radi sve te poslove plus će i da radi negdje. Moraš to rješiti, ako ti smeta. Ako ne onda ćuti i trpi. Mislim da je najgore bilo generacijama naših majki, žene kaobajagi dobile sva prava, a ustvari su dobile jedno veliko ....da ne kažem šta. Kad se sjetim mame, dođe s posla, kuva, poslije radi, čisti, sređuje, sprema nas za školu, krevet i tako svaki dan. Izem ti taj život. Tatin jedini posao je bio da nam da doručak i da radi domaće zadatke s nama kad zatreba. Dobro, on je pored svoga posla i majstor, podigao je i kuću, i tu mu stvarno skidam kapu, za raazliku od takve vrste današnjih muškaraca koji ni to ne rade.



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2379
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 12:29:26   
choopa choops
I još jedna stvar...Gledajući svoju okolinu, najbolje su prošle one koje nisu znale *upe obrisat, a kamoli skuvat ručak. Kuvaju im svekrve, ili podijele sa mužem poslove jer su prinuđeni. A muškarci u početku braka to ne vide kao problem, jer su slijepo zaljubljeni, pa kasnije to sve postane normalno. A ovako kad ih navikneš na ja sve znam, oni poslije kad nećeš da uradiš misle da si vještica. Eto, s ove tačke gledišta uopšte neću učit ćerku da kuva i sprema user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2380
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:15:50   
pipi_coco
Mene nervira kada muškarci prave dramu oko stvari koje uopšte nisu dramatične.

Gunđa gdje je ručak, kao da ce umrjet ako ponekad nema rucka odnosno umjesto rucka pojede jaja, neke filete ili na kraju krajeva pojede sendvic, pa da li je to toliko vrijedno da jadnoj ženi piješ krv na slamku user posted image Nije svaki dan programiran, nije svaki isti, nisu ni poslovi isti, nisu ni žene svaki dan raspoložene, nisu ni djeca svaki dan raspoložena, ne predviđene situacije se dešavaju svaki dan, a svaki dan ima isti broj sati.

Uh, nervira me i kada se prave nesposobni, kao da nemaju mozga, ruku i nogu da nešto i sami urade, pa onda krive ženu što sve nije tip-top i što ona nema supersoničnu brzinu da sve to postigne.

Draga anonimna, popricaj ti s njim, ali nedaj na sebe. Ja bi mu objasnila da bi sve sto je on zamislio mogli postici svaki dan, kad bi on riješio da svoju energiju ne troši na nervozu nego na pomaganje tebi. Eto toliko.

_____________________________

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2381
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:24:27   
Olga75
pa ja stvarno ne znam
mislim ja imam poglede na svet i na brak kakve imam
ali oni saveti : kuvaj par ruckova i tako to
samo da on nema razlog mi je tuzno
bas bas tuzno
u mojoj kuci se kuva kad se kuva i kuva ko kuva ali prvo zavrtanje nosom : sto nema kuvano dobio bi svasta
brak je dobrovoljna zajednica
i ja STVARNO mislim ako ima toliko tenzija onda dobrovoljo da se razidjemo
i da razvela bih se jer ne za*****a za rucak koji nije skuvan na vreme

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 2382
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:28:58   
Peace*
ali oni saveti : kuvaj par ruckova i tako to
samo da on nema razlog mi je tuzno
bas bas tuzno


Pa nije to samo zbog njega. On je samo razlog više. user posted image I to ne njegov sit stomak, već njen zdrav mozak što ga ne sluša kako gunjđa. user posted image
Brale, neću da kuvam svaki dan.
Turim 4 šerpe na sporet, u svaku turim luk, zatim u svaku meso, pa onda na dalje se razlikuje, ali za 2 sata imam 4 ručka, i izluftiram, i ne kuvam 4 dana.
Ako stojim za šporetom, sasvim mi je sve jedno jel tu 1. ili 4 šerpe. user posted image MENI je svejedno, ne znam za vas. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2383
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:32:35   
Olga75
pa je l kuvani rucak jedini razlog za brak ? onda moze slobodno kod mame

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2384
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:32:48   
Misha i Ljisha
I mm zakera ako slucajno nema rucka ili ako nema rucka koji se njemu svidja (posto ja ipak kuvam svaki danuser posted image ),ne voli covek da podgreva hranu, nista isto ne voli iz zamrzivaca i njegova sestra je odmah izjavila cim smo poceli da zivimo zajedno : "joj kako li ce ona sa njim i hranom?" ahahhah...Mama ga je RAZMAAAAAAZILAAAA haos. Ne voli ovo, ne voli ono, zar to da jede za veceru on bi nesto konkretno i td. Aman ko sta radi ja u kuhinji. Jel ima nesto slatko??? Ja kazem pravila sam to i to, a on :"pa nije cokoladno znaci nema"user posted image . Znate kad mi njegova mama kaze, moja sveki: "Ljiljo svaka tebi cast!"user posted image . U pocetku me je nerviralo, mislim i sad me kad kad nervira ali sam ja to prihvatila tako kad god kuvam imam i na umu "nesto i za Mišu". Oko vesa smo vec i prestali da se svadjamo, x puta sam mu rekla da perem ves ko nenormalna i da nikad NIKAD nece biti sav ves ispeglan, jer i da ispeglam sav ves jedan je sigurno u procesu susenja, a njemu kao u inat treba bas sad neka majica koja se suši i nije ispeglanauser posted image . Mislim sta reci. Ja zenu savrseno razumem ali sve to zavisi i od njenog stava.Naravno da je bolje da izvedes decu napolje nego da robujes u kuci, ajaooo pa koliko puta ostavih nered iza sebe i samo istrcim sa D napolje. Bole me brige. Ako mu smeta neka sklanja. Ili mu ja cak i kazem:"nemoj sklanjati ja cu skloniti kad udjemo unutra". Mm je dobar tata, ustvari ODLICAN tata, zna i da skuva, ukljuci ves masinu, ma zna on i sebi sve da ispegla. Ali ja sam kuci i to prosto eto pada na mene. Bila bih djubre kad bi mu rekla da on nesto uradi, a radi bas puno na poslu, pa jos kad dodje kuci radi napolju, ma ja mu cak gomilu puta kazem "pusti ja cu ici da uradim sve to napolju ti se igraj sa D, zeljna te je". Ja vidim da mnogi ne kapiraju to iz moje okoline, cak mislim da me neki sazaljevaju ali nemaju pojma da je sve to nas dogovoruser posted image i da cak u vecini stvari ja bas volim da preuzmem sve na sebe. Pa i meni prija malko da se luftiram napolju i radim kojesta bez mog little helpera koji me uzasno usporavauser posted image

Znaci bitan je dogovor i prihvatanje sta je od svega moguce a sta ne.

E da imam jos jedan primer. Pita mene mm kako to da meni spanac nikad ne ispadne kao njegovoj mami i ja kazem "pa njoj uvek zagori"user posted image i sad se on sali kad nesto pravim i kaze "pusti malo da zagori bice lepse".Sto se tice mesa, on je neprikosnoven i x puta on pravi neki mesni rucak. Obozavam njegove lovacke snicle. I to se naravno uvek dogovorimo. Npr da on subotom kuva da meni da malo oduska.

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 2385
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:34:07   
Olga75
i da , govorim ono sto mislim
ja se tako ponasam
a ostale zene kako god hoce , znaju , naucile su
nije moja stvar


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2386
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:38:07   
Olga75
a ovo : on je dobar otac , to mi je tek cudno
pa pravio si to dete - tu decu i sebi imoras da budes otac hteo - ne hteo\
na glas ja razmisljam
brak je dobrovoljna zajednica dvoje ljudi koji su ravnopravni
nego kod nas se ta ravnopravnost zanemaruje , mi se pravimo da ne postoji i eto

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2387
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:42:53   
Misha i Ljisha
Dogovor dogovor dogovor. To je kljucno! Znaci hoces da ti skuvam nesto sto ti volis? Izvoli i donesi na sto. Jedan dan smo se zezali nisam imala vise mesa u zamrzivacu i kazem mu :"Hajde budi musko uzmi pusku stavi hranu na sto!"user posted image i tako se valjamo od smeha. Mi prilicno dobro funksionisemo iako eto mm je vrlo vrlo slican muzu anonimne. Ja znam da ce ovog mog boleti glava i da ce ga uhvatiti nervoza ako nije jeo, i ja kad lepo njega nahranim, kad se on napuca lepo mirno meni mirno njemuuser posted image . Inace je bik u horoskopu i bas bas voli da jede (iako je fit mamu mu njegovi i genimauser posted image )user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2388
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:45:31   
bubulence
po meni u braku je najbitniji dogovor i prica... ako toga nema, nema ni sloge...
mm je najbitnije da ima skuvano, moze da bude supa iz kesice ali da je kasikom. posle toga ce jesti sam hleb, nije mu bitno... ali se ja trudim da svaki dan imam nesto kasikom i zbog njega ali najpre zbog deteta.
sto se tice spremanja, od prvog dana oboje ucestvujemo u svemu. kuca je zajednicka, dete, pa samim tim i obaveze. ne ocekuJm da dodje sa posla i sa vrata uhvati usisivac ali ruca, odmori i pita sta da uradi. ja trudna i sama sa detetom ne mogu sve a i da mogu- necu.
ali opet, mi smo se tako dogovorili, prvo da sve raDmo zajedno, drugo da nema ljutnje, cutanja, a ni vike. ako nesto nije ok, moze i MORA da se resi na lep nacin.
tako da je moj savet za sve probleme prica, prica i samo prica...
sva sreca pa ja volim da pricam user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2389
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:49:26   
Olga75
mada ima ljudi i ljudi
svi smo razlicitog vaspitanja i pogleda , tako su nam i brakovi i ocekivanja razliciti

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2390
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:54:10   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa je l kuvani rucak jedini razlog za brak ? onda moze slobodno kod mame


Ma nije. Al ja na to gledam ovako: i deca i ja treba da jedemo. Aj ja ne moram svaki dan user posted image , a ako kuvam deci, onda mi isti očin, zar ne?

Mnogo primaš ovo k srcu Olga. user posted image

I mm je odličan otac, kad je kod kuće. Npr, ja sa L učim pesmicu 2 sata, i ne zna ni reč, dođe mm i oni nauče pesmicu za bukvalno 10 min.

I kad otputujem sa decom, mm i skuva, i opere, i opegla, i okreči, i pospremi, još nikad se nisam vratila u krš.

I ja nisam baš stava da sve treba da mu serviram u lice svaki put kad mi smeta, jer, onda će i on meni da servira isto tako, i život nam prđe u serviranjima.
Radija sam da nekad ja prećutim, nekad on, a nekada kažemo.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2391
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 13:58:01   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Peace*

Mnogo primaš ovo k srcu Olga. user posted image


ne ja bogami , nego eto ne kuvam svaki dan , ne peglam pa eto ja se kao lenja zenetina izjasnjavam


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2392
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 14:00:31   
bubulence
Tash naravno da ne treba reci za svaku sitnicu ali se neces za sitnicu ni naljutiti...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2393
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 14:03:57   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Peace*


IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa je l kuvani rucak jedini razlog za brak ? onda moze slobodno kod mame


Ma nije. Al ja na to gledam ovako: i deca i ja treba da jedemo. Aj ja ne moram svaki dan user posted image , a ako kuvam deci, onda mi isti očin, zar ne?

, mm i skuva, i opere, i opegla, i okreči, i pospremi, još nikad se nisam vratila u krš.

I ja nisam baš stava da sve treba da mu serviram u lice svaki put kad mi smeta, jer, onda će i on meni da servira isto tako, i život nam prđe u serviranjima.
Radija sam da nekad ja prećutim, nekad on, a nekada kažemo.

Da i slazem se i sa ovim naravno. Ne mora bas svaka sitnica da se prigovori. Npr, nervira me sto zaboravlja stalno stapice za usi koje je iskoristio i ostavio na ves masini, to je sitnica stvarno jedna malena sitnica, koju on u zurbi na posao totalno zanemari i par puta sam mu rekla i kaze ok, ali zaboravi. Nije sad meni bas toliko tesko da uzmem dva stapica u ruku i bacim, nije ni njemu ali eto desava se. Ali da mora da postoji dogovor mora, bas smo bili u tom periodu oko svadjanja rucak i ostalo kad je D bila bas mala beba, ona sa jakim grcevima ja premorena, i jos da stignem da skuvam rucak. I onda mi jos kaze kako blabla ima dvoje dece i uvek skuvano. Alooooo nema malu bebu, a onda on kaze pa D veci deo dana spavauser posted image tad mi doslo da ga zadavim i kazem mu da sam umorna i premorena i vidi da se patimo i D i ja i onda je rekao "ok, ja kuvam svaki dan za nas dok se ne organizujemo bolje" i tako i bilo. Mm kuvao do Dunjinog cetvrtog meseca svaki dan, kasnije sam ja pocela sve cesce i cesce da kuvam i sad je mm spao na samo jednom nedeljnouser posted image . I naravno sad tek vidi koliko je lakse sa dvoje odrasle dece sve srediti i skuvati nego sa malom bebicom. Al glupavi su oni, nemaju bre oni pojma o zivotuuser posted image .

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2394
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 14:05:02   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Olga RR

i da , govorim ono sto mislim
ja se tako ponasam
a ostale zene kako god hoce , znaju , naucile su
nije moja stvar



Govorim tiho i nosim psa sa sobom user posted image

Složila bih se sa doktorkom user posted image što se svega tiče...

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2395
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 14:09:13   
Peace*
To je ista priča kao kad mm popije kafu i ostavi šolju na pultu iznad mašine za sudove. Onda ja gunđam "Zašto je meni lakše da se sagnem?", i onda uveče, ja zaspem uz TV, a on lepo pokupi sve sudove iz dnevne, poređa u mašinu i upali je.
Dakle, da razgovor, ali ne da ja njemu kažem "Ej, skloni šolju u mašinu" iako me to extra nervira, ali svaki put odlepim kad vidim. Ipak, odlučila sam da mu to neću reći. Skoči mi pritisak, udahnem, nasmejem se, i odem iz kuhinje. user posted image


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2396
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 14:20:08   
mali_mis
Ivanka, Mod, wiv, Olga user posted image
Peace, meni bi kod 4 ringle otisao osigurac, i nema sanse da bih mogla 4 rucka u isto vreme da spremim, pre bih digla kucu u vazduh, svaka tebi cast user posted image
A ta vrsta muskog probirljivog zakerala kome je rodjena majka ikona cak i kad gresi, a zena vestica, mi je itekako poznata. Jest da je daleko 300 i kusur km, al taj zakera i preko neta, takva sorta.
Anonimna za tebe user posted image jer ja nisam pametna sto se braka tice, tako da ne znam sta da ti savetujem.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2397
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 14:28:23   
veselicaa
Ja imam dosta cvrste stavove pa se retko izjasnjavam ali ovde bas zelim.
Ja i muz smo prvo ziveli u zajednici sve dok nam drugo dete nije napunilo godinu dana.Moja sveki haos,u rucak nece da stavi luk,u supu ne persun jer mnjeni sinovi nece da jedu.E pa necu ni ja da jedem splacineuser posted image pa svaki put kada sam ja kuvala ja stavim luka i ostalih zacina koliko hocu pa i malo vise user posted image .Zivela sam sa bakom kuvaricom i ona me zena naucila da jelo bez najmanje 3 vrste povrca nije jelo.Inace kad god je hteo da jede nesto sto ja ne umem d spremim ja njega lepo uputim kod mamice.Kad se mi preselimo opet haos on nece da jede grasak,boraniju,pizzu user posted image ,pa ja necu povrce po supi i corbi,od kiselog kupusa me boli zeludac pa ovo pa ono.Ja u pocetku njemu uredno kuvala po volji on zadovoljan ali polako poceh da se izvlacim.Te A. imala puno domaci,te S.nije spavala pa nisam mogla dva rucka da spremim.On nista i evo sada jede sve apsolutno sve,a mamica mu se samo cudiuser posted image .
Sto se tice kuvanja i spremanja kod mene je rucak kuvan svaki dan,kuca se cisti stalno,ali zato sto ja tako mogu i tako sam vaspitana i zato sto zelim da mi deca svaki dan imaju kuvano i domace slatkise.Nije zbog mm ni 1 posto.Kad mi bi slucajno spomenuo mamicu odmah bi otisao kod nje,prekoputa mu je pa se ne bi mnogo mucio.
Brak je za dve osobe ne za jednu.Svako neka radi kada vidi da ima potrebe ali prebacivanje zeni zbog nereda i neskuvanog rucka po meni je bezveze.Ja idem po volji samo mojim princezama a muzu samo kada zasluzi a ispunjavanje njegovih hirova oko hrane je samo onda kada mogu.Ali kod nas je ovako od prvog dana tako.Inace mm ne kuva,ne cisti usisa 2,3 nedeljno,jedino kada sam bila trudna je cistio i brisao prasinu jer mi je uzasno smetala.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2398
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 15:53:35   
mirkam
Veselice,prilično isto razmišljam.
Na bolovanju sam trenutno,mnogo sam posvecena M,mnogo vremena provedem s njim i to mi je naravno prioritet,ali imam svakog dana skuvan ručak i njemu i nama,vrlo često napravljene i kolače,većina vesa je uvijek popeglana,i kuća je uvijek spremna i očišćena.Meni je to prosto normalno.Da,bude dana kada se raspadam,kada mi je dosta svega,kad mi treba oduska.Mm apsolutno ništa ne radi od kućnih poslova,ni ne očekujem,još uvijek mogu sama.Sigurna sam da bi pomogao,ali eto ja sam sad po čitav dan kući pa se sve i stigne.I nikada nebih mogla da mu ne postavim ručak kada dodje s posla.Postavio bi ga,i postavljao ga je i on meni i ništa mi milije nije bilo nego kada dojem s posla a ručak ugrijan i postavljen.
Bilo je dana kada od M po čitav dan nisam mogla ni u kupatilo da odempa sam tada ustrajala rano,prije nego mm ode na posao da skuvam ručak,a ostalo sam radila uveče kad M zaspi.
E sada,kad krenem ponovo na posao pretpostavljam da više neću moći sve da stižem i da će i mm morati da se uključi.Ali kao što većina vas reče,sve je stvar dogovora.Mi smo do sada sve dešavalo dogovorom,pa se nadam da će tako i ubuduće biti.
Anonimna,kao što rekoše zenice razgovor i dogovor prije svega,malo obostranog razumijevanja i fleksibilnosti,malo bolja organizacija i sve će biti superuser posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 2399
   RE: Bračni problemi
3.11.2014 16:06:22   
veselicaa
Ma naravno da je sve stvar dogovora,ali kad cujem da muz navikao da ga mama mazi i ide mu po volji ja popuser posted image .Pa asto se zenio onda?A i necu zbog dece(imam devojcice) da dozvolim da vide da je takvo ponasanje prihvatljivo.Nema sta on da bude nezadovoljan ako je rucak na stolu(ne mora sad kao iz restorana ili striktno bas ono sto on voli)i ako je kuca sredjena.Ako mu se ne svidja kako je zena uradila i misli da moze bolje neka uradi.Mada mislim da je sve stvar vaspitanja mene moji od malena ucili da su prava zena i muskaraca ista a zeni se i popusta user posted image .Nisam ucena da moram nekog da sluzim.Kada mi neko kaze da moram cerkice da ucim da budu domacice dodje mi da kosu cupam sa glaveuser posted image .Niko me nikada nije ucio da budem domacica,ali kada sam se udala(sa 17 user posted image )znala sam i da kuvam i kolace i torte da spremam,jedino nisam znala da mesim.Ucim ih obe da budu uredne,sredjene a sutra sto da ne i da umeju da kuvaju ali iskljucivo zbog njih.
Zene ne dozvolite da bilo sta poljulja vase samopouzdanje,radite sta mozete i uzivajte sa decom.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here