|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.11.2011 9:37:42   
bulka
Duplice dobro jutrooo!
I mi cekamo slicice Teodore i Petra...
I nase "nove" duple mame da kuckaju o porodjaju i prvim danima sa bebicama.. Razmisljam, bas je lepo sto su Blagoslovena, tvigi i Adriana tako ublizu se porodile...

Ovih dana sam mislila na mamaviki, nadam se da ce nam se uskoro javiti...

vanesicak i bokicans, Blagosovena je postavila slike u svoj album vidljivo samo prijateljima(i ja sam tako), do njih cete doci ovako; kliknes na Moja ringeraja, izadje lista sta ima novo i tu kliknes na malenu slicu avatar i prikazace ti se aktivnosti, a u desnom uglu pisace albumi, tu kliknes na slicicu a ne na naziv albuma jer ni meni nece tako da otvori...

Smeskic nam se jos ne javlja, a ja svako jutro ocekujem njen post i slicice, toliko nas je zaintrigirala pricama o detaljima, haljini i svemu...


< Poruku je uredio bulka -- 24.11.2011 9:39:35 >

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.11.2011 9:44:52   
bokicans
Bulka jesi li kojim slucajem otvorila fb profil?


(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.11.2011 9:47:13   
bulka
Nisam, bokicans :(
Kako ste vi, kakvi su bili decaci na krstenju?

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.11.2011 12:48:04   
Blagoslovena
Hvala Bulka sto si objasnila kako se mogu pogledati slike....user posted image i hvala na komentarima..

Mi smo juce (na termin našeg rodjenja 23.11.) bili u savjetovalištu kod pedijatra. Vagali smo se i super, napredujemo. Manji Aleksej je dobio više grama od brata, a više i jede...user posted image ...za 7 dana dobio je 280 grama....a veci Nikolaj dobio je 240 grama...sada imaju više od porođajne težine,tj. 3080 i 3340 kg.
Dojim ih, teško je noću, jer mi se više spava, inače sam velika spavalica uvijek bila....danju je sve lakše i nadam se da ću vremenom naučiti zajedno da ih hranim, pa će mi trebati manje vremena.

Pusa od nas troje...user posted image

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
24.11.2011 23:03:56   
Dvebebe
cao duple mame! u 25toj nedelji sam,i malo  sam u strahu...ugojila sam se 13kg vec,sta ce bti do kraja!? user posted image   Gvozdje mi je palo na 7 pa sam dobila da pijem tothemu!Takodje mi je receno da uzmem vaginalete utrogestan(bez objasnjenja zbog cega moram da ih koristim)inace utrogestan sam pila do 4 meseca a sad pijem partu-sisten i verapamil....kad su bebe u pitanju na svakom ultra zvuku dobijem isti odgovor: "bebe su dobro" user posted image   to mi je i najbitnije.da su bebe dobro! Zanima me da li ste vi imale problema sa ledjima u trudnoci,jer meni kicma "puca" sto se doktora tice resenje za to je da lezim sto vise...  user posted image   Ima te li neki savet za mene? Hvala unapred! 

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
25.11.2011 6:24:08   
Adriana83
Drage moje evo da vam kucnem na brzinu...
Prvo da zahvalim svima na cestitkama i lepim zeljama! Hvala vam na podrsci i lepim recima!
Devojke i ja smo juce stigle kuci,konacno! Tek mi je sad srce na mestu kad sam na okupu sa svojom decom. Ja sam zaista jedna srecna zena! Imam 4 prelepe devojcice!Anita i Sofia su divne! Lepo sisaju,za sad se dobro drzimo. Sestra na odeljenju kaze da je ona merila posteljicu i da su definitivno jednojajcane,bila je samo jedna posteljica. Meni su razlicite... Pisem vam posle jos. Veliki poljubac za sve vas!

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
25.11.2011 13:53:18   
bokicans
E bili su dobri na krstenju ,a i hvala na pitanju dobro smo,Relja se pridrzava za krevet i namestaj i seta a Ognjen ne toliko,Poceli su da ponavljaju reci,Nađu zovu Ađa,Zaba -Aba,Ajde -aDE,ade i tako.Relja ima 4 zuba,a Ognjen 2 zuba.I tako,Kako ste vi?


(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
25.11.2011 17:29:32   
bulka
Zdravo duplice,
Adriana user posted image user posted image
bokicansuser posted image za Relju i Ognjena!
Dvebebe drago mi je da si se javila. Ne znam zasto doktori toliko insistiraju na koriscenju utrogestena ili giniprala u blizanackoj trudnoci. Moja doktorka je meni kada sam pocela da osecam braxton hicksove kontrakcije rekla da moram piti ginipral, ja nisam bila za to, uzela sam uput za pregled u porodilistu, tada mi je doktor pregledao grlic i rekao da ce izdrzati i cetvorke da nosim, i da nema potrebe da pijem, tako da nisam pila. Jesu li tvoji blizanci jednojajcani ili dvojajcani, znas li pol? O bolu u ledjima pisala sam ovde klik
U vezi saveta doktora da treba paziti da se ne ugojimo u trudnoci,,, Pisala sam davno u temi Koliko ste se ugojile u trudnoci sa blizancima? Na prvoj kontroli 72kg(inace oko 65/67), pred porodjaj 92kg. Dve bebe(3050 i 2900g), dve posteljice, dve plodove vode...Po izlasku iz bolnice imala sam 75kg. Sada imam 74.
Sada bih rekla da sam trebala vise da pazim, jer kilogrami jos stoje...
Videla sam da na RR ima tema Trudnicki meni (ne bi li pomogle jedne drugima da se zdravije hranimo (bar) u toku tih devet meseci), i to mi se jako dopada...
Javi nam se opet...
Pozdrav za sve...

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
26.11.2011 9:05:27   
smeskicTB
devojkee, juhuuuu!
evo i mene! nisam stizala da se javim-sedam dana ne udjoh na rr!

vidim sada da se i Adriania porodilaa! jupii! kako divna slicica!user posted image
jedva cekam da nam se javi..

ja sam puno toga zavrsavala-oko fotografija, oko papira, sledece nedelje bi vadila nova dokumenta, pa da imam sve spremno za 28. nedelju-rekose mi u zavodu za transfuziju da sv etreba da bude na isto prezime..
juce sam sa mamom uzela i dve spavacice i pidzamu za bolnicu/dojenje, divan bade mantil-tanji od ovog sto imam i zgodniji za bolnicu..

za ovaj vikend mirujem!

vanesicak-kod tebe i mene slicna situacija: bebice tupkaju neprestano! jooj, postaje neprijatno, pogotovo kada me ova dole u besiku lupka..joooj!
a kada setam-nista!

vanesicak, koliko si se kg do sada ugojila?
ja sam 8kg. i sve je nekako u stomaku-milina mi ej gledati stomak..
doduse, maloko su se i na bokovima pojavili dodaciuser posted image

i druga snaja mi je rekla da mogu od njih da uzmem sta mi treba-ali ne bih uzimala krevetac, jer i oni planiraju bebicu..pa cemo uzeti od prve snaje i kupiti jedan..ali cu moci jedno prvo sediste da uzmem i stvarcice..

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
26.11.2011 9:13:25   
bulka
smeskicTBuser posted image user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 8:54:25   
vanesicak
E Smeskic neka si nasla vremena da nam se javis, neobicno kada te nema tak dugo :)
Kod nas nema nikakvih promjena, gegamo se.... Prije sam cesce stajala na vagu da vidim kile posto sam bila manja, a sada kako vidim da rastem, obicno je obidjem :)))) Salim se, tu sam na nekih + 10-11 kg, uglavnom je stomacic, i donji dio bokovi i noge, ovako gore u licu i rukama jako malo se primijeti. U ponedjeljak idem kod porodicne doktorice da mi pogleda vene, posto me one sada prilicno nerviraju i peku :( a u srijedu na kontrol kod gin. Konacno su mi javili da je nalaz gotov, ali da ga mogu podici tek 5.12. misliiiiiiim toliko sam se iznervirala oko toga, kakav je to nacin ides na tu amino... svi znamo iz kog razloga, i onda dva mjeseca cekas da ti kazu da li je ok ili ne!!!??? Ova teta sto sam se cula sa njom kaze da ne brinem i da su nalazi vjerovatno u redu, jer kad nesto nije kako treba, tada obavjestavaju mnogo ranije. Ne znam, nisam mogla da dokucim njihovu logiku i sistem, ali nema veze, rece da je u redu pa se i ja malo opustih, mada nisam ni sumnjala da nesto nije ok, ali iscekujem da vidim kojeg su pola djecica mala zivahna :)
Drage nase mame svjeze, zelim vam da se sto prije oporavite od rana i gore i dole (i sise i rezovi) i da onda na miru uzivate u vasim bebacima :) Sjecam se kada sam se prikljucila na forum, ove porodilje su bile u nedjeljama kao ja sada :) Vrijeme stvarno leti :)

Dobrodoslica za Dvebebe, i sto se tice kicme, mogu ti reci da je situacija ista i kod mene, ipak ti savjetujem da ustanes svakih pola sata, ako vec ne spavas, prosertas po kuci, i obavezno na bok! Mada neke specijalne pomoci nema, kao sto tvoj nik kaze dve bebe su dve bebe, pa malo se trpiti mora :) :* Meni prija kada mi MM malo masira donji dio ledja pa sve do sredine guze, ne lijeci, ali trenutno dok radi bas mi odgovara, inace masira stranu po stranu zavisi na kom boku lezim!

Veliki pozdrav za sveuser posted image


(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 9:05:33   
Anoniman
user posted image user posted image
ja vec imam bas neke mucnine,da nije ranouser posted image
karlica me cijela boli,a u nogama tegove..butni misici kao da su malaksali..
samo jel` normalno za petu nedelju da jedan plod bude 10mm..a drugi 7mm?user posted image

(odgovor članu vanesicak)
  Direktna veza do poruke: 137
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 11:12:21   
bulka
Zdravo duplice!
Kod nas neko divno hladno sunce, kad curice ustanu idemo napoljeeee...

lolaPG misli pozitivno i veruj da ce sve biti dobro... Mislim da nemas razloga za brigu sto je jedan plod veci, drugi manji, susticice se oni, samo cesce idi na kontrole i neka doktor prati... Meni je na prvom ultrazvuku samo potvrdjena trudnoca, doktorka je videla jedan mesak, peta nedelja. Mozes da zamislis koliko sam se iznenadila na sledecem ultrazvuku u devetoj nedelji kada je rekla gemelli/blizanci...

Mamice duplice nase nove kako se oporavljate, kako teku prvi dani kod kuce?
Pozdrav za sve drugare...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 11:45:24   
Adriana83
Evo dRRugarice moje da vam kucnem koji red.Mi smo super,dobro se snalazimo. Bebice sisaju a mleka ima dovoljno. Redovno izmlazam (mozda i previse,peku me dojke iznutra).Medjutim moje su cure nesto lenje pa cim ih stavim da sisaju,povuku par minuta i onda tako zaspu da ne mogu da ih probudim. Onda se probude posle pola sata i opet traze siku... Nisam pametna sta da radim... Ja se super oporavljam,danas idem da skidam konce.Porodjaj je dobro prosao,bila sam u totalnoj anesteziji ali zahvaljujuci emisiji "Vreme je za bebe" ponosni tata je bio u sali dok je radjen CR i video je svoje devojcice cim su izasle iz maminog stomaka!Bio je hrabar i nije se onesvestio ( mada priznaje da je malo falilo user posted image ). dobrodoslica za sve nove user posted image user posted image , drago mi je da vas ima jos. Pozdrav za sve pa se kuckamo...

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 21:46:38   
Adriana83
Evo mojih mrvica...
user posted image

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 21:49:53   
madre
jaoj, adriana, bravoooouser posted image
preslatke suuser posted image e bas me zanima, da nam napises kako sve postizes? imas li pomoc? kako si ti pored svih obaveza?


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 22:06:41   
Adriana83
Da vam iskreno kazem pomoci nemam. Osim mm. On mi pomogne sve sto moze a ja sta stignem-stignem. Deca su mi na prvom mestu a sve ostalo moze da ceka,nigde mi obaveze nece pobeci. Ja se super oporavljam mada danas vidim da sam preterala,opet tesko ustajem... Verujem da je to samo premor i da ce biti bolje cim se malo naspavam.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 22:11:16   
NadaR
Adriana, divne su ti djevojcice . Mrvice male user posted image user posted image

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
27.11.2011 23:13:07   
bulka
Adriana prelepo!
Odmah se setim kad smo mi bili maliii...
Uhvati svako moguce vreme da odspavas i odmoris se, vazno je i zbog dojenja... Ne znam sta bih ti rekla kao savet, ako sam dobro razumela dajes im tvoje izmuzeno mleko, jer one odmah zaspe na dojci... Znam da nije lako, pogotovo tebi jer imas jos dve cerkice kojima trebas posvetiti vreme, ali pokusaj i sa cescim dojenjem, ja sam bar tako... Idu li Andjela i Viktoria u vrtic?
I da, bravo za tatu koji je prisustvovao rodjenju cerkica i sve cestitke!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.11.2011 7:24:09   
vanesicak
Adrijana, kako su slatke, vidi se iz aviona da su djevojcice :)))
a kosice velike, kako sam ja stavila ruku ispod i spavam ko velika :*****

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.11.2011 12:19:18   
Dvebebe
jao i meni je receno za grlic da je jak i da mogu da izdrzim,i ne znam sto me kljukaju sa svim i svacim!inace bebe su dvojajcani blizanci, po nekom novom zakonu u bolnici nesme da se govori koji je pol dece!sreca u nesreci,ja dobijem 38temperaturu pre tri dana i odmah odem u hitnu i odvedu me na odeljenje cisto da me pregleda ginekolog za svaki slucaj,nije radila moja doktorka,i ta druga dr me pregleda i kaze:"u tvom stomaku je haos,bebe prave zurku,potpuno odgovaraju po nedelji trudnoce i sve je u redu jedna je 100% devojcica a druga se krije ali rekla bih i da je ona devojcica"   user posted image    meni je dr rekl kao 1kg mesecno da se gojim,al to nema sanse!sad sam radila lab.analize i secer sve je ok!
Adriana tvoje mrvice su divne   user posted image  user posted image   

(odgovor članu vanesicak)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.11.2011 13:45:39   
smeskicTB
vanesicak, znaci dobro si mi! nas dve smo na redu..ali kada dodje vreme!user posted image

Adrianice, odusevila sma se tvojim devojcicama! zaista su prave devojcice!
da li dajes bebicama na flasicu svoje mlekce, posto su lenje?

Dvebebe, dobro nam doooslaaaa!

(odgovor članu Dvebebe)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
28.11.2011 20:10:03   
Adriana83
Ne dajem im mleko na flasicu. Malo cesce dojim ali i to polako dolazi na svoje. Izmlazano mleko skladistim u zamrzivac... Prvih dana sam posle podoja izmlazala jedva 20-tak ml a sada je ta kolicina porasla na cak 100-120 ml! Svaki dan osetim da mi nadolazi jos mleka. Nocu ne izmlazam jer mi inace jako mleko nadolazi,a danju posle svakog podoja. Naporno mi je dosta ali sve za moje bebe.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
29.11.2011 16:47:53   
nolinica
Adriana, odakle si ti, gde su ti radili cr? Meni su rekli da tajo ne može biti u blizini, a mi smo iz NS-a.
Bebe su ti više nego preslatke. Jako je lepo videti ih tako zajendo.user posted image
Super što imaš toliko mleka, mene sve strah da neću imati, mada ću se maximalno truditi. Šta uradiš sa mlekom iz frižidera, jel im to kasnije daš?
Mnogo pozdrava za sve ostale debele mame!!!

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo
29.11.2011 18:16:25   
vonavoj
adriana divne curice user posted image user posted image

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here