|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
28.8.2011 21:21:39   
PoisonEve
Svasta...to je bas preterano, iskreno ako je tako, ja necu primiti epidural a necu ni podplatiti. Kada smo pre mesec dana bili, rekli su nam da je cena 12.500 ali da nemaju dovoljno anesteziologa pa da se moze desiti da ne bude tu. Pa...boze moi...ako moze-moze, ako ne, onda bez. Vazno da sa bebom bude sve ok, a mi cemo se vec nekako snaciuser posted image Uostalom mm ce biti tu da me drzi za ruku, pa kapiram da ce mi to puno znaciti!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2011 0:16:15   
alex011
Drage moje, nova sam na forumu i zelela sam da sa vama podelim svoje iskustvo sa porodjaja u Gradskoj bolnici! Potpuno vas razumem, i ja sam noćima sedela za računarom i čitala, čitala razna iskustva! Zbog prirode posla kojim se bavim, upoznala sam jednu babicu koja tamo radi i koja mi je rekla sve o bolnici, i dobre i loše strane, ali koja mi je takodje ulila i veliku sigurnost! Porodila sam se početkom maja i to carskim rezom! Sekciju su mi uradili Dr. Tanja Djordjević i Dr. Sava Mavrić za koje imam samo reči hvale! Dr. Djordjević je sjajna doktorka koja je pre svega čovek, što u tim trenucima jako puno znači. Bila je jedina koja je predložila da mi se uradi carski, dok su mi svi ostali govorili da će biti što biti mora. Danima sam ležala na odeljenju patologije, jer mi je termin prošao. Osvanuo je jedanaesti dan nakon termina, i dalje sve isto...znam da me nakon vizite čeka indukcija... kad u viziti moja divna doktorka, koja je prvo bila u šoku što se ja još uvek nisam porodila , saslušava me i razume moj strah što mislim da neću izgurati bebu... ponovo me pregleda, poziva i načelnicu koja daje svoju saglasnost da se sutradan uradi sekcija! Bila sam beskrajno srećna jer sam bila sigurna da je to pravo rešenje! Tako se i ispostavilo..sutradan sam se porodila! Carskim rezom..rodila sam dečaka teškog 4.650 kg, 55 cm, mog andjelauser posted image user posted image ! Kasnije je dr dosla da me obidje na intenzivnu i kaže mi da je prava sreća što je uradjen carski, jer prirodno ne bih ni mogla da se porodim, jer glavica ne bi mogla da prodjeuser posted image Hvala joj do neba! Takodje želim da kažem da su sestre u šok sobi savršene, ne zna se koja je ljubaznija i prijatnijauser posted image Svaka se trudi da vam što više olakša boravak tamo i sve se maximalno trude da vam bude što manje neprijatno!Kasnije sam bila prebačena na intenzivnu, gde su sestre takodje bile super! Posle toga sam se odlucila za bebifrend, ali na žalost za njega me vezuju samo jako ružne uspomene. Jedino što me je održavalo da ostanem jaka je to što je moje zlato bilo samnom, ništa drugo... Sve u svemu, ja sam prezadovljna što je sve proteklo u najboljem redu, zahvaljujući divnoj doktorki i doktoru kojima ću biti zahvalna do kraja života, divnim babicama na patologiji, Emini i Maji, sestrama u šoku i na intenzivnoj, a doticnu gospodju sa frenda ne želim ni da pomenem. Nadam se da sam ovim uspela donekle da opišem moje iskustvo! Ako vas bilo šta interesuje, a mogu da vam pomognem, rado ću to i učiniti! Pozdrav svima!user posted image user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2011 0:18:02   
Anoniman
Pa da, koliko znam za epidural 12500, ne znam sta se htelo kasti sa tim obavestenjem, vidi sutra, pitaj, javi, mada ja svakako necu koristiti epidural ...

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 428
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2011 20:58:39   
Anoniman
Evo par informacija o gradskoj od moje sestre koja se porodila pre neki dan. Trenutno se renovira drugi sprat gde je baby frendly i gde su po dve zene u sobi i svaka soba ima kupatilo. Sestra mi je rekla da ja ne bih izdrzala dole (a bila sam spremna na sve) zbog stanja u kojima se ta kupatila nalaze. Da ne spominjem da nemaju jastucnice nego samo nesto bacaju preko jastuka.... Imaju tri tus kabine u kojima su vam noge u vodi bez obzira sto ste u japankama. Ne cisti se dovoljno sve smrdi na krv i gvozdje i puno je opusaka a bogami ima i krvi. Da neko ne shvati ovo pogresno, ali sestra mi je rekla da kada su romkinje otisle da je kupatilo postalo bar malo cistije. Inace izgleda da je sve prilicno zapuseno, valjda neko baca uloske ne samo pored kante nego i u wc solju. Ne mogu da shvatim da ima ljudi koji nisu u stanju da bace ulozak gde treba kao da nikad vise nece uci tu. Rekla mi je obavezno apartman ili baby frendy bez obzira sto sam protiv toga i sto ne zelim da se staram u bebi u bolnici. Pre 4 godine je pricala da je oronulo ali izgleda da je sada to u stanju koje se ne moze podneti. Ali ako cu to lakse da podnesem od wc-a sta da vam kazem. Ostalo je sve super, sto se tice lekara i sestra.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 429
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2011 21:35:22   
Inica
Ja sam bila pre 4 god tamo, izabrala baby brendy, i ovaj put cu.. Nisam se pokajala, nekako mi je bilo lepse sto sam sa bebom.. Nije mi bio problem da ustajem i da sedim, tako da mi je to mnogo olaksalo sve. Wc-i ima nisu nesto, ali sve ostalo mogu da kazem da je bilo ok. Pogotovo osoblje.. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2011 22:11:14   
Anoniman
Joj Inice, tako je i moja sestra rekla, pa sad kaze da su kupatila horor. Danas su izasle iz bolnice i bba j toliko mala da sam je jedva pomazila. Moracu da se nekako nateram da je uzmem,, sve me je strah. Ne znam kako cu svoju, vec me je strah bas, tako su mali.

(odgovor članu Inica)
  Direktna veza do poruke: 431
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
29.8.2011 22:14:49   
Inica
A kazes da renoviraju taj deo gde je baby frendy? Ja se otprilike secam kako je bilo pr 4god..
Joj, ja sam "mlatila" sa bebom samo tako.. Od malena se petljam sa bebama, ganjam ih po komsiluku user posted image , pa onda klinci od sestara.. Tako da mi je to bilo opusteno..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 1:40:13   
PoisonEve
Misu, a zasto ti j sestra rekl da je bolji baby friendly? Nisam najbolje razumelauser posted image Inace, epidural jeste 12.500. Mada mislim da ga ja necu uzeti. Jedino sto bi iskoristila ako je moguce, tu spinalnu anesteziju u slucaju da dodje do carskog mada otom potom.

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 9:15:01   
Anoniman
Zato sto ce biti renoviran taj sprat, i zato sto su dve zene u sobi i svaka soba ima kupatilo. Samo zbog higijene i kupatila, jer kaze da je sad na prvom bukvlano nesnosno. Ako je moja sestra koja svasta pretrpi i uvek kaze ma moze da se izdrzi to rekla, onda samo mogu da zamislim u kom je to stanju. A ne verujem da mogu da zavrse renoviranje prvog sprata sve i da je u planu dok mi ne dodjemo na red. Ne znam gde su apartmani, ali ako ne budem mogla u apartman trazicu baby frendly.

I epidural, ako samo moram da platim bolnici. Ako anesteziolog nece bez mita, stisnucu zube. Moja sestra se oba puta porodila prirodno i kaze da je izdrzivo i da su joj vezbe puno pomogle. PE ja se na vezbama pojavljujem od 5.9.

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 434
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 9:21:30   
PoisonEve
A sta ako se ja porodim pre termina....da li ce tada biti zavrsen taj spratuser posted image I ja idem na vezbice u sledeci ponedeljak, sad nam je neki raspustuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 9:38:26   
Anoniman
Mislim da hoce. Mozemo se raspitati na vezbama.

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 436
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 13:08:47   
pepeljuga
Misu, kupatila zaista jesu ruinirana (a prosla sam sva odeljenja, od patologije, poluintenzivne koja se nalazi na baby friendly spratu, do obicnog odeljenja), mada kad sam ja bila nije bilo bas u toj meri u kojoj si opisala. Moze biti da je dodatno pogorsana situacija zbog vrucina sada kada je tvoja sestra bila, a i to prilicno zavisi od zena koje su tada tamo (sve vreme tvrdim da su pacijenti najveci problem, pobogu, pa ni kod kuce ne bacis ulozak pored kante, to je cist bezobrazluk i nekultura). Nisam primetila neku bitnu razliku izmedju toaleta na bf i na obicnom odeljenju user posted image Posto ja nisam tip za apartman jer mi prija drustvo (ako se ono i moze nazvati apartmanom, vise je kao neki preuredjeni spajz, koji sam ja btw prvobitno jako htela, ali je bio zauzet), ja bih sada uradila isto sto i prosli put - naoruzala se asepsolom, raznoraznim dezinfekcionim sredstvima u onim malim zgodnim pakovanjima, vlaznim maramicama i sl. i izdrzala tih 5 dana, ako se porodis prirodno samo 3, za toliko ti nista nece biti ako malo pripazis user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 13:20:02   
Anoniman
BF sada renoviraju. I ja sam vise za sobu zbog iskustva sa operacije, a apsolutno se slazem da su najveci problem aljkave zene. Pazi i meni je sestra govorila to i bila sam spremna sta me ceka, ali ona se porodila pre 5 dana i ovo je najnovije stanje. Sve zavisi kako cu proci na porodjaju i koliko cu moci lako da se krecem i sve. Ali zamisli da se tusiras i da stojis u bari necije stroke jer odvod ne radi kako treba pa je tus kabina puna vode i japanke ne pomazu. Ipak se tu krvari i ko zna sta.

Ali ako me on a savetuje da to izbegnem, mora da je sad bas kriticno. A sigurno da i vrucine imaju veze sa smradom. Stvarno ne mogu da verujem da ljudi mogu da budu toliko aljkavi.

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 438
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 13:36:28   
pepeljuga
A pa ti imas jos vremena, sad vidim ticker, nesto mi se cinilo da imas manje, pojma nemam zasto, dobro je, bar ces zaobici vrucinstine user posted image Neurednost i nehigijenu da ne pominjem. E da, vrlo bitna stvar koju sam ovde petsto puta napisala, a ovde sam je i procitala - obavezno ponesi svoj toplomer user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 14:23:31   
marija32
Draga pepeljuga, za toplomer si u pravu, ja sam ga i sa prvim i sa drugim detetom nosila.

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 15:46:20   
Anoniman
Ovo su bas bile informacije, meni je termin 05 septembar, a izbor mi je Gradska, au biche veselo, jer ne bih na babyfr. No, sto te ne ubije ojacha te :) No, slazem se apdolutno da su bitan faktor za higijenu i zene koje donesu svoju kulturu, chitaj, nekulturu. Videcemo ;) pozzz

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 441
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 16:10:03   
zeljo

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Evo par informacija o gradskoj od moje sestre koja se porodila pre neki dan. Trenutno se renovira drugi sprat gde je baby frendly i gde su po dve zene u sobi i svaka soba ima kupatilo. Sestra mi je rekla da ja ne bih izdrzala dole (a bila sam spremna na sve) zbog stanja u kojima se ta kupatila nalaze. Da ne spominjem da nemaju jastucnice nego samo nesto bacaju preko jastuka.... Imaju tri tus kabine u kojima su vam noge u vodi bez obzira sto ste u japankama. Ne cisti se dovoljno sve smrdi na krv i gvozdje i puno je opusaka a bogami ima i krvi. Da neko ne shvati ovo pogresno, ali sestra mi je rekla da kada su romkinje otisle da je kupatilo postalo bar malo cistije. Inace izgleda da je sve prilicno zapuseno, valjda neko baca uloske ne samo pored kante nego i u wc solju. Ne mogu da shvatim da ima ljudi koji nisu u stanju da bace ulozak gde treba kao da nikad vise nece uci tu. Rekla mi je obavezno apartman ili baby frendy bez obzira sto sam protiv toga i sto ne zelim da se staram u bebi u bolnici. Pre 4 godine je pricala da je oronulo ali izgleda da je sada to u stanju koje se ne moze podneti. Ali ako cu to lakse da podnesem od wc-a sta da vam kazem. Ostalo je sve super, sto se tice lekara i sestra.


Ja sam se porodila 28.04, ove godine i nesto se ne secam da je svaka soba imala svoje kupatilo user posted image Osim apartmana. Ima jedno jedino na spratu, gde su 2 wc-a i 2 tus kabine, u ocajnom su stanju i izgledaju zaista "zalosno", ali ih koliko toliko odrzavaju (ja sam se trudila da mi noge ne budu u kadi, nego sam nekako stajala na krajevima kade).
Inace, pricam o periodu kad sam ja bila u porodilistu, drugi sprat, gde je BF je u boljem stanju, deluje mi bar maaaaaalcice cistije.

Sto se tice epidurala i njegove cene, secam se da su nam na vezbama babice rekle da je cena formirana za uslugu izbranog lekara, anesteziologa, epidural, i eventualno prisustvo muza!!!! Inace, vrlo cesto se desi da, iako se epidural dogovori pre porodjaja, zene ga i ne dobiju, zato sto bolnica nema anesteziologa.

Kao sto ste i sve rekle, imam samo reci hvale za osoblje, sto u porodjajnim salama, tako i u sobama. Svi su bili sjajni...
A na kraju, u bolnici se ostaje svega tri dana, ako nesto ne daj boze ne krene po zlu, tako da se moze izdrzati :-)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:16:20   
PoisonEve
zeljo, trenutno se renovira drugi sprat, mozda tad kad si ti bila nije zapocetouser posted image
Mi smo odlucili, prisustvo muza, bez epidurala, BF programuser posted image


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:21:44   
Anoniman
Ja bih da izaberem ako moze da ne prisustvujem svom porodjaju user posted image

Meni je jos to daleko da biram. Sad ne znam sta cu ni za dorucak user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 444
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:27:00   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: PoisonEve

zeljo, trenutno se renovira drugi sprat, mozda tad kad si ti bila nije zapocetouser posted image
Mi smo odlucili, prisustvo muza, bez epidurala, BF programuser posted image


(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:31:11   
Verus
Nemojte me pogresno shvatiti, niti me shvatiti kao razmazenu zenu, zaista nisam, puno toga sam prosla i mogu da tolerisem, ali ja kad citam ove vase price i komentare o bolnicama u Srbiji gde se zene poradjaju, kad citam vesti o inficiranim bebama u Zemunskoj bolnici i kako je sve prljavo meni se kao prvo place, kao drugo zahvaljujem bogu sto cu se i drugi put proditi u Americi...meni to sve zvuci kao nocna mora i nikako ne mogu da zamislim da je stvarno!

Pitala sam u drugoj temi i niko mi cini mi se nije rekao:

1.  Kako se bre poradja vise zena u jednoj prostoriji??  Pa to se tako radi u Africi!! (drug mi je tamo radio staz nekoliko meseci na prodjajnom i ginekologiji).

2. Jel nema zdravstvene inspekcije ili neke sanitarne za bolnice koja obilazi da vidi tu krv??  Pa ima majki sa Hepatitisom kako da ja gazim u wc u njihovoj krvi???

Povracacu....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:35:09   
Inica
Meni je mm trebao da prisustvuje porodjaju, ali brisevi mu nisu bilh ok, grlo mislim, i nije stiGAo da pije datU terapiju. . Ali, posle sam shvatila da bolje sto nije tu, imala sam tezi porodjaj, kukala koliko sam mogla, i te scene mislim da nisu bile za njega :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:39:26   
PoisonEve
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Nemojte me pogresno shvatiti, niti me shvatiti kao razmazenu zenu, zaista nisam, puno toga sam prosla i mogu da tolerisem, ali ja kad citam ove vase price i komentare o bolnicama u Srbiji gde se zene poradjaju, kad citam vesti o inficiranim bebama u Zemunskoj bolnici i kako je sve prljavo meni se kao prvo place, kao drugo zahvaljujem bogu sto cu se i drugi put proditi u Americi...meni to sve zvuci kao nocna mora i nikako ne mogu da zamislim da je stvarno!

Pitala sam u drugoj temi i niko mi cini mi se nije rekao:

1.  Kako se bre poradja vise zena u jednoj prostoriji??  Pa to se tako radi u Africi!! (drug mi je tamo radio staz nekoliko meseci na prodjajnom i ginekologiji).



2. Jel nema zdravstvene inspekcije ili neke sanitarne za bolnice koja obilazi da vidi tu krv??  Pa ima majki sa Hepatitisom kako da ja gazim u wc u njihovoj krvi???

Povracacu....user posted image


Verus, ne pitaj...i meni je muka pri samoj pomisli na neke stvari...


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:40:26   
Verus
Misice, nije tako strasno sa BF.  Jeste da ne spavas nego dojis i presvlacis bebu, ali ne znam, ja nisam mogla da zamislim da bude negde drugde osim tu, kraj mene.  Cak sam sva bila na iglama dok su je sutradan odveli na test za sluh. 

Drugo je sto je mm mogao doci kad zeli u sobu, pa je on bio sa njom dok sam ja odspavala nekolko sati tokom dana.  Bio je tu jos jedan krevet za njega, ali nije mogao tu da noci jer imamo kuci psa i macku o kojoj je morao da brineuser posted image

Samo da napisem da je ovo u SAD jer se ljudi zbune sto mi kaze NS ispod nika...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.8.2011 19:42:52   
PoisonEve
Bio je tu jos jedan krevet za njega, ali nije mogao tu da noci jer imamo kuci psa i macku o kojoj je morao da brineuser posted image


user posted image


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here