|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako kazniti dete?
17.9.2010 8:10:24   
Jeca*
njegovo ponašanje je skroz normalno. To je njegov način da skrene pažnju na sebe jer su eto dosli gosti i vi ne komunicirate samo sa njim nego i sa drugim ljudima. To je, naravno, faza! Moj predlog je da pokusate da se neko igra sa njim, a neko nek sedi sa gostima. Bar prvih par puta. Deca u tom uzrastu imaju strah da ce biti zapostavljena, imaju potrebu da budu u centru paznje. Nece tu pomoci ni batine ni vika ni kazna. To je konkretno ponasanje u konkretnoj situaciji i tu morate nesto da promenite, dok ga ne prodje ta faza. Pokusaj da sednes sa njim na pod dok su tu baba i deda i igrajte se nesto, da vidis kako ce biti drugacije. To je bar moje iskustvo, ne mora da znaci da je "pravilo"


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu sonja021)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Kako kazniti dete?
17.9.2010 20:46:50   
sonja021
ma sveki je s njim opcinjena, kad dodje do nas, samo u njega gleda.. sa njim je na terasi dok on bacaka sve sta stigne, ili pljucka vodu iz flasice i td.
mada i kad smo kod njih u gostima, ima fazu da npr pije vodu i zavrljaci flasu gde mu padne na pamet, hoce da udari kucu iako zna da to nije u redu i da to ne odobravam, drzi npr cuclu, kaze: ba/citaj: baciti, mi svi kao ne baciti, to nije lepo..sve on to saslusa i baci na kraju
on sto je zamislio mora da uradi..ne znam..nadam se da ce biti malo razumniji vremenom. nisam pametna

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Kako kazniti dete?
18.9.2010 7:47:02   
Lu
IZVORNA PORUKA sonja021

mogu reci da i ja imam problem sa malim koji ima 19 meseci skoro uvek kad nam dodje neko u kucu-a i kad smo sami (bilo da je to baba, deda...koje vidjamo gotovo svakodnevno ili nekog koga ne vidja tako cesto).
pocne da radi sve sto ne treba-baca kroz ogradu od terase sve sto mu dodje pod ruku, pljuje vodu iz njegove flasice, rusi stvari sa naslona, grize babu ili dedu i pritom umire od smeha, poceo je od pre neki dan i da sutira/ne znam uopste gde je to pokupio i odakle mu ta ideja?!


Kao što reče Jeca, to je normalno, djeca traže pažnju i tako mali ne razumiju da mi moramo i nekome drugome posvetiti pažnju jer ono smatra da smo samo njegovi i samo za njega tu.
Dakle, mora se djetetu posvetiti pažnja ako ne želite da to radi, zabaviti ga nečim drugim, npr. neka se djed ili baka igraju nešto sa njim, osim bacanja stvari i smijanja istomeuser posted image



cini mi se da tajm aut tehnika ne bi nesto urodila plodom jer bi njemu to bila zabava. ne znam kako bih ga naterala da sedi na jednom mestu i da "razmislja" o svom ponasanju.



Ako mislite da je za tajm aut rano , možete ga staviti u krevetić minut-dva,ovo ipak u krajnjoj situaciji da ne postane praksa jer previše kažnjavanja nije dobrouser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 18.9.2010 7:49:27 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu sonja021)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Kako kazniti dete?
18.9.2010 11:57:51   
sonja021
pa kad ga uhvati ta faza unistavanja, mogao bi da sedi ceo dan u kazi. salim se, naravno. najvise pali usmerenje na neku igru i odlazak napolje. ali nisam uvek u situaciji da to uradim.
ma igraju se oni sa njim, gledaju u njega non stop ali on to u pauzama igre radi-pije vodu-baci flasicu, kao izliv ljubavi-ugrize babu za nogu..

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Kako kazniti dete?
18.9.2010 21:31:49   
Lu
Ma sonja, na kraju krajeva ne mogu djeca uvijek biti onkva kakva mi želimo, pa oni su mali istraživači i ako tu i tamo nešto prospu ili namjerno bace da vide šta će se desiti nije to ništa strašno, to su djecauser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu sonja021)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Kako kazniti dete?
4.11.2010 15:55:20   
Lu
E imam novu metodu kažnjavanjauser posted image

NeKi dan me moj dragi sinčić nešto nije poslušao i ja mu u njegovoj sobi na tabli napišem ROKO ZLOĆKO!
Ljudi moji koliko ga je to pogodilo, istog trena me je poslušao samo da napišem da je DOBAR i sad kad se nešto nećka ja odmah kažem, napisaću ZLOĆKO.... nemoooj i odma skače.
Inače je jako emotivan i stalo mu je do mog mišljenja, čim primijeti da sam ljuta odmah kaže mama oprosti ajde da se pomirimo, tako da mi sad uglavnom sve rješavamo ragovoromuser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Kako kazniti dete?
4.11.2010 15:56:12   
Anoniman
Extra fora user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 82
   RE: Kako kazniti dete?
4.11.2010 16:01:45   
Lu
Fala, falauser posted image
Kupite fore buduće mamikeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Kako kazniti dete?
4.11.2010 16:04:11   
liliana
Duša mala!!!user posted image

Roko, ja mislim da si ti jedan divan dečak-koliko sam ja skužila- bez obzira št te ova Lunetina zove "Zločko"!


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Kako kazniti dete?
5.11.2010 0:09:17   
Crvenkapa85
mojoj maji mozes reci jednu stvar sto puta ,al ona ce je uraditi kad bude sama mislila da treba....pposlednji put je bila kaznjena pre par nedelja szato sto je bila izlemala dvoje dece u vrticu pa su isli sa cvorugama kuci....a na mene se jedna mama tako srucila da sam posle plakala ispred vrtica od muke.....maja je od tog momenta zavrsila u cosku...provela je nekih 20min.dok sama nije izasla naslonila glavu na moje krilo......gde sam se ja odmah raznezila i lila suze krokodilske.....cim je videla moju reakciju ona je briznula u plac......rekla je izvini mama.....a meni knedla u grlu.....bio joj je zabranjen tv taj dan i od sutra dan je bila dobra...incidenata u vrticu nije bilo.....

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Kako kazniti dete?
28.11.2010 9:42:48   
Urbana
Malo manje nudjena izbora detetu, malo manje demokratije, malo vise autoriteta i ukidanje igre "kazna-nagrada" i dete ce vas vise slusati.

Evo par smernica koje nudi Milica Novkovic

NAGRAĐIVANJE deteta za svaki korak. Ako između deteta i rada, a rad je sve, neprestano umećete nagrađivanje, dobićete pohlepno dete koje sve radi iz interesa. A gde je interes, tu nema Ljubavi, pa vi odlučite.
BLAGA PRINUDA je kazna modernog tipa. Detetu samo možete oduzeti ono čime ste mislili da ga nagradite i tako ga kazniti. Ako vam ovo “uzimala-davala” postane vaspitni stil, uskoro ćete imati agresivno dete. Vi to ne želite, sigurna sam.
PREZAŠTIĆIVANJE je autoritarni model vaspitanja sa onim čuvenim: „Neka sine, mama će”... ili “još je mali, naučiće kako da se ponaša kada poraste, uostalom, svi tako rade”. Na putu ste da napravite parazita koji će vam zagorčavati život jer će izrasti u nesvesno i nevaspitano dete. Koji još roditelj o tome sanja?
VERBALIZAM je najnemoralniji vaspitni oblik jer neprestano meljete kao žrvanj ubeđujući dete kako nije lepo da je lenjo, pohlepno, nevaspitano, agresivno... a ne odustajete od navedenih vaspitnih modela. Jednog dana dete će vam hladno reći: „Prestani da me gušiš!” To će biti početak kraja vaše neuspele vaspitne odiseje.
ZLOUPOTREBA IMITATORSKOG OBLIKA UČENJA putem negativnih sadržaja koji klize sa svih ekrana danas je najjača. Ukoliko ste bili uporni u primeni prethodna četiri vaspitna modela, budite sigurna da će vaše dete magično privlačiti najgori virtuelni sadržaji. Najnegativniji sadržaji privlačiće vaše agresivno, lenjo, pohlepno dete, jer u duhovnom rastu slično privlači slično.
Hrabro odbacite četiri autoritarna vaspitna modela, kontrolišite ekran. Predlažem, prijateljski, da sve do treće godine u životu deteta bude mnogo slikovnica, mnogo priča i razgovora, a malo ekrana. Na putu ste da sutra imate dobrog đaka i dobrog čoveka. Sigurna sam da vi to želite i zato krenite u vaspitanje bez kazne i nagrade.



_____________________________

Zdravo zivi, puno radi, ne zavidi i ne kradi.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Kako kazniti dete?
2.2.2011 22:47:06   
sonja021
cula sam za Milicu Novkovic. u novom sadu svakog petka od 17h ima predavanja na razlicite teme.
planiram da odem na jedno od njih.
njenu knjigu Porodicni bukvar, takodje, mnogi hvale.
htela bih da cujem nesto novo u vezi vaspitavanja dece.
zelela bih da napravim balans, da ne budem ni "plisana" kako Milica Novkovic voli da kaze, a ni previse autoritativna-da me se dete boji.

inace, proslo je 5 od mog poslednjeg pisanja. situacija se, naravno popravila. porastao je, postao je koliko -toliko razumniji. sad vec i prica, razume sve. mozemo se "dogovoriti"da ne baca stvari kad dodje kod bake i da joj ne govori ruzne reci. (naucila ga je baba da kaze kuci mars, ne znam ni sama zasto ga je ucila to. kad mu to kaze, ja kazem :nemoj to kuci govoriti, on je dobar, nije lepo da se kuci tako kaze, davajuci dvosmislenu poruku sveki da ga takve stvari ne uci, ali ne vredi, vec je upio sve sto ne treba).
sad njoj to obozava da govori a i zna da se ja upalim kad cujem njega da to govori. samo ide i marsira i umire od smeha. on ni ne zna sta to znaci ali me ni ne zanima da li je svestan ruznih reci ili nije. to nije lepo da se govori i tacka. pokazem mu varjacu Mirka, kao malo se umiri ali za par min ponovo.
nadam se da ce ga to proci i da ce mu prestati biti zanimljivo.
bitno mi je da zna da to meni ne sme da govori i ne radi to.
danas smo setali po gradu, za cudo dao mi je ruku. rekla sam da cu ga nositi ako to ne uradi. a nece da ga nosam, zeli da seta sto je divno jer mi je kicma otpalauser posted image



(odgovor članu Urbana)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Kako kazniti dete?
3.2.2011 0:18:18   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Lu RR

E imam novu metodu kažnjavanjauser posted image

NeKi dan me moj dragi sinčić nešto nije poslušao i ja mu u njegovoj sobi na tabli napišem ROKO ZLOĆKO!
Ljudi moji koliko ga je to pogodilo, istog trena me je poslušao samo da napišem da je DOBAR i sad kad se nešto nećka ja odmah kažem, napisaću ZLOĆKO.... nemoooj i odma skače.
Inače je jako emotivan i stalo mu je do mog mišljenja, čim primijeti da sam ljuta odmah kaže mama oprosti ajde da se pomirimo, tako da mi sad uglavnom sve rješavamo ragovoromuser posted image



user posted image

Mi nemamo bas nekog uspjeha u kaznjavanju user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Kako kazniti dete?
3.2.2011 0:49:27   
Crvenkapa85
njena trenutna kazna je ta sto sam joj sve igracke sklonila u podrum....ostale samo knjigice....i bas nesto i ne zali za igrackama.....ukinem slatkis...ona se snadje.....

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 9:41:06   
Anoniman
Mihajlo je katastrofa već 10 dana user posted image

Da vam dočaram: ima 18 meseci, sve razume što mu se kaže, još slabo priča, ali biće... Tako da znam da razume kad mu se nešto brani. Udario u neki neizlečivi inat user posted image Vrišti za sve što mu ne odgovora, ali bukvalno: urliče što su vrata od kuhinje zatvorena, što mu dajem iz žute a ne zelene šolje sok, što ne može iz prve da nazuje cipelu, što baci komadić keksa a ja neću da mu ga podignem (btw on stoji tik do njega), što prvo piški pa pere ruke, a ne obratno, što neće da jede kašikom nego viljuškom, što ne sečem breskvu dovoljno brzo, što mu tražim ruku kad prelazi ulicu, što mu ne dam da sam (bez moje ruke) silazi niz stepenice......... Ne mogu više ni svega da se setim user posted image Na svaku, i najmanju sitnicu urliče k'o da mu čupam creva na nos!!! Cela zgrada se trese od njega...
Probala sam SVE-ignorisanje, smirivanje, skretanje pažnje,podvikivanje, kažnjavanje oduzimanjem keksa ili igračke... NIŠTA NE DELUJE!!! Došli nam prijatelji prekjuče, imaju ćerku od 6 godina, i zateknu scenu za scenom... Mene već sramota, niti gde idem nit' mi ko dolazi, jer sa njim ne mogu izaći na kraj. Kaže meni drugarica (inače pedagog) da ja njega ćušnem, ali ne ono ćušnem nakon deset opomena i sto gluposti, već za svaku scenu.... Ja pomislim, Bože pa tućiću ga onda ceo dan...user posted image Kaže ona, nisu to ono redovne batine, već da se počne trzati da odreaguje na opomenu. Otišli oni, ja odlučila da ih ne poslušam, kao po svom ću... Do kraja tog dana ja sam već naglas plakala koliko je udarao po svom u dreku, vrisku i bacanje po podu... I počnem ja-za svako kmeee bez razloga,po dupetu, sa sve pitanjem: Što plačeš? Boli te nešto? Imaš razlog? Hoćeš da dobiješ razlog? Da te ne čujem!... Iskreno, to vaspitanje juče je trajalo svega 15 minuta (ne znam ni koliko ćuški u tih 15 minuta, sa sve istim pitanjima) i žene moje-on prestao!!!user posted image I krene ti on opet nešto da izvrće vilicu i da se zapinje, a ja samo pitam Što se dereš? I on momentalno stane... A ni ruku ni glas nisam podigla... Zar zaista samo batine daju rezultat??? user posted image Jbg, bar se nije drao već 12 sati-nirvana user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 90
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 9:42:56   
Jeca*
ovo sledeci put napisi pod Anonimna user posted image user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 9:46:01   
Anoniman
'oćete me hapsiti??? user posted image
Ajd ako neko zna bolji način, neka piše-otvorena sam za predloge... user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 92
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 9:47:21   
Jeca*
nista ja tu ne bi menjala user posted image
samo upozorenje da sad iskuliras jer su opasni, moze da shvati da je cuska po guzi najgore sto moze da mu se desi pa da iskulira...pravi pauze i menjaj taktike...zbuniti neprijatelja user posted image  

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 9:48:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca*

pravi pauze i menjaj taktike...zbuniti neprijatelja user posted image  


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 94
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 9:50:57   
Olga75
ja koristim tajm aut ali je to samo jos vise razbesni

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 10:11:20   
gagana83
Nezgodni su oni u ovom periodu kada kao sve znaju a nista ne znaju.

Ja Uni jos uvek mogu da odvucem paznju ne nesto drugo kad pocne tako da besni, naravno ne uvek, ali uglavnom pali. Kad ne ide tako, onda je za kaznu stavim u ogradicu, mada se ona ne buni na to.  Dobije ponekad i po guzi, ali jako retko, ona tako zalosno place kada je udarim da mi suze krenu na oci user posted image Place i kroz suze prica"Mamaaa bije Unuuuu, Una nece vise cupa ceće" Nikad ne place tako jako kada padne iako je sigurno mnogo vise boli nego kad je ja mlatnem po guzi.

Jako su opasni, mene Una tako vrti oko malog prsta i ja sam svesna toga ali ne znam sta da radim. Napravi neku glupost i kad se jua kao naljutim ona onda pocne da se vrti oko mene, ljubi me sto puta , nabaci kez na lice i pita me"De si mama?" i ja naravno odmah popustim. Prevarant mali.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 10:17:38   
Jeca*
Meni moj sin kaze: MAMA, nemoj da vičeš na mene!!!
user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 10:23:01   
Anoniman
Ovaj moj još ne zna da kupuje poene slatkim izjavama user posted image ali kad smo se "vaspitali" juče, nakon svake opomene onako uslinjen dođe kao da me zagrli da ga utešim user posted image A kad se skroz smirio i bio poslušan, u prvih pola sata ja sam bila "neprijatelj". Priđem da mu dam vode, on se okrene, kao ne razgovaramo... Kad se vratio posle sa igrališta dotrčao mi u zagrljaj sa sve oduševljenim MAMA MOJA user posted image
Baš je teško ovo podižanje čoveka ufff

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 98
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 10:29:28   
Jeca*
uuuuuu ja imam stav da se naljutim i da vise nismo dlugali i to se trudim da istrajem sto duze, ako treba i satima...bude meni tesko, ali to mi je najbezbolnije, a posto on sve kapira i te kako mu bude krivo...

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Kako kazniti dete?
22.7.2011 10:34:16   
Anoniman
Eeeeee zene moje... Scena: Luka od jutra radi sve sto zna da ne sme: popne se na sto, iz zaleta skoci na trosed, odbaci se i doceka na ivicu Markove ogradice i uskoci unutra, Udara Marka (ova se smeje!?), Baca stvari... Ja opominjem, opominjem, onda vec posle 12h podizem ton, i kako dreknem na Luku, Marko u vrisku! :s
Ako Marko uporno cupa gajtane, pokusava da srusi TV, otvara fioke, pre koji dan je srusio ceo strik sa vesom na sebe jer sam mu na min okrenula ledja, pa malo grublje kazem No-No, Luka se rasplace.
Dakle, oni se medjusobno cuskaju, ne biste verovale, ali Marko zna da vrati Luki ako ga stigne, i dok se medjusobno cuskaju je ok. Ali ako ja dignem ton na jednog, odmah se brane medjusobno.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...
Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here