|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (10.07.-14.07.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 55 56 [57]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
25.1.2019 12:40:25   
jess021
Pre svega nema potrebe da budes obeshrabrena nakon godinu pokusavanja. Naravno da bakterije mogu biti uzrok a isto tako vrlo lako se lece odgovarajucim antobiotikom i nema potrebe zbog toga da brines.
Da li je ginekolog upucen u sve to? Imate li neko odeljenje za sterilitet? 
I pored toga sto si radila ima jos mnogo toga sto moze da bude uzrok steriliteta. 
I da, i zene sa Pcos ostaju trudne. 
Pitaj sve sto te zanima.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Andrijanaaaa)
Direktna veza do poruke: 1401
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
30.3.2019 20:00:12   
vocicana RR
Drage clanice da li bi mogao neko prokomentarisati moje vrednosti u 180 minutnom ogtt-u sa 75 gr glukoze??
Glukoza
0-5,5 insulin 12,1
30- 8,3 insulin 46,3
60- 8,6 insulin 79
90-6,9 insulin 63,1
120-5,9 insulin 44,5
180- 4,1 insulin 14,5
Hvala unapred
Draga nasa korisnice pitanje je za temu pitajte doktora na rr.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1402
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
30.3.2019 20:44:45   
Duska1984
Drage clanice da li bi mogao neko prokomentarisati moje vrednosti u 180 minutnom ogtt-u sa 75 gr glukoze?? "":shy:""
Glukoza
0-5,5 insulin 12,1
30- 8,3 insulin 46,3
60- 8,6 insulin 79
90-6,9 insulin 63,1
120-5,9 insulin 44,5
180- 4,1 insulin 14,5


(odgovor članu vocicana RR)
Direktna veza do poruke: 1403
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
31.3.2019 3:14:51   
Duska1984
Postovana doktorka da li biste mi mogli reci kakav je rezultat mog ogtt-a?? ":shy:"
Glukoza
0-5,5 insulin 12,1
30- 8,3 insulin 46,3
60- 8,6 insulin 79
90-6,9 insulin 63,1
120-5,9 insulin 44,5
180- 4,1 insulin 14,5
Hvala unapred ":rolleyes:"


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1404
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
8.4.2019 14:27:50   
Ljubica 17
Postovana, 
Imam 40 godina i uredne menstruacije od 26-28 dana.Godinu dana pokusavam ostati u drugom stanju.Kod supruga je sve u redu.Kod mene ginekoloski sve u redu, a sad sam radila i hormone
TSH 1,43 (0,38-3,36)
Progesteron 20.dan 55,8 (<46,8)
AMH 38,4 ( <41,3)
Drugi dan ciklusa sam vadila sljedece hormone:
FSH 9,7 ( 4,5- 11)
LH 6,1 ( 1,7-13,3)
Estradiol 88,6 ( 73- 1104)
Prolaktin 380,9 (111-780)
Testosteron 1,6 ( 0,32- 1,96)
Interesuje me da li su hormoni u redu i bliži li mi se menopauza? 
I sta bih jos trebala od nalaza uraditi.


(odgovor članu Duska1984)
Direktna veza do poruke: 1405
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
11.4.2019 8:52:41   
trnki
Pozdrav :)

Da li bi mogao neko da mi prokomentariše rezultate ogtt testa sa 75ml? Hvala :)

glukoza 0` 48
glukoza 60` 6,3
glukoza 120` 5,4

insulin 0` 5,5
insulin 60` 32,1
insulin 120` 20,4

homa 0.8

(odgovor članu Ljubica 17)
Direktna veza do poruke: 1406
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
14.4.2019 12:16:04   
marketing RR
Korisnica pita:
Imam pitanje u vezi stitne zlijezde. Moja mama je u pitanju. trošila je terapiju, pola letroxa natašte. Na zadnjem pregledu joj je bio ubrzan rad stitne, na osnovu nalaza hormona. Doktor joj je rekao da prekine trošiti terapiju tri mjeseca, pa da onda dodje sa novim nalazima hormona. Međutim, ona se bas ne osjeća dobro i pita mene da.li da ponovo uzima. Posto nisam kod kuće i nisam u mogućnosti da dodjem u kontakt sa njenim doktorom. Šta vi predlaže te, da li da ceka ta tri mjeseca ili da ponovo nastavi terapiju, pola letroxa natašte. Je li to u redu? Lp Nura Valjevac

(odgovor članu trnki)
Direktna veza do poruke: 1407
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.4.2019 11:07:50   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: marijajo

Dobro veče doktorka,Već duže vremena imam problema sa mučninom nakon obroka i sa glavoboljama. Takođe mi se i ciklus poremetio, a nekada sam imala na tačno 28 dana. Pored svega ovoga sam dobila naslage u predelu stomaka koje ne mogu nikako da skinem. Isla sam kod ginekolga, odradila kolposkopiju i papa test i sve je u najboljem redu. Na svoju ruku sam privatno odradila hormone 2dc i OGTT i rezultati su sledeći:
T3 - 2.3 nmol/LT4 - 127.9 nmol/LTSH - 3.75 mlU/LAnti TPO - 21.95 IU/mlKortizol - 436.3 nmol/LEstradiol - 52.7 pg/mlProgesteron - 0.41ng/mlTestosteron - 0.16 ng/mlProlaktin - 60.8 ng/mlLH - 9.3 IU/LFSH - 6.3 IU/L
OGTT glukoza:0 minuta - 5.260 minuta - 4.6120 minuta - 4.0
OGTT insulin:0 minuta - 5.660 minuta - 43.5120 minuta - 22.95
Interesuje me Vaše mišljenje. Hvala puno unapred.



1. Uredan OGTT. Treba da ponovite TSH za 2 meseca i uradite antiTPO i antiTG at, AMH, androstenedion, SHBG, DHEAS i UZ procenu ovarijalne rezerve kako bi se potvrdio ili isključio Sy policističnih jajnika. Ukoliko planirate trudnoću, a ponovljen TSH bude > 2.5 savetujem terapiju za štitastu žlezdu.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine


(odgovor članu marijajo)
Direktna veza do poruke: 1408
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.4.2019 11:09:20   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Licasce

Postovana dr,Da li progesteron 23-eg dana ciklusa od 49.54 nmol/L ukazuje na kvalitetnu ovulaciju?


Ukazuje da ima dovoljno progesterona.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Licasce)
Direktna veza do poruke: 1409
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.4.2019 11:10:50   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Šmizli

Postovana dr.zanima me kako se odredjuje D dimer.Posto imam trombofiliju i primam cleksane.Kad idem kod hematologa oni prvo vad krv pa kad stignu rezultati onda kod doktora.E sad dal se vidi u tim rezultatima d dimer.Meni dr.nista nije rekao.


IZVORNA PORUKA: Šmizli

WBC %8.23 NE %68.66 LY %23.51 MO%6.64 EO% 0.89 BA% 0.30    NE# 5.65 LY#1.94 MO#0.55 EO#0.07 BA#0.02 RBC 4.066 HGB 116.9 HCT 0.3575 MCV 87.93 MCH 28.75 MCHC 327.0 RDW 14.26 RDW-SD 40.25 PLT 187.2 MPV 7.78 PCT 0.1450  PDW 15.89


U ovim nalazima nema D dimera. Radi se iz krvi.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Šmizli)
Direktna veza do poruke: 1410
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.4.2019 11:11:46   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Andrijanaaaa

Zdravo, nova sam na forumu. Naime ne ostajem trudna godinu dana, radila sam sve moguce analize, papu sto puta, kolposkopiju, briseve, hormone i na kraju nasla da sam pozitivna na ureaplazmu i mikoplazmu. Mm i ja smo dobili po 4 kutiji 10 dana dovicina. Zanima me koliko dugo lecenje moze da potraje, zaista sam obeshrabrena u potpunosti, da li neko ima slican problem? Da kazem i da imam policisticne jajnike i samim tim neredovne cikluse, doktori tvrde da zene ostaju trudne sa tim i da to nije problem. Isla sam i na folikulometriju u junu gde je utvrdjeno da imam ovulaciju. Da li je moguce da zbog te dve  bakterije ne ostajem u drugom staanju. Brinu me ove dve bakterije koje imamo, i totalno sam obeshrabrena.. Unapred vam hvala. 


Infekcija mikoplazmom može da ometa plodnost. Neophodno je da oboje budete izlečeni da bi ste radili na trudnoći. Zbog neurednih ciklusa, savetujem da uradite OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.30.60. i 120.min testa.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Andrijanaaaa)
Direktna veza do poruke: 1411
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
17.4.2019 12:16:59   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Ljubica 17
Postovana,
Imam 40 godina i uredne menstruacije od 26-28 dana.Godinu dana pokusavam ostati u drugom stanju.Kod supruga je sve u redu.Kod mene ginekoloski sve u redu, a sad sam radila i hormone
TSH 1,43 (0,38-3,36)
Progesteron 20.dan 55,8 (<46,8)
AMH 38,4 ( <41,3)
Drugi dan ciklusa sam vadila sljedece hormone:
FSH 9,7 ( 4,5- 11)
LH 6,1 ( 1,7-13,3)
Estradiol 88,6 ( 73- 1104)
Prolaktin 380,9 (111-780)
Testosteron 1,6 ( 0,32- 1,96)
Interesuje me da li su hormoni u redu i bliži li mi se menopauza?
I sta bih jos trebala od nalaza uraditi.




Imate lepe hormone, ali zbog godina ne treba da čekate na ostvarivanje trudnoće. Dopunite analize i OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.30.60. i 120.min testa. Suprug treba da uradi spermogram i spermokulturu. Savetujem da se javite ginekolozima koji se bave lečenje steriliteta u cilju ispitivanja prohodnosti jajovoda, procene ovulacije i daljih postupaka kao što su inseminacija ili VTO.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Ljubica 17)
Direktna veza do poruke: 1412
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
17.4.2019 12:18:34   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Duska1984

Drage clanice da li bi mogao neko prokomentarisati moje vrednosti u 180 minutnom ogtt-u sa 75 gr glukoze?? Image removed by sender. "":shy:""

Glukoza
0-5,5 insulin 12,1
30- 8,3 insulin 46,3
60- 8,6 insulin 79
90-6,9 insulin 63,1
120-5,9 insulin 44,5
180- 4,1 insulin 14,5




Vrednosti glikemije i insulinemije u 180.min su uredne. Ali na osnovu Homa indeksa, imate blagi oblik insulinske rezistencije i treba da imate redovnu fizičku aktivnost, urednu ishranu. Lek se preporučuje ukoliko imate neuredne cikluse ili planirate trudnoću.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu Duska1984)
Direktna veza do poruke: 1413
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
17.4.2019 12:19:32   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: trnki

Pozdrav :)

Da li bi mogao neko da mi prokomentariše rezultate ogtt testa sa 75ml? Hvala :)

glukoza 0` 48
glukoza 60` 6,3
glukoza 120` 5,4

insulin 0` 5,5
insulin 60` 32,1
insulin 120` 20,4

homa 0.8


Uredan test.
Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu trnki)
Direktna veza do poruke: 1414
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
17.4.2019 12:20:05   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Korisnica pita:
Imam pitanje u vezi stitne zlijezde. Moja mama je u pitanju. trošila je terapiju, pola letroxa natašte. Na zadnjem pregledu joj je bio ubrzan rad stitne, na osnovu nalaza hormona. Doktor joj je rekao da prekine trošiti terapiju tri mjeseca, pa da onda dodje sa novim nalazima hormona. Međutim, ona se bas ne osjeća dobro i pita mene da.li da ponovo uzima. Posto nisam kod kuće i nisam u mogućnosti da dodjem u kontakt sa njenim doktorom. Šta vi predlaže te, da li da ceka ta tri mjeseca ili da ponovo nastavi terapiju, pola letroxa natašte. Je li to u redu? Lp Nura Valjevac


Majka treba da ponovi hormone TSH i FT4 i pre isteka 3 meseca, pa se na osnovu toga može procenti da li je i dalje u hipertireozi ili je ponovo ušla u hipotireozu.


Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1415
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
19.4.2019 15:13:40   
Anoniman
Postovani,zanima me koliko dojenje moze da utice na plodnost? Da li je plodnost smanjena i kolike su sanse da se zatrudni u periodu kada se doji beba? Suprug i ja radimo na drugoj bebi ali za sada bezuspesno. Jos uvek dojim prvo dete.  Da li je to u pitanju?

(odgovor članu Ringerajin doktor)
  Direktna veza do poruke: 1416
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
5.6.2019 14:12:11   
jocajaca
Zdravo!
Juče sam prvi put radila nalaze za glukozu I inzulin, radila sam metodom vađenja na taste, sat vremena poslije doručka I dva sata poslije doručka i nalazi su sledeći:

prvo vađenje (na tašte):
glukoza 5,1
inzulin 28,9

drugo vađenje (sat vremena poslije doručka- pojela sam kiflu i jogurt)
glukoza 5,8
inzulin 177,2

treće vađenje (dva sata poslije doručka):
glukoza 4,2
inzulin 78,2

pored ovih nalaza radila sam i biohemiju:
urea 6,7 -ref.vr. 2,5-6,7
holesterol 6,35 ref.vr.3,11-5,20
trigliceridi 4,68 ref.vr. 0,2-1,7
HDL-holesterol 0,91 ref. 1,09-2,28.

Kako kod endokrinologa neću moći biti naručena za najmanje mjesec dana interesuje me Vaše mišljenje.
Hvala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1417
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.6.2019 17:04:17   
Anoniman
Dobar dan,
Dva spontana pobacaja, prvi 5. nedelja i neki dan-krvarenje, drugi 7. nedelja i neki dan, prestanak srcane radnje kod ploda.
Pronadjena mutacija u genu PAI-1 homozigot 4G/4G
PT produzeno 15.1 48%
Brisevi posle dr. trudnoce meni ureaplasma pozitivna, suprugu streptokoka, koju sam ja ranije imala, to je sada sve u redu, posle terapije, kao i svi drugi rezulati i brisevi...
Radila sam i OGTT i THS i FT4, i u redu su analize.
Dr me salje na dalje ispitivanje trombofilije tj:
Factor VII
AT
PS
PC
LA
VAse misljenje o mojoj dijagnozi, ne znam sta da mislim... Hvala unapred!

(odgovor članu jess021)
  Direktna veza do poruke: 1418
   RE: Pitajte doktora na Ringeraji!
17.6.2019 17:27:01   
milenica 95
Dobar dan,
Dva spontana pobacaja, prvi 5. nedelja i neki dan-krvarenje, drugi 7. nedelja i neki dan, prestanak srcane radnje kod ploda.
Pronadjena mutacija u genu PAI-1 homozigot 4G/4G
PT produzeno 15.1 48%
Brisevi posle dr. trudnoce meni ureaplasma pozitivna, suprugu streptokoka, koju sam ja ranije imala, to je sada sve u redu, posle terapije, kao i svi drugi rezulati i brisevi...
Radila sam i OGTT i THS i FT4, i u redu su analize.
Dr me salje na dalje ispitivanje trombofilije tj:
Factor VII
AT
PS
PC
LA
Vase misljenje o mojoj dijagnozi, ne znam sta da mislim... Hvala unapred!
I zaboravih da napisem LAC screen i LAC confirm

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1419
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
24.6.2019 12:39:55   
zece
Zdr dr ja sam se porodila pre 7 meseci i tad Sam dobila postporodjajna depresija I psihijatar mi je dao elicea i olanzepin e sad kolike su sanse da mi zbog ovih ljekova skoci opet prolaktin da napomenam ne dojim bebu zbog ovih ljekova


(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 1420
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 55 56 [57]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 55 56 [57]
Idi na:







image
Dragce86
Savršena stvar!
CortinaT krema je bila spas za naše probleme sa ojedom ispod vrata. Naime, kćerkica često dobije ojed od portikle, jer je stalno vrti i čupa rukicom, baš je ne podnosi i onda se sva isprišti ispod vrata od znoja i trenja...CortinaT bukvalno par puta namažemo i sve je kao rukom odneseno!  Više >>
image
Kuvar: Mariya
Osvežavajuća torta sa ukusom jagode i vanile. Ovo je recept za malu tortu, ako želite veću duplirajte sve sastojke.

Anketa

Treba mi pomoc...!!
MajaLina

Koje je ime ubedljivo najlepse...

Magdalena (47%)

Kristina (44%)

Klaudija (9%)


Ukupan broj glasova: 227

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here