|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Upala jajnika i trudnoća
3.1.2009 15:22:44   
Anoniman
Evo lady, tema za tebe.

Kaže jedna forumašica na rr.ba:

Trebam pomoc bila sam kod doktora i rekao mi je da imam upalu jajnika i dao mi vaginalete betadin da koristim 2tjedna pa onda da dodem na kontrolu.Dal mi moze nesto biti bebi ako koristim te vaginalete trudna sam 4mj.Ja htjela piti uvin caj al mi prijateljica rekla da to nesmijem to piti u trudnoci jel to istina?Il bi bilo bolje da umjesto vaginaleta odem kod travara da mi da neki caj znam neke koje su pile caj i pomoglo im molim vas savjet ovo mi je prva trudnoca i neznam sta da radim svak govori drukcije.

Hajde da skupimo sve što znamo o ovome. Ne sme se piti uvin čaj u trudnoći? user posted image

< Poruku je uredio guppy -- 3.1.2009 20:25:25 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: upala jaj nika u trudnoći
3.1.2009 15:45:04   
prase
Ja sam isto čula da ne sme da se pije uvin čaj u trudnoći, valjda zato što izaziva kontrakcije (neka me neko ispravi ako grešim). Mislim da bi delotvorno bilo da se pije čaj od brusnica i to ne kupovni nego se kupe suve brusnice i pravi se u "domaćoj radinosti" user posted image Onda 100% nema nikakve hemije ni dodataka, a brusnice su voće kao i bilo koje drugo i nemaju neželjena dejstva. Nisam baš potpuno sigurna da čaj od brusnica može da izleči upalu jajnika, ali sigurno može da pomogne i sigurno može da izleči infekciju bešike na primer. To je što se tiče "prirodnih" preparata.

E sad, ja mislim da su u pojedinim periodima u toku trunoće dozvoljeni i antibiotici, ne sme samo prva 3 meseca (koliko se sećam, ali svakako treba konsultovati ginekologa). Ja sam na primer na početku 4. meseca trudnoće imala groznu upalu sinusa i nisam htela da pijem antibiotike, ali mi je postalo tako loše da sam morala. Naravno, pitala sam svog ginekologa da li smem, on me pitao koji je antibiotik u pitanju i rekao mi da može. Dozvoljeni su penicilini i... zaboravih koji još antibiotici user posted image Posle mi je bilo krivo što sam se toliko namučila prvih 7 dana bez antibiotika, jer sam posle pola dana od kada sam počela da ih uzimam bila kao nova. U mom slučaju, antibiotik je "Sinacilin". Ponavljam: ništa bez konsultacije sa lekarom/ginekologom!

Na kraju, ako je ginekolog u ovom slučaju procenio da su dovoljne te neke vaginalete, a nema kontraindikacija - zašto ne ostaviti stvar na tome? Dok sam bila trudna, ja sam prelomila: u svemu ću poslušati svog ginekologa, pa šta nam Bog da (dobro, da mi je predložio nešto monstruozno, verovatno bih ga oterala... tamo gde bi mu bilo mesto, ali nije). Jednostavno sam procenila da bebi više šteti moja nervoza i sekiracija nego neka tamo vaginaleta. Sad se setih, ja sam isto koristila neke vaginalete pred porođaj, kada su mi uzeli neki od briseva ustanovili su da treba. Do tada sam već bila u fazi da mehanički slušam šta mi se kaže, bez razmišljanja treba li ili ne. Moram još da napomenem, moj ginekolog je zaista cenjen u svojoj struci, malo ko za njega nije čuo, pa sam imala odličnu osnovu da mu u potpunosti verujem. Drugo, moguće je da je jedan deo mog poverenja počivao na činjenici da vodim trudnoću kod privatnika, kao više će obratiti pažnju na mene nego što bi inače (što bi trebalo da je čista glupost, ali na žalost nije - u stvari, i među privatnicima i među državnicima ima raznih likova...).

Eto. Nadam se da je ovo od pomoći.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: upala jaj nika u trudnoći
3.1.2009 17:07:40   
MERYEN
Tacno je da ne sme da se pije uvin caj u trudnoci,ja sam imala napad na bubrege u 8 mesecu koliko se secam i krenuo mi je pesak rekli su mi ne uvin caj,pijte pivo 2-3 na dan,brzo ce proci,ja sam pila 2-3 case jer je za mene to bilo previse i verujte da me je proslouser posted image ,a za jajnike ne znam sta bi smelouser posted image .

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Upala jajnika i trudnoća
3.1.2009 18:32:06   
guppy RR
Samo da potvrdim da je istina, da se brusnice piju za upalu mokraćnih puteva (i bešike znači), a da uvin čaj ne sme u trudnoći, nisam znala.

< Poruku je uredio guppy -- 3.1.2009 20:25:35 >

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Upala jajnika i trudnoća
3.1.2009 20:58:48   
Anoniman
JUPIIIIIIIIIII MERY je vežbala! user posted image  Nju ćemo isto da vodimo u izlazak! user posted image  (MERY nađi temu Alkohol...)

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Upala jajnika i trudnoća
30.1.2009 18:56:40   
MERYEN
user posted image user posted image Tek sam sad videla ,trazim  alkohol.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Upala jajnika i trudnoća
22.1.2010 11:49:20   
goda
Jasam do sada popila 5 kutija uvinog čaja i to su mi preporučila dva doktora nezavisno jedan od drugog. Tokom cele trudnoće imam bakterija u mokraći jer mi se pesak nalazi uvek u klanalima a ne u bubrezima i ispira se i ponovo stvara,to sam znala i pre trudnoce a sada čim ne pijem čaj boli me stomak,ako pijem redovno ništa me ne boli i sve je u redu. Čaj sam počela redovno da pijem oko nove godine i juče sam  popija jednu dozu,tj 4 dl a treba da popijem 2 l u toku dana a meni nestalo a ja bila lena da odem da kupim. Danas već osećam da me po malo boli stomak i moram sada ići po čaj obavezno. Kontrola mi je tek polovinom februara. Javiću vam šta mi je rekao doktor.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Upala jajnika i trudnoća
22.1.2010 11:52:55   
Anoniman
Obično se ne preporučuje Uva u trudnoći. Kao savetuju brusnicu. 

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Upala jajnika i trudnoća
22.1.2010 16:55:21   
goda
Pravo da ti kažem ne znam ni sama sta da mislim,nesto moram koristiti jer nije dobro kad imam bakterije. Moj doktor koji vodi trudnocu nije bas lak an davanju antibiotika bez neke preke potrebe,ali zato sam mu ja mksimalno dosadna jer mi je dozvolio da ga zovemo telefonom ja i MM za svaku sitnicu. Jednostavno smatra da treba ispostovati prirodno stanje žene sve dok ne postoji ni najmanja opasnost po bebu ne treba koristiti nikakve tablete.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Upala jajnika i trudnoća
22.1.2010 21:35:15   
Snelle
Postoji uvin čaj za trudnice, baš se tako i zove i taj ne može da šteti. Ja sam čula da "običan" uvin čaj nije dobar za trudnice jer se meša sa nekim drugim biljkama koje ne treba piti u trudnoći. Goda, probaj sa Prolom vodom, ona meni svaki put pomogne kod problema sa bakterijama, neverovatno je kako brzo deluje. Bitno je samo da ga piješ što više i da tokom terapije ne piješ običnu vodu, već samo ovu Prolom.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Upala jajnika i trudnoća
22.1.2010 22:33:53   
lothroniell
Mislim da ginekolog ne bi trudnici prepisao vaginalete koje mogu da skode plodu... Ja sam koristila oko 10. nedelje neke vaginalete, jer sam imala slabu infekciju i sve je bilo ok!

< Poruku je uredio lothroniell -- 22.1.2010 22:34:18 >


_____________________________

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Upala jajnika i trudnoća
24.1.2010 16:42:42   
goda
Naravno da ne bi propisao nešto što se ne sme koristiti,samo svi doktori imaju različite metode lečenja. Pošto na porodilištu ne mogu otvoriti trudnički karton nakon utvrđivanja trudnoče moj doktor me je uputio u dispanzer za žene gdje ću optvoriti karton i gdje će doktorka formalno pregledati nalaze i napisati recepte za terapiju koju smatra da treba da sprovodim. sa njenim receptima sam se vratila kod mog ginekologa koji je rekao da je ona blesava sta ce mi palitreks kapsule i kanesten vaginalete zbog malo nadrazenog grlica. Doktorka je rekla da imam upalu grlica a moj doktor kaze da je grlić nadrazen malo i da je to zanemarljivo i ne treba nista da koristim.
Vidi te kolika je razlika od jednog do drugog doktora. Mene ništa nije bolelo,a beba se normalno razvija,tako da nema razloga za brigu. 

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Upala jajnika i trudnoća
24.1.2010 16:48:54   
Shishica
Eto, Godo, imamo isti problem...

I mene je proslo od caja i jedem po malo brusnice svaki dan...

Sad se opet javilo izgleda i sama sam pocela da uzimam ponovo sve....

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Upala jajnika i trudnoća
24.1.2010 16:55:24   
goda
Ja ne volim da jedem brusnice ne sviđaju mi se kao ni suvo grožđe,ali pijem nezaslađen čaj ne smeta mi. Tako da sada kombinujem uvin i brusnicu jer pročitah da je dobar i za mokraćne kanale a uva mi je dodijala i nemogu baš stalno da nađem čist čaj od uve bez dodataka neke druge biljke. Brusnica je sa dodatkom jabuke to mi odgovara.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Upala jajnika i trudnoća
24.1.2010 16:57:39   
Anoniman
Shishice draga, jesi pročitala za uvin čaj?

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Upala jajnika i trudnoća
24.1.2010 17:21:26   
Shishica
Ma znam za ono da ne smeju trudnice i tako to.... Ja ga kupim ana merenje.. i pijem ga do pola litre na dan.. Vec sam ga pila pa mislim nece biti nista lose, a i sta cu drugo? Ovi cajevi sto imaju da se kupe od brusnice su sve samo ne brusnica...zato je jedem...

Nista vise ne znam veruj mi... Samo da izguramo do kraja i da Ema bude dobro.. a ja cu se oporaviti... valjda MM nece da me zapostavi gledajuci malu devojcicu... user posted image
Vec sam ljubomorna..user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Upala jajnika i trudnoća
24.1.2010 17:24:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Shishica

Ma znam za ono da ne smeju trudnice i tako to.... Ja ga kupim ana merenje.. i pijem ga do pola litre na dan.. Vec sam ga pila pa mislim nece biti nista lose, a i sta cu drugo? Ovi cajevi sto imaju da se kupe od brusnice su sve samo ne brusnica...zato je jedem...

Nista vise ne znam veruj mi... Samo da izguramo do kraja i da Ema bude dobro.. a ja cu se oporaviti... valjda MM nece da me zapostavi gledajuci malu devojcicu... user posted image
Vec sam ljubomorna..user posted image


ma kakve ti gluposti padaju na pamet!? c c c . Paziće on vas obe, ne brini ..user posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Upala jajnika i trudnoća
11.4.2010 11:21:04   
sneniandjeo
godo ta doktorka koja ti je dala terapiju nije ni malo blesava...ja sam zbog malo nadrazenog grlica "zanemarljvo" zavrsila 2 puta na biopsiji prvi put posle 6 medeci a drugi posle nekih godinu dana...jer sam zbog neefikasnosti doktora dozivela da mi papa bude III i dobila sam hronicnu upalu cerviksa...jedva su mi to zalecili...moj savet ti je da nista ne zanemarujes vec da potrazis misljenje vise doktora a sto se tice uvinog caja nije dozvoljen u trudnoci jer podstice otvaranje i krvarenje...ali caj od lista brusnice kao i plod istog je vise nego dozvoljen u trudnoci cak i pozeljan..pozz

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here