|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

ZA TESTO
600 g brašno
2 komada jaja
1/2 kašičica so
200 ml mleko
100 ml voda
25 g svežeg kvasca
2 kesice vanilin šećera
2 kašike šećera
ZA PREMAZIVANJE
250 g margarina
ZA NADEV
po potrebi džem
ZA PREMAZIVANJE
1 komad jaja

Kroasani sa džemom
Veoma su ukusni i mekani.Probajte,prijatno!
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
ZA TESTO
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Zatim,uliti mlako mleko,dodati nadošli kvasac,vanilin šećer,1 kašiku šećera,jaja i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kihinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.

ZA PREMAZIVANJE
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na 8 delova formirajući jufkice. Jufkice razviti oklagijom u krug.Ređati jednu na drugu i svaku premazivati margarinom.Zadnju jufkice ne premazivati.Ostaviti da odstoji 15 minuta.

ZA NADEV
Oklagijim razviti u veliki krug. Iseći na 24 trouglova. Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu džema. Zamotati kiflice.

ZA PREMAZIVANJE
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Svaki kroasan premazati umućenim jajetom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove kroasane izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. Ktoasane servirati i poslužiti.

Saveti
Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji džem-po sopstvenoj želji.Svakako dobijate veoma ukusne kroasane.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here