|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

10 načina kako pomoći drugarici kad rodi

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 7.2.2018
Kada neko u vašem krugu prijatelja postane roditelj, uobičajeno je reći nešto poput: „Samo mi javi ako trebaš kakvu pomoć!“, i ako novopečeni roditelji najčešće ne traže pomoć iako je svakom novom roditelju ona i više no dobrodošla.

image
/11


Upravo zbog toga, donosimo vam neke jednostavne načine kojima zaista možete pomoći, posebno ako sami već imate dece:

POMOZITE JOJ S GOSTIMA

Svekrva koja je nakon porođaja uvek, ali baš uvek tu? Svratite „slučajno“ i pomognite prijateljici na način da „zabavljate“ svekrvu. Neka se, za promenu, vama jada o svim problemima i neka vama ogovara sve poznate i nepoznate. Kuća puna gostiju i male dece, sestrića i sestrićina? Pomognite mami i zabavite mališane. Sagradite s njima dvorac u sobi ili dvorištu i zaigrajte koju igru. U svakom slučaju, vredi za sve goste, a uvek možete ponoviti kako ste bili u susedstvu, a vaša prijateljica nije imala pojma da ćete doći. U stvarnosti, imajte dogovorenu šifru. Uvek prolazi kratka i jednostavna poruka: “Upomoć!”

PODELITE SVOJU TRUDNIČKU ODEĆU

Vaša prijateljica najverovatnije još neko vreme neće izgubiti sve kilograme koje je dobila u trudnoći, a neće imati ni vremena ni volje obilaziti trgovine u potrazi za još jednim parom elastičnog veša. Ovde u pomoć pristižete vi, naravno – ako imate višak odeće koja bi mogla poslužiti i vašoj prijateljici.

GOVORITE O SEKSUALNOM ŽIVOTU NAKON POROđaja

Ovo će pomoći ako suprug vaše prijateljice misli kako je ona jedina koja nema želje za seksom nakon porođaja. Takođe, spomenite na koje je sve načine vaš partner vama pomogao nakon porođaja. Neće odmoći!

DONESITE NEKOLIKO PRIPREMLJENIH OBROKA

Na taj način ćete pomoći i mami i tati. U obzir dolazi sve, a ako se radi o pizzi, lazanjama ili sličnoj hrani, slobodno obavestite svoju prijateljicu da mame dojilje gube i do 500 kalorija na dan!

SASTAVITE PUMPICU ZA izmlazavanje

Ali i „vrtić“ ili bilo što drugo za šta vaši prijatelji trenutno nemaju vremena. Uz novu bebu, vaši prijatelji i onako imaju pune ruke posla, pomognite im sa sastavljanjem opreme za bebe i korisnim uputstvima i savetima za korišćenje istih.

ISPRIČAJTE JOJ O VAŠIM „NE USPEŠNIM“ nezgodama

Ovo će svakoj novoj mami pomoći da se oseća bolje kad su u pitanju njene veštine kao nove majke. Ohrabrite svoju prijateljicu i recite joj kako će sve doći na svoje mesto i dajte joj do znanja da ste, u međuvremenu, vi tu kako biste joj pomogli oko svega i s bilo čime.

POŠALJITE JOJ PORUKU, ALI OČEKUJTE DA VAM MOŽDA NEĆE ODGOVORITI

Možete čak i napisati: „Ne očekujem da ćeš mi moći odmah odgovoriti, ali samo da znaš da mislim na tebe!“. U svakom slučaju, slobodno joj pošaljite linkove na zabavne sadržaje koje može čitati u 2 ujutro tokom dojenja.

SLOŽITE SE S NJOM KADA KAŽE NEŠTO SMEŠNO

Poput: „Biće ti lakše kad se vratim na posao“. Šta dobro može doneti da na takve rečenice odgovorite nešto poput: „Kad se vratiš na posao, osećaćeš krivicu, bi ćeš umorna i iscrpljena i ponestaće ti mleka ako ćeš još uvek dojiti?“ Neznanje je ponekad blagoslov, a to posebno vredi u ovom slučaju, novoj mami dodatni napadaji panike zaista nisu potrebni!

POKLONITE JOJ NEŠTO KORISNO

Sve od maske za spavanje, paketa pelena pa do poklona za čišćenja kuće – razmislite što vašoj prijateljici zaista treba i što će joj najviše koristiti u razdoblju nakon porođaja.

BEZ OSUDA!

Vaša prijateljica verovatno se nosi s bezbroj „dobronamernih“ saveta svih članova porodice, osudama drugih mama i visokim očekivanjima od same sebe. Vi to najbolje znate, i sami ste sve to prošli. Sada je red na vama da joj budete puna podrška. Budite tu za nju, slušajte je i pomognete joj ovo razdoblje olakšate što više možete.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto su mame čarobna bića?
Ima nešto potpuno čarobno u mamama. Imaju snage za dete kao tri lava, dva vola, četiri geparda i krdo bizona zajedno. Al...
4
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Mama je majka zauvek. I kad ti postaneš ma...
Moja mama mi i dalje maše da me pozdravi kad odlazim.
OVO JE ZA TATE KOJI SU PRISUTNI
Ovo je za tate koji napuštaju toplinu pokrivača noću, samo da promene pelenu ili šapnu mekane reči ohrabrenja.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here