|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

20. mart – Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 20.3.2023
Rak dojke je jedan od najčešćih oblika malignih tumora, svaka osma do dvanaesta žena ima rizik da oboli od ove bolesti. Godišnje se u Srbiji registruje oko 4.600 novoobolelih, a čak 1.600 njih izgubi život. Iako je prema učestalosti obolevanja naša zemlja negde na sredini evropske liste, a prema broju umrlih, nažalost, zauzimamo neslavno drugo mesto.

image
Obavljajte samopregled dojki od 8. do 12. dana ciklusa, jednom mesečno. Foto: Freepik.com
/11


Danas se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke i na taj način skreće se pažnja javnosti na raspostranjenost bolesti i na podizanje svesti žena o značaju preventivnih pregleda u ranom otkrivanju bolesti.


Preporučljivo je da se rak dojke otkrije u što ranijoj fazi, kada su promene neopipljive ili je tumor manji od centimetra. Kada se otkrije na vreme, rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva. Samim načinom lečenja, koje je kraće i efikasnije, podiže se kvalitet života obolelih i lečenih žena.


Na koji način svojim načinom života možete smanjiti rizik od raka dojke?

  • održavajte odgovarajuću telesnu težinu
  • bavite se fizičkom aktivnošću
  • hranite se zdravo
  • izbegavajte duvan
  • izbegavajte alkoholna pića
  • obavljajte samopregled dojki od 8. do 12. dana ciklusa, jednom mesečno
  • obavljajte redovni godišnji pregled dojki ultrazvukom i mamografiju posle 40. godine ili ranije ukoliko ima indikacija


Često se priča o uticaju antiperspiranta i kozmetike koja sadrži aluminijum na povećani rizik oboljevanja od raka dojke. Istraživanja na ovu temu često su konfuzna i vidljiva je potreba za dodatnim istraživanjima. Zbog nesigurnosti u tačan zaključak svih informacija, a u skladu sa izrekom "Bolje sprečiti nego lečiti", mnoge žene biraju antiperspirante/dezodoranse na prirodnoj bazi.

 

 

NUXE vam na Ringeraji poklanja 5x Nuxe Body Rêve de Thé Déodorant Fraîcheur, koji sadrži 97% sastojaka prirodnog porekla. Namenjen je svim tipovima kože, uključujući osetljivu kožu te kožu nakon brijanja.

 

NUXE

 

Ovaj dezodorans opremljen je "inteligentnom" tehnologijom: trio aktivnih sastojaka koji se prilagođavaju potrebama kože kako bi učinkovito spečili mirise tokom 24 sata. Njegova fluidna tekstura sa revitalizujućim mirisom zelenog čaja brzo prodire bez lepljivog završetka i ostavlja kožu svežom, bez tragova na odeći.

Dezodorans pruža učinak hlađenja nakon nanošenja za 90% žena.

Nega formulisana i proizvedena u Francuskoj.

 

Saveti za lepotu
Ujutro nakon tuširanja nanesite dezodorans na čistu i suvu kožu. Ako je potrebno, ponovite u bilo koje doba dana.

Formula
Ekstrakt zelenog čaja: hiljadugodišnji sastojak za omekšavanje i brigu o koži. Ovaj ekstrakt prirodnog porekla dobijen je biotehnološkim postupkom 100% proizvedeno u Francuskoj, poštujući okolinu; iz vrlo malog fragmenta biljke umnožavaju se ćelije biljaka čaja obogaćene aktivnim molekulama. Dodatne specifičnosti:

  • Pametna tehnologija dezodoransa: trio aktivnih sastojaka koji se prilagođavaju potrebama svake kože radi sprečavanja mirisa znojenja.
  • Miris zelenog čaja: pruža osećaj podmlađivanja. Veganska formula bez sastojaka ili derivata životinjskog porekla. 97% ukupnih sastojaka prirodnog je porekla.
Miris
Podmlađujući i neodoljiv miris, s blistavim notama rabarbare i svežih biljaka oko osvežavajućeg srca čaja.

 

Detalje o nagradnom konkursu potražite na Ringeraja Instagram stranici



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2
Priprema kože za proleće i leto
Nega lica i tela sa ciljem pravilne nege u toku leta moguća je primenom prirodnih preparata, koji treba da sadrže preciz...
2





Preporuka dermatologa za prvi korak u borb...
Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe...
ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVU KOŽU
Pojavu suve, osetljive ili atopijski suve kože mogu izazvati spoljni i unutrašnji faktori. Istovremeno, na intezitet ili...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here