|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

4 koraka do čiste i zdrave kože

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.7.2016
Čista i zdrava koža predstavlja ideal lepote svake žene, koji možemo lako sotići u 4 jednostavna koraka.

image
/11


Koža je najveći ljudski organ koji zauzima površinu od čak 2 m². Predstavlja barijeru koja je u neposrednom kontaktu sa okruženjem i njena osnovna funkcija je da štiti kožu od štetnih spoljašnjih uticaja, UV zračenja, a prvenstveno da je zaštiti od bakterija i virusa.

Čista i zdrava koža predstavlja ideal lepote svake žene, koji možemo lako sotići u 4 jednostavna koraka.

Zbog neadekvatnog i nepravilnog čišćenja lica, korišćenja šminke, zagađenog vazduha, koža poprima sivkast izgled deluje umorno. Dolazi do njenog disbalansa, postaje iritirana i u velikoj meri reaguje na spoljašnje nadražaje.

 

 

Kako bismo se izborili sa tegobama i naša koža bila zdrava i lepa potrebno je ispoštovati sledeće korake:


#1 Čišćenje lica

Jutarnja i večernja nega podrazumeva redovno čišćenje lica. Umor nikako ne sme biti razlog da u krevet odete sa make up-om na koži.

Niste koristili šminku danas? Ni to nije razlog da ne očistite lice detaljno. Suvišan sebum i nečistoće koje nam nanosi spoljašnja sredina su važan razlog da koža uvek bude temeljno očišćena.

NUXE Eau Démaquillante Micellaire Micelarna vodica namenjena je svim tipovima kože lica, očiju i usana kako bi otklonila nečistoće, puder, maskaru.

 

NUXE Nežna micelarna vodica sadrži 97% prirodnih sastojaka koji uz pomoć nežnih surfaktanata kokosa delotvorno otklanjaju nečistoće sa lica, nije je potrebno ispirati niti je dodatno tonizirati. Latice Damašćanske ruže, alantoin, biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu. Prirodna hijaluronska kiselina obezbeđuje kontinuiranu hidrataciju kože, štiteći je od isušivanja. Rezultat je potpuno čista i sveža koža u jednom potezu.

Nanesite Micelarnu vodicu na blaznicu i nežnim pokretima uklonite nečistoće sa lica i očiju. Potrebno je čistiti kožu sve dok blaznica ne bude potpuno čista. S obzirom da je dodatan zadatak micelarne vodice hidratacija, nije potrebno nakon toga nanositi losion.
Cena: 1574 rsd, 200 ml 

 

 

#2 Piling kože  

Piling predstavlja važan korak u nezi kože jer je neophodan kako bi se otklonile izumrle ćelije kože.

Naša koža se obnavlja na 28 dana i na dnevnom nivou se akumuliraju izumrle ćelije koje je neophodno odstraniti. Ukoliko ne brinemo o njoj koža će postati sivkasta i nečista, gubeći zdrav sjaj i proizvodi za negu neće moći da prodru u nju.

Nakon pilinga kože otvaraju se pore, a samim tim se i olakšava apsorpcija preparata koje nanosimo na njenu površinu. Ukoliko se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidrira i daje koži svežiji izgled, čineći je mekšom i glatkom.

Piling doprinosi obnavljanju ćelija kože što je veoma važno za zdrav i nežan izgled kože. Možda sebi ne možete priuštiti česte odlaske u SPA centre i kozmetičke salone, ali svakako neke od pilinga možete pripremiti i sami kod kuće. So, šećer, kukuruzno brašno ili ovsene mekinje su najčešći satojci koji će vam zatrebati pri pripremi.

Za normalnu do suvu kožu bilo bi jako korisno da makar jednom nedeljno uradimo neki od pilinga, a kombinovani tip kože zahteva čak i češće.


Uradi sam:

Pola šolje krupno mlevenih ovsenih pahuljica pomešajte sa trećinom šoljice tople vode. Izmešanu smesu nanesite na lice i kružnim pokretima utrljajte na kožu i isperite mlakom vodom.

 


#3 Maska za lice

Treći korak ka zdravoj koži jeste maska. Pre stavljanja bilo koje maske na lice neophodno je temeljno čišćenje lica jer ni najčudotovornija maska neće imati efekat, ukoliko nije odrađeno čišćenje lica i piling kože.

Osnovno pravilo nanošenja maske jeste ostaviti predeo oko očiju slobodan, osim ukoliko maska nije namenjena i za to osetljivo područje. Nije dovoljno naneti je samo na kožu lica.

Za bolje delovanje masku je poželjno rashladiti u frižideru kako bi se stimulisala mikrocirkulacija kože, a koža postala sveža i ružičata.

Vrat i dekolte vape za maskom koja će ih učiniti nežnijim. U zavisnosti kakvu masku koristite neophodno je umiti se mlakom vodom ili kružnim pokretima skinuti masku. Maska ne može da zameni redovnu, uobičajenu negu, već samo predstavlja njenu vrlo delotvornu dopunu.

 

Uradi sam:

  • 3 supene kašike ovsenih pahuljica
  • 1 kesica čaja od kamilice
  • Kamilicu iz kesice pomešati sa ovsenim pahuljicama.
  • Preliti sa 100-150 ml ključale vode ili mleka. Ostavite nekoliko minuta da nabubri, da se pretvori u gušću smesu.
  • Dok je još topla smesu nanesite na očišćeno lice, i ispod očiju, u debljem sloju.
  • Nakon 15 minuta ukloniti i umiti se


 

#4 Hidratacija i zaštita

Svaki tretman ima i svoj završetak, a kruna jeste Čarobna nega. Vratiti koži hidrataciju koju izgubi tokom leta (sunčanje u velikoj meri isušuje kožu) od velikog je značaja za njeno zdravlje i lepotu. Crème Prodigieuse linija namenjena svim tipovima kože u borbi protiv oksidativnog stresa koji nam izazivaju slobodni radikali utkala je u sebe najlepše NUXE sastojke.

Crème Prodigieuse Nuit Noćna obnavljajuća krema namenjena svim tipovima kože, svojom mirisom notom idealan je parfem za čarobne noći. A kako bi se ćelije kože obnavljale zaslužan je protein belog boba koji intenzivno podstiče njihovu obnovu. Proteini belog boba utiču na prevremeno starenje kože, čineći kožu glatkom i zdravom. Imaju visoko antioksidanstsko dejstvo. Uz njegovo delovanje ova predivna i lagana tekstura utiče na smanjenje bora. Koža sa visokim procentom antioksidanasa u svom tkivu ima mnogo manje bora od one koja ne hrani kožu na pravi način. Beli bob Pored neprocenivo važnog proteina belog boba, Crème Prodigieuse Noćna obnavljajuća krema sadrži i dragoceni večni cvet, biljku koja ima moć da se odupre negativnim spoljašnjim faktorima, te time i našu kožu zaštiti na pravi način. Uz plavi zvezdan, karipsku biljku koja pomaže pri upalnim procesima i uz ekstrakt kakaa, noći postaju užitak, a koža će se radosno smejati i sijati.

Cena 50 ml: 2973 rsd

 

NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.

www.nuxe.rs

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2
Priprema kože za proleće i leto
Nega lica i tela sa ciljem pravilne nege u toku leta moguća je primenom prirodnih preparata, koji treba da sadrže preciz...
2





MELA B3 revolucionarno rešenje protiv hipe...
photo
Ovaj revolucionarni proizvod, kreiran u saradnji s vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima za hiperpigmentaciju, d...
Kräuterhof anticelulit kolekcija - iskustva
Drage naše dame, da li vam je muka od celulita? Pojedine dame su testirale Kräuterhof anticelulit kolekciju, i sa nama p...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image
Click Here