|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

8 zanimljivih činjenica o bebama rođenim u februaru

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.2.2022
Najveći praznik u februaru je rođenje vaše bebe! Kako se radi o najkraćem mesecu u godini, imati bebu rođenu u februaru je nešto posebno.

image
Studija je pokazala da zimske bebe postižu veći rezultat na testovima inteligencije. Foto: Freepik.com
/11


Februar je mesec ljubavi, a jedino što ovaj mesec može učiniti još slađim je dolazak bebe u porodicu punu ljubavi. Hladan vazduh čini maženje sa vašim novorođenčetom mnogo lepšim, a boravak unutra nikada nije bio topliji. 


Februar je takođe i najkraći mesec, a oni koji su rođeni 29. februara, u prestupnoj godini, neće slaviti rođendan svake godine. Savet: rođendan obeležavajte 28. februara, kako bi vaš mališan uvek imao svoj poseban dan.


Evo još nekoliko zabavnih činjenica o bebama rođenim u februaru:


1. Dugačke bebe

Prema istraživanjima, bebe rođene u hladnijim mesecima obično su duže, što navodi neke da veruju da bebe u februaru rastu više od svojih vršnjaka koji su rođeni u leto. Ista studija je takođe pokazala da zimske bebe postižu veći rezultat na testovima inteligencije. Iako je pitanje da li ovi rezultati važe i za decu u odraslom dobu, možete sa velikom verotvatnoćom očekivati natprosečnu dužinu vaše bebe na rođenju.


2. "Kul" bebe

Ako je termin rođenja vaše bebe u februaru, možda ćete imati sreće kada su u pitanju nervozne bebe i tantrumi kod dece. Prema studiji koja se bavila time koliko datum rođenja utiče na naše raspoloženje, zimske bebe su često manje neraspoložene od beba rođenih u drugim mesecima i može se reći da nisu "teška" deca. Dok će većina beba češće plakati, a manja deca imati nekoliko izliva besa, vama će verovatno biti lakše u odnosu na druge mame. Kako vaša februarska beba raste, veća je verovatnoća da će deliti, lakše sklapati prijateljstva i bolje se koncentrisati u učionici.


3. Rode se ranije

Ako vas lekar obavesti da je termin porođaja negde u zimskim mesecima, pripremite se na vreme! Istraživanja su pokazala da februarske bebe imaju veće šanse da se rode pre vremena. Iako ovo ne bi trebalo da bude razlog za zabrinutost, trebalo bi da vas podstakne da spakujete bolničku torbu koju nedelju pre nego što očekujete da dođe vaša novi član porodice!


4. Vazduh i voda

Februarske bebe spadaju u dva horoskopska znaka: Vodolija i Ribe. Za one rođene pod znakom Vodolije se kaže da su intelektualci i često veoma nezavisni. Mnogi humanitarci su Vodolije jer se za ovaj znak kaže da vole ljude, posebno one kojima je potrebna pomoć. Takođe je poznato da su pomalo čudni (na dobar način!) i puni energije.

 

PROČITAJ JOŠ: Zanimljivosti o januarskim bebama

  

Bebe Ribe su nežne duše koje vole da budu okružene ljudima. Poznato je da su više umetnički nastrojene od svojih vršnjaka Vodolija, tako da ako se vaša beba rodi krajem februara (počev od 20.2.), možda dobijete umetnika ili muzičara koji se pridružuje vašoj porodici.


Februarske bebe spadaju u dva horoskopska znaka: Vodolija i Ribe. Za one rođene pod znakom Vodolije se kaže da su intelektualci i često veoma nezavisni. Mnogi humanitarci su Vodolije jer se za ovaj znak kaže da vole ljude, posebno one kojima je potrebna pomoć. Takođe je poznato da su pomalo čudni (na dobar način!) i puni energije. 
Bebe Ribe su nežne duše koje vole da budu u blizini drugih. Poznato je da su više umetnički nastrojene od svojih vršnjaka Vodolija, tako da ako se vaša beba rodi krajem februara (počev od 19.), možda ćete imati umetnika ili muzičara koji se pridružuje vašoj porodici.

5. Ljubičasti sjaj

O dragom kamenju i njihovoj rođendanskoj simbolici govorile su još stare civilizacije. Tradicionalno, svaki mesec u godini povezan je sa jednim dragim kamenom koji vrši funkciju talismana.

Rođen u februaru, Ametist je dragulj duboko ljubičaste boje i opijajuće lepote. Njegovo ime na starogrčkom znači – opojan. Kao vrsta kvarca, ametist je čest stanovnik kraljevskih kruna, nakita i odora. Zbog svoje intenzivne ljubičaste boje, ametist odiše bogatstvom i prestižom. Rođeni u februaru biraju nakit ukrašen ametistom kada žele da razbrišu um, uspostave mir i podstaknu motivaciju. Simbol promene, ametist otvara mnoge tajne života i usmerava ka budućnosti. 


6. Cvetak koji proviruje iz lišća i snega

Dok mnogi ovaj mesec povezuju sa crvenim ružama, ljubičice su zapravo februarsko cveće. Ljubičice označavaju lojalnost i vernost. Meki ljubičasti pupoljak jedan je od retkih cvetova koji cvetaju u hladnom februaru, zbog čega je često sinonim za hrabrost i nadu. Ljubičice se poklanjaju voljenima da pokažu da ćete uvek biti tu za njih, što savršeno pristaje novim roditeljima. One takođe mogu predstavljati večnu ljubav – nešto što svi sami po sebi dajemo svojim bebama.


7. Poznata lica

Prema jednoj studiji, bebe rođene pod znakom Vodolije postaju poznate ličnosti češće nego bilo koji drugi znak. Zbog toga će vaš novi smotuljak radosti verovatno slaviti rođendan sa nekim od ovih poznatih imena!


1. februara - Svetlana Velmar-Janković, srpska književnica

2. februara - Mira Alečković, srpska književnica i pesnikinja

3. februara - Elizabeth Woodville, engleska kraljica

4. februara - Borislav Pekić, srpski književnik

5. februara - Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro, portugalski fudbaler

6. februara - Bob Marley, jamajčanski pevač, tekstopisac i gitarista

7. februara - Ashton Kutcher, američki glumac

8. februara - Radmila Savićević, srpska glumica

9. februara - Nikola Lazetić, srspki fudbaler

10. februara - Milivoje "Mića" Tomić, srpski glumac

11. februara - Jennifer Aniston, američka glumica, po ocu grčkog porekla

12. februara - Laza Kostić, srpski književnik, pesnik, novinar, dramski pisac i estetičar

13. februara - Zdravko Šotra, srpski reditelj

14. februara - Simon Pegg, britanski glumac, komičar, scenarista i filmski producent

15. februara - Jane Seymour, engleska glumica

16. februara - Isidora Sekulić, srpska književnic

17. februara - Michael Jordan, američki košarkaš

18. februara - John Travolta, američki glumac

19. februara - Momčilo Bajagić Bajaga, srpski muzičar

20. februara - Siniša Mihajlović, srpski fudbaler i trener

21. februara - Jennifer Love Hewitt, američka glumica

22. februara - Drew Barrymore, američka glumica

23. februara - Emily Blunt, engleska glumica

24. februara - Bora Kostić, srpski šahista

25. februara - Karl May, nemački književnik

26. februara - Johnny Cash, američki pevač i gitarista

27. februara - Elizabeth Taylor, američka glumica

28. februara - Jelena Janković, srpska teniserka

29. februara - Dennis Farina, američki glumac


8. Praznici

Naravno, najveći praznik u februaru je rođenje vaše bebe! Kako se radi o najkraćem mesecu u godini, imati bebu rođenu u februaru je nešto posebno. Bez obzira da li će jednog dana postati predsednik ili će krenuti umetničkim putem, garantovano ćete imati prelepo dete koje ćete voleti i obožavati.

Ali, iako je februar najkraći mesec u godini, on je takođe mesec značajnih proslava kao što su praznik Sveti Trifun, zatim Dan zaljubljenih, za one koji obeležavaju ovaj praznik, kao i Sretenje Gospodnje, kada obeležavamo i Dan državnosti u Srbiji. 


Pripremila Ringeraja.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Stiže "zimska" beba, pripremite se!


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Šta sve naučiš samo ako si majka?
Šta je to što sve mame nauče tek kada postanu mame?
4
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
4
Rast zuba
Šta su mlečni zubi i kada se pojavljuju?
3





Upis u jedini registar blizanaca u Srbiji ...
Roditelji blizanaca i bliznakinja, u toku je upis u STAR Registar blizanaca Srbije!Evo zašto je to važno za vašu decu, č...
Hajde da stvaramo uspomene sa Lilly Junior...
Uzbuđenje je u vazduhu - Lilly Junior Radosnica je stigla!



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here