|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Dobrodošli u autizam. Jedan dan autizma.Ja sam dete. Baš kao što je tvoje dete, baš kao što si i ti bio.Ja nisam poseban, ja nemam posebne potrebe, ja sam isti baš kao i svako drugo dete. Ja sam dete. I imam potrebe baš kao i ti. Naše potrebe su različite i načini na koje ih ispunjavamo su takođe različiti, bez obzira da li imamo dijagnozu ili ne. Ja tebe ne mrzim zbog toga, ja se tebi ne rugam, ja tebe ne stavljam u ovu ili onu kategoriju, zašto ti to sve radiš meni?
Ključne reči:

image
desktopbackground.org
/11


Mama je spremila doručak. Ja ne želim doručak.
Mašina. Ma-ši-na. Vrti.
Volim kako se vrti.
Mama viče nešto. Jako glasno. Ne znam zašto? Samo gledam. Volim da gledam u mašinu.

Muzika. Volim da pravim muziku. Lupam kašikom po stolu. To je baš zabavno! Zašto viču na mene? Pa ja im sviram! Ja volim da sviram! Vratite mi kašiku! Plačem, tužan sam. Sada se  ljute i viču jer plačem. E ja ću još glasnije! Vratite mi kašiku!

Izašli smo napolje. Ja sam hteo u park, tamo su sva deca. Volim da gledam decu. Ne znam zašto, ne znam kako ali oni rade jako zanimljive stvari. Volim da ih gledam.

Kupili su mi cipele. Plave. Za dečake. Ja ih ne volim. Plakao sam jako jer su me držali i terali da ih obujem. Strušio sam nešto. Teta se naljutila, ne znam šta mi je rekla ali znam da je bilo ružno. Mnogo sam plakao, vikao sam da bi me pustili, neću sada cipele, neću te, hoću kući!

Otišli smo kod bake. Baka je kuvala kukuruz. Kada pritisnem jedno zrnce ono se plazi. Gnječim i drugo. I sledeće. Svako se plazi. Volim to. Smešno je.
Baka se ljuti, viče nešto, ne razumem je. Hoću da joj pokažem da je to zabavno, da se i ona igra. Vidi bako kako lete, kao rakete!
Baka me je lupila po ruci i uzela kukuruz. Mnogo sam plakao. Zašto neće da se igra? Ranije se ona najviše igrala samnom! Šta joj je sada?

Mama me je vodila u prodavnicu igračaka. Dobio sam Tedija. Mama ga zove Miša. To nije Miša, to je Tedi! Zašto me ne razumeš mama? Što mi stavljaš ruku na usta? Samo hoću da ti kažem! Mama pusti me!

Kući se vraćamo autobusom. Volim da se vozim autobusom. Volim da gledam kroz prozor. I Tedi voli da se vozi.
Neki čika sedi do prozora i neće mene da pusti. Ja bih tako voleo. Hteo sam to da mu kažem, da mu pokažem, ali on se naljutio. Rekao je mami nešto ružno, nešto ružno za nju i za mene. Počeo sam da plačem.
I čika koji vozi autobus je rekao nešto mami, morali smo da izađemo. Ja to ne želim, ja volim da se vozim autobusom.

Ne znam kako smo došli kući, mama me je nosila i zaspao sam.
Ustao sam da pijem sok, gde mi je sok? Mama sedi na podu pored mog kreveta. Mama zašto plačeš? Mama ćuti, ne čuje me. Zašto se moj glas čuje samo kada plačem ili se radujem? Zašto se ne čuje kada hoću da kažem nešto? Mama volim te. Nemoj da plačeš. Zagrli Tedija.



Dobrodošli u autizam. Jedan dan autizma.
Ja sam dete. Baš kao što je tvoje dete, baš kao što si i ti bio.
Ja nisam poseban, ja nemam posebne potrebe, ja sam isti baš kao i svako drugo dete. Ja sam dete. I imam potrebe baš kao i ti. Naše potrebe su različite i načini na koje ih ispunjavamo su takođe različiti, bez obzira da li imamo dijagnozu ili ne.

Ja tebe ne mrzim zbog toga, ja se tebi ne rugam, ja tebe ne stavljam u ovu ili onu kategoriju, zašto ti to sve radiš meni?



Izvor: asjalolita.blogspot.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...
52
Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
6
OVIH 7 MALIH STVARI SU VAŠOJ DECI ČITAV SVET
U roditeljstvu, ponekad jednostavne stvari su i najvažnije. Evo 7 malih stvari koje roditelji rade, a koje predstavljaju...
5
"ŠKOLICA" - dečija igra koju smo v...
Umesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dete će biti srećnije i zdravije na svežem prolećnom i letnjem vazduhu.
5





Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
Nije obrazovan ko ima škole, nego ko ima o...
Savesni roditelji često posežu za knjigama i savetima koji su razni sveštenici, psiholozi i ostali mudri ljudi ostavljal...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here