|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Učenicima od prvog do četvrtog razreda besplatni tableti i digitalni udžbenici

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.2.2021
Svi učenici od prvog do četvrtog razreda u Beogradu dobiće besplatno tablete i digitalne udžbenike, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

image
U osnovnu školu od prvog do četvrtog razreda u Beogradu ide 66.573 osnovaca i oko hiljadu dece koja idu u specijalne škole, i to su deca koja će dobiti besplatno tablete i digitalne udžbenike.
/11


Podsetio je da u osnovnu školu od prvog do četvrtog razreda u Beogradu ide 66.573 osnovaca i oko hiljadu dece koja idu u specijalne škole i to su, kako je rekao, deca koja će dobiti besplatno tablete i digitalne udžbenike.

– Naša zemlja je znatno napredovala u digitalizaciji. Svedoci smo toga kako se razvija eUprava, tako da polako idemo ka ukidanju šaltera. Došlo je vreme da izvršimo i digitalizaciju u školi. Zato je Grad Beograd odvojio sredstva kako bi sva deca od prvog do četvrtog razreda 1. septembra dobila besplatni tablet za koji će se zaduživati škole, a roditelji će potpisivati revers i uzimati tablete za svoju decu. Potom ćemo raspisati tender za kupovinu digitalnih udžbenika, tako da će svako dete dobiti kod i na svom tabletu imaće isti udžbenik koji ima u školi. Neće morati da nosi udžbenike kući. Grad Beograd će za svako dete obezbediti digitalni udžbenik – istakao je Vesić.

Izdavači će nakon toga imati još godinu dana da, ukoliko to žele, digitalizuju i radne sveske, dodao je Vesić.

– Ovo je velika stvar za Beograd. Osim u Estoniji, u Evropi nemate zemlju u kojoj deca od 1. do 4. razreda imaju tablete i digitalne udžbenike. To pokazuje koliko napredujemo kao zemlja i srećan sam što je Grad došao u situaciju da ima novca za to – naveo je Vesić, precizirajući da će u ovaj projekat biti uloženo skoro četiri miliona evra.

Navedeni iznos nije trošak već ulaganje u budućnost, ocenio je zamenik gradonačelnika.

O starijim razredima razgovaraće se narednih godina, dodao je Vesić, a za sada se projekat odnosi na niže razrede osnovne škole.

Vesić je na kraju naveo da će škole birati udžbenike, ali da se Grad neće mešati u njihov izbor. Grad će sa izdavačima pregovarati o ceni udžbenika jer bi trebalo da bude znatno niža, s obzirom na to da neće postojati troškovi štampe i distribucije.


Fondacija „Alek Kavčić“ podržava inicijatu Beograda

Fondacija „Alek Kavčić“ saopštila da pozdravlja inicijativu Beograda kojom se planira nabavka besplatnih tableta za sve osnovce od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, i ponudila svim osnovnim školama, učiteljima i đacima potpuno besplatno korišćenje udžbenika na sajtu www.besplatnabiblioteka.com.

„Udžbenici na ovom sajtu mogu se koristiti bez ikakvih kodova, a nije potrebna ni stalna internet veza. Za skidanje jednog PDF udžbenika na sajtu potrebno je oko 10 sekundi, i nakon toga može trajno da se čuva na ekranu tableta, i koristi i bez korišćenja interneta“, rekao je osnivač fondacije Aleksandar Kavčić.

Do sredine narednog meseca na sajtu će biti postavljeni skoro svi udžbenici za osnovnu školu.


                                                                                                                                                                                                 Izvor: rs.n1info.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
24
Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
10
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
8
"Vaspitne ćuške" za decu neće biti...
„Roditelji su dužni da dete štite od zlostavljanja drugih osoba”, navodi se u članu 2.301 nacrta građanskog zakonika.
6





PRODUŽENJE RASPUSTA
Ministarstvo zdravlja zbog epidemije gripa dalo je preporuku za produženje raspusta, saznaje "Blic".
KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here