|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li i ti patiš od problema osetljive kože? Nisi sama.

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 21.4.2022
Možda si sklona crvenilu ili ekcemu? Možda ti je koža sklona perutanju i svrabu, ili pak patiš od psorijaze, vitiliga ili pojave upornih flekica na koži? Šta ako ti kažem da tvoja koža može biti sveža i baršunasta?

image
Nemoj se pomiriti sa stanjem svoje kože, već oseti zdravlje na njoj! Foto: Freepik
/11


Ukoliko kao i ja imaš osetljivu kožu, sigurna sam da znaš koliko ona može biti nezgodna i zahtevna za negu. Verujem da tragaš (kao što sam i ja) za rešenjem koje će je učiniti ponovo mekom, zdravom i blistavom. I to je ok. Važno je da se ne pomiriš sa stanjem svoje kože, jer to zaista nije potrebno. Osetljivost kože zahteva prave sastojke i formulu koja će joj najviše biti od pomoći. Tvoja koža zavisi od tebe. Možeš ti to!

Možda si sklona crvenilu ili ekcemu? Možda ti je koža sklona perutanju i svrabu, ili pak patiš od psorijaze, vitiliga ili pojave upornih mrljica na koži?

Šta ako ti kažem da tvoja koža može biti sveža i baršunasta? Da joj možeš vratiti zdravlje uz pomoć jednog brenda, koji je sada dostupan i u Srbiji, i koji je predan i posvećen kreiranju proizvoda za čitav niz problema osetljive i suve kože!

Njegova priča zapravo počinje sa naučnicima koji su iskoristili ono najbolje iz prirode, te je upravo voda švajcarskih glečera, koja se odlikuje čistoćom i umirujućim svojstvima, zajednička karakteristika ovih proizvoda. U pitanju je EPTADERM, švajcarski brend koji je kreirao 3 jedinstvene linije za osetljivu kožu, pod intuitivnim nazivima EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT.

 

   SVI EPTADERM PROIZVODI SU VISOKOEFIKASNI I PRVI OVE VRSTE U SRBIJI

 

Da li ste znali da pojava crvenih mrlja prekrivenih ljuspama ili tvrda, ispucala koža, ukazuju da se radi o psorijazi, kao hroničnom oboljenju kože? Obično pogađa odrasle ljude, mada nije isključena mogućnost razvoja i kod dece. Psorijaza može uticati i na druge bolesti, a u pitanju je i vidljivi, estetski problem koji može ozbiljno da naruši kvalitet života.

 

 

EPTA PSO linija, namenjena je koži sklonoj perutanju (kakvo se javlja i kod psorijaze), i obuhvata 5 efikasnih proizvoda.



Uz dermatološku terapiju za lečenje psorijaze, važno je nastaviti i sa pravilnom negom kože, kako bi se ona oživela i kako bi joj se vratila hidratacija. 

 

Prvi korak nege svake kože, pa i osetljive, je redovna higijena. EPTA PSO gel za čišćenje lica, tela i vlasišta omogućava da, čišćenje kože sklone perutanju, bude bezbedno i temeljno. Gel stimuliše odvajanje postojećih ljuspica i ublažava nastanak novih, ostavljajući kožu i vlasište savršeno čistim, a ujedno i hidriranim jer sadrži 10 % uree. U slučaju suve kože zahvaćene psorijazom, sadržaj uree, kao sastojka zdrave kože, je delimično smanjen (ponekad i do 50%), tako da treba je nadoknaditi. Ovaj moćan sastojak utiče na izvor perutanja, time što podstiče uklanjanje ljuspica, omekšava i zaglađuje zadebljale delove površine kože.

Nakon čišćenja kože, sledeći korak je nega sa hidratacijom. I ovde na scenu stupaju voda švajcarskih glečera, urea, kao i ekstrakt kore magnolije protiv starenja, koji čine sastojke EPTA PSO 10 BOGATE EMULZIJE. Nežno je umasirati nakon čišćenja kože na zahvaćena područja lica, tela i stopala. Kao dodatak nezi tu je i EPTA PSO 30 KREMA, namenjena koži sklonoj perutanju, koja pomaže uklanjanju plakova, efikasno smiruje svrab, hidrira i omekšava kožu. A zatim, tu je i najposebniji proizvod EPTADERM linije - EPTA PSO 50 PLUS KREMA, koja sadrži čak 50% uree. Tako visoki procenat uree pruža koži snažno keratoredukujuće dejstvo, i može se naneti na plakove celog tela (na stopalima, kolenima i dlanovima). 

 

Volite li dobar crveni lak na svojim noktima, ili radije birate neutralne nijanse? Bez obzira na nijansu omiljenog laka, moramo voditi računa i o zdravlju naših noktiju, a upravo EPTA PSO NOKTI premaz za nokte vraća jačinu noktima sklonim ljuštenju. Ostavlja nevidljivi zaštitni sloj na noktu i kutikuli, olakšavajući prodor hidratantnih sastojaka, čime štiti nokte, uz antimikrobno dejstvo.

 

 

Pored uree, u proizvodima se nalaze sastojci koji svojom kombinacijom čine najbolji izbor za negu izrazito suve kože sklone zadebljanima, zahvaćene psorijazom. Tu je Olivem® koji ublažava crvenilo, zatim Cetiol® ultimate sa velikom moći hidratacije, Glucamate™ koji proizvodima daje svilenkastu strukturu, kao i Octopirox®, aktivni sastojak koji kontroliše rast gljivica.

 

Najbolji efekat postiže se kombinacijom svih proizvoda EPTA PSO linije, svakodnevno, nekoliko puta u toku dana. Sasvim bezbedno se mogu koristiti i sa drugim vrstama terapija za kožna oboljenja, ukoliko ih koristite.

 

 

Tamne fleke se pojavljuju i na tvom licu, rukama i drugim vidljivim delovima tela? Znam, vrlo je uznemirujuće, i teško ih je sakriti. 

Hiperpigmentacija zapravo nastaje kada na određenim delovima kože dođe do prekomerne proizvodnje melanina - pigmenta koji daje prirodnu boju našoj koži, kosi i očima. Uzrok tome mogu biti hormonalne promene (npr. u trudnoći, nakon prođaja...), zatim genetski faktor, starosno doba, povreda i zapaljenje kože, ali i prekomerno izlaganje sunčevim zracima, te se ovi mali, potamneli delovi kože javljaju na delovima lica i tela najviše izloženim suncu. 

 


EPTA SPOT – LINIJA PROIZVODA ZA HIPERPIGMENTACIJU sastoji se od gela za čišćenje, dnevne kreme, noćnog seruma, pa sve do kreme sa SPF faktorom 50+ za zaštitu od sunca. Ovi proizvodi obezbeđuju 24-satnu negu namenjenu isključivo ujednačavanju pigmentacije.


 

EPTA SPOT gel namenjen je čišćenju kože sklone hiperpigmentacijama, ostavljajući kožu sjajnom i čistom, spremnom za naredne korake, dok EPTA SPOT dnevna krema i EPTA SPOT noćni serum kožu hidriraju, vidljivo smanjuju postojeće tamne fleke, i sprečavaju nastanak novih, zahvaljujući sastojcima koji zaustavljaju proces stvaranja melanina.

Tu je i EPTA SPOT 50+ krema za zaštitu kože od sunca, koja je neophodna ukoliko želite da se rešite flekica i sprečite nastanak novih. Obezbeđuje vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka, nežne je teksture i ne ostavlja tragove.  

 


Linija se zasniva na inovativnoj kombinaciji prirodnih sastojaka: zaštitni znak svih EPTADERM proizvoda - voda švajcarskih glečera, i ovde je idealna baza za rastvaranje i prenošenje aktivnih supstanci, uz ViaPure® ekstrakt korena sladića 97 koji ima snažno depigmentirajuće dejstvo. Takođe, glikolna kiselina radi piling kože što dovodi do njenog izbeljivanja, te podstiče proizvodnju kolagena i elastina u koži, dok ekstrakt kore magnolije doprinosi sastavu proizvoda linije, svojim protivupalnim i antioksidativnim svojstvima. Gigawhite® je još jedan sastojak koji daje efekat depigmentacije, a vodi poreklo od 7 različitih švajcarskih biljaka.

 

Potpuno uklanjanje fleka na koži nije lako, i treba imati na umu da je za dugoročne rezultate potrebna redovna upotreba, od 8 do 12 nedelja na zahvaćenim područjima lica, ruku ili dekoltea. Zaista, koja od nas ne želi da nam koža izgleda zdravo, blistavo i mladoliko? 

 

 

Kada pričamo o osetljivoj koži, ukoliko se na pojedinim delovima kože izgubio pigment, u pitanju može biti vitiligo. Bele fleke se pojavljuju na različitim delovima tela, često mogu biti potpuno neprimetne na laktovima ili ispod pazuha, a najtransparentnije su one na licu i šakama.

Vitiligo se javlja kod osoba oba pola, najčešće do 20. godine života, nije zarazan, ne boli, i još uvek nije sprovedeno dovoljno istraživanja koja ukazuju na tačan uzrok nastanka vitiliga. Kao mogući razlozi nastanka navode se genske mutacije i stres, a sve češće se smatra i autoimunim oboljenjem. Osobama koje imaju vitiligo najviše smeta estetska pozadina ove bolesti.

 

 

Pri kreiranju brenda Eptaderm, naučnici su dali veliki doprinos i borbi protiv vitiliga, dovođenjem novog aduta za negu kože sklone depigmentaciji na naše tržište, a to je EPTA VTLG EMULZIJA



Zahvaljujući snažnim antioksidansima njegov aktivni mehanizam omogućuje ponovno uspostavljanje ravnoteže metabolizma ćelija kože. Emulzija se može koristiti za kožu lica i tela, tako što se nanosi na zahvaćena područja i rubove depigmentisanih mrlja ujutro i uveče.

 

 

Optimalni rezultati mogu se primetiti već posle 3 meseca upotrebe, zahvaljujući efektnim sastojcima koji stimulišu sposobnost obnavljanja, podstiču detoksikaciju i usporavaju starenje kože. Sadrži vodu švajcarskih glečera, a važno je spomenuti i Inoveol® EGCG, stabilniju verziju prirodnog flavonoida iz zelenog čaja, koja se prema tradiciji već vekovima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože, kao i nezaobilazni Vitamin C koji deluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena, pa zajedno sa ekstraktom kore magnolije služi kao antioksidans. Tu su i DNAge® i popularni niacinamid koji stimulišu sposobnost obnavljanja kože, dajući joj blistav izgled.

 

Svi EPTADERM proizvodi poseduju sertifikate koji potvrđuju da nisu testirani na životinjama, kao i da ne sadrže paraben, parfem i gluten, a pogodni su za celu porodicu. 



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
14
Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
13
STRESEMBAR - vreme stresa ili vreme za res...
Mnogi su priželjkivali 32. avgust, da produže odmor još jedan dan. Nažalost, neumoljivi 1. septembar je pravi početak ka...
4
Bolesti kao posledica nepravilne ishrane
Zdrava i pravilna ishrana jedan je od osnovnih problema današnjice. Ljudi su nesvesni svakodnevnog izlaganja organizma n...
3





Pobedite ciste na dojkama biljkama
Ciste na dojkama su veoma česta pojava, a u Sjedinjenim Američkim Državama smatraju da je njihova pojava gotovo epidemio...
Ne nosite sa sobom gastritis, nosite Gastr...
Statistika kaže da su simptomi od strane stomaka po učestalosti na drugom mestu, odmah iza glavobolje, i nameće se zaklj...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here