|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li znate ko su dugine bebe?

Helena Primic, 7.9.2022
U stvarnosti, dugine bebe su ostrva ljubavi koja nas podsećaju na izgubljeno dete, na taj način se povezujući sa njim. Kao da služe kao most do te izgubljene duše koja će uvek biti u našem srcu.

image
Neka vaša dugina beba otvori vaše ranjeno srce. Foto: Freepik.com
/11


Svakog 22. avgusta, roditelji koji su izgubili dete usled pobačaja, smrti u materici ili nakon porođaja, a nedugo nakon gubitka deteta ponovo zatrudneli i dobili zdravu bebu, obeležaju rođenje dugine bebe.

Beba koja je donela dugu posle teške emotivne bure - bebu koja je novi život i nova nada.


Gubitak deteta

Kada majka izgubi bebu tokom trudnoće, san o roditeljstvu umire zajedno sa detetom. Naročito ako vi i vaš partner još nemate decu i zaista ih želite.

Zapravo, tada prestaju snovi, u kojima držite dete u naručju, dajete mu ljubav i gledate kako raste i razvija se zajedno sa vama. Gubitak tog sna može ostaviti veliku prazninu koju je ponekad teško zalečiti. Čak i godinama nakon gubitka.


PROČITAJ JOŠ: Emotivne fotografije: Kada dugina beba upozna svoju mamu


Nova beba - nova nada ali i moguće buđenje osećaja krivice

Ako žena ponovo zatrudni ubrzo nakon gubitka deteta, to joj, naravno, može pomoći da lakše "tuguje", jer joj nova beba daje novu nadu. Istovremeno, može se osećati krivom zato što izgubljeno dete pokušava da zameni novim detetom, zato što nije provela dovoljno vremena tugujući za izgubljenim detetom, time mu odajući premalo poštovanja, i zato što se zbog gubitka ne može u potpunosti prepustiti radovanju zbog dolaska nove bebe.

Sva ova osećanja su sasvim prirodna i normalna.

Zato ih sve prihvatite i dopustite im da izađu na svetlost dana. Ako pokušate da ih odgurnete, daćete im još više moći, što može umnogome da vas ometa u doživljavanju nove trudnoće i novog puta ka majčinstvu.


PROČITAJ JOŠ: Gubitak bebe - Kako se osećaju mame anđela?


Dugina beba je most do izgubljenog deteta

U stvarnosti, dugine bebe su ostrva ljubavi koja nas podsećaju na izgubljeno dete, na taj način se povezujući sa njim. Kao da služe kao most do te izgubljene duše koja će uvek biti u našem srcu.

Prihvatite ih kao posebne anđele koji vam pomažu da u potpunosti osetite ljubav prema svom živom i prema svom izgubljenom detetu. Zato zagrlite svoju duginu bebu i pustite je da širom otvori vaše ranjeno srce.


Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
9
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
6
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
6
Ultrazvučni pregledi u trudnoći
Ultrazvučni pregled je jedan od važnih elemenata kontrole i praćenja trudnoće.
6





KAKO JE BITI U DRUGOM STANJU NAKON TRI POB...
Nakon svakog pobačaja Laura bi svom mužu govorila: “Nikad više.” Svaki put kada bi ostala u drugom stanju govorila bi mu...
Moja beba se nije rodila, ali ja sam bila ...
I dok ih sve tako malene gledam, onako zauzete u igranju i nevinosti, kroz glavu mi samo prolazi jedno: „I ja sam jednom...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here