|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

DECA SA KOSOVA OTVORILA ŠESTI DEČJI FESTIVAL OPLENAC

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.9.2023
Šesti po redu Dečji festival Oplenac održan je 16. i 17. 9. na Oplencu iza crkve Svetog Đorđa u organizaciji fondacije “Koreni” koja je pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice.

image
Foto: Nenad Jakovljević
/61


Oplenac je proteklog vikenda bio najposećenija porodična destinacija u Srbiji. Šesti Dečji festival izveo je u prirodu mališane iz svih krajeva Srbije i na dva dana ih odvojio od ekrana, video igrica i mobilnih telefona. Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ljubica Karađorđević istakla je da je ova manifestacija prvobitno osmišljena kao lokalni događaj namenjen deci, ali je tokom godina prerastao u porodični dan u prirodi:


Kada smo osnovali Festival pre šest godina, želeli smo da deci priuštimo jedan dan u prelepoj prirodi dok usvajaju nove veštine. Od tada do danas Dečji festival Oplenac je prerastao u dan za porodicu tokom kog mališani uče kroz igru, razvijaju svoje mentalne i fizičke sposobnosti, i usvajaju kvalitetne životne vrednosti, kako bi kući otišli inspirisani željom da nastave da se bave nekom od aktivnosti koje su isprobali na Oplencu. Tako želimo da ih podstaknemo da češće borave u prirodi, da se više kreću i da uvek istražuju nova interesovanja.”

 

Kraljevska visočanstva princ Mihailo i princeza Ljubica

Foto: Nenad Jakovljević


Šesti po redu Dečji festival Oplenac održan je 16. i 17. 9. na Oplencu iza crkve Svetog Đorđa u organizaciji fondacije “Koreni” koja je pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice. Festival su svečano otvorili predstavnici hora “Car Dušan” iz Štrpca podizanjem zastave u Karađorđevom konaku u Topoli, a njihova interpretacija pesme “Crven cvete” u okviru svečane priredbe dao je naročito emotivnu notu celom događaju. 

 

Dečiji festival Oplenac

Foto: Nenad Jakovljević

 

Pod sloganom Festivala U zdravoj sredini rastu zdrava deca” na Oplencu je mališanima bilo dostupno više od 65 različitih aktivnosti na otvorenom koje stimulišu razvoj mentalnih i fizičkih veština. Najpopularniji su kao i prethodnih godina bili jahanje, streličarstvo i senzorna šuma namenjena maloj deci i deci sa razvojnim poteškoćama.

 

Dečji festival na Oplencu

Foto: Nenad Jakovljević


Gužva je bila i na štandu Zoo vrta Palić gde su deca mogla da se upoznaju sa egzotičnim životinjama, ali i na kreativnim radionicama gde su deca crtala, čitala, pisala i učila kaligrafiju. Naučni eksperimenti, viteško borenje i radionica zaboravljenih igara upotpunili su program, dok je najviše osmeha izazvala trka beba koje su bodrile deci omiljene VodaVoda vodica maskote. Učešće u festivalu, pored ostalih, uzeli su i Prirodnjački centar Srbije, Mensa Srbije, NTC program učenja, hor “Ison” i mnogi drugi. 

 

Dečji festival na Oplencu

Foto: Nenad Jakovljević

 

Najmlađi posetioci su se i ove godine zadržali na štandu Moje kravice gde su mogli da razvijaju svoje kreativne veštine, okušaju se u igri pamćenja i probaju Moja Kravica D3 mleko, proizvod koji je posebno obogaćen vitaminom D3 kako bi podržao rast i razvoj dece.

 

Dečji festival na Oplencu

Foto: Nenad Jakovljević


„Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da podržimo Dečiji festival na Oplencu, događaj koji donosi radost i osmeh našim najmlađim sugrađanima. Kompanija Imlek tradicionalno pruža podršku manifestacijama u okviru koje deca imaju priliku da iskažu svoj talenat kroz umetnost, kulturu i sport, a naši proizvodi idealan su saveznik na tom putu. Izuzetno smo srećni što smo imali priliku da stvaramo najlepše uspomene sa svim posetiocima Dečijeg festivala na Oplencu“, izjavio je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek.



Među posetiocima festivala našle su se i značajne ličnosti poput Arnoa Gujona, Borisa Malagurskog, dr Ranka Rajovića, Joce Adamova, Nikole Škorića, i drugih.

 

Dečji festival na Oplencu

Foto: Nenad Jakovljević

 

Više od 17.000 posetilaca je provelo zabavan i ispunjen dan na Oplencu, a preko 400 volontera se postaralo da deca nešto i nauče dok se dobro provode. Koordinator volontera na Festivalu, Đorđe Gojković (inače izvanredan besednik i mladi pravnik), na tu temu izjavio je: Ponosan sam na to što Festival, već šestu godinu zaredom, u organizacionom aspektu, u velikoj meri počiva i na zaslugama volontera.”



Ulaz je bio besplatan kao i skoro sve aktivnosti na Festivalu, a sve donacije prikupljene na Festivalu biće usmerene ka izgradnji igrališta za decu u Topoli.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pripreme za novu školsku godinu
Neka se i dalje igraju i druže sa vršnjacima, ali ih podsetite da bi bilo dobro da obnove gradivo i novu školsku godinu ...
6
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
5
Prva pomoć kod lakših povreda na igralištu
Modrice, otoci i čvoruge, male ogrebotine i plitke posekotine ...
4
NOVI SISTEM RADA U SRPSKIM ŠKOLAMA
Jednosmenski rad u školama, pilot projekat najavljen za 1. septembar 2019. godine, suštinski neće doneti mnogo novina, i...
4





BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
NE DIRAJ MI MAJKU
Neka me je ona premlada ili prestara rodila, neka ne postavlja bogate trpeze, ne oblači se po tvom ukusu, neka je premrš...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here