|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Deca vole homeopatske preparate

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.1.2022
Homeopatija je blag, holistički, efikasan i naučno zasnovan medicinski metod lečenja, koji podstiče (stimuliše) prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja.

image
Homeopatski lekovi se pripremaju tako da se dobije veoma mala doza koja ne izaziva bilo kakve neželjene efekte i nemaju toksično dejstvo. Foto: Freepik.com
/11


 

Homeopatija je blag, holistički, efikasan i naučno zasnovan medicinski metod lečenja, koji podstiče (stimuliše) prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest (princip kauzalizacije). Homeopatija se zasniva se na principu “neka se slično leči sličnim“.


Homeopatiju je pre otprilike dve stotine godina osmislio nemački lekar Samuel Hahneman. Hahneman je bio lekar konvencionalne medicine, ali su ga užasnule nuspojave konvencionalnih lekova i postupaka koje je primetio na pacijentima kojima je pokušavao pomoći.

 

Homeopatski lek nije, kao što je to slučaj sa klasičnim lekom, lek za bolest, nego lek za čoveka. Homeopatija je nauka o isceljenju zasnovana na prirodnoj inteligenciji tela, uma i duha i našoj sposobnosti da se sami izlečimo. Ona pomaže neorganizovanom i konfuznom organizmu da ponovo počne da koristi svoje resurse i stvori jedinstvenu i direktnu odbranu od bolesti.


Marija Krivačić, Alpen Pharm

 

Homeopatija može istovremeno da se primenjuje sa konvencionalnom medicinom, i to još jedna od njenih prednosti. I što je najvažnije, ako se koristi prema uputstvima za upotrebu, homeopatski lek nema štetnih nus efekata kao što to može biti slučaj sa klasičnim lekom.


Homeopatski lekovi se pripremaju tako da se dobije veoma mala doza koja ne izaziva bilo kakve neželjene efekte i nemaju toksično dejstvo. Zbog toga su idealni za decu i novorođenčad, trudnice i ostale pacijente koji zahtevaju posebno brižljiv tretman. Sa druge strane, homeopatski preparati imaju pozitivne sporedne efekte, a to su bolji imunitet, povećana energija, veća psihička stabilnost, kao i određene pozitivne mentalne promene u samoj ličnosti.


Paralelno su se razvile dve grane homeopatije: klasična i kompleksna homeopatija.

U klasičnoj homeopatiji daje se samo jedan lek istovremeno i nikada se ne mešaju lekovi. To je jedan od osam osnovnih principa homeopatije. Isti lek može se ponoviti više puta u različitim vremenskim intervalima, a drugačiji lek se može dati tek nakon isteka aktivnog dejstva prethodnog leka. U klasičnoj homeopatiji, roditelji vode decu kod lekara homeopate i najčešće dobijaju homeopatski lek na licu mesta, u ordinaciji.

 

 

                 POGLEDAJ ŠTA SE O HOMEOPATIJI PRIČA NA FORUMU >>>

 



Sa druge strane, kompleksna homeopatija koristi se u tretiranju stanja kao što su prehlada, grip, artritis, povišeni šećer u krvi. Prave se kombinacije preparata za koje se zna da najbolje deluju na simptome, ali i ispravljaju odstupanja u psihologiji pacijenta, jačaju funkcije organa i tkiva, revitalizuju slabe oblasti organizma i utiču na uzroke specifičnih stanja. Kompleksni homeopatski preparati su najčešc´e u obliku tableta, ali mogu bitii u obliku granula, sirupa, kapi i masti. Kod odojčadi i male dece se tablete otapaju u malo vode, dok veća deca mogu sama da ih otope u ustima. Preparati su neutralnog do slatkastog ukusa pa nije problem da ih mališani uzimaju. Homeopatski preparati i kompleksne i klasične homeopatije su pokazali veliki uspeh u ublažavanju i rešavanju tegoba i kod odojčadi, male i starije dece.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 malih i važnih pravila u komunikaciji sa...
Komunikacija nije samo puko prenošenje informacija, već i važan element u vaspitanju, pomoću kojeg možemo da podstaknemo...
6
Ivin voz
Peva: Dragan Laković
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6
Hvatanje leptira, igra
Ako mene pitate svako dete "mora" da uhvati leptira.
5





Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here