|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Gospodo komarci, okanite se moje dece. (P.S. Šanse su vam nikakve, Mapez mi je u torbi).

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.5.2023
Divan miris limunske trave i nane, moje klince potpuno oduševljava (dok je za komarce vrlo neprijatan), i pre svakog izlaska napolje za toplih letnjih dana, naš obavezan ritual podrazumeva prskanje Mapeza.

image
Mapez se lako nanosi, ne isušuje i ne lepi kožu, stvara tanak film kao odličnu zaštitu. Foto: Freepik.com
/11


Mekana i topla koža mog malenog dvojca (starija je predškolac, i 4 godine mlađi joj bata), pravi je magnet za komarce. Zapravo, ni ja ne prođem ništa bolje od mojih mališana, dok njihovog tatu dosadni insekti zaobilaze u širokom luku. U čemu je fora ne znam, i pretpostavljam da nikada neću saznati, pa se i ne zamaram toliko time, već energiju usmerim na to da ugroženi ostatak porodice odbranim koliko mogu.

Ne treba zaboraviti, komarci mogu da prenesu mnogo različitih bolesti i da izazovu alergijsku reakciju, pogotovo kod beba i dece.

Iako sam i sama komarcima oduvek bila poslastica, i znala sam sa mora da se vratim sva u plihovima, posebno su počeli da mi idu na živce kada se rodila ćerka. Sećam se prvog ujeda, ispod oka, sa njenih tek nekoliko meseci, oteklo je kao da je moja nežna princeza bila u ringu. E, tada sam im objavila rat.

S obzirom da je ona tada bila tek mala beba, vodila sam računa da kao zaštitu protiv komaraca pronađem sredstvo koje nije teška artiljerija, te da ne sadrži ništa što se ne sme koristiti za nežnu bebeću kožu. Mnogobrojna sredstva mogu biti delotvorna u držanju komaraca na sigurnoj udaljenosti, ali je njihova bezbednost za čovekovo zdravlje pod znakom pitanja. Često sadrže DEET, hemikaliju koja može da našteti dečijoj osetljivoj koži i zdravlju uopšte, što naravno, u našem slučaju nikako nije dolazilo u obzir.

Istraživanje je urodilo plodom, i ova mama (moja maleknost) pronašla je porodičnog saveznika u borbi protiv neprijatnih napasnika i njihovih uboda - MAPEZ SPREJ. Divan miris limunske trave i nane, klince potpuno oduševljava (dok je za komarce vrlo neprijatan), i pre svakog izlaska napolje za toplih letnjih dana, naš obavezan ritual podrazumeva prskanje Mapeza. Lako se nanosi, ne isušuje i ne lepi kožu, stvara tanak film kao odličnu zaštitu.

Ja sam inače alergična na sve i svašta, te me posebno oduševio prirodni sastav Mapeza, s obzirom da u njemu nema ničega što bi me iritiralo. Opušteno ga nanosim kako na kožu mojih mališana, tako i na svoju.


MAPEZ sadrži jedinstvenu mešavinu prečišćenih biljnih ulja:

  • Citronela je mešavina biljnih eteričnih ulja koje efikasno odbija komarce, pa je čest sastojak u mnogim repelentima.
  • Geraniol je mešavina biljnih etericnih ulja prijatne arome i mirisa za ljude, a neprijatnog za komarce  Poznato je da njegovo dejstvo u odbijanju komaraca traje dva do četiri sata.
  • Limunske trave, Lavande i Nane koje su naše bake tradicionalno koristile u cilju zaštite od komaraca.


Tako da, gospodo komarci, okanite se moje dece.
(P.S. Šanse su vam nikakve, Mapez mi je uvek u torbi)


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...
25
Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
5
Podrška i razumevanje su najvažniji za ado...
Petnaestogodišnjak je izjurio iz kuće besan i odbija da se vrati. U školi su primetili da se četrnaestogodišnjak naglo p...
4





Lekovi „zaključavaju“ gene za psorijazu
Psorijaza je hronično zapaljensko oboljenje kože koje pogađa i decu i odrasle. Iako može da se javi u svakom uzrastu, sm...
Mrežni sistem koji štiti decu od pada sa p...
photo
Zato što brinemo o bezbednosti Vaše dece i Vaših kućnih ljubimaca prepoznati smo kao najkorisniji proizvod iz oblasti ur...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here