|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

U Nemačkoj postoji "Ambulanta za uplakane bebe" koja nudi pomoć iscrpljenim roditeljima

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 19.8.2022
Cilj je da se novopečenim majkama pruži krizna podrška u trenucima očaja, straha i iscrpljenosti koje često osećaju dok balansiraju sopstveni fizički oporavak s novorođenčetom koje plače.

image
Ako vaša beba previše plače, a vi ste iscrpljeni, oni dolaze kod vas, proveravaju vaše emocionalno stanje i daju vam savet. People baby photo created by jcomp - www.freepik.com
/11



Nakon što je Dara Filds na Tviteru objavila da u Berlinu postoji usluga hitne pomoći za uplakane bebe, nije teško zaključiti zašto mnogi zavide stanovnicima glavnog grada Nemačke.

"U Berlinu postoji ambulanta za uplakane bebe. Ako vaša beba previše plače, a vi ste iscrpljeni, oni dolaze kod vas, proveravaju vaše emocionalno stanje i daju vam savet", napisala je Fields i skupila 12 hiljada lajkova.

Osim u Nemačkoj, usluga “Schreibaby Ambulanza”, što u prevodu znači Ambulanta za uplakane bebe, dostupna je i u Austriji, Švajcarskoj i Luksemburgu.

Cilj je da se novopečenim majkama pruži krizna podrška u trenucima očaja, straha i iscrpljenosti koje često osećaju dok balansiraju sopstveni fizički oporavak s novorođenčetom koje plače.

Kada hitna pomoć za uplakane bebe stigne, roditeljima se ponudi da se distanciraju, kao i da nauče nove i inovativne načine brige o jedinstvenim potrebama svoje bebe.

“U Berlinu postoji ambulanta za uplakane bebe. Ako vaša beba previše plače, a vi ste iscrpljeni, oni dolaze k vama, proveravaju vaše emotivno stanje i daju vam savet”, napisala je Filds.

Ovu uslugu mogu koristiti roditelji dece do treće godine. Pomoć nude i socijalni radnici, učitelji i psiholozi koji savetuju o spavanju, ishrani i ponašanju, kao i o svemu ostalom što bi moglo povećati stres i iscrpljenost kod roditelja male dece.

Prema Američkom psihološkom udruženju (APA), jedna od sedam žena doživi postporođajnu depresiju, a studija iz jula 2022. godine, objavljena u “Journal of Psychiatric Research”, pokazuje da su se stope značajno povećale od početka pandemije koronavirusa.

Studija iz 2019. godine, objavljena u časopisu “Academic Pediatrics”, otkrila je da je za žene koje imaju nemirne bebe dvostruko veća verovatnoća da će imati umerene do teške simptome depresije.


Izvor: Index.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Šta nam bebe pokazuju svojim govorom tela?
Bebe nam govorom svog tela poručuju i više nego dovoljno da ih bolje razumemo!
5
7 misli roditelja dok na njima spava beba
Ovo je spisak misli roditelja, dok beba na njima spava...
4
Šta se ne govori mami "početnici"
Za sve one (neosetljive) koji pitaju "kako si", a zapravo ne slušaju šta im se govori, evo malog uputstva. Ovo mam...
4





Pismo neznancu koji mi je rekao da sam sja...
Majčinstvo vas često može ispuniti krivicom i učiniti da sumnjate u sebe i svoje postupke. Saznajte na koji način je jed...
10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...



Anketa

Upomoc:)
Slavica 81

Suzen izbor..

Niksa (18%)

Luka (82%)


Ukupan broj glasova: 94

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here