|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

KAD PORASTEM ŽELIM BITI SVEKRVA

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.2.2023
Gde i kada počinje ta mala iskra između svekrva i snaja? Kad sin dovede devojku kući? Venčanjem? Dolaskom dece? Teško je reći.

image
Zamišljam sebe kao majku punu razumevanja za njegovu porodicu koja je spremna pomoći im kada zatreba, koja shvata da više nije jedina žena u životu svog sina. Foto: Freepik.com
/11


Kad porastem, želim biti svekrva. Ali, ne jedna od onih svekrva iz Facebook grupa o kojima se pišu svakakve stvari, istinite ili neistinite, ružne ili još više ružne.

Želim biti svekrva o kojoj će njena snaja imati lepe reči. Svekrva koja će u pozadini tiho raditi sve najbolje za svoju porodicu, bez puno nametanja.

Gde i kada počinje ta mala iskra između svekrva i snaja? Kad sin dovede devojku kući? Venčanjem? Dolaskom dece? Teško je reći.

 

PROČITAJ JOŠ: Draga svekrvo, hvala ti što si odgojila divnog čoveka


Svega sam se naslušala od prijateljica, poznanica, koleginica i nepoznatih žena sa Interneta. Otkad sam postala ozbiljna, odnosno otkad sam započela zajednički život sa svojim sadašnjim mužem, stalno se susrećem sa nervoznim snajama koje sve redom imaju grozne svekrve.

Da li je to zaista tako? Jesu li zaista grozne? Ili smo mi svi danas ipak malo više pod stresom i male stvari nas izbace iz takta? Iako verujem da zaista negde vani postoje žene koje zagorčavaju život drugima, verujem da je puno više onih koje žele imati normalne porodične odnose. Pa gde onda zapinje? Zašto postoje svekrve koje upadaju nenajavljene u sinovljevu kuću i premeštaju stvari? Koje ispravljaju svaki korak svoje snaje? Koje ne priznaju odgojne metode svojih snaja?

Zašto postoje snaje koje ne cene suprugovu majku i tu istu ženu koja je odgojila njenog voljenog? Snaje koje ne žele da prihvate nikakav savet u najboljoj namjeri i uvek su kontra?

Možda su žene takve postale imajući opravdane razloge, nažalost. A možda svima u današnje doba fali malo tolerancije, iskrenosti i razumevanja. Muževi dolaze kasno kući, deca jure sa aktivnosti na aktivnost, moderno doba nameće ženi da treba da bude savršena na svim poljima da bi se ostvarila i ocenila uspešnom i pritisak je veliki. Pod pritiskom ljudi pucaju i svašta kažu ili urade.

Nekada su ljudi, generacije naših svekrva, živeli u zajednicama. Nekoliko osoba je živelo u domaćinstvu i međusobno su se pomagali. Nekada radno vreme nije bilo kao danas i naše majke, bake, svekrve su imale više vremena kako bi se posvetile kući i porodici. Nekada nije bilo toliko stresa. Nekada su svi imali malo vremena za sebe i izduvne ventile.

 

PROČITAJ JOŠ: 5 tipova svekrva: Koja je vaša

 

Ponekad u gluvo doba noći kad ne mogu da spavam, razmišljam o životnom putu svoje dece. Razmišljam što će Lukas postati u životu, gde će živeti, kako će mu izgledati deca. Moji unuci.

Zamišljam sebe kao majku punu razumevanja za njegovu porodicu koja je spremna pomoći im kada zatreba, koja shvata da više nije jedina žena u životu svog sina. Koja shvata da moj sin stvara svoj put i bira ženu koja mu odgovara. Sa kojom želi da deli sve. Dobro i loše. Zamišljam da nisam ja ta koja im dodatno unosi trzavice jer će biti mnoštvo drugih prepreka i trzavica koje će im unositi nemir u brak.


Zamišljam se da prihvatam njihove odluke i poštujem njihov način života jer, hej, i ja živim svoj život kako želim.

S'toga, neka mi ovaj kratki tekst ostane vodilja jednog dana i podsetnik na današnje snove. Neka me opali u glavu ako ikada postanem jedna od svekrva iz Facebook grupa.

Ali, sine, samo nemoj Hercegovku. Tvrdoglave su za poludeti.

I nemoj neku koja se stalno licka. Traži pažnju drugih.

A ni ove koje ganjaju karijere ne valjaju jer se neće posvetiti tebi i deci.

Uzmi neku koja kuva.

I ide u crkvu.

I nosi haljine ispod kolena.


Autor: Petra Ninčević

Izvor: Supermame.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...
Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.
4
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
Zašto je provesti leto kod bake i deke odj...
Deci ne mora biti teško bez roditelja. Ustvari, ako mogu suditi po sebi i svim svojim prijateljima u detinjstvu, uglavno...
3
PAROVE SPOJI I NUTRINO NAGRADE OSVOJI!
Vreme je da ponovo aktivirate svoje sive moždane ćelije! Nutrino i Ringeraja vas pozivaju da otkrijete parove i trenirat...
3





10 stvari koje treba da URADITE SA PORODIC...
Ako ne možete da se setite kada ste poslednji put ručali zajedno sa svojom porodicom i zajedno proveli dan, vreme je da ...
Ne odgajam samo sina, već budućeg partnera...
Uvek sam znala da ću roditi sina. On je moj univerzum, moj svet, moja ljubav, moja radost, moj život, moja snaga, moja k...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here