|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kada će ovakvi bolnički kreveti biti i u srpskim porodilištima?

Helena Primic, 28.4.2021
Internetom ponovo kruži fotografija od pre nekoliko godina, na kojoj majka iz Australije ima krevetić za novorođenče pričvršćen za svoj specijalni bolnički krevet.

image
U ovakvim uslovima i majka i dete će se mirnije oporaviti. Foto: www.bellybelly.com.au
/11


Iako još uvek postoje roditelji i stručnjaci koji upozoravaju da je zajedničko spavanje majke i bebe opasno, jedno australijsko porodilište je više nego očigledno svesno svih neprocenjivih blagodati zajedničkog spavanja majke i novorođenčeta.

Na internetu se ponovo pojavila fotografija od pre nekoliko godina, na kojoj majka iz Australije ima krevetić za novorođenče pričvršćen za svoj specijalni bolnički krevet.


Rešenje posle carskog reza

Takav krevetić je definitivno odlično rešenje za sve majke koje su rodile carskim rezom i ne mogu odmah da ustanu na noge.

I, naravno, za sve one majke koje su inače imale težak porođaj i treba im veća pomoć prvih dana nakon porođaja, kako bi mogle da ustanu i uzmu bebu u naručje.


PROČITAJ JOŠ: 24 moćne fotografije ožiljaka od carskog reza


S obzirom na to da većina porođaja na neki način predstavlja stresan događaj za majku, takvo rešenje bolničkog kreveta sigurno bi bilo dobrodošlo za većinu porodilja nakon porođaja, jer bi bebu mogle imati stalno uz sebe, a bilo bi im lakše i kada je u pitanju dojenje.


Najbolje je da novorođenče i majka budu stalno zajedno

Ako su nekada (a nažalost još uvek u nekim porodilištima) majke mogle da vide novorođenče samo nekoliko puta dnevno (kada je trebalo biti nahranjeno), moderno akušerstvo sve je svesnije koliko je važno da beba bude nakon porođaja sve vreme sa mamom.

Novorođenče i beba do trećeg meseca starosti još uvek su u takozvanoj materničkoj fazi, kada im trebaju najsličniji uslovi kao u materici, kada su u svakom trenutku osećali majku pored sebe. Zbog toga novorođenčad koja su odvojena od majki još intenzivnije doživljavaju teskobu zbog razdvajanja u prvim danima nakon rođenja, pokazale su mnoge naučne studije.


PROČITAJ JOŠ: Da li beba treba da spava sa roditeljima?


Sećate se onih scena kada su novorođenčad u posebnoj sobi daleko od mama plakala jedno pored drugog u svojim plastičnim krevetićima, a medicinsko osoblje je na pitanje zašto su odvojili bebu od mame, pokušavalo da nas uteši da i mame treba da se odmore?

I zašto ne bi mogle da se odmore uz usnulu bebu pored sebe? Ko bi je u bilo kom trenutku mogao privući k sebi i podojiti, milovati je, diviti joj se dok spava i slušati njeno disanje, nego majka.

I naravno obrnuto - novorođenče bi i dalje osećalo miris majke, čulo bi njen smireni dah i tako sigurno mirnije i sa ljubavlju doživelo dolazak u novi svet. 

 

Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13
Trudnička vakcina protiv gripa štiti i bebe
Novorođenčad čije su majke tokom trudnoće dobile vakcinu protiv gripa su pod manjim rizikom da se zaraze ili da budu hos...
6
7 vrsta trudnica!
Dok neke žene već na samom početku prihvataju trudnoću kao najnormalniju stvar na svetu, neke sve vreme pate od mučnina,...
3
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
3





D.L.: Moja porođajna priča
Doktor me prima na patologiju i kaze da ne mrdam, jer beba je po svim parametrima sitna i porođaj se može završiti elekt...
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here