|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kolačići sa cimetom koji mame mirisom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.1.2023
Zima miriše na... cimet. Da bi vaš dom mirisao na zimu, nisu vam potrebne specijalne arome, ali možete ispeći ukusne kolače. Savršen recept pronađite u nastavku.

image
Ukusni kolačići sa naglašenim ukusom cimeta. Foto: Freepik.com
/11


Izabrali smo za vas jednostavan recept pomoću koga ćete pripremiti ukusne kolačiće sa cimetom i ujedno dočarati opojan miris u svom domu.

 

Sastojci:

- 3 kašike belog šećera  

- 1 kašika mlevenog cimeta  

- 1 šolja smeđeg šećera  

- ½ šolje belog šećera  

- 1 šolja omekšalog putera  

- 2 jaja  

- 2 kašičice ekstrakta vanile 

- 2 ½ šolje brašna  

- ½ kašičice praška za pecivo  

- prstohvat soli

- 3 kašike belog šećera  

- 1 kašika mlevenog cimeta  

 

- 1 šolja smeđeg šećera  
- ½ šolje belog šećera  
- 1 šolja omekšalog putera  
- 2 jaja  
- 2 kašičice ekstrakta vanile 
 - 2 ½ šolje brašna  
- ½ kašičice praška za pecivo  
- prstohvat soli

Uputstvo za pripremu

Zagrejte rernu na 150 °C. Pomešajte 3 kašike šećera sa cimetom u šolji i ostavite na stranu.

Ručnim mikserom na najmanjoj brzini pomešajte smeđi šećer i ½ šolje belog šećera, zatim dodajte puter i mešajte dok ne dobijete zrnastu teksturu. Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok smesa ne postane glatka. 

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte vlažnu mešavinu sastojaka i veoma lagano izmešajte, tek toliko da se sastojci sjedine.

Od testa formirajte loptice veličine oko 2 cm, pa svaku lopticu uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 18 do 20 minuta na 150°C.

Ohladite i poslužite.


Nakon pripreme kolača, definitivno zaslužujete čašu odličnog vina.

Prijatno i živeli!

 

Izvor: Sidera.si/Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
6
Minimax: Čarobna priča o avanturama dinosa...
Po zamisli Stivena Spilberga i Džordža Lukasa i pod rediteljskim vođstvom Dona Bluta, „Zemlja pre vremena“ je prelepa, m...
5
5 pravila za savršene vaskršnje praznike
Da li ste suzdržani prema zapadnoj tradiciji i lovu na jaja, koji nemaju veze sa našom uskršnjom tradicijom? Zaboravite ...
4
NEDOSTAJE MI MOJA MAMA. A ŽIVA JE. I TU JE.
Nedostaje mi moja mama. Baš kako piše u naslovu. I baš kako tu isto piše, ona je živa. Nije ovo, dakle, ono nedostajanje...
3





Šaljemo novogodišnje čestitke!
Nema većeg i lepšeg uzbuđenja od toga kad se otvara koverta i čita tih par redova sa najlepšim željama napisanih na ličn...
Okitite sve papirnim pahuljicama!
photo
Po prozorima, sa plafona, po vratima, vise velike i male bele, srebrne i sjajne pahulje od papira...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here