|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Male tajne zatrudnjivanja koje moraš znati

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.6.2022
Ako ste par koji želi bebu, evo nekoliko saveta kako da povećate šanse za trudnoću...

image
Idealan odnos koji može da dovede do zatrudnjivanja je dva sata pred ovulaciju. Foto: Freepik.com
/11


  • Muški spermatozoidi mogu da prežive u telu žene u proseku dva do tri dana. A ženska jajna ćelija ima maksimalan život od 12 – 24 časa i tada je žena plodna. Idealan odnos koji može da dovede do zatrudnjivanja je dva sata pred ovulaciju.
  • I u seksu važi zakon gravitacije. Svakako da do trudnoće može doći i pri odnosu u stojećoj pozi ali tada udaljenost spermatozoida od jajne ćelije može da bude otežavajuća okolnost. Na taj način sperma ističe iz vagine a trebalo bi da teče ka unutra. Ako želite da zatrudnite izbegavajte tu pozu, ili pak pozu gde je žena gore. Odlučite se za položaj gde oboje ležite na strani a muž je iza vas.
  • Žene koje su se dugo štitile kontraceptivnim sredstvima ne moraju duže od drugih žena da čekaju na zatrudnjivanje. Prestankom korišćenja kontraceptivnih sredstava malo vremena je potrebno da se ciklus ponovo uspostavi, ali najčešće već u prvom ciklusu dolazi do ovulacije. Smatra se i da žene po prestanku korišćenja kontraceptivnih sredstava mogu da budu plodnije i da imaju i do dve ovulacije u mesecu.

 

          PROČITAJ JOŠ: Neplodnost boli ...


  • Ako ste aktivniji noću, volite noćni život ili čak radite noću a spavate danju to može da poremeti vaš ciklus i plodnost jer fali vam dnevna svetlost. U tom slučaju vaše telo proizvodi hormon melatonin koji uspavljuje telo, odlaže i sprečava ovulaciju.
  • Učestalost orgazma i ejakulacije povećava kvalitet sperme, što znači da za kvalitet spermatozoida apstinencija nema smisla.
  • Obilna upotreba alkohola kod žena može da naruši redovan ciklus, može dobesti do kašnjenja i izostanka menstruacije a to prouzrokuje kašnjenje i izostanak ovulacije. Kod muškaraca alkohol loše utiće na hormone koji proizvode spermatozoide kao i na njihov broj. Tako da prekomernu upotrebu alkohola izbegavajte.
  • Žene koje žele da zatrudne mogu slobodno da putuju, ali ne i u egzotične krajeve, zato što klima i eventualna vakcinacija mogu da izbace organizam iz ravnoteže i poremete ciklus.
  • Hladan tuš smanjuje brojnost spermatozoida, a hladan tuš pre odnosa može da poremeti sazrevanje spermatozoida i do tri meseca. Sa druge strane, vruć tuš može da smanji proizvodnju spermatozoida i da ih ošteti.
  • Razne infekcije usta mogu da poremete organizam i smanje plodnost, zato se potrudite da održavate higijenu usta. Kod muškaraca mogu da izazovu proizvodnju loših spermatozoida, a žene bi trebale da zamene amalgamske plombe, utvrđeno je da iste mogu da utiču na plodnost.
  • Žena može da zatrudni i ako ne doživi orgazam, ali orgazam može da poveća šanse za zatrudnjivanje s'obzirom da kontrakcija materice povlači spermatozoide ka jajnoj ćeliji.

 

          PROČITAJ JOŠ: Da li ležanje posle seksa pomaže da zatrudnite?

 

  • Koliko je predigra interesantna toliko je važna i za vlažnost vagine, koja utiče na penetraciju i na prodor spermatozoida do jajne ćelije.
  • Budite zdravi tokom zime i jačajte svoj imunitet na prirodan način, preparati protiv nastanka gripa sprečavaju vlažnost polnih organa što je nepovoljno po zatrudnjivanje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
8
Pitali smo doktor-ginekologa: 30-to dnevni...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...
5
Imate li šanse da rodite blizance?
Da bi otkrili koji tačno geni povećavaju šanse da buduća mama rodi blizance, naučnici su analizirali genome 1.980 žena k...
4
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
3





Želite dečaka? Jedite više namirnica sa ka...
Iako će vam svaki roditelj reći da pol deteta nije važan, jedno od najčešćih pitanja koje budući roditelji traže na Goog...
Male tajne zatrudnjivanja koje moraš znati
Ako ste par koji želi bebu, evo nekoliko saveta kako da povećate šanse za trudnoću...



Click Here