|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Gosti iz Francuske i Italije i domaći autori na Beogradskom sajmu knjiga

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.10.2023
Na štandu Vulkan izdavaštva, na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji se završava 29. oktobra, okružena mnogobrojnim zainteresovanim čitaocima, svoje knjige u subotu, 28. oktobra, potpisivala je ugledna psihoterapeutkinja iz Francuske Kristel Petikolen, čije su knjige Razmišljam previše i Moje dete razmišlja previše godinama svetski hitovi.



Petikolenova je publici u Srbiji predstavila i svoj novi bestseler Razmišljam bolje, u kom se fokusira na praktične i primenjive strategije koje pojedinci mogu koristiti kako bi postigli viši nivo sreće i zadovoljstva u životu, dajući savete na koji način efikasno kanalisati misli i kako razviti veće samopouzdanje i uspešno funkcionisati u savremenoj svakodnevici.

„Napisala sam nekoliko knjiga o hipermislećim ljudima koji su traumatizovani u savremenom svetu, jer ih ljudi doživljavaju kao ’nenormalne’. Želela sam da im olakšam i prikažem sve dobre strane hiperrazmišljanja i pomognem da prihvate sebe i nauče da tu osobinu iskoriste za postizanje sopstvene sreće i ispunjenijeg života. Knjige koje sam potom napisala bave se manipulacijom i žrtvama manipulacije u svakodnevnom životu, a nova knjiga koju pripremam fokusira se na problem seksualnog uznemiravanja i agresije. To će biti veoma mračna, ali vrlo korisna knjiga“, najavila je Kristel Petikolen. Inače, autorka je dan ranije bila gost Francuskog paviljona, zemlje koja je počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, gde je skoro sat i po razgovarala sa publikom koja je u rukama držala njene knjige.


Na štandu Italijanskog instituta za kulturu, u isto vreme, sa čitaocima se družio italijanski pisac Jakopo de Mikelis, koji je juče na štandu Vulkan izdavaštva potpisivao svoju knjigu Stanica.


Vulkan

Jakopo de Mikelis


Autor, koji radi i kao urednik u izdavačkoj kući Marsilio, svoj prvi roman pisao je punih osam godina. „Ceo život bavim se rečima, prevodim, uređujem knjige i bilo mi je veoma teško da se odvažim da napišem roman, jer su moji kriterijumi kroz godine rada postali veoma visoki. Pre svega sam se bojao sopstvenog suda“, rekao je De Mikelis u razgovoru s medijima.

Jakopo De Mikelis je bio i predavač na Milanskom univerzitetu, a aktivno se bavi i fotografijom. Živi u Veneciji, ali je rođen u Milanu. Odrastanje u blizini čuvene Milanske železničke stanice inspirisalo ga je da radnju svog romana, prepunog maštovitih likova, misterije i napetosti, smesti u ovu monumentalnu zgradu.

 

Vulkan

Aleksandar Miletić

 

Veliko interesovanje posetilaca Beogradskog sajma knjiga izazvalo je i potpisivanje nezavršene autobiografije Dušan Ivković: Moj krst, moja priča, koju je priredio poznati sportski novinar Aleksandar Miletić. Legenda srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković ispričao nam je priču o svom odrastanju, porodici, prvim kontaktima sa košarkom. U drugom delu knjige portret Dušana Ivkovića doslikali su njegova porodica i prijatelji. Potpisani primerak ove knjige, kao značajno svedočanstvo o životu jedne legende, želeli su da imaju mnogi posetioci Vulkanovog štanda.

Vulkan

dr Žaneta Đukić Perišić

 

Slični razlozi doveli su mnoge ljubitelje pisane reči i na potpisivanje knjige Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca književne istoričarke i književnice dr Žanete Đukić Perišić, koja nam je znalački plasirala ljubavna pisma Ive Andrića, Isidore Sekulić, Fjodora Dostojevskog, Marine Cvetajeve, Lava Tolstoja, Džejmsa Džojsa, Virdžinije Vulf, Franca Kafke, Pola Elijara... Autentičnost ovih pisama i činjenica da su pronađena posle smrti ovih velikana daju ovoj knjizi karakter književne relikvije.

Beogradski sajam knjiga završava se 29. oktobra, a ljubitelji knjiga koji nisu uspeli da stignu da posete ovu značajnu književnu manifestaciju sva pomenuta izdanja i mnoštvo drugih mogu pronaći u 32 knjižare Vulkan širom Srbije i putem dva sajta – vulkani.rs i knjizare-vulkan.rs.  


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
11
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
4
Tata! Ovo moraš znati, ako imaš ćerku.
Michael Mitchell, poznati tata bloger, svakodnevno piše i obaveštava o svojim roditeljskim iskustvima. Ovoga puta obrat...
3
Šta raditi sa vaskršnjim jajima koja niste...
Kako da napravite ukusno jelo od jaja koje niste uspeli da pojedete tokom praznika.
3





Domaći film "SUNCE MAMINO" u biosk...
Nakon beogradske premijere topla tinejdžerska ljubavna priča, ujedno i ozbiljna porodična drama SUNCE MAMINO premijerno ...
Pernod Ricard, nastavak podrške „Bitka za ...
photo
Beograd, 29. april 2024. – Kompanija Pernod Ricard i ove godine, osmi put za redom, donirala je sredstva za inicijativu ...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here