|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mojih 9 načina da preživim kao zaposlena mama

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 19.4.2023
Fantastično je imati porodicu i posao ako je to ono što želite.

image
Pobrinite se da deca shvate da su oni na prvom mestu, ali i da je posao važan. Foto: Freepik.com
/11


Savetuje: Laura Tenison, Osnivač i izvršni direktor modnog brenda JoJo Maman Bébé


Budimo iskreni, neki ljudi su sjajni u ulozi roditelja sa punim radnim vremenom i potpuno sam impresionirana, a ponekad im zavidim.

 

U mom slučaju to nikad nije bila opcija, ali sam neverovatno  zahvalna što radim i volim svoj posao.

Vođenje vlastitog biznisa nije za sve. Nije ni opcija raditi puno radno vreme. Po mom mišljenju idealno je raditi četiri dana u sedmici. Kao zaposlen roditelj, najverovatnije ćete osetiti da nikad nema dovoljno sati u danu, ali naučiti tačno upravljati svojim vremenom, uveliko će olakšati život.
U tom pravcu moji saveti bi bili: 
1. Biti disciplinovan o radnom vremenu - idealno bi bilo razgovarati sa svojim poslodavcem i pregovarati da ranije dolazite  na posao ali i da ranije odlazite. Tako imate vremena pokupiti decu iz škole i vrtića, skuvati ručak i za večernju rutinu.
2. Pobrinite se da deca  shvate da su oni na prvom mestu, ali i da je posao važan.  Kad su moji dečaci bili malo stariji, svi bi sedili zajedno za stolom; oni bi radili svoje zadatke a ja svoj posao za računarom.  To nam je i zajedničko vreme ali takođe pomaže da deca razumeju važnost rada.
3. Ako možete unajmiti nekoga da vam vikendom očisti kuću-uradite to! Vreme sa decom je dragoceno   pa ga mudro trošite.
4. Vreme spavanja je sveto! Možda ćete  biti  u iskušenju da im dopustite da ostanu duže  budni, ali imajte na umu da je važna rutina i kvalitetan san zbog škole, zdravlja i svega ostalog. 
5. Bazen petkom.  Odvedite ih na plivanje nakon škole kada ste jako umorni-- zvuči kontraproduktivno, ali stvarno funkcioniše.  Zatim,  na večeru u kafić/restoran i pravac  u krevet  kad se vratite kući. Uz pune stomake, oni će biti iscrpljeni, ostavljajući vam malo vremena za sebe prije nego što počne  naporan vikend za mamu.
6. Rezervirajte večernju pomoć od partnera / mame / tete  svakih nekoliko sedmica - čak i ako nemate ništa planirano. Divno je ne morati ponekad požuriti kući; radite do kasno, idite na piće ili idite  u kupovinu.  Uživajte u slobodnom vremenu i pokušajte da se ne osećati krivom.
7. Odmor mora biti odmor za sve. Pobrinite se da putujete s prijateljima koji imaju decu iste starosti- ne samo da će se deca međusobno zabavljati, već će  i odrasli moći podeliti obaveze ali i malo odmoriti.
8. Zabranite telefone / laptop / ekrane tokom porodičnih  obroka - upotrebite svoju maštu - razgovarajte, pjevajte ili plešite  oko kuhinje - na kraju nije ni bitno šta ćete odabrati, ali to činite  zajedno - tehnologija često ne povezuje porodice.  Da, možda ćete dobiti nekoliko grubih pogleda u početku, ali oni će ovu igru uskoro prihvatiti  i možda je čak  smatrati i zabavnom.
 9. S poštovanjem cenite koliko ste neverovatno srećni - da, vjerojatno ste trajno iscrpljeni i malo pod stresom - ali fantastično je imati porodicu i posao ako je to ono što želite ... mi smo srećni!

U mom slučaju to nikad nije bila opcija, ali sam neverovatno zahvalna što radim i volim svoj posao. Vođenje sopstvenog biznisa nije za sve. Nije ni opcija raditi puno radno vreme. Po mom mišljenju idealno je raditi četiri dana u sedmici.


Kao zaposlen roditelj, najverovatnije ćete osetiti da nikad nema dovoljno sati u danu, ali ako naučite da pravilno upravljate svojim vremenom, uveliko ćete sebi olakšati život. U tom pravcu moji saveti bi bili:

 

  1. Budite disciplinovani prema radnom vremenu - idealno bi bilo razgovarati sa svojim poslodavcem i pregovarati da ranije dolazite na posao, ali i da ranije odlazite. Tako imate vremena da pokupite decu iz škole i vrtića, skuvate ručak, kao i vreme za večernju rutinu.
  2. Pobrinite se da deca shvate da su oni na prvom mestu, ali i da je posao važan.  Kad su moji dečaci bili malo stariji, svi bi sedili zajedno za stolom; oni bi radili svoje zadatke a ja svoj posao za računarom. To nam je i zajedničko vreme ali takođe pomaže da deca razumeju važnost rada.
  3. Ako možete platiti nekoga da vam vikendom očisti kuću-uradite to! Vreme sa decom je dragoceno pa ga mudro trošite.
  4. Vreme spavanja je sveto! Možda ćete  biti u iskušenju da im dopustite da ostanu duže budni, ali imajte na umu da su rutina i kvalitetan san važni zbog škole, zdravlja i svega ostalog. 
  5. Bazen petkom. Odvedite ih na plivanje nakon škole, čak i kada ste jako umorni - zvuči kontraproduktivno, ali stvarno funkcioniše. Zatim, na večeru u kafić/restoran i pravac u krevet kad se vratite kući. Uz pune stomake, oni će biti iscrpljeni, ostavljajući vam malo vremena za sebe pre nego što počne  naporan vikend za mamu. 
  6. Rezervišite večernju pomoć od partnera / mame / tete  svakih nekoliko sedmica - čak i ako nemate ništa planirano. Divno je ne morati ponekad požuriti kući; radite do kasno, idite na piće ili idite u kupovinu. Uživajte u slobodnom vremenu i pokušajte da ne osećate krivicu zbog toga. 
  7. Odmor mora biti odmor za sve. Pobrinite se da putujete sa prijateljima koji imaju decu istog uzrasta - ne samo da će se deca međusobno zabavljati, već će i odrasli moći da podele obaveze, ali i da se malo odmore. 
  8. Zabranite telefone / laptop / ekrane tokom porodičnih obroka - upotrebite svoju maštu - razgovarajte, pevajte ili plešite u kuhinji - na kraju nije ni bitno šta ćete odabrati, ali to činite  zajedno - tehnologija često ne povezuje porodice. Da, možda ćete dobiti nekoliko ljutitih pogleda u početku, ali oni će ovu igru uskoro prihvatiti i možda je čak smatrati i zabavnom. 
  9. Sa poštovanjem cenite koliko ste neverovatno srećni - da, verovatno ste trajno iscrpljeni i povremeno pod stresom - ali fantastično je imati porodicu i posao ako je to ono što želite ... 

 

Izvor: maminedileme

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Rin...
Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!
3
U Grčku možete otputovati avionom i autom,...
Ne propustite izuzetno delo Može li čitava stara Grčka da stane u jedan lift? grčkog arheologa i pisca Teodora Papakosta...
3





Da li je našim roditeljima bilo lakše nego...
Prema nedavnom istraživanju, roditeljstvo 1980-ih i 1990-ih godina bilo je puno lakše za naše roditelje nego što je to z...
Tebi, koja ćeš se (jednog dana) zaljubiti ...
Čast mi je da budem majka ovog dečaka, da ga vodim dok odrasta u osobu u koju ćeš se ti zaljubiti. I biće mi čast da i t...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here