|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Može li žena da bude prepametna za ulogu majke?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.7.2022
Stručnjaci veruju da neke veoma obrazovane majke vremenom mogu postati frustrirane zbog uloge koja im je dodeljena, pa postaju zahtevni roditelji, delimično teroristi.

image
Obrazovane majke svoje ćerke prisiljavaju da postanu najbolje, u školi, na fakultetu, u sportu koji treniraju, ali one same ne mogu im biti nikakvi uzori, jer su one same domaćice, iako su školovane. Kids and parents photo created by freepik - www.freepik.com
/11



Ovo pitanje postavila je Britankama danska premijerka Helle Thorning-Schmidt, koje, po njenom mišljenju, olako odbacuju diplome stečene na prestižnim univerzitetima i svoje najbolje godine troše na odgajanje dece.

 

Luis Kirk je veoma ponosna na to što svakodnevno obavlja najvažniji posao na svetu, a nije mala stvar podizati i vaspitavati četvoro dece. Njena tri sina osvojila su stipendije za najbolje državne škole, a njena ćerka se upravo upisala na Oksford. Luis je samo nastavila porodičnu tradiciju tako što je najpre završila studije prava na Oksfordu, a potom se udala i u potpunosti posvetila jednoj drugoj vrsti karijere - poslu uspešne majke i domaćice.


Javnost je svojevremeno uskomešana komentarima danske premijerke koja je uputila jednostavno pitanje svim onim ženama koje su bile sjajne tokom školovanja, na najboljim državnim univerzitetima, a potom napustile potencijalno uspešne karijere i okrenule se poslovima poput menjanja pelena.


Ipak stručnjaci veruju da neke veoma obrazovane majke vremenom mogu postati frustrirane zbog uloge koja im je dodeljena, pa postaju zahtevni roditelji, delimično teroristi.


- Potpuno je paradoksalno, takve majke svoje ćerke prisiljavaju da postanu najbolje, u školi, na fakultetu, u sportu koji treniraju, ali sa druge strane one same ne mogu im biti nikakvi uzori, jer su iako školovane one samo domaćice. Nijedna od tih žena ne planira da se ikada vrati poslu koji je do tada relativno uspešno obavljala – rekla je Averil Lejmon psiholog. 



Izvor: Blic.rs (tekst objavljen 16.4.2012.)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
4
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
4
Možeš li ostati još malo, samo još minut?
Čujem tvoje zahteve ceo dan, svaki dan. Oni su poput ptica koje mi cvrkuću u ušima.
3
Drago dete, nekad zaboravim koliko sam srećna
I kada život postane naporan, kada se moj um bori sa mislima i luta na sve strane, uvek budi siguran da sam svesna kolik...
3





5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
Zašto svaki drugi par ima samo jedno dete
U Srbiji, gde obično pakovanje pelena košta puno, više od 200.000 mladih ljudi ne može da nađe posao, a kamoli da pomisl...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here