|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Nekoliko jednostavnih mera predostrožnosti dovoljno je da detetu olakšate duži put automobilom ili autobusom učinite podnošljivijim.
Ključne reči:

image
/11


Da li vaše dete teško podnosi dužu vožnju u automobilu i već posle prevaljenih nekoliko kilometara oseća mučninu, pa i povraća?

Ovaj problem pogađa i iscrpljuje mnogu decu, ali i odrasle osobe. "Bolest duge vožnje" predstavlja veliki problem kako osobama koje od nje pate, tako i njihovim saputnicima.

Ukoliko želite da svom osetljivom mališanu duži put automobilom ili autobusom učinite podnošljivijim treba da pred polazak preduzmete nekoliko jednostavnih mera predostrožnosti.

Neka vaše dete pred put ne pije mleko, već jogurt ili, još bolje, neka pojede samo nekoliko slatkih keksića ili komad hleba premazan džemom i popije zaslađen čaj.

Tokom putovanja, dajte mu da gricka krekere i grisine. Na taj način zavaraće osećaj gladi i odvratiti misli od neprijatnog osećanja mučnine.

Neka tokom vožnje pije mnogo tečnosti, ali u manjim gutljajima, kako ne bi preopteretilo stomak.

Odrasle osobe koje pate od mučnine u automobilu treba da isprobaju đumbir. Stari kineski moreplovci su morsku bolest lečili žvakanjem svežeg ili kandiranog korena đumbira, a rezultati najnovijih naučnih istraživanja pokazuju da je đumbir zaista vrlo delotvoran, pišu "Novosti".

Takođe, u kolima ne bi trebalo da imate osveživač na bazi limuna, ili bilo koji drugi kiselkasti miris.

Osećaju mučnine može da doprinese i čitanje, pisanje ili crtanje tokom vožnje. Kako bi se osetljivo dete zabavilo pustite mu omiljenu miziku, audio bajke ili ćaskajte s deteom tokom vožnje o nekim zanimljivim temama, ili onome što vidite kroz prozor automobila.

Pravite češće pauze, ali ne da biste sedeli na pumpama i u restoranima, već da se prošetate i udahnete svež vazduh.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto su mame čarobna bića?
Ima nešto potpuno čarobno u mamama. Imaju snage za dete kao tri lava, dva vola, četiri geparda i krdo bizona zajedno. Al...
5
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
Porodični odmor na Zlatiboru? Apsolutno!
Danas...da nije naših planina, da li bi naša deca uopšte znala šta je sneg? Da li bi doživela spust niz zabelelo brdo, m...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here