|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Napravite domaći plastelin

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.2.2013
Plastelin se preporučuje za uzrast preko 2 godine, jer pomaže razvoju fine motorike. Evo saveta kako da napravite domaći plastelin, i iskoristite vreme za kreativnu igru sa mališanima.
Ključne reči:

image
/21


Prirodni plastelin se dobija iz osnovnih namirnica koje imate u kući. Za pripremu domaćeg plastelina potrebne su vam sledeći sastojci:


2 šolje brašna
2 šoljice vode
1 šoljica soli
1 velika kašika ulja
dve čajne kašike limunske kiseline
boje po želji

Najpre u posebnoj posudi pomešati: brašno, so i limunsku kiselinu, kako bi se bolje sjedinili suvi sastojci. U šerpu staviti vodu sa kašikom ulja. Sastojke prvo pomešati a zatim zagrejati šporet. Masu kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje. Nakon nekoliko minuta masa će početi da se stvrdnjava. Vremenom, sve teže će se mešati ali budite strpljivi. Čim masa prestane da se lepi po prstima ugasiti vatru i preći na sledeći deo.

Testo izvadite iz posude i mesite ga dok je masa još topla, kako bi se svi sastojci lakše sjedinili. Nakon toga podelite testo na četiri dela a zatim napravite manje kugle. Palcem napravite rupu u sredini svake kugle - radite to na papiru za pečenje. Uzmite boju po želji, par kapi kapnite u rupu i pažljivo mesite. Najbolje raditi sa rukavicama, kako boja ne bi ostajala na rukama. Ukoliko ne volite da nosite rukavice prilikom rada, boju operite sa praškom za veš.

Prilikom uzimanja novog testa i ponavljanja postupka uvek koristite novi papir za pečenje. Možete koristiti i aromu - od jagode, maline, limuna... boja testa vam može dati ideju za izbor arome. Npr. za crveno testo koristite aromu jagode i maline, za žuto testo aromu limuna itd.

Testo koje će poslužiti za igru vašim mališanima možete sačuvati u plastičnoj kesici, u plastičnoj posudi ili jednostavno testo umotajte u providnu foliju. Nadamo se da smo vam dali dobru ideju kako da zabavite mališane. Domaći plastelin je zdraviji od kupovnog i  traje duže.

Deca će biti presrećna što učestvujete u njihovim igrarijama a i vi ispunjeni, jer ste proveli kvalitetno vreme družeći se sa svojim mališanima. I sa svakodnevnom igrom, domaći plastelin može da traje mesec dana, a uz nešto ređu igru i do tri meseca.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
12
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
8
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
5
Ka boljem mentalnom zdravlju adolescenata ...
UNICEF: Svaki peti adolescent prijavljuje nervozu, u planu jačanje psihosocijalne podrške deci i adolescentima
5





SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs



Click Here