|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Od kad sam majka dobijam bezbroj saveta, a niko mi nije rekao najvažniju stvar

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.8.2022
Shvatila sam vremenom da se sve na kraju svodi na ljubav i vreme koje provodimo sa mališanima, jer je upravo to najvažnije, a svaki dobronameran savet, ukoliko ga prihvatimo, može samo da nam olakša na tom divnom putu odrastanja naših mališana.

image
Ja sam se uvek vodila dobro poznatom poslovicom ‘Zdravlje na usta ulazi’ i želela sam da i moja deca steknu naviku zdrave ishrane. Daughter photo created by senivpetro - www.freepik.com
/11


Drage mame i tate, svi mi dobro znamo da deca stiču navike od najranijeg uzrasta, da nas imitiraju i prate naše obrasce u ponašanju. Sa svih strana čujemo da od malih nogu decu treba učiti  lepom ponašanju, zdravim navikama, ali i postaviti im čvrst temelj u ljubavi prema planeti na kojoj žive, tako što ćemo im preneti naše znanje i pokazati na našem primeru kako se treba ophoditi.

 

Od najranijeg perioda odrastanja mališana, susrećemo se sa raznim nedoumicama, pitamo se da li postupamo ispravno u vaspitavanju, da li je bolje da postupimo na jedan ili drugi način, da li im pružamo sve što im je potrebno kako bi bili srećni i zdravi.

 

Nekad pomislim da je roditeljstvo nauka, jer na svakom koraku nailazim na razne savete prijatelja, baki, komšija, a i internet je postao biblioteka vodiča, predloga, preporuka. Shvatila sam vremenom da se sve na kraju svodi na ljubav i vreme koje provodimo sa mališanima, jer je upravo to najvažnije, a svaki dobronameran savet, ukoliko ga prihvatimo, može samo da nam olakša na tom divnom putu odrastanja naših mališana. Volite svoje dete svakog dana, bez izuzetaka, trudite se da slobodno vreme u ovom užurbanom svetu posvetite njemu i slušajte svoje srce. Vi ste tu da pružite detetu najbolje što možete i ono što smatrate da je ispravno.

 

Jedna stvar je, čini mi se, ipak zajednička za sve roditelje. Zdrava ishrana. Svi želimo za naše mališane ono najbolje. Ja sam se uvek vodila dobro poznatom poslovicom ‘Zdravlje na usta ulazi’ i želela sam da i moja deca steknu naviku zdrave ishrane.

 

Sa prvim detetom sam pripremala kašice sama i ponekad mi je priprema bila veliko opterećenje, pogotovu kada idemo na letovanje ili zimovanje. Da li ću na destinaciji imati adekvatne kuhinjske elemente za kuvanje, da li da ponesem aparat za blendiranje hrane, gde da kupim potrebne namirnice itd. Sećam se da sam voće i povrće kupovala isključivo od jednog dekice na pijaci, a kada ga nije bilo, uvek sam sebi stvarala stres da li ću negde drugde pronaći namirnice za koje sam 100% sigurna da su ispravne.

 

 

Sa drugim detetom sam otkrila Nutrino Organic kašice koje su savršene kao priroda. Sa njima sam uvek sigurna da svom detetu dajem zdravu hranu i da je, baš kao što bih je i ja pripremila, bez bilo kakvih dodatih šećera, aditiva ili konzervanasa. Samo 100% voće. I ne brinem kada idemo na odmor ili kada smo u šetnji, da li sam dobro zatvorila činiju ili da li će se pokvariti hrana zbog toplote. Teglice su male i praktične za poneti, i kada beba ne pojede sve, što se retko dešava, zatvorim teglicu i sačuvam obrok za posle. Ipak ponekad mi je pravi užitak da odem do pijace, kupim voće od mog starog poznanika i pripremim omiljenu voćnu kašicu od banane i jabuke.

 

Još jedna meni bitna stvar jeste da organska proizvodnja doprinosi smanjenju emisije ugljen dioksida, utiče na očuvanje čiste vode i dobro zdravlje životinja, a Nutrino Organic kašice upravo omogućavaju zdravo okruženje za odrastanje dece.

 

Detinjstvo je vreme brzog rasta, promena i razvoja. Sa decom se i mi menjamo i razvijamo, usvajamo nove navike i prihvatamo drugačije savete. Sada iz ovog ugla kada me novopečeni roditelji pitaju za savet, volim da kažem da treba da rade onako kako im srce kaže, uživaju u odrastanju i avanturama svog mališana dok otkriva svet oko sebe i učine sve što je do njih kako bi taj svet bio bolji i zdraviji.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da, ja sam starija mama - i šta ćemo sad?
Dakle, da, obavila sam to malo kasnije nego što je uobičajeno i moram reći, SVAKO ima mišljenje o ženama koje kasno rađa...
13
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Hajde da stvaramo uspomene sa Lilly Junior...
Uzbuđenje je u vazduhu - Lilly Junior Radosnica je stigla!
4
Ovo nije telo u koje si se zaljubio
U pravu si. To nije telo u koje sam se zaljubio. Umesto toga, to je telo iz kojeg su potekla naša deca, telo koje je hra...
4





NOVO: Nutrino Junior - čudovišno zgodna už...
Dobitne kombinacije voća i nezaobilaznih sastojaka svakog detinjstva predstavljaju zdraviju užinu za decu, dok ih monstr...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here