|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Olakšajte simptome sinusitisa

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.4.2015
Pritisak u sinusnim šupljinama i glavoboljakoja se pojačava u tou kašlja i pri spuštanju glave kao i šmrcanje uvek idu u paketu kod sinusitisa. Iako nije uvek moguće sprečiti nastanak akutnog sinusitisa tegobe se mogu ublažiti ako se pridržavate ovih saveta.

image
/11


Ovlaživači vazduha mogu da olakšaju, pogotovo ako je vazduh u sobi suv.

Inhaliranje parom je najbolji lek za upalu sinusa. Možete se nagnuti nad posudu u koju ste usuli vruću vodu i prekriti glavu peškirom. Možete da dodate nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa, ili malo narendanog rena.

Đumbir je protivupalni lek koji olakšava bol. Možete ga upotrebljavati u obliku tinkture ili kapsula.

Koloidno srebro se može upotrebljavati za ovlaživanje sinusnih šupljina.

Jabukovo sirće promešano sa malo imeda u čaši vode razređuje sluz( taj rastvor može da pomogne i kod visokog holesterola i triglicerida u krvi a i da poboljša probavu).

Ispiranje sinusa pomaže održavanju zdravlja nazalnih prolaza štiteći ih od zagađenja, polena, prašine i drugih iritirajućih supstanci iz vazduha. Sve što vam treba je so.

Oblozi od rena olakšavaju tegobe: u flašu od pola litra staviti narendani ren, do vrha napuniti vinskim sirćetom, zatvoriti i na toplom držati 10 dana uz češće mućkanje. Uveče tečnost sipati na čistu tkaninu i držati na čelu i potiljku tokom noći. Terapija traje pet dana. Takođe, tečnost možete da koristite i za naparavanje, što češće tokom dana udišite miris iz otvorene flaše.

Slatki koren tj. sladić pomaže pri ublažavanju upale i stimuliše imunološki sistem kako bi se borio protiv virusne infekcije.

Eukaliptus ima antiseptička svojstva i može da pomogne smanjivanju nateknutog tkiva u sinusnim prolazima.

Hrana bogata antioksidansima pomaže u izgradnji imunološkog sastava i sprečavanju infekcije. Tu spadaju borovnice, trešnje, artičoke, brusnice i nar.

Ehinacea je odlična u ublažavanju prehlade i simptoma sinuzitisa. Možete je upotrebljavati u obliku tinkture ili kapsula. Na početku bolesti povećajte količinu, pa je nakon tri do četiri dana smanjite. Ne koristite je ako ste alergični na ambroziju.

Vitamin C i cink mogu da skrate trajanje tegoba. Sinusna infekcija često nastupa kao rezultat dugotrajne prehlade. Uzimajte kapsule ili pastile tokom sezone prehlade, pogotovo kod početnih simptoma.

Vežbanje je odlično za lečenje upale sinusa. To je zbog toga što se prilikom vežbanja oslobađa adrenalin, koji steže krvne sudove, što smanjuje otečenost u sinusima.

Dodatak kalijuma pomaže u izbacivanju sluzi, a pepermint pomaže u smirivanju sluznice. Od njega možete piti čaj ili ga natopiti vrućom vodom pa udisati paru. Ovaj postupak olakšavanja disanje.

Uvek možete da primenite i onaj babski lek sa zagrejanom soli

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
10
Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
8
Dame, oprezno s hormonima!
Zdrave žene koje primaju kombinovanu hormonsku terapiju posle menopauze rizikuju da dobiju rak dojke, srčani udar, začep...
4
ZDRAVSTVENI PREGLEDI U VAŠEM DOMU SA “GDC ...
Global Digital Clinic iz Srbije najavljuje digitalnu revoluciju u globalnom zdravstvenom sistemu.
4





Lubenica
Prema istraživanju italijanskih naučnika aminokiselina citrulin koju sadrži lubenica poboljšava cirkulaciju i može ublaž...
Obeležava se nacionalni dan borbe protiv r...
Danas se obeležava nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od maligni...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here