|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Organizujte dečje stvari, rešite se viška

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.7.2016
Kako deca rastu, njihove stvari - igračke, bojice, potrebno, nepotrebno, svakim danom se sve više nagomilava, pa dođete u situaciju da stestalno pretrpani!Rešite to na najlakši mogući način - organizacijom!

image
/11


Deca imaju dar za nagomilavanje stvari (a, i vi zajedno sa njima) - od igračaka, preko bojica, raznih uspomena, pa do odeće koju čak više i ne nose.

Nikada ne postoji previše prostora kada imate dete ili decu, i često se pitate da li te stvari "niču" iz poda dok ne gledate. Odgovor je - ne, već samo niste našli još dobar način da sve to organizujete.


Igračke

Idealno bi bilo da postoje dva mesta u kući gde će igračke "živeti". Možete jednu korpu ili veću kutiju da stavite u dečju sobu, i jednu manju u dnevnu sobu. Na kraju svakog dana, kažite deci da je njihova odgovornost da slože igračke u te korpe ili ćete ih oduzeti na nekoliko dana. Ovo nije kazna, već način da obezbedite da dete nema više igračaka od onoga za šta je sposobno da se pobrine.

Nakon rođendana ili praznika kada nove igračke dođu u kuću, preberite zajedno sa detetom korpe i donirajte neke stare igračke sa kojim se više i ne igra, a na taj način pravite mesta za nove.

Ovo je i odličan sistem da uključite dete u proces razumevanja kada se ima previše, i da je lepo dati i drugima.


Umetnička dela

Važno je razvijati kreativnost kod dece, ali i hodati po podu, a ne papirima ili u najgorem slučaju, zgaziti na olovku - svi znamo koliko to može da boli. Najbolje bi bilo da odvojite jedan ćošak sa malom stolicom i stolom za decu gde će oni moći da imaju malu "radionicu". Nabavite veliku tablu od plute i okačite je na zid tog dela stana, a ona će služiti samo da se kače njihova "umetnička dela". Na taj način će se tu zadržati samo najnovija, jer neće biti mesta za sva, a i lakše ćete imati uvid u to koliko se papiri gomilaju i koji su nepotrebni. Detetu taj deo stana možete predstaviti kao njegovu "galeriju", gde će stalno biti izloženi radovi koje samo napravi.


Uspomene

Za one koji vole da čuvaju stvari, najbolje je nabaviti jednu kutiju i fascikle. Svaka fascikla nema bude za jednu godinu detetovog života, a u njih stavljajte stvari poput narukvice iz bolnice, fotografije, rođendanske čestitke i njihove omiljene crteže koje niste želeli da bacite. Tako imate sve uspomene lepo složene na jednom mestu, pa možete lako da ih pregledate i locirate!


Odeća

Dečja odeća može da napravi veliku borbu oko životnog prostora ukoliko ne uspete to da "obuzdate", naročito u manjim stanovima. Deca neprestano rastu, pa kako biste bili u koraku sa tim, savetuje se da imate jednu kutiju sa stvarima koje je dete preraslo i spremne su za doniranje ili poklanjanje. Kutiju stavite na vrh ormana kako vam ne bi zauzimala prostor.

Oblačenje deteta je svakodnevna borba i nije vam potrebno da još pored toga morate da preturate po natrpanim policama i ormanima, već da "aktuelna" odeća uvek bude na raspolaganju. Na taj način možete i lakše da vidite kada detetu nešto fali od odeće i dopunite.


Samo polako

Na kraju i ono najvažnije, nemojte da se stresirate ako osetite da vam je teško da se rastanete od dečjih stvari. I drugim mamama je.

Ne postoji ništa loše u tome da zadržite one stvari od značaja i podsetnike na to kad su bili najmanji, i tek došli na svet. Ključ je u tome da održavate ravnotežu, naviknete sebe da neke stvari ipak pustite i postarate se da stvari koje posedujete ne poseduju vas.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

OVO JE ZA TATE KOJI SU PRISUTNI
Ovo je za tate koji napuštaju toplinu pokrivača noću, samo da promene pelenu ili šapnu mekane reči ohrabrenja.
4
Izaberite Cake Factory tortu za svog mališ...
Bilo da volite četvrtaste, okrugle, trouglaste, stepenaste ili torte na nekoliko spratova, pa čak i one za koje ni sami ...
4
Pitajte svog školarca šta želi da radi za ...
Na platformi Shtreber 20. oktobra je počeo sada već tradicionalni turnir ZdravoRastimo programa, ove godine pod nazivom ...
4
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3





Organizujte dečje stvari, rešite se viška
Kako deca rastu, njihove stvari - igračke, bojice, potrebno, nepotrebno, svakim danom se sve više nagomilava, pa dođete ...
Kupovina apartmana - ulaganje u budućnost ...
Ukoliko planirate ulaganje u budućnost svoje porodice, birajte pametno i donesite pravu odluku.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here