|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

7 praktičnih razloga da imate "samo još jednu" bebu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.5.2022
Roditelji sa četvoro i više dece su najsrećniji. Prema jednoj australijskoj studiji, mame i tate sa velikim porodicama navode da su najzadovoljnije životom. Vidite? Nauka vam je potpuno naklonjena.

image
Često čujem da je bolje imati paran broj dece, jer deca sama imaju tendenciju da se uparuju. Ne želite da jedno dete izostavite iz svega, zar ne? Mom and baby photo created by prostooleh - www.freepik.com
/11


 

Prema mom mužu, 100 posto smo završili sa decom. Troje dece je više nego dovoljno, kaže on. A opet, rekao je to i odmah nakon što smo dobili drugo dete. I evo nas. Ipak. Sa troje.
Ja? Pa, još uvek sam blizu odluke da su naši dani rađanja beba zauvek završeni. Da, troje male dece - uzrasta od 5, skoro 3 i 8 meseci - trenutno zvuči prilično neodoljivo. (Naročito sa bebom koja ne spava i kojoj izbijaju zubići, što život trenutno čini vrrrrlo zanimljivim.) Ali mi smo još uvek mladi. I ko zna kako ćemo se osećati za godinu ili dve, zar ne?

Prema mom mužu, 100 posto smo završili sa decom, napisala je Michele Stein za www.babycenter.com. Troje dece je više nego dovoljno, kaže on. A opet, rekao je to i odmah nakon što smo dobili drugo dete. I evo nas. Ipak. Sa troje.


Ja? Pa, još uvek sam bliža odluci da su naši dani rađanja beba zauvek završeni. Da, troje male dece - uzrasta od 5 godina, skoro 3 godine i 8 meseci - trenutno zvuči prilično neodoljivo (naročito sa bebom koja ne spava i kojoj izbijaju zubići, što život trenutno čini vrrrrlo zanimljivim). Ali mi smo još uvek mladi. I ko zna kako ćemo se osećati za godinu ili dve, zar ne?


PROČITAJ JOŠ: Ovo je najbolja starosna razlika među decom


Za roditelje troje dece koji još nisu doneli odluku, da li da dodaju dete broj četiri porodici, evo 7 praktičnih razloga za „još samo jednu“ bebu: 


1) Vaša sreća je u pitanju. Roditelji sa četvoro i više dece su najsrećniji. Prema jednoj australijskoj studiji, mame i tate sa velikim porodicama navode da su najzadovoljnije životom. Vidite? Nauka vam je potpuno naklonjena. 


2) Ionako imate svu tu opremu za bebe. Sve te stvari će se potpuno isplatiti, bude li ih koristilo još jedno dete. Nema veze što krevetac ima urezane tragove zuba prvih troje mališana, ili da vam nedostaje polovina delova Baby gym-a. U njima je ostalo još dovoljno života, verujte mi na reč.


3) Ponovo ćete imati paran broj dece. Često čujem da je bolje imati paran broj dece, jer deca sama imaju tendenciju da se uparuju. Ne želite da jedno dete izostavite iz svega, zar ne? Osim toga, kada odete u luna park sa svojom šestočlanom porodicom, svako će imati partnera za rolerkoster. Na kraju krajeva, ovo je izuzetno važno i u svakodnevnom životu.


4) Veliko vozilo? Obavljeno. U našem slučaju, imati troje dece je bila prekretnica za vlasništvo minivan-a. Pošto smo već napravili skok do većeg vozila, slobodno mesto je spremno i moli za još jedno auto sedište.


5) Već znate da u vašem srcu ima mesta za još jedno dete. Kada ste bili trudni sa bebom broj dva, brinuli ste da nećete moći da volite drugo dete koliko svoje prvo. Ali sva ta briga je bila uzalud jer ste naučili - preko bebe broj dva i tri - uvek ima dovoljno mesta u vašem srcu za još jedno dete. 

 

PROČITAJ JOŠ: Zašto je troje (četvoro, petoro…) lakše od jednog

 

6) Još uvek imate ono jedno ime koje još niste iskoristili. Da, imali ste čast da nazovete tri čoveka imenima koja ste im dali. Ali još uvek imate listu prekrasnih imena koja bi propala ako biste sada prestali. MORATE da imate dečaka ili devojčicu kojima ćete dati to preostalo omiljeno ime, kako bi vaš život bio potpun.


7) Šta je još jedan razlog, zaista? U ovom trenutku, vaši dani su već glasni i haotični. Da li je četiri zapravo mnogo teže od tri? Pretpostavljam da ćete to morati sami da saznate!

 

Izvor: www.babycenter.com


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
6
Imena za devojčice i dečake koja znače ljubav
Mnogi roditelji svojoj deci žele da daju ime koje će biti simbol ljubavi koju osećaju prema njemu. Da li onda ima boljeg...
4
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here