|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Stručnjaci su otkrili koja je najbolja starosna razlika među decom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.2.2022
Stručnjaci su istraživali kako mala, srednja i velika starosna razlika između dece utiče na majku, decu i celu porodicu i zaključili koja je najbolja razlika u uzrastu dece.

image
Koja je razlika u godinama između dece prava? Foto: Freepik.com
/11


Ako ste upravo rodili svoju prvu bebu, pripremite se... Ne samo za neprospavane noći i iscrpljenost, nego i 'bombardovanje' pitanjima svih oko vas - od vaše mame, prijatelja i poznanika - kada planirate drugo dete. Da, dobrodošli u svet roditelja, ova pitanja nikad ne prestaju! Ali bez straha, ako se ne možete setiti ničeg goreg od ponovne trudnoće nakon što ste tek rodili prvo dete, stručnjaci se slažu s vama i savetuju malo veću pauzu pre nego što se ponovno upustite u novu trudnoću.

 

Prema novom istraživanju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, gotovo trećina žena ima decu između koje je premala razlika u godinama. Medicinski stručnjaci preporučuju majkama da čekaju najmanje 18 meseci pre nego što ponovno zatrudne, što znači da je idealni razmak između braće i sestara oko dve i po godine.

 

PROČITAJ JOŠ: ODGAJANJE, prvo VS drugo dete


Manji razmak: Dve godine i manje

Imati vrlo mali razmak između vaše dece znači da prolazite kroz trudnoću u isto vreme dok imate malo dete što, prema istraživanju, povećava rizik od komplikacija pri porođaju, ali i rizik od prevremnog porođaja. Uzrok tome je svakako zamor usled pažnje i brige o malom detetu dok ste trudni, a takođe i vaš nivo kalcijuma i gvožđa zbog toga mogu biti dosta niži nego u prvoj trudnoći. Jedna od prednosti je ta što će se vaša deca verovatno igrati zajedno dok su još uvek mala, mada mališani mogu pokazati ljubomoru i ljutnju zbog novog deteta.

Ukoliko radite, imaćete period trudničkog odsustva dok je vaše prvo dijete još uvijek malo, pa možete uživati i provesti više vremena sa detetom. Možda će vam trebati dodatna oprema za bebu i nećete biti u mogućnosti da upotrebite neke od stvari prvog deteta, s obzirom da je i prvo dete još uvek malo i da mu je većina opreme poput dečijeg krevetića ili dečijeg sedišta za auto i dalje potrebna. Još jedna od prednosti je da je lakše planirati praznike, odmore i druge aktivnosti, budući da će deca u većini njih moći zajedno da učestvuju i uživaju.

 

PROČITAJ JOŠ: Slike zbog kojih ćete im roditi brata ili sestru


Srednji razmak: Dve do četiri godine

Vaše telo će imati vremena da se vrati u normalu nakon trudnoće, porođaja i rođenja deteta, a vi ćete i dalje biti u toku s informacijama koje se tiču beba. Moći ćete ponovno da iskoristite opremu za bebu koja vašem prvom detetu više nije potrebna.


Ovo je takođe i najčešći vremenski razmak između dece, tako da u vašoj okolini oba deteta mogu imati prijatelje svojih godina. Vaša deca, međutim, mogu već biti školarci pre nego što počnu da se igraju i provode vreme zajedno.

 
Veći razmak: Više od četiri godine

Možda ćete morati da osvežite svoje znanje o bebama, ali možete se usredsrediti na novorođenče dok je vaše starije dete u vrtiću ili školi. To takođe znači da proširujete vreme kada ćete biti zauzeti i umorni s malom decom.

 

PROČITAJ JOŠ: Zašto je troje (četvoro, petoro…) lakše od jednog


Jako veliki razmaci - veći od pet godina - povezani su s komplikacijama u trudnoći i porođajnim problemima. Isto tako, različiti interesi i razvoj mogu značiti da će vaša deca biti bliska tek kad malo više odrastu. Vaše mlađe dete može se diviti svojoj starijoj sestri ili starijem bratu, a vaše starije dete može uživati u svojoj ulozi 'zaštitnika'. Starija deca takođe mogu imati više strpljenja i razumevanja, a ljubomora će verovatno manje biti problem.

 

Izvor: Miss7mama.24sata.hr


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prepoznajte soor kod beba - infekciju sluz...
Bebe se najčešće zaraze u toku porođaja za vreme prolaza kroz porođajne puteve (ako se gljivice nalaze u vagini). Drugi ...
7
10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...
7
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
Šta su fontanele?
Fontanele su membrane sačinjene od gustog vezivnog tkiva, koje se nalaze između kostiju lobanje. Naziv potiče od latinsk...
4





NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here