|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MUP pojačava kontrolu vozača i autobusa koji prevoze decu na ekskurzije

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.5.2017
Pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačaće kontrolu vozača i autobusa koji prevoze decu na ekskurzije u narednom periodu, te ukoliko se uoče nepravilnosti, putovanja dece biće otkazana
Ključne reči:

image
Ilustracija, foto Tanjug/T.Valić
/11


Pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačaće kontrolu vozača i autobusa koji prevoze decu na ekskurzije u narednom periodu, te ukoliko se uoče nepravilnosti, putovanja dece biće otkazana, objavljeno je na sajtu MUP-a.

"Zaštita bezbednosti dece je prioritet. Kontrole ćemo obavljati tokom maja i juna, a biće veoma restriktivne i po cenu otkazivanja ekskurzije neće se dozvoliti da se krene na put ukoliko autobusi i vozači ne budu ispunjavali sve propisane uslove", poručuje Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

 

Đačke ekskurzije su nešto što svi pamte do kraja života i one uvek treba da ostanu u najlepšem sećanju, piše na sajtu MUP-a, a bezbedno putovanje dece osnovni je preduslov za to, navode oni.


„Prilikom kontrole proveravće se posedovanje odgovarajuće dokumentacije za vozila i vozače, zatim tehnička ispravnost autobusa, alkoholisanost vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu i korišćenju propisanih pauza i odmora“, kaže Radenković.

Prema njegovim rečima, ukoliko autobus kojim se učenici prevoze poseduje potvrdu da je tehnički ispravan, ali ne i oznaku da se radi o odgovarajućem prevozu dece, prevoznik može otkloniti takvu nepravilnost bez pravnih posledica.

 

S druge strane, objašnjava on, u slučaju da prevoznik ne obezbedi odgovarajuću potvrdu, neće se dozvoliti da prevozi decu.

„Vozač za koga se alkotestiranjem utvrdi da je pod dejstvom alkohola odmah će biti isključen iz saobraćaja i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava“, naglašava Radenković.

 

Prošle godine Upravi saobraćajne policije prijavljeno je 9, 719 ekskurzija, pregledano je 15,856 autobusa namenjenih za prevoz đačkih ekskurzija, a zbog utvrđenih nepravilnosti, osam autobusa je isključeno iz saobraćaja.

Takođe, jedanaest vozača autobusa isključeno je iz saobraćaja pre polaska na put i jedan za vreme ekskurzije.

 

Praksa je, kaže Radenković, da direktori škola pravovremeno, a najkasnije 48 časova pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju autobusa, kako bi policija mogla da kontroliše autobuse i vozače pre početka vožnje.


Izvor: Novosti

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako sa tvrdoglavim detetom?
Neka deca jednostavno imaju tešku narav i jak karakter od malih nogu. Oni znaju šta hoće, što je najčešće ono što vi ne ...
6
Dete mora da se pelcuje frustracijama dok ...
Kako odrasta, ti pomalo kreneš da ga frustriraš, pomalo mu nešto ne daš.
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
6
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
6





Roditeljski sastanak - pre 40 godina!
Do koga je?
OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here