|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Preterali ste sa masnom hranom-šta posle?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.1.2013
Praznici su rezervisani za odmor i druženje sa najmilijima ali obično i za preterivanje u unošenju slatke i masne hrane. Šta posle?

image
/11


Praznični dani nisu rezervisani samo za izležavanje pred televizorom. Većina nas tokom praznika ima malo više slobodnog vremena nego inače, pa je dobro to iskoristiti i povećati telesnu aktivnost. Nije nužno da ovih dana idete u teretanu i agresivno vežbate, sasvim je dovoljno da tokom dana prošetate. Zimska šetnja može biti vrlo prijatna, pa ako ništa drugo izađite bar jednom dnevno na dužu šetnju. Time ćete ubrzati rad srca, poboljšati cirkulaciju i potrošiti koju kaloriju. Takođe, šetnja blagotvorno utiče i na raspoloženje.

Na internetu možete pronaći puno dobrih i kvalitetnih saveta o tome kako primeniti kraći režim detoksikacije, jer postoji dosta namirnica koje pomažu sagorevanje masti.

Voda

Uvek je potrebno piti najmanje dve litre vode dnevno. S' obzirom na količinu hrane koja smo unosilii tokom praznika, preporučuje se i veća količina vode. Preporučuje se i uz alkohol kako bi donekle ublažila njegovo delovanje. Pored raznih prazničnih (alkoholnih i bezalkoholnih) iskušenja, ne zaboravite da tokom praznika pijete i vodu.

Zeleni čaj

Vredi, ako ništa drugo, onda barem nakon praznika zameniti kafu zelenim čajem. Zeleni čaj je zaista čudotvorni napitak! Ne samo da sprečava rak kao i bolesti srca i krvnog sistema, već i ubrzava metabolizam. Ako pijete do pet šoljica zelenog čaja dnevno, sagorećete 70 do 80 kalorija viška. Ipak, budite oprezni sa količinom – čaj je stimulans poput kafe!

Grejpfrut 

Savet je da ovih dana doručak započnete čašom sveže isceđenog soka od grejpfruta. Brojni su razlozi zašto treba jesti grejpfrut: pomaže da se održi vitkost, smiruje prehlade, deluje preventivno i usporava starenje. Grejpfrut je prepun vode i vlakana, tako da čini da se osećate siti. Jedna studija pokazala je da se uz njega gube kilogrami. Takođe, istraživanja su pokazala da pola grejpfruta dnevno ili čaša svežeg soka uz obrok, može smanjiti količinu insulina u krvi, čime se obuzdavaju potrebe za neprestanim grickanjem. Ono što treba znati jeste da grejpfrut i njegov sok u interakciji sa pojedinim lekovima čine da lek bude manje delotvoran, pa je neophodno da se konsultujete sa lekarom pre nego što počnete da ga konzumirate.

Izbacite beli hleb

Što manje hleba, to manji unos kalorija. Ukoliko ne možete u potpunosti da izbacite hleb iz ishrane, onda zamenite beli hleb crnim. Time ćete dobiti više vlakana i manje šećera.

Začinjena hrana

Volite ljuto? Onda evo dobrh vesti za vas: konzumiranje ljute hrane pomaže u bržem sagorevanju masnoća. Od ljute hrane počinjemo se znojiti i ubrzava nam se broj otkucaja srca, što za posledicu ima ubrzanje metabolizma. Đumbir se može koristiti umesto bibera, a takođe snižava masnoću. Ne zaboravite ni tradicionalni beli luk, koji je toliko lekovit da se sa pravom smatra čudotvornom namirnicom.

Vodite računa o količini soli koju unosite

Masno i slano - loša kombinacija! Upotrebljavajte začine jer pomažu da hranu manje solimo. Probajte majčinu dušicu i sve mediteranske trave. Većina ih je i lekovita, a protiv štetnih uticaja masne pečene hrane i nezdravih ugljenih hidrata koji povećavaju šećer u krvi najbolje će pomoći kadulja i ruzmarin.

Mlečni proizvodi sa manje masnoća

Mlečni proizvodi su bogat izvor kalcijuma koji pomaže izgradnju čvrstih kostiju, ali i učestvuje u stvaranju hormona koji vašim ćelijama "govori" treba li stvarati još masti ili ne. Zato ne izbegavajte mlečne proizvode - na tržištu odavno postoje oni sa manjim procentom masnoća, od mleka do raznih vrsta jogurta, pa čak i sladoleda.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
9
Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
5
Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na k...
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomsk...
3
Muž i žena tvrde da jedu samo 3 puta nedeljno
Srećni par je na ovom načinu ishrane još od 2008. godine.
3





Kakva je uloga celih zrna žitarica u ishrani?
Celo zrno treba da predstavlja važan deo uravnotežene ishrane i snabdeva nas vlaknima i drugim hranljivim materijama.
Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na k...
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomsk...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here