|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Sada i zvanično: Neograničen broj postupaka vantelesne oplodnje i pomerena starosna granica za ženu na 43 godine!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.6.2020
Nakon mnogobrojnih najava od strane zvaničnika, kao i informacija u medijima, konačno je dostupno i zvanično, novo Uputstvo o lečenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom koje je RFZO objavio 26.6.2020.godine.

image
/11


 

 

Za sve bračne i vanbračne partnere, novim uputstvom predviđen je neograničeni broj stimulisanih postupaka vantelesne oplodnje, kao i tri krioembriotransfera za prvo dete. Za sve parove koji su prvo dete dobili iz postupka vantelesne oplodnje obezbeđena su dva stimulisana postupka i jedan krioembriotransfer za drugo dete. Starosna granica za ženu pomerena je sa 42, na 43 godine.

 

Olakšan je i administrativni deo procedure, pa će se parovi koji apliciraju za VTO proces u buduće javljati samo jednoj komisiji pri Kliničkim centrima kojima su teritorijalno opredeljeni, umesto nekadašnjeg prvobitnog javljanja u lokalne Fondove za zdravstveno osiguranje. Spisak analiza potrebnih za uključivanje u postupak, kao i uputi za isti ostali su nepromenjeni.

 

PROČITAJ JOŠ: Nisi ti kriva što ne možeš da zatrudniš!

 

Sve informacije o samoj proceduri parovi mogu dobiti pozivom na besplatan nacionalni broj za vantelesnu oplodnju 0800 333 030 ili dolaskom u Centar za vantelesnu oplodnju koji je oformljen od strane Ministarstva zdravlja i Fondacije Nije svejedno, a u saradnji sa Udruženjem Šansa za roditeljstvo.

 

„Mi smo presrećni! Izuzetno nas je obradovalo što je konačno dostupno novo Uputstvo kojim, osim što je pružena prilika mnogima koji su iskoristili tri postupka o trošku Fonda po predhodnom Uputstvu i bili prepušteni sebi da se sami finansijski snalaze, na neki način je otklonjena i psihička barijera sa kojom se susreću nakon što se upuste u proceduru strahujući šta će preduzeti ako ona ne uspe.

 

PROČITAJ JOŠ: Vantelesna oplodnja i savet “samo se opustite”

 

Pružena je prilika i ženama koje su napunile 42 godine da se jave na komisiju i nadamo se da će ove promene doneti mnogo beba, što je i cilj svih napora Udruženja Šansa za roditeljstvo svih ovih godina – da nas dvoje bude barem troje! Novo Uputstvo donelo je novu nadu parovima u borbi za potomstvo. Republički fond za zdravstveno osiguranje zaista je imao sluha za naš apel. To je odlično” – izjavila je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja.

 

Sve kriterijume o upućivanju na vantelesnu oplodnju, kao i spisak potrebnih analiza parovi i pojedinci mogu pronaći na i na sajtu Udruženja www.sansazaroditeljstvo.org.rs, a za sve dodatne informacije, mogu se informisati i pozivom na broj 061/624-5224.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
6
PONOVO RADE KOMISIJE ZA VANTELESNU OPLODNJU
Nakon poboljšanja epidemiološke slike i pada broja zaraženih virusom COVID-19, kao i inicijative Udruženja Šansa za rodi...
4
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
4
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
4





Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Neobična priča koja će vam ugrejati srce
Samo oni koji su kroz to prošli, znaju kako je kada ti kažu - ne možeš da imaš decu. Ova mama je to doživela, a onda je ...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here