|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Škola u Srbiji zabranila đacima mobilne telefone

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.3.2022
Učenici će, kada u ponedeljak dođu na nastavu, mobilne uređaje ostavljati u ormarima u učionici koji će biti pod ključem.

image
Ovo je prvi korak ka sprečavanju zloupotrebe mobilnih telefona, makar u školi, i vraćanje učenika tokovima neposredne komunikacije i druženja za vreme školskih odmora. Foto: Freepik.com
/11


Učenicima Osnovne škole "Dositej Obradović" u Požarevcu od ponedeljka će biti zabranjeno korišćenje mobilnih telefona tokom boravka u školi. Đaci će telefone ostavljati u učioničkim ormarima koji će biti pod ključem, a ova odluka doneta je na inicijativu Saveta roditelja.

Pod katancem

Kako pišu lokalni mediji, nastavnik koji ima prvi čas u odeljenju starijih razreda biće u obavezi da zaključava telefone i ključ odlaže u zbornicu. Onaj nastavnik koji ima poslednji čas u odeljenju starijih razreda posle časa će otključavati ormar i učenici će uzeti svoje telefone. Što se tiče mlađih razreda, učitelji će odlagati u svojim učionicama telefone u ormare ili kutije. Inače, ova praksa je već prisutna u pojedinim odeljenjima te obrazovne ustanove.

 

PROČITAJ JOŠ: Kako pametni telefoni i tableti izgladnjuju naša srca?


Protiv zloupotreba

Kako su naveli iz uprave škole za lokalne medije, ovo je prvi korak ka sprečavanju zloupotrebe mobilnih telefona, makar u školi, i vraćanje učenika tokovima neposredne komunikacije i druženja za vreme školskih odmora. Telefoni će moći da se koriste za potrebe digitalne nastave, što će, podrazumeva se, biti pod nadzorom nastavnika.

 


              Škole odlučuju kako da sprovedu zabranu


Na osnovu prakse koja je uvedena prethodnih godina, na početku svake školske godine svim školama se šalje obaveštenje o odredbi o zabrani korišćenja mobilnih telefona za vreme nastave. Školama je ostavljeno da na svom nivou odluče na koji način će primenjivati ovu odredbu.



- Ovo je ideja koja će se u narednom periodu primenjivati kako bismo videli da li ovakav način odlaganja mobilnih telefona može da zaživi. Videćemo kako će se pokazati. Korišćenje telefona tokom boravka učenika u školi neće biti omogućeno. Naravno, na putu ka školi i ka kući učenici mogu da koriste telefone, pre svega kako bi bili u kontaktu s roditeljima - rekla je Ivana Joksimović, direktorka škole "Dositej Obradović", za lokalne medije.



Izvor: Kurir.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Šestogodišnjak za samo sedam dana postaje zavisan od igrica


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Upis u osnovnu školu
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske...
24
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
10
Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.
7
BILO JEDNOM U HOLIVUDU
Specijalna projekcija devetog filma Kventina Tarantina"Bilo jednom u Holivudu" biće održana u Velikoj sali Kombank Dvo...
6





KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI
Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here